Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ελεύθερη η μάνα που έκλεψε για να ταίσει τα παιδιά της - ΒΙΝΤΕΟ

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η 32χρονη γυναίκα σε βάρος της οποίας ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει ποινική δίωξη για κλοπή. Η γυναίκα συνελήφθη την Πέμπτη γιατί έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ για να ταίσει τα παιδιά της.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο, γιατί βρέθηκε σε απόγνωση, καθώς η οικογένεια της αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

"Ήμουν σε απόγνωση, απελπισμένη, πεινούσαν τα παιδιά μου" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας όμως ότι πλέον έχει μετανοιώσει για την πράξη της αυτή και ότι δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τα δύο παιδιά της, δύο κοριτσάκια 4 και 6 ετών .

Όπως είπε, πήρε από το κατάστημα, χωρίς να πληρώσει, δύο κουτιά γάλα μακράς διάρκειας, ένα κουτί φρέσκο γάλα και ένα παγωτό.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σούπερ μάρκετ απέσυρε την σχετική έγκληση, μετά και την προφορική δήλωση της 32χρονης στο Δικαστήριο, ότι προχώρησε στην πράξη αυτή γιατί ήταν σε οικονομικό αδιέξοδο και τα παιδιά της δεν είχαν να φάνε.


Πηγή: cretalive.gr

"Ξύπνησαν" μνήμες της τραγωδίας με το λεωφορείο της Creta Farm

"Ξύπνησαν" μνήμες σήμερα στις δικαστικές αίθουσες του Μεγάρου Ρεθύμνου, από την εφιαλτική 4η Ιουνίου του 2006, όταν ο θάνατος είχε στήσει...καρτέρι για τον οδηγό νταλίκας που συγκρούστηκε με λεωφορείο της Creta Farm όπου άλλοι τρεις εργαζόμενοι της εταιρείας άφηναν την τελευταία τους πνονή!

Σήμερα, έγινε η δίκη και ο οδηγός του λεωφορείου της εταιρείας κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 15 ετών, κι ενώ ουσιαστικά η ποινή ήταν 4 χρόνια για κάθε έναν νεκρό.

Ο Εμμανουήλ Ροκανάκης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι το θέμα να έρθει στο Εφετείο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι που έγινε η δίκη- στο αστικό κομμάτι της-στο Εφετείο, είχε κριθει και πάλι υπεύθυνος για την τραγωδία.

Για δικαίωση της πλευράς του νεκρού οδηγού της νταλίκας και όλων των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου έκανε λόγο με δηλώσεις του στο Cretalive ο δικηγόρος της οικογένειας ου νεκρού οδηγού, κ. Γ. Μαρταβατζής

cretalive.gr

Βουτιά θανάτου για 67χρονο στο Ζαρό Ηρακλείου

Άλλος ένα άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο οδικό δίκτυο καρμανιόλα της Κρήτης. Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας 67χρονος, το Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε, ξέφυγε από την πορεία, και έπεσε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2:30 το μεσημέρι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ζαρού στο Ηράκλειο ενώ τα αίτια που προκάλεσαν το νέο ατύχημα διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των αστυνομικών αρχών της περιοχής.

Πηγή flashnews.gr

Εντοπίστηκε ο άνδρας που παρέδωσε την βόμβα στον 40χρονο επιχειρηματία

Ο 40χρονος επιχειρηματίας Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης

Εντοπίστηκε τελικά από την Αστυνομία, ο άνδρας που παρέδωσε την γλάστρα με τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό, κουτί, το οποίο εξερράγη μόλις το άνοιξε ο 40χρονος επιχειρηματίας που ήταν ο παραλήπτης του.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για υπάλληλο ανθοπωλείου, ο οποίος θα οδηγηθεί στην Ασφάλεια προκειμένου να δώσει κατάθεση και να εξακριβωθεί ποιος έκανε την παραγγελία, και εάν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση.

Μετά από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στον χώρο του επιχειρηματία, το παγιδευμένο κουτί ήταν μεταλλικό και από τύχη γλύτωσε ο 40χρονος, ενώ συνοδευόταν και από ένα σημείωμα που έγραφε «Χαθήκαμε! Πήρες το δωράκι μου; Πάρε με, όταν μπορέσεις..».

Η υπόθεση ερευνάται από τους αστυνομικούς του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι περιμένουν να πάρουν έγκριση από τους ιατρούς του Νοσοκομείου Βούλας για να πάρουν κατάθεση από τον τραυματία ο οποίος όπως εκτιμούν μπορεί να τους δώσει απαντήσεις που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό του αποστολέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Έστειλαν γλάστρα - βόμβα στον ξενοδόχο Ανδρεαδάκη - Έσκασε στα χέρια του!

Δραματική ανατροπή στις κρυφές δημοσκοπήσεις

Αλλαγή στα δεδομένα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη σημειώνεται το τελευταίο 24ωρο με αποτέλεσμα η αναμέτρηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπεται σε απόλυτο ντέρμπι στήθος με στήθος.

Τα στοιχεία των ερευνών που παραδόθηκαν σήμερα σε κόμματα και άλλους ενδιαφερόμενους δείχνουν ότι η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που κινείτο μεταξύ δύο και πέντε μονάδων έχει κλείσει δραματικά. Η άνοδος που σημείωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα του επέτρεψε να βρίσκεται ήδη σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση ενώ σε κάποιες έρευνες εμφανίζεται να έχει πάρει και την πρωτιά.

Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται στην αίσθηση που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ότι η ΝΔ έχει εξασφαλίσει την νίκη με αποτέλεσμα να σταματήσει η συσπείρωση ψηφοφόρων που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες.

Αντίθετα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς που ενίσχυσαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντας την αναμέτρηση σε απολύτως αμφίρροπη. Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν πλέον μάχη ψήφο -ψήφο προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά μέσω των αναποφάσιστων που έχουν απομείνει ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν τα χαμόγελα που είχαν παγώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

 iefimerida.gr

"Πράσινο φως" στις κατασκηνώσεις για τα παιδιά των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εγκρίθηκε επιτέλους  από το Δ.Σ του ΙΚΑ και από τον υπηρεσιακό Υπουργό Εργασίας κ. Α. Ρουπακιώτη το απαραίτητο ποσό για την κάλυψη δαπανών φιλοξενίας των παιδιών των Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την Β΄ και Γ΄ κατασκηνωτική περίοδο. Η Α΄περίοδος χάθηκε εξαιτίας της κρατικής ολιγωρίας.

Οι εγγραφές στις παιδικές κατασκηνώσεις θερινής περιόδου 2012 θα γίνουν από 03/07/12έως και 05/07/2012 για την Β΄ περίοδο και από 06/07/2012 έως 13/07/2012 για τη Γ΄ περίοδο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά των ασφαλισμένων στον Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εφόσον είναι και αυτά ασφαλισμένα ως έμμεσα μέλη, ηλικίας 6 - 14 ετών δηλαδή όσο έχουν γεννηθεί από 01/01/1998 έως31/12/2006.

cretalive.gr

Έστειλαν γλάστρα - βόμβα στον ξενοδόχο Ανδρεαδάκη - Έσκασε στα χέρια του!

Ο Κρητικός επιχειρηματίας Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης

Έκρηξη από παγιδευμένη με εκρηκτικά.. γλάστρα σημειώθηκε στις 10.55 σε διαμέρισμα επιχειρηματία,  πρώτου ορόφου στην οδό Ήρας στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει ο επιχειρηματίας είναι σοβαρά τραυματισμένος.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να παρέλαβε μια γλάστρα μέσα στην οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος ενεργοποιήθηκε όταν άνοιξε τη συσκευασία.

Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή λένε οι περίοικοι που αναφέρουν ότι έχουν σπάσει και αρκετά τζάμια της πολυκατοικίας

Το ξενοδοχείο του επιχειρηματία, στην Ελούντα
Ο 40χρονος Κρητικός επιχειρηματίας Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελούντα της Κρήτης,δεν υποψιάστηκε φαίνεται το παραμικρό. Μετακίνησε τη γλάστρα, απασφαλίζοντας τη χειροβομβίδα η οποία ουσιαστικά εξερράγη στα χέρια του τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Οι περίοικοι ενημέρωσαν άμεσα την αστυνομία και ασθενοφόρο που μετέφερε τον 40χρονο επιχειρηματία, γνωστό στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, και τον μετέφερε βαριά τραυματισμένο στο Ασκληπιείο της Βούλας. Από εκεί ο τραυματίας διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Όπως ανέφεραν γιατροί του Ασκληπιείου ο τραυματίας, φαίνεται πως έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο έχει σοβαρά τραύματα, κυρίως κατάγματα στα πόδια και τα χέρια.

Το σπίτι στη Βουλιαγμένη
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο επιχειρηματίας οπως δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς  παρέλαβε το δέμα-βόμβα από έναν άνδρα ηλικίας 55 με 50 ετών.

Οι αστυνομικοί ερευνούν κατά πόσο ο άνδρας είναι και ο δράστης ή αν οι δράστες επέλεξαν να στείλουν το δέμα-βόμβα με “κούριερ”.
Ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε μετακομίσει πρόσφατα στο διαμέρισμα. Το "χτύπημα" σύμφωνα με τους αστυνομικούς έχει “ποινικό” και όχι “τρομοκρατικό” άρωμα, ωστόσο πρόκειται για ένα “χτύπημα” με περίτεχνη κατασκευή.

Να σημειωθεί ότι το διαμέρισμα στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται  απέναντι από το σπίτι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  Πάνου Καμμένου.

Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο ... μέρα - μεσημέρι!

Με κουκούλες και όπλα εισέβαλαν τρεις άγνωστοι σε κοσμηματοπωλείο επί της λ.Καλοκαιρινού, στο κέντρο του Ηρακλείου, περίπου στις 14.00 μετά το μεσημέρι.

Οι δράστες απείλησαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον οποίο μάλιστα φέρονται να χτύπησαν, κι απέσπασαν τα κοσμήματα από τις προθήκες, αλλά και χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ αμέσως μετά έγιναν "καπνός". Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία των κλεμμένων ανέρχεται σε περίπου 30.000 ευρώ.

"Συναγερμός" έχει σημάνει στην αστυνομία που άμεσα εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

cretalive.gr

Ψηφοφόρος: Το Μνημόνιο το διάβασες τώρα; - Χρυσοχοΐδης: Είσαι προβοκάτορας!

Για το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να μιλήσει στην Κρήτη, σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αλλά βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ένα στέλεχος του κόμματος τον ειρωνεύτηκε ρωτώντας τον αν διάβασε τελικά το Μνημόνιο, ενώ ένας άλλος τον έψεξε επειδή δεν ανέφερε ούτε μία φορά τον Βενιζέλο.
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το πρώτο επεισόδιο έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία Χρυσοχοΐδη στο Θεατρικό Σταθμό. Εκείνη τη στιγμή, χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σηκώθηκε όρθιος και απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του είπε με εμφανή ειρωνία: «το γράμμα το διάβασες, το μνημόνιο το είδες;».
Όπως είναι φυσικό, ο κ. Χρυσοχοίδης εκνευρίστηκε, και του απάντησε: «Είσαι προβοκάτορας! θα σου απαντήσω μετά»!
Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ξεκίνησε την την ομιλία του, όπου τόνισε ότι στοχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αποτελέσει τον πυρήνα της νέας κυβέρνησης που «πρέπει να συσταθεί από τη Δευτέρα, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».
Στο τέλος της ομιλίας όμως, ένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ξανασηκώθηκε και του ζήτησε το λόγο που δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου:
«Σαν δεν ντρεπόμαστε, ουτε μία φορά δεν είπες το όνομα του Βενιζέλου!», είπε το στέλεχος στον κ. Χρυσοχοΐδη που και πάλι μίλησε για προβοκάτσια.
Τελικά, παρενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι, τα πνεύματα ηρέμησαν και η εκδήλωση έληξε χωρίς άλλα παρατράγουδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε και αυτοκριτική υποστηρίζοντας όμως ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει συγνώμη από το λαό μόνο για την αδυναμία του να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να καταπολεμήσει το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα.
Τέλος αναφέρθηκε και σε όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Χαίρομαι που δεν είμαι πια με αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Καλώς έκαναν και έφυγαν, γιατί αποδείχτηκαν απλώς τυχοδιώκτες».

Ηράκλειο: Πολίτες σε ρόλο αστυνομικών ακινητοποίησαν ζευγάρι απατεώνων!

Το ζευγάρι είχε μπει λίγο νωρίτερα σε σπίτι ηλικιωμένης...


Πολίτες στο ρόλο της αστυνομίας. Το φαινόμενο ενισχύεται απέναντι στην ανεξέλεγκτη έξαρση της εγκληματικότητας και όλο και περισσότερα περιστατικά δράσης των ίδιων των πολιτών έρχονται στο προσκήνιο.

Το τελευταίο, σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ (14-06-2012) στο Ηράκλειο. Δύο κλέφτες, μία 33χρονη και ένας 37χρονος είχαν στήσει άριστα την «επιχείρησή» τους, ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει την παρέμβαση των πολιτών. Ο 37χρονος, προσποιούμενος τον ζητιάνο, μπήκε στο σπίτι 18χρονης, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή υποβοηθούμενος από 33χρονη που είχε ρόλο συνεργού.

Σε κοντινή απόσταση ακινητοποιήθηκαν από πολίτες, ενώ Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο και τους συνέλαβαν.

22χρονος Βρετανός τα έκανε γυαλιά -καρφιά στη Χερσόνησο

Γυαλιά καρφιά τα έκανε ένας 22χρονος Βρετανός  στη Χερσόνησο.


Ο νεαρός Βρετανός σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν τρεις άνδρες ηλικίας 39,52 και 69 ετών, έσπασε απρόκλητα τους υαλοπίνακες τριών σταθμευμένων οχημάτων ιδιοκτησίας των παραπάνω ατόμων ,προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας έξι χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ!

Τελικά ο 22χρονος συνελήφθη, στη Χερσόνησο, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια της Κρήτης

Έργα οδικής ασφάλειας 30 εκατομμυρίων ευρώ στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης γίνονται πράξη από την Περιφέρεια Κρήτης, ύστερα από ένταξή τους στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.


Μάλιστα χθες από το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, 16 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται σε υποέργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης «αποκατάσταση, αντικατάσταση οδοστρωμάτων, αντιολισθηρός τάπητας, τεχνικά έργα» για το οποίο διενεργήθηκε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗ Α Ε» με ποσοστό έκπτωσης 28%. Επίσης ανακοινώθηκε, ότι, τον ερχόμενο μήνα θα γίνει η δημοπράτηση ενός ακόμα υποέργου που αφορά την σήμανση του οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 6,7 εκατομμύρια ευρώ και αμέσως μετά έπεται η δημοπράτηση και των υπολοίπων υποέργων.

Στον χθεσινό μειοδοτικό διαγωνισμό προσήλθαν και κατέθεσαν οικονομικές προσφορές επτά (7) διαγωνιζόμενες εταιρίες, όπως: «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Τ.Ε», «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε»., «ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε»., «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α. Ε»., «ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ», «ΤΟΜΕΣ Α.Τ.Ε». και «ΕΚΤΕΡ Α.Ε.».

Η επιτροπή αποσφράγισε της οικονομικές προσφορές των διαγωνιζομένων και ανακοινώθηκαν τα προσφερόμενα ποσοστά έκπτωσης για κάθε διαγωνιζόμενο.

Όλες οι οικονομικές προσφορές καταχωρήθηκαν, στον παρακάτω πίνακα κατά την σειρά μειοδοσίας (αρχίζοντας από τη μεγαλύτερη έκπτωση):

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Α/Α ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΕΠΩΝΥΜΙΑ) ΜΕΣΗ ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ %

1. ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. 28,000
2. ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε. 23,000
3. ΤΟΜΕΣ Α.Τ.Ε. 20,040
4. ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. 19,960
5. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Τ.Ε. 16,000
6. ΕΚΤΕΡ Α.Ε. 15,960
7. ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ 11,000

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 6ος κατά τη σειρά κατάταξης μειοδότης, ΕΚΤΕΡ Α.Ε., δεν προσκόμισε τον απαιτούμενο αριθμό μηχανοσήμων σύμφωνα με τη διακήρυξη και απορρίφθηκε. Όλες οι υπόλοιπες προσφορές ήταν παραδεκτές και ομαλές.

Αντικείμενο της εργολαβίας αυτής είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών τεχνικών έργων και ασφαλτοστρώσεων, για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης. Με το αναφερόμενο έργο πρόκειται να κατασκευασθούν ασφαλτικά οδοστρώματα επιφάνειας περίπου 950.000,00 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, (Κωδικός πράξης ΣΑ:2012ΕΠ00280002) και από Εθνικούς πόρους.

Ηράκλειο: Μπήκε σε σπίτι και άρπαξε 300 ευρώ & 1 κινητό τηλέφωνο αλλά... συνελήφθη!

Στο σπίτι ενός 70χρονου μπήκε χθες τα ξημερώματα ένας 38χρονος Έλληνας ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο 70χρονος, ο δράστης του άρπαξε το ποσό των 300 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο!


Για "κακή" του τύχη όμως ο 38χρονος αναζητήθηκε και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου όπου και τον συνέλαβαν.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.
flashnews.gr

ΕΠΚΚ: Τράπεζες, σταματήστε να τρομοκρατείτε τους καταναλωτές-δανειολήπτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τον τελευταίο καιρό, δεν δέχεται μόνο  πιεσμένους από τα χρέη τους δανειολήπτες, οι οποίοι προσπαθούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, βάσει των διατάξεων του Ν.3869/2010 ,(Κατσέλη), αλλά και αιφνιδιασμένους, δυσαρεστημένους , αγανακτισμένους και εξαγριωμένους πολίτες, οι οποίοι δέχονται την "επίθεση" από τις Τράπεζες σε λογαριασμό της μισθοδοσίας τους, ή ακόμα και σε λογαριασμούς καταθέσεων τους, (δεσμεύοντας τους) χωρίς οι ίδιοι να είναι οφειλέτες πουθενά, με το μόνο αδύναμο σημείο να είναι , ότι μπορεί να είναι εγγυητές δανείου συγγενικού προσώπου, φίλου ή συνεργάτη.

Οι Τράπεζες εκμεταλλευόμενες σχετικούς όρους, "ψιλά γράμματα" των δανειακών συμβάσεων των δανειζομένων, προβαίνουν σε αυτή την εκβιαστική πρακτική, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα χιλιάδων καταναλωτών και μικροεπιχειρηματιών. Στο έτσι, αδιακρίτως και χωρίς οίκτο εφαρμόζουν την πιο σκληρή τακτική παρακρατήσεων (Αποφασίζομε και διατάζομαι) χωρίς να νοιάζονται αν ο δανειζόμενος έχει ελάχιστα Ευρώ για να επιβιώσει.. Οι Τράπεζες, παρότι οι Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών , ανά την Ελλάδα , στέκονται δίπλα στους καταναλωτές μέλη τους, στηρίζοντας τους,και παρότι το γνωρίζουν ότι ενεργούν την τελευταία διετία σκληρά και πιεστικά, στους καταναλωτές, συνεχίζουν με μεθοδικότητα να παραβιάζουν τις δεσμεύσεις τους και τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους,σε καταναλωτές ανέτοιμους να αντισταθούν.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τις Τράπεζες και τους συνεργάτες αυτών, να σταματήσουν άμεσα τις επιθετικές και σκληρές διεκδικήσεις των απαιτήσεων τους,από τους άνεργους, από τους μικροσυνταξιούχους, από ανθρώπους που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια, από ανθρώπους που κάθονται στην ουρά των συσσιτίων ,από τους ανθρώπους που δεν μπορούν στην Ελλάδα του 2012 να θρέψουν τα παιδιά τους, από τους ανθρώπους που ζουν από το επίδομα της Πρόνοιας.. Εμείς ως καταναλωτές δεν σας "εκβιάζουμε", μα ούτε και δεχόμαστε τον "άθλιο" σημερινό σας ρόλο, να μας οδηγείται στα άκρα... Aπευθυνόμενη δε και στους καταναλωτές, που εμπλέκονται σε δάνεια είτε άμεσα ως δανειολήπτες,είτε έμμεσα ως εγγυητές και έχουν αδυναμία ανταπόκρισης ή προβληματίζονται, να προσέλθουν στα Γραφεία της ΄Ενωσης, να τους δώσουμε την κοινοοικονομοτεχνική στήριξη, μέσα από τους έμπειρους συνεργάτες μας.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας
Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δύο νεαρά άτομα, ανάμεσά τους μια ανήλικη συνελήφθησαν στο λιμάνι της Σούδας

Δύο νεαρά άτομα, ανάμεσά τους μια ανήλικη κοπέλα, συνελήφθησαν το πρωί στο λιμάνι της Σούδας, κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο, καθώς... στην κατοχή τους εντοπίστηκε ποσότητα χασίς.

Τα δύο ατομα, ένας 19χρονος και μια 17χρονη κοπέλα, "πιάστηκαν στα πράσα" από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Εδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε να κατέχουν μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 5,20 γραμμαρίων και δύο νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 8,25 γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...