Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Άμεση είσπραξη χρημάτων χωρίς νέα μέτρα.

Άρθρο του Βουλευτή Ιωάννη Δ. Μιχελογιαννάκη.


Τα οποιαδήποτε νέα μέτρα θα είναι δυσβάστακτα για τον έλληνα.

Στις συναντήσεις με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ, όλοι αναφέρθηκαν στο ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν πλέον οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Με τις δυο παρακάτω προτάσεις, λύνεται άμεσα το πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Είναι δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, τόσο στην άμεση, όσο και στην έμμεση φορολογία και ειδικότερα στο Φ.Π.Α. Δεδομένο είναι επίσης, ότι η φοροδιαφυγή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη στα πολύ μεγάλα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να κλονίζεται η αρχή της οριζόντιας και της κάθετης φορολογικής ισότητας.

Η απώλεια εσόδων από Φ.Π.Α., οφείλεται στην μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων, στην χρήση εικονικών στοιχείων, στην υποβολή ανακριβών δηλώσεων, στην μη υποβολή δηλώσεων και στην αδυναμία του φοροελεγκτικού μηχανισμού να προβεί σε διασταυρώσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έτοιμο για χρήση ένα νέο δημοτικό σχολείο στο Γάζι

Τις τελευταίες εργασίες που πραγματοποιούνται λίγες ημέρες πριν δοθεί στους μαθητές το νέο δημοτικό σχολείο στο Ξηροπόταμο (στις εγκαταστάσεις του πρώην αθλητικού γυμνασίου), επιθεώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Για το συγκεκριμένο σχολείο, ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί στα τέλη Ιουνίου κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για το έντονο πρόβλημα της σχολικής στέγης, ότι θα εξαντλούσε κάθε περιθώριο για να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο το νέο σχολείο. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και πολύ προσωπική εργασία των δασκάλων, στο νέο δημοτικό θα «χτυπήσει το κουδούνι» την 11η Σεπτεμβρίου για 150 περίπου μαθητές.

Το νέο σχολικό συγκρότημα, περιλαμβάνει ανακαινισμένα και σύγχρονα κτίρια τα οποίο μπορούν να φιλοξενήσουν 200 μαθητές, διαθέτει άνετη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικούς χώρους, γραφεία καθηγητών και διεύθυνσης, τεράστιους αύλειους χώρους, νέες τουαλέτες, βρίσκεται σε χώρο με ανοικτούς ορίζοντες δίπλα στη θάλασσα και με τη λειτουργία του προβλέπεται να αποσυμφορήσει τα δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκη.

Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Στόχος μας ήταν και παραμένει, παράλληλα με τα μεγάλα μακροπρόθεσμα έργα που εκτελούμε, να δίνουμε και άμεσες λύσεις σε καίριους τομείς, όπως είναι αυτός της σχολικής στέγης. Το πρόβλημα της περιοχής μας στο τομέα αυτό είναι πλέον γνωστό. 25% είναι εφέτος η αύξηση στους μαθητές του δημοτικού, 40% είναι το αντίστοιχο ποσοστό στα νήπια. Προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή του νέου λυκείου Γαζίου, προγραμματίζουμε και την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου δημοτικού σχολείου, για το οποίο έχουμε τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη ότι θα ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης – και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό – αλλά για την ολοκλήρωσή τους απαιτείται κάποιος χρόνος. Με το νέο αυτό δημοτικό που ανακαινίσαμε και παραδίδουμε σε λίγες ημέρες στους μαθητές, καταφέρνουμε να δώσουμε άμεση λύση σε δεκάδες οικογένειες. Σε ένα πολύ όμορφο σημείο, ανοικτό απ’ όλες τις πλευρές, οι μικροί μαθητές είμαι βέβαιος πώς θα απολαμβάνουν τη διαδικασία της μάθησης, του παιχνιδιού και της ψυχαγωγίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους συντέλεσαν στο να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες, δασκάλους, γονείς, τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και τα μέλη της αντίστοιχης σχολικής επιτροπής μας. Έκαναν πολύ καλή δουλειά και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Το δήμαρχο συνόδευε ο γενικός γραμματέας του δήμου (και συνταξιούχος δάσκαλος) Γ. Μανουσάκης, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής του δήμου Μ. Παπαδομανολάκης, ο δ/ντης του νέου σχολείου Γ. Χαλκιαδάκης και η δασκάλα Ελ. Κλαδού.

΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Προσοχή στο νέο νόμο για τις εξώσεις - εξπρές

Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, φανερά δυσαρεστημένη , οφείλει , αφενός μεν να ενημερώσει τους καταναλωτές-ενοικιαστές, για τον Νόμο "εξπρές" και την επίσπευση έξωσης από την ενοικιαζόμενη κατοικία , όταν δεν καταβάλλουμε τα μισθώματα στον ιδιοκτήτη, αλλά και να καλέσει τους ιδιοκτήτες να συμμερισθούν την απρόβλεπτη σημερινή δυσκολία που βρέθηκαν οι ενοικιαστές τους  και να οπλιστούν με υπομονή και την ελπίδα ότι δεν θα χάσουν τα μισθώματα....Βέβαια η ΄Ενωση συμμερίζεται την  οικονομική ανάγκη και των ιδιοκτητών, διότι κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν "οικονομική ενίσχυση" από την είσπραξη κάποιου μισθώματος, και γι αυτούς να είναι το μοναδικό εργαλείο χρηματοδότησης για επιβίωση, όμως  χειρότερη είναι η οικονομική εικόνα  και του  ιδιοκτήτη όταν το οίκημα παραμένει στα "αζήτητα" επί μεγάλου χρονικού διαστήματος.
 Η πραγματικότητα όμως είναι  ότι  η νέα νομοθεσία , που ισχύει από 2-4-2012, δυναμώνει την πίεση των ιδιοκτητών ,προς τους "αδύναμους" ενοικιαστές   και κάνει ευκολότερη και συντομότερη την διαδικασία έξωσης των ενοικιαστών, που οφείλουν ενοίκια, εάν οι ιδιοκτήτες το αιτήσουν και το απαιτήσουν με την διαδικασία της έξωσης όπως ο νέος Νόμος ορίζει..
Η διαδικασία  (έξωση),αρχίζει με την επιδώσει " εξώδικο " από τον ιδιοκτήτη στον ενοικιαστή , µε το οποίο  τον καλεί να καταβάλει τα οφειλόµενα µισθώµατα µέσα σε 15 ηµέρες (αντί 30 ηµέρες που προέβλεπε ο παλιότερος νόµος)Αν ο ενοικιαστής δεν τα καταβάλει, ο ιδιοκτήτης µπορεί να προβεί στην έκδοση διαταγής απόδοσης της κατοικίας, στην οποία πλέον (µε το νέο νόµο), µπορεί παράλληλα να ζητήσει και την καταβολή των οφειλοµένων µισθωµάτων  αλλά και την καταβολή των οφειλοµένων για ∆ΕΗ, ΕΥ∆ΑΠ, ∆ΕΠΑ ήκαι τα κοινόχρηστα που οφείλει ο ενοικιαστής.Αφού εκδοθεί η διαταγή απόδοσης της ενοικιαζόμενης κατοικίας , η έξωση πραγματοποιείται εντός 20 ημερών, χωρίς συναισθηματισμούς..
  Η αλήθεια είναι, ότι ζούμε σε μέρες απρόβλεπτες, δύσκολες , απερίγραπτες , ανεπανάληπτες ,όμως το να αφήσουμε τους άλλους ,να  μας κάνουν στραφούμε , να εναντιωθούμε ,ο ένας εναντίον του άλλου, δεν είναι το επιθυμητό, δεν είναι το ζητούμενο τουλάχιστον από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που σκοπό και στόχο μεταξύ των άλλων έχει να διαφυλάξει τα δικαιώματα των καταναλωτών μελών της και μη ,ένεκα τούτου οφείλουμε το προϊόν αυτό  να το επιστρέψουμε στους παραγωγούς  του, καθώς είμαστε κοινωνικοποιμένες οντότητες, και δεν επιθυμούμε την επικράτηση "ζούγκλας"

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  επισημαίνει  τα σημεία τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν για την μίσθωση (ενοικίαση) κατοικίας ΑΜΦΌΤΕΡΟΙ ιδιοκτήτης ενοικιαστής και στα οποία θα πρέπει να προσέξουν ΙΔΙΑΙΤΈΡΑ και να εστιάσουν την προσοχή τους

ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΟΙΚΊΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΊΑΣ


Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, πριν  αρχίσουμε τις  διαπραγματεύσεις, με τον ιδιοκτήτη, για την ενοικίαση του σπιτιού. και οφείλουμε να γνωρίζουμε:
1)  Ελέγχουμε την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι μας παρέχει αυτή (supermarket, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ.).
 2) Το ύψος του ενοικίου διαμορφώνεται ελεύθερα, συμφωνία ιδιοκτήτη-ενοικιαστή (τους δεσμεύει και τους δύο).Καλό είναι να έχουμε κάνει ήδη, μία έρευνα της επικρατούσας μισθωτικής αγοράς στην περιοχή που επιλέγουμε να νοικιάσουμε. Επίσης ωφέλιμο είναι να προσπαθήσουμε να συλλέξουμε πληροφορίες για την διαχειριστική συμπεριφορά για τον  ιδιοκτήτη (π.χ δύστροπος, παραπλανητικός, δεν κόβει αποδείξεις με ολόκληρο το τίμημα, κ.α)
Δεν αποδεχόμαστε και δεν υπογράφουμε όρους, που δεν κατανοούμε ή με τους οποίους δε συμφωνούμε, απόλυτα. Σε πολλά συμβόλαια ενοικίασης, περιέχονται όροι δυσμενείς, για τους ενοικιαστές. Τέτοιους όρους τους διαγράφουμε.
3) Η μίσθωση κατοικίας ισχύει για τρία χρόνια και εάν ακόμα έχει αναγράφεται η αύξηση του μισθώματος π.χ κάθε έτος 10% εάν δεν γράφεται ισχύει το75% του τιμαρίθμου του κόστους ζωής που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος για τους προηγούμενους 12 μήνες. π.χ . Τιμάριθμος 4χ75%=3 Ευρώ.
4) Πάντα ερευνούμε την βιωσιμότητα της κατοικίας π.χ εάν διαθέτει τον πρέποντα εξ αερισμό, δεν παρουσιάζει υγρασία, υπάρχουν θερμοσίφωνα τα οποία δεν λειτουργούν κ.α.Ελέγχουμε, καλά, το σπίτι, για να διαπιστώσουμε τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουμε, στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουμε να κατοικούμε, στο σπίτι.
5) Η εγγύηση συμφωνείται ελεύθερα. Συνήθως είναι 1 με 2 μισθώματα(νοίκια) και δίδεται ως εγγύηση για την καλή τήρηση των όρων του συμβολαίου.
6) Ο ιδιοκτήτης φέρει τα βάρη της κατοικίας.
7) Ο ενοικιαστής δεν έχει ευθύνη για φθορές που οφείλονται στη συμφωνημένη χρήση.
8) Η μη πληρωμή της δαπάνης των κοινοχρήστων ισοδυναμεί σε μη πλήρωση ενοικίου.
9) Η μίσθωση ορισμένου χρόνου λήγει αυτοδίκαια, εάν ο ιδιοκτήτη δεν εναντιώνεται και ο μισθωτής (ενοικιαστής ) εξακολουθεί να κάνει χρήση της κατοικίας ,θεωρείται ότι ανανεώνεται αόριστα και για τα δύο μέρη.
10) Μετά τη λήξη της μίσθωσης ο ενοικιαστής έχει υποχρέωση να παραδώσει την κατοικία στον ιδιοκτήτη στην κατάσταση που την παρέλαβε,εάν υπάρχουν ζημιές να τις αποκαταστήσει.
11) Ο Φόρος ακίνητης περιουσίας ανήκει στον ιδιοκτήτη (ΝΑ ΓΡΆΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΌ)
      Ο ενοικιαστής, κατά τη λήξη της μίσθωσης, έχει υποχρέωση να αποδώσει την κατοικία, στην κατάσταση, που την παρέλαβε.

-          Προσοχή! Από 01.01.2008, το χαρτόσημο έχει καταργηθεί, για τις κατοικίες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΎΗΣΗ

Είναι το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε 1 ή και περισσότερα ενοίκια και δίνεται για την καλή εκτέλεση των όρων του συμβολαίου.
-          Η καταβολή της εγγύησης δεν αποτελεί υποχρέωση του ενοικιαστή, που πηγάζει, από το νόμο, αλλά έχει επικρατήσει, ως μισθωτική συνήθεια.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΔΕΥΑΧ

Φυσικό είναι όταν ενοικιάσουμε μία οικία, να τρέξουμε στην ΔΕΗ και στην ΔΕΥΑΧ για τις αντίστοιχες συνδέσεις, αυτό όλοι το γνωρίζουμε και είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να το κάνει, γιατί έχουμε περιπτώσεις που μπορεί να μην γίνεται η αντικατάσταση στο όνομα του ενοικιαστή των υπηρεσιών αυτών, και να εγκαταλείψει το σπίτι ο ενοικιαστής και να επιβαρυνθεί με όλες αυτές τις χρεώσεις ο ιδιοκτήτης.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουμε και να απαιτούμε αφενός το αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου να έχει θεωρηθεί στην αρμόδια ΔΟΥ ,αλλά και να παίρνουμε πάντα απόδειξη των χρημάτων που καταβάλλουμε ως ενοίκιο. Σημαντικό επίσης είναι να ερευνήσουμε πριν την μίσθωση για τυχόν ελλείψεις ή σπασίματα τα οποία οφείλουμε να τα επισημάνουμε και να τα καταγράψουμε.
  Επειδή αυτή η περίοδος είναι περίοδος που κάποιοι λόγω μετάθεσης, η λόγω σπουδαστών-φοιτητών θα υποχρεωθούν στην αναζήτηση μίσθωσης οικίας και σύναψη μισθωτηρίων συμβολαίων, καλό θα είναι για περισσότερη ενημέρωση να επισκεφθούν την Ένωση μας είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο μας που βρίσκεται στην Πλ.1866 Αριθ.2 η τηλεφωνικά, ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 2821092666

                            Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης




                                             Ιωάννα   Μελάκη

Απότομος ελιγμός αναστάτωσε τους επιβάτες του «Festos Palace»


Αναστάτωση προκλήθηκε στους επιβάτες του πλοίου "Festos Palace", εξαιτίας ενός απότομου ελιγμού του πλοιάρχου, με αποτέλεσμα το πλοίο για λίγη ώρα να λάβει κλίση και να προκληθεί πανικός στους επιβάτες, που πίστεψαν ότι το πλοίο είχε προσκρούσει σε αντικείμενο.

Το πλοίο με 2.462 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής από το λιμάνι του Ηρακλείου, εκτελώντας το ημερήσιο δρομολόγιο Ηράκλειο - Πειραιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Flashnews.gr από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στα ανοιχτά, ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε στη διαδρομή του, έκανε τον πλοίαρχο να στρίψει απότομα δεξιά, με αποτέλεσμα αφενός να προκληθεί πανικός στους επιβάτες και αφετέρου το πλοίο να λάβει για λίγη ώρα κλίση προς τα αριστερά.

Όπως ήταν φυσικό, μέσα στο πλοίο και στο κατάστρωμα επικράτησε σύγχυση, καθώς επιβάτες τηλεφωνούσαν σε συγγενείς και φίλους, αναφέροντας ότι το πλοίο προσέκρουσε σε αντικείμενο και ότι έχει λάβει επικίνδυνη κλίση.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του "Festos Palace", ζητώντας επιβεβαίωση για το περιστατικό καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών.

Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων

Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της ασφάλτου θα τελεστεί στις 7 το απόγευμα, στο Πάρκο Τροχαίων Ατυχημάτων 'Χρήστος Πολέντας' στην περιοχή "Νεραντζιά" Βουκολιών.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. και τη συμμετοχή του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (το οποίο απαρτίζεται από διάφορες Εκκλησίες και Ομολογίες από διάφορα μήκη και πλάτη της υφηλίου).

Η εν λόγω τελετή μνήμης διοργανώνεται από την Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά και τον Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων 'Ο Αγιος Χριστόφορος'.

.cretalive.gr

Ανταλλακτικό παζάρι σήμερα στα Χανιά

Το 16ο ανταλλακτικό παζάρι του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 7 μ.μ., στον γνωστό χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων (οδός Κοραή, δίπλα στο στάδιο).

Σε ανακοίνωση του Δικτύου επισημαίνεται ότι "όπως σε κάθε ανταλλακτικό παζάρι: θα συγκεντρώνονται ρούχα για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη και φάρμακα (παράκληση όχι ληγμένα).

Σε αυτό το παζάρι θα υπάρχει γωνιά επιτραπέζιου παιχνιδιού για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε ευχάριστα τις ώρες μας μικροί και μεγάλοι.

Προχωράμε αισιόδοξα γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει η ανθρωπιά να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή μας.

Ο στόχος μας βρίσκει αποδέκτες. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας επιβιώνουν ανταλλάσσοντας ο καθένας αυτό που έχει, προϊόν ή υπηρεσία. Είναι ένας νέος τρόπος επιβίωσης, μια καινούργια φιλοσοφία όχι μόνο για τον τρόπο κατανάλωσης, αλλά και για τον τρόπο ζωής.

Κανένας δεν μπορεί να γίνει πλουσιότερος ή φτωχότερος μέσα στο δίκτυο".

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δικτύου www.diktyoantallagonxanion.gr

Τζάστιν Μπίμπερ: Ο διεθνούς φήμης ποπ σταρ που έκανε ... άνω κάτω την Κρήτη!

Μέσα στη κρίση και ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει ήδη αρκετά οικονομικά προβλήματα, υπάρχει ένας νεαρός σταρ που θέλει παρακάλια για να τραγουδήσει, πέρα απο το 1.000.000 δολάρια που εισέπραξε και τις ατελείωτες απαιτήσεις του που έκαναν άνω κάτω το ξενοδοχείο, που θα διέμενε στην Ελούντα.

Συγκεκριμένα, ο Τζάστιν Μπίμπερ, για μία εμφάνιση διάρκειας μόλις 15 λεπτών στο πάρτυ γενεθλίων της 12χρονης κόρης ενός Ελληνοελβετού επιχειρηματία, ζήτησε ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ η λίστα που έλαβαν μέσω email οι άνθρωποι του Elounda Peninsula που θα τον φιλοξενούσε τους άφησε κυριολεκτικά άφωνους.

Ήθελε για τις 2 ημέρες που θα έμενε στη Κρήτη να έχει 24 ώρες το 24ωρο διαθέσιμες Cadillac δύο έξτρα δωμάτια για τους σωματοφύλακές του και για γραφείο συσκέψεων με τους συνεργάτες του, ενώ απαίτησε να υπάρχει δίπλα στη σκηνή (η οποία θα ήταν έτσι κι αλλιώς στο ξενοδοχείο) έξτρα δικό του καμαρίνι που θα διέθετε ποικιλία τσαγιών και φρέσκες σαλάτες με λαχανικά εποχής και οι απαιτήσεις δε τελειώνουν εδώ.

Στο χώρο που θα διέμενε έπρεπε η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 22 βαθμούς κελσίου και να υπάρχουν πολλά μπουκάλια vitamin water και σακουλάκια με καναδέζικα τσιπς σε κάθε δωμάτιο,ενώ απαγόρευε ρητά να υπάρχει μαγιονέζα σε οποιοδήποτε φαγητό θα του σερβίρουν.

Οι άνθρωποι του χώρου έκαναν τη Κρήτη άνω κάτω για να διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες για τον νεαρό σταρ, ο οποίος τελικά –και αφού εισέπραξε το 1.000.00 δολάρια που είχε ζητήσει- ακύρωσε τελευταία στιγμή την εμφάνισή του λόγω «προσωπικού κωλύματος» ενώ υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει την συναυλία για τα 13α γενέθλια της κόρης του επιχειρηματία του χρόνου.
Enhanced by Zemanta

Τραγωδία με ελληνίδα νύφη! Την...έπνιξε το νυφικό της...

Μια ελληνικής καταγωγής νεαρή γυναίκα πνίγηκε σε ποταμό του Κεμπέκ, 75 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ, την ώρα που πόζαρε για φωτογραφίες του γάμου της. Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως η 30χρονη, Μαρία Πανταζόπουλος, από το Λαβάλ πνίγηκε κατά τη φωτογράφιση με το νυφικό της.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, η Μαρία Πανταζόπουλος στεκόταν 15 με 30 εκατοστά από το ποτάμι καθώς πόζαρε για φωτογραφίες μπροστά στον κρητικής καταγωγής φωτογράφο Λουίς Παγκάκη.

Παραπατώντας έπεσε στο ποτάμι αλλά δεν μπόρεσε να κολυμπήσει γιατί το νυφικό της με τα βαριά στολίσματα και το πλούσιο ύφασμα την βύθισε αμέσως.

Ο φωτογράφος και ο βοηθός του προσπάθησαν να την βγάλουν από το νερό αλλά ήταν αδύνατο λόγω του βάρους που είχε πάρει το νυφικό από το νερό.

Η αστυνομία του Κεμπέκ την εντόπισε 4 ώρες μετά το τραγικό ατύχημα, καθώς ένας δύτης την ανέσυρε από τα νερά του ποταμού,.

Η κοπέλα είχε παντρευτεί στις 9 Ιουνίου αλλά ήθελε περισσότερες φωτογραφίες με το νυφικό της στο ποτάμι. Φίλοι της λένε ότι συμμετείχε σε μια καινούρια μόδα που λέγεται Trash The Dress, σύμφωνα με την οποία οι νύφες ποζάρουν καταστρέφοντας το νυφικό τους σε διάφορα τοπία, όπως θάλασσες, λίμνες, ποταμούς.

Η Μαρία Πανταζόπουλος, που ήταν κτηματομεσίτρια, φοίτησε στο ημερήσιο σχολείο Δημοσθένης του Λαβάλ και ήταν ένα πολύ ζεστό και φιλικό κορίτσι, δήλωσε η πρώην συμμαθήτριά της Αθηνά Διαμάντη. Η οικογένειά της και η παροικία του Μόντρεαλ και του Λ

Ηράκλειο: Του έκλεψε το αναπηρικό καροτσάκι και ζητούσε λύτρα για να το επιστρέψει!

Μια υπόθεση πρωτοφανής έφτασε στα γραφεία της ασφάλειας - Θρασύτατος ο δράστης, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα...


Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας 29χρονος, που συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου (25-08-2012) για εκβίαση, κλοπή και οπλοκατοχή. Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελία 29χρονου από την Χερσόνησο, ο δράστης αφού μπήκε στην αυλή του σπιτιού του, παραβιάζοντας την εξώπορτα, αφαίρεσε ένα αναπηρικό καροτσάκι αξίας περίπου 1.500 ευρώ, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 29χρονος για τις μετακινήσεις του, καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Στη συνεχεία ο δράστης ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ, προκειμένου το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο 29χρονος ιδιοκτήτης, κατήγγειλε το περιστατικό σε αστυνομικούς και καθορίστηκε συνάντηση μεταξύ του συλληφθέντα και του παθόντα στο λιμάνι της Χερσονήσου.

Κατά τη συνάντηση, ο συλληφθείς προσήλθε και παρέδωσε το αναπηρικό καροτσάκι στον 29χρονο, παραλαμβάνοντας ως αντάλλαγμα το χρηματικό ποσό των 175 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τον έλεγχο. Επίσης κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και κατασχέθηκε, ένας πτυσσόμενος μεταλλικός σουγιάς συνολικού μήκους 17 εκατοστών...

Φοροδιαφυγή το μεγαλείο σου! Υδραυλικός με 300.000€ στην Credit Agricole στη Γαλλία – Πατωματζής με 250.000€ στην Ελβετία

- Εργολάβος που εμφανιζόταν ως... πάμφτωχος είχε καταθέσεις 350.000€ στη Γαλλία
- Κομμωτές που δήλωναν ζημίες είχαν καταθέσεις από 700.000€ έως 1 εκατ. ευρώ
- Αστρολόγοι βρέθηκαν με καταθέσεις έως και 800.000€ στο εξωτερικό
- Ποιους καίνε τα CD που έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ!


Αν η φοροδιαφυγή ήταν Ολυμπιακό άθλημα, το χρυσό μετάλλιο το είχαμε στο τσεπάκι. Ναι, οι Έλληνες δεν είναι ο μοναδικός λάθος που φοροδιαφεύγει, υπάρχουν κι αλλού. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, είμαστε καλοί. Είμαστε πολύ καλοί...

Μόνο... η κουτσή Μαρία δεν έχει βγάλει λεφτά στο εξωτερικό. Αστρολόγοι, επιχειρηματίες της νύχτας, κομμωτές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, εργολάβοι, μηχανικοί ακόμη και υδραυλικοί, επιπλοποιοί και πατωματζήδες τα... έφυγαν για να μην τους τα «φάει» η κρίση.
Φυσικά, ανάμεσά τους οι συνήθεις ύποπτοι: γιατροί, δικηγόροι, χρηματιστές...

1.727 ονόματα φοροφυγάδων περιέχει το CD που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες του ΣΔΟΕ, γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Πρόκειται για εκείνους που αποφάσισαν να βγάλουν τα λεφτά τους (από 300.000€ και) στο εξωτερικό πριν από τις εκλογές του Μαΐου. Και φυσικά μιλάμε για χρήματα που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις φορολογικές τους δηλώσεις!

Η μακρά λίστα περιλαμβάνει
Υδραυλικό με 7.000€ εισόδημα το χρόνο να έχει καταθέσεις στην Credit Agricole στη Γαλλία ύψους 300.000€
Πατωματζή με ετήσιο εισόδημα 11.000€ και καταθέσεις 250.000€ σε τράπεζα της Ελβετίας
Εργολάβο που εμφανιζόταν πάμφτωχος, αλλά στη Γαλλία έχει 350.000€ καταθέσεις
Τέσσερις γνωστοί αστρολόγοι που δήλωναν εισοδήματα από 20.000€ έως 30.000€, βρέθηκαν με καταθέσεις στο εξωτερικό από 500.000€ έως 800.000€
Τρεις κομμωτές της Αθήνας που δήλωσαν πως... έμπαιναν μέσα, είχαν έκαστος καταθέσεις από 700.000€ μέχρι 1 εκατ. ευρώ

Υπάρχουν και περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών με δηλωμένες ετήσιες αποδοχές 40.000-100.000€ το χρόνο, που έβγαλαν σε τράπεζες του Λονδίνου και της Ελβετίας ποσά από 1 έως 3 εκατ. ευρώ!

Πως βρέθηκαν όλα αυτά τα ονόματα (και πολλά πολλά άλλα) στα χέρια του ΣΔΟΕ; Το υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές, ζήτησε τα ονόματα όσων έβγαλαν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο στο εξωτερικό ποσά από 300.000€ και πάνω.

Τα ονόματα δόθηκαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και ξεκίνησαν οι διασταυρώσεις με τις φορολογικές δηλώσεις που είχαν καταθέσει τα τελευταία 5-10 χρόνια. Σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα δεν προέκυπταν από πουθενά: ούτε από αγοραπωλησίες ούτε από εισοδήματα.

Άνδρες του ΣΔΟΕ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα ξεκινήσουν οι πρώτες κλήσεις σε όσους βρίσκονται στο... CD για να αποδείξουν που βρήκαν τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό...

Συναυλία για τη Βιάννο

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Βιάννου, διοργανώνεται συναυλία συμπαράστασης στην πυρόπληκτη Βιάννο, με τον αλληγορικό τίτλο «Μουσικό άνθισμα», την Δευτέρα 27 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων Βιάννου, του Βλαχάκειου Πνευματικού Κέντρου και του  Συλλόγου Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου.

Η τιμή εισιτηρίου είναι  10 ευρώ, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών.

Ηράκλειο: Μεθυσμένοι τουρίστες έκλεψαν ταξί και σκόρπισαν τον τρόμο!

Κινηματογραφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα, στη Χερσόνησο, με μια παρέα ξένων τουριστών να αρπάζει ταξί και να κάνει άνω κάτω την περιοχή, απειλώντας ακόμη και πεζούς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο διάβα τους!

Το περιστατικό σημειώθηκε, περίπου στις 05.00 τα ξημερώματα, στη Χερσόνησο όταν σε ταξί επιβιβάστηκε παρεά τουριστών – πιθανότατα Ισραηλινών – οι οποίοι εκτός εαυτού, σε κατάσταση μέθης, φώναζαν, προκαλώντας ανησυχία στον οδηγό του ταξί.

Ο οδηγός του ζήτησε να ηρεμήσουν, εκείνοι όμως τον αγνόησαν, συνεχίζοντας τη φασαρία. Τότε ο ταξιτζής θέλοντας να τον «τρομάξει» ότι δήθεν θα τους κατεβάσει από το αυτοκίνητο, βγήκε για μόλις λίγα δευτερόλεπτα από το ταξί. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, όμως, ήταν αρκετά για το νεαρό που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, να πάρει στα χέρια του το τιμόνι και να φύγει, αφήνοντας τον οδηγό στο δρόμο!

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η παρέα των μεθυσμένων τουριστών μπήκε με το ταξί μέσα στη Χερσόνησο, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ από θαύμα δεν παρέσυρε πεζούς και αυτοκίνητα! Μάλιστα στο διάβα του ταξί βρέθηκε μια γυναίκα που εκείνη την ώρα πήγαινε στη δουλειά της αλλά και ένας άλλος ταξιτζής που περπατούσε και οι οποίοι γλίτωσαν … από του χάρου τα δόντια!

Οι τουρίστες, αφού βαρέθηκαν το «παιχνίδι» τους, παράτησαν το ταξί λίγο παρακάτω, όπου το βρήκε ο οδηγός του ταξί.

Στην περιοχή επικρατεί έντονη ανησυχία για τη συμπεριφορά των Ισραηλινών τουριστών, οι οποίοι… κάνουν τους Βρετανούς να μοιάζουν με αρνάκια!

newsit.gr

Αγία Γαλήνη: Του ήρθε το... jet ski στο κεφάλι!

Το... jet ski στο...κεφάλι, ήρθε σε έναν 36χρονο άνδρα, που, ενώ έκανε τις διακοπές που στην Αγία Γαλήνη, τραυματίστηκε από jet ski στη διάρκεια του μπάνιου του!

Πιο αναλυτικά, χθες βράδυ κι ένω ένας συνομήλικός του έκανε jet ski, έξω από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης, πέρασε κοντά από το αγκυροβολημένο Θ/Γ «CREUZA DE MA» σημαίας Η.Π.Α., όπου κολυμπούσε ο 36χρονος, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι.

Άμεσα τον μετέφερε στο Θ/Γ και από εκεί τον επιβίβασαν σε φουσκωτή λέμβο και τον μετέφεραν στο λιμάνι της περιοχής, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.
 cretalive.gr

Στον Άγιο Νικόλαο και φέτος ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Κουζίνας

Τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας, ο οποίος διεξάγεται εδώ και τέσσερα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, θα διοργανώσει φέτος η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2012 στον Άγιο Νικόλαο , στο Ξενοδοχείο Ερμής, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, του ΠΑΟΔΑΝ , της ΔΑΕΑΝ και της Iberostar καθώς και άλλων τοπικών παραγόντων, φορέων εστίασης και τουρισμού, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Ερμής παραβρέθηκαν ο κ. Ευάγγελος Αγάλου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και ο κ. Γιώργος Πελεκανάκης, διευθυντής των ξενοδοχείων ΕΡΜΗΣ - ΚΟΡΑΛ και πρόεδρος της Πανελλήνιας και Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού κ. Μαρία Καφετζάκη, ο σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουρισμού κ. Γιώργος Χουρδάκης, ο προϊστάμενος ΚΤΕΛ Νομού Λασιθίου κ. Γιάννης Πατεράκης, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου και ο κ. Κωστής Θεοδωράκης πρόεδρος των Εστιατορίων και μπαρ Αγίου Νικολάου.

Το τριήμερο 9,10 και 11/11 θα περιλαμβάνει, εκτός από τον κυρίως διαγωνισμό μαγειρικής της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, και άλλες κατηγορίες διαγωνισμών γαστρονομίας όπως «μαγειρεύοντας με τα παιδιά», παρασκευές καινοτόμων συνταγών με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, ανάλογα τις συμμετοχές των συλλόγων καθώς και άλλων φορέων ή και μεμονωμένων πολιτών που θα πάρουν μέρος. Επίσης θα υπάρχουν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου παράλληλες εκδηλώσεις όπως Έκθεση Παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής , ομιλίες και παρουσιάσεις με θέμα πάντα την Κρητική Διατροφή, τυροκόμηση κ.α.

Στόχος του 5ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Παραδοσιακής Κρητικής Κουζίνας στον Άγιο Νικόλαο είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Λασηθιώτικης μαγειρικής καθώς και η προώθηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα, λάδι, κρασί, κρητικό τυρί, ζυμαρικά, κρέας, ψωμί-παξιμάδι, αρωματικά φυτά, σταφίδα, μέλι , κηπευτικά, φρούτα κ.α

"Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θεωρεί ότι η γαστρονομική μας παράδοση αποτελεί πολιτιστικό και τουριστικό αγαθό και ο ρόλος του είναι καταλυτικός καθώς μέσα από τις γαστρονομικές συνήθειες κάθε περιοχής προβάλλεται διαρκώς ο βαθμός πολιτισμού και τουριστικής συνείδησης που έχει διαμορφωθεί έως σήμερα. Η λέσχη είναι επίσης αρωγός στη σωστή ανάπτυξη και διάδοση της Κρητικής διατροφής και κουλτούρας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο κ. Ευάγγελος Αγάλου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

«Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων που παράγουμε, η σύνδεση του πρωτογενή αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αποτελεί μονόδρομο αλλά και στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» σημείωσε ο κ. Πελεκανάκης Γιώργος, Διευθυντής των ξενοδοχείων ΕΡΜΗΣ - ΚΟΡΑΛ και πρόεδρος της Πανελλήνιας και Παγκρήτιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.

«Η κρητική κουζίνα παραδοσιακή και νεότερη, αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημά μας και οφείλουμε να την προωθούμε τόσο εντός (π.χ. κρητικό πρωινό στα Ξενοδοχεία) όσο και εκτός συνόρων, να την εξελίσσουμε σε κάθε ευκαιρία και να την υπηρετούμε όσο πιο δημιουργικά μπορούμε» αναφέρουν σε δηλώσεις τους μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΚ.

Η επόμενη συνάντηση καθορίστηκε για την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ξενοδοχείο Ερμής, στη 1.00 το μεσημέρι .
Enhanced by Zemanta

Δελφίνι μπλέχτηκε σε δίχτυα και πέθανε

Ένα νεκρό δελφίνι μεσαίου μεγέθους εντόπισε χθες ομάδα της Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης στα ανοικτά του Αγίου Ονουφρίου.
Αμέσως, τα μέλη της Λέσχης ενημέρωσαν το Λιμενικό και αλιευτικά σκάφη έσπευσαν για την ανάσυρσή του. Το δελφίνι εικάζεται ότι μπλέχτηκε σε δίχτυα σκάφους ή σε προπέλα και ήταν νεκρό αρκετές μέρες.

Μετά από την παραλαβή του και τη μεταφορά του στο λιμανάκι στον Άγιο Ονούφριο από ιδιοκτήτες φουσκωτών της περιοχής, το θηλαστικό παραδόθηκε στο Δήμο Χανίων με την εποπτεία του Λιμενικού, για να προβεί στην υγειονομική του ταφή.

Το δελφίνι είναι μήκους 1.5m περίπου, ενώ δεν είναι λίγες φορές που οι ψαράδες και οι ιδιοκτήτες φουσκωτών της περιοχής συναντούν δελφίνια στη ρότα τους και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή.

neatv.gr

Alexandra Perri. Μια καταξιωμένη Ζωγράφος του «Μετα – Μοντερνισμού», από την Κρήτη

Ο μεταμοντερνισμός αποτελεί αισθητική, λογοτεχνική, πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία, ως προσεγγιστική απόπειρα να περιγραφεί μία κατάσταση, status quo ή απλώς οι αλλαγές που υφίστανται οι θεσμοί και τα συστήματα κατά την μετανεωτερικότητα. Ο μεταμοντερνισμός είναι το πολιτισμικό και πνευματικό φαινόμενο, το οποίο χρονολογείται κυρίως από τα νέα κινήματα στην τέχνη της δεκαετίας του 1920, ενώ η μετανεωτερικότητα επικεντρώνεται στα κοινωνικά και πολιτικά τεκταινόμενα του δυτικού κόσμου, καθώς και τις καινοτομίες σε διεθνές επίπεδο από το 1960 και μετά.

Με αφορμή την συμμετοχή της στο 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου στο Ηoxton στο Γκάζι η Alexandra Perri (Αλεξάνδρα Περρή) αναφέρεται στο εικαστικό ‘γίγνεσθαι’.
Η σύγχρονη πραγματικότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον καλλιτέχνη να αντιδράσει χωρίς να ‘χρησιμοποιήσει’ την φαντασία του. Αλλαγή νοοτροπίας σημάνει πρώτα αποκατάσταση εσωτερική φαντασίας. Ο καλλιτέχνης και κατ’ επέκταση ο άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται κάθε εξωτερικό ερέθισμα. Κάθε τι που προέρχεται από τον ίδιο είναι πνοή αλλαγής για την κοινωνία. Η κοινωνία θα αλλάξει αν κάθε άνθρωπος πράττει σαν καλλίτεχνης: ο κάθε άνθρωπος πρέπει να γίνει ειλικρινής.

Στο έργο της η καλλιτέχνης, όπως γράφει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος, αναπαριστά «αντικείμενα από την ανθρώπινη καθημερινότητα» που αποδίδονται με έντονα χρώματα. Στοιχεία από την φύση ταυτίζονται με όργανα απ την ανθρώπινη ανατομία. Μορφές άλλοτε σχηματοποιημένες και άλλοτε υπαινισσόμενες από τα σύμβολα του ανδρικού και του γυναικείου φύλλου, συνδιαλέγονται μεταξύ τους μέσω του βασικού οργάνου στο οποίο αποδίδεται το ερωτικό συναίσθημα: την καρδιά.

Ο μοντερνισμός ορίζεται cog η τέχνη της ρήξης με το παρελθόν (1903-10), με τον ρεαλισμό, τον νατουραλισμό, την παραδοσιακή τέχνη και το παραδοσιακό πνεύμα. Ο διεθνισμός του στυλ. της γλώσσας, της μορφής και της ιδεολογίας είναι κυρίαρχος· ο βολονταρισμός. ο ιστορικισμός και ο μαχόμενος ανθρωπισμός, αναδεικνύονται σε καθοριστικά, καθώς και σε κυρίαρχα ηγεμονικά στοιχεία.

Ο όρος «μεταμοντέρνος», ορίζεται κατά τον Δρ Κουτσούκο Αναστάσιο, ως «αυτός που σχετίζεται με το σύγχρονο ρεύμα της τέχνης που αντιδρά στις φόρμες του μοντερνισμού και χρησιμοποιεί ποικιλία παραδοσιακών στοιχείων σε πρωτότυπες συνθέσεις», καθώς επίσης αυτός που «ακολουθεί αδιάκοπα τις εκάστοτε τάσεις χωρίς αρχές και σταθερά σημεία αναφοράς» και επίσης « ο ακραίος σχετικισμός στις αξίες και στην επιστημονική μέθοδο και η απόρριψη της αντικειμενικότητας».

Ο Μεταμοντερνισμός ή κυριολεκτικά η Δια-Πρωτοπορία (Transavanguardia) εισήγαγε ένα πνεύμα ελευθερίας. Την ελευθερία του καλλιτέχνη να παίρνει στοιχεία από όποια εποχή και από όποια τάση από τον κόσμο της Τέχνης του αρέσει. Μπορεί να αντλήσει έμπνευση από παντού και δεν πιέζεται να αναλάβει τη σκυτάλη στο γρήγορο δρόμο της εναλλαγής των πρωτοποριών. Η καινοτομία δεν είναι πια ούτε ζητούμενο ούτε κριτήριο για την αξιολόγηση του έργου. Αφού όλα έχουν γίνει και έχουν λεχθεί στην Τέχνη, "αυτό που είχε απομείνει για μας ήταν να πάρουμε ψήγματα από ό,τι ήταν βολετό και να τα συνδυάσουμε και να τα ανασυνδυάσουμε με έναν τρόπο που να έχει νόημα".

Ο Μεταμοντερνισμός συνίσταται στην ταύτιση της εικόνας με την πραγματικότητα (ή στηρίζεται στην αναπαράσταση της πραγματικότητας μ' ένα φωτογραφικό λίγο πολύ τρόπο). Ο Μεταμοντερνισμός, αντιπροσωπεύει την κατάργηση sine die του κοινωνικού στοιχείου της τέχνης, θεωρεί κάθε αμφισβήτηση, αντίθεση, κάθε κριτική ή αρνητική θέση σαν πουριτανισμό. Ξεκόβει έτσι από τις μορφικές επεξεργασίες του μοντερνισμού και επιχειρεί μια επιστροφή σε ξεπερασμένες μορφές, δηλαδή σ' αυτές της τέχνης των προηγουμένων ιστορικών περιόδων και ακόμη των εντελώς απομακρυσμένων, οι οποίες έχουν αποστεωθεί από την ίδια την ιστορική εξέλιξη, επιστροφή που αποπειράται να τις ιδανανικοποιήσει αποκαθιστώντας τες, δεδομένης της υποτιθέμενης προγραφής τους από τον «δογματικό» μοντερνισμό. Μ' αυτό τον τρόπο ο μανιερισμός, το μπαρόκ, το δωρικό στυλ κ.λπ., ξαναεπιστρέφουν μερικώς, με τη μεταμοντερνίζουσα αναθεώρηση τους στην επικαιρότητα, στην νέα παγκοσμιοποιημένη οικονομία - κοινωνία.

Ο όρος «Μεταμοντερνισμός» αναφέρεται σε απόψεις ή κινήματα. Το επίθετο «μεταμοντέρνος», λοιπόν, αναφέρεται στο αντίστοιχο κίνημα, ενώ το «μετανεωτερικός» αναφέρεται στην περίοδο χρόνου που ξεκινά στα 1950 και αποτελεί σύγχρονη ιστορία. Παρά την εν λόγω διαφοροποίηση, οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται από κοινού στην καθομιλουμένη, δεδομένης της ρευστότητας, αλλά και της αδιάκοπης εξέλιξης των προσδιορισμών τους από το κοινό.

Η Alexandra Perri (Αλεξάνδρα Περρή) γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Κρήτη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου με ειδίκευση στην Ζωγραφική και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με ειδίκευση στον Μοντερνισμό και Σύγχρονους Συγγραφείς. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχει σε ομάδες performance ενώ έχει συμβάλλει σε δημοσιεύσεις σε περιοδικά τέχνης , όπως το ΠΟΙΗΤΙΚΗ και το Poetry Review.

10 κόλπα για να αποβάλλεις το άγχος πριν τον ύπνο

Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αποκοιμηθούν αμέσως κάποιοι άλλοι ταλαιπωρούνται με τις ώρες. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις αυτό που έχει σημασία είναι η ποιότητα του ύπνου που προσφέρεις στον εαυτό σου.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές σε αυτή τη σειρά, και κοιμήσου σαν πουλάκι:

1. Κλείσε την τηλεόραση και τον υπολογιστή τουλάχιστον μία ώρα πριν πας για ύπνο. Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσεις το μυαλό και το σώμα σου για την κατάσταση του ύπνου. Τα οπτικά ερεθίσματα από την τηλεόραση και από τον υπολογιστή, δεν είναι είναι ότι πιο βοηθητικό για τη χαλάρωση που επιδιώκεις να πετύχεις.

2. Συγύρισε και τακτοποίησε το υπνοδωμάτιο σου και την κουζίνα. Παρόλο που όταν κοιμάσαι δεν αντιλαμβάνεσαι το κατά πόσο καθαρό είναι το δωμάτιο, το μυαλό σου το ξέρει. Ένα καθαρό και τακτοποιημένο δωμάτιο φέρνει σε ισορροπία μυαλό και σώμα και θα σε βοηθήσει να έχεις έναν πιο ήρεμο ύπνο.

3. Επίδειξε ιδιαίτερη προσοχή στα υγρά και στο φαγητό που καταναλώνεις λίγο πριν κοιμηθείς. Η καφεΐνη, τα τσιγάρα και το αλκοόλ αντενδείκνυνται πριν τον ύπνο καθώς μπορούν να σε απορυθμίσουν και να σου προκαλέσουν αϋπνίες. Βαριά γλυκά και λιπαρά φαγητά καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα, ένα ελαφρύ σνακ και νερό είναι οι ιδανικές επιλογές, αν θέλεις να βάλεις κάτι στο στόμα σου πριν κοιμηθείς.

4. Κάνε ένα ζεστό ντους. Το νερό πέρα από καθαρτικό λειτουργεί καθαρτικά και στην ψυχολογία. Όχι μόνο θα αισθανθείς καθαρή, θα αισθανθείς και πιο ανανεωμένη καθώς θα έχεις αποβάλλει όλο το άγχος, το στρες και τα προβλήματα της ημέρας.

5. Μην παραμελείς την ρουτίνα ομορφιάς και υγιεινής που πρέπει να ακολουθείς πριν κοιμηθείς: Πλύνε τα δόντια σου, ξεβάψου και πλύνε το πρόσωπο σου, άπλωσε την κρέμα νυχτός προσώπου και την κρέμα σώματος.

6. Προετοίμασε τα ρούχα που θα φορέσεις την επομένη μέρα άλλα και την τσάντα και όλα τα χαρτιά και αντικείμενα που θα σου χρειαστούν. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις γιατί θα αισθάνεσαι πιο έτοιμη για την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να βιάζεσαι το πρωί και να πρέπει να ψάχνεις κλειδιά, πορτοφόλι και προσωπικά αντικείμενα.

7. Έχει μεγάλη σημασία να φοράς καθαρές μοσχομυριστές πιτζάμες όπως και το να ξαπλώνεις σε φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Οι όμορφες μυρωδιές που παραπέμπουν σε παιδικά βιώματα, τότε που η μαμά σου έπλενε τα ρούχα και ήταν όλα καθαρά και περιποιημένα, θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην προσπάθεια χαλάρωσης.

8. Ξάπλωσε στο κρεβάτι. κλείσε τα φώτα και βεβαιώσου ότι δεν έχεις κοντά σου πηγές και εστίες έντονων ήχων και θορύβων. Η ηρεμία, η έλλειψη θορύβων και φωτός θα σε βοηθήσει να περάσεις ομαλά στην κατάσταση ύπνου, και στην κατάσταση REM.

9. Φέρε στο νου σου αγαπημένα πρόσωπα, σκέψεις και καταστάσεις για τις οποίες αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Όσα προβλήματα και να αντιμετωπίζεις είναι σίγουρο πως έχεις άλλα τόσα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευτυχισμένη. Αυτές οι σκέψεις θα σε παραδώσουν με γαλήνη και ηρεμία στην αγκαλιά του Μορφέα.

10. Κλείσε τα μάτια σου και χαμογέλασε, κάνε την προσευχή σου αν αυτό σε βοηθάει. Αν δεν κοιμάσαι μόνη και δίπλα σου βρίσκεται ο σύντροφος σου, μην παραμελείς ποτέ όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, όσο κουρασμένη και αν είσαι, να του δώσεις ένα ζεστό γλυκό φιλί. Αν κοιμάσαι μόνη, κακόμαθε τον εαυτό σου, απλώσου στο κρεβάτι, βρες τη βολική στάση για σένα και ετοιμάσου για τον καλύτερο ύπνο της ζωής σου...

Κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες και περίστροφο σε δρόμους του Ηρακλείου

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ένας 31χρονος στις Μοίρες Ηρακλείου που διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες και... περίστροφο στους δρόμους του Ηρακλείου.
Η σύλληψη έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοιρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς καθώς σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από τον 31χρονο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα περίστροφο και είκοσι πλήρη φυσίγγια, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, επιδεικνύοντας άδεια κυκλοφορίας αμφιβόλου γνησιότητας.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...