Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Προφυλακίστηκε ο 72χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του

Στις φυλακές οδηγήθηκε, αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή Χανίων, ο 72χρονος ο οποίος λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη πυροβόλησε... θανάσιμα με κυνηγετική καραμπίνα , τον 32χρονο γαμπρό του.

Με ομόφωνη απόφαση του ανακριτή και του Εισαγγελέα ο 72χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στην διάρκεια τη τριώρης απολογίας του, ο 72χρονος ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε τον γαμπρό του ευρισκόμενος "εν βρασμό ψυχής" , όταν τον είδε να πηγαίνει στο σπίτι του, όπου ήταν η κόρη του και σύζυγος του θύματος και να παίρνει το μόλις τριών μηνών παιδί τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Στο ΚΑΤ ο διοικητής των ΤΑΕ που τραυματίστηκε στο μακελειό στο Ηράκλειο

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας μεταφέρθηκε ο Διοικητής των ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης , που τραυματίστηκε στα χέρια και στην κοιλιακή χώρα... τη νύχτα του μακελειού στο Ηράκλειο την περασμένη Τρίτη, κατά την οποία σκοτώθηκε η 48χρονη γυναίκα του από έναν 43χρονο που βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ.

Ο διοικητής των ΤΑΕ, μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, ύστερα από 6 ημέρες παραμονής του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και αφού η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε.

Στην Αθήνα πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στα χέρια, καθώς τα τραύματά του είναι ιδιαίτερα σοβαρά και απαιτείται εξειδικευμένη φροντίδα για την αποκατάσταση της κινητικότητάς τους.

Το ιστορικό του μακελειού

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης και η σύζυγος του , το βράδυ της Τρίτης μετέβησαν σε πολυκατοικία επί της λεωφόρου Χρυσοστόμου, μετά από παράκληση της γυναίκας που εκμίσθωνε εκεί διαμέρισμα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να κάνουν σύσταση σε άλλο ένοικο, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε την νοικάρισσα τους.

Όμως μόλις χτύπησαν την πόρτα του 43χρονου, εκείνος άνοιξε και χωρίς δεύτερη κουβέντα πήρε ένα κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο στήθος της 48χρονης συζύγου του αστυνομικού, που είχε την ατυχία να βρίσκεται μπροστά στην πόρτα και η οποία έπεσε νεκρή.

Ο διοικητής των ΤΑΕ προσπάθησε να πάρει το μαχαίρι από τα χέρια του 43χρονου, αλλά στην διάρκεια της πάλης τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στα χέρια. Όμως ο 43χρονος δεν σταμάτησε, καθώς επιτέθηκε με το μαχαίρι και στην νοικάρισσα που παρενοχλούσε και η οποία ήταν επίσης παρούσα, τραυματίζοντάς την , ευτυχώς όχι πολύ σοβαρά.

Στην συνέχεια, περιφερόταν στην πολυκατοικία, και μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν δεν έφερε ουδεμία αντίσταση, ενώ έδειχνε "χαμένος".

Ο αστυνομικός εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο καθώς έχουν πληγεί εσωτερικά όργανα στην κοιλιακή χώρα και είχα χάσει πολύ αίμα.

Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο δράστης

Ο 43χρονος δολοφόνος, οδηγήθηκε τρεις ημέρες στις δικαστικές αρχές ενώ ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος, εμφανίζεται ως άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα με έντονα και πολλά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ θα κρατείται στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού μέχρι να γίνει η δίκη

Περιοδεία του Λευτέρη Αυγενάκη στο Δήμο Βιάννου

Περιοδεία στο Δήμο Βιάννου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 19 Αυγούστου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με την δημοτική αρχή και εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ ύστερα θα επισκεφτεί χωριά και οικισμούς του Δήμου.

Ειδικότερα, στις 14.00, ο Βουλευτής θα βρεθεί στο Δημαρχείο Βιάννου, όπου και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης, κ. Π. Μπαριτάκη, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προκείμενου να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για τα συγκεκριμένα προβλήματα του Δήμου. Κατόπιν, θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους τοπικών θεσμικών φορέων.

Αργότερα, ο κ. Αυγενάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου, θα παρακολουθήσει φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας του Πατούχα, ενώ θα παραβρεθεί σε πολιτιστική εκδήλωση του Συλλόγου Καστριού- Χόνδρου

Δείτε ποια σχολεία «γλιτώνουν» φέτος το λουκέτο

Σε αναστολή της απόφασης γα συγχώνευση – κατάργηση ορισμένων σχολείων ανά την επικράτεια, τουλάχιστον για το σχολικό έτος 2011-2012 προχώρησε η υφυπουργός Παιδεία Ε. Χριστοφιλοπούλου.
1. Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία:
Αναστολή συγχώνευσης

του 4/θ Δ.Σ Καμισιανών και του 6/θ Δ.Σ. Ταυρωνίτη (Χανιά).

του 1/θ Ν/Γ Άξου και του 1/θ Ν/Γ Γαράζου (Ρέθυμνο).

2. Δευτεροβάθμια εκπαίδευση - συγχωνεύσεις
Αναστολή της απόφασης για:

τη Συγχώνευση του Γυμνασίου Τεφελίου και του Γυμνασίου Χάρακα σε Γυμνάσιο Τεφελίου –Χάρακα με έδρα το Χάρακα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κρήτης.
 
τη Συγχώνευση του ΓΕΛ Μοχού και του ΓΕΛ Μαλίων σε ΓΕΛ Μαλίων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗ "ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Βρέθηκε φυτεία με 304 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης

Καλά οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στα Χανιά.

Εντός θαμνώδους έκτασης, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, βρέθηκαν να καλλιεργούνται 304 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2,5-4 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ερευνάται η συμμετοχή στην καλλιέργεια δύο Ελλήνων και τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Ρέθυμνο: Συνέλαβαν τον πρόεδρο αντί γι αυτούς που έριχναν μπαλωθιές


Τους κάλυψε για να μην συλληφθούν και τελικά συνελήφθη ο ίδιος. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί κατά τη διάρκεια κρητικού πανηγυριού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κυριάννα του Δήμου Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, "έδωσε και πήρε" το γνωστό "έθιμο" της άσκοπης ρίψης πυροβολισμών.


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ζήτησαν από τον 30χρονο, πρόεδρο του τοπικού εκπολιτιστικού συλλόγου να κατονομάσει τους δράστες των πυροβολισμών, εκείνος όμως αρνήθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί τελικά ο ίδιος. 


Κατά την εξερεύνηση του χώρου, σήμερα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9Χ19mm. Οι άγνωστοι δράστες αναζητούνται ενώ ο 30χρονος πρόεδρος του τοπικού συλλογου θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...