Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Τσακώθηκαν για το νοίκι και τον χτύπησαν με ράβδο

Οι προσωπικές διαφορές που αφορούν στο ενοίκιο κατοικίας είχαν σαν αποτέλεσμα την συμπλοκή δύο Ελλήνων με έναν Πακιστανό στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, διαψεύδονται διάφορες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "σήμερα , τα ξημερώματα, στο Ηράκλειο, 43χρονος ημεδαπός μαζί με έτερο άγνωστο άτομο, μετά από φραστική διένεξη που είχαν, με 34χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, για προσωπικές διαφορές που αφορούν μίσθιο κατοικίας, τον τραυμάτισαν με μεταλλική ράβδο.

Ο 34χρονος, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό και του έτερου δράστη.

Προανάκριση ενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου."

Συναγερμός σε πτήση της Aegean προς Ηράκλειο, έπειτα από ένδειξη για φωτιά

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι σε πτήση αεροσκάφος της Aegean, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση από την Αθήνα στο Ηράκλειο.

Την ώρα που βρισκόταν πάνω από τη Μήλο, άναψε ένδειξη για φωτιά σε ηλεκτρονικό σύστημα μέσα στο πιλοτήριο.

Αμέσως, οι πιλότοι ενημέρωσαν τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Αθήνας και επέστρεψαν σε αυτό, ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη οχήματα της Πυροσβεστικής.

Τελικώς, οι επιβάτες μετέβησαν στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Enhanced by Zemanta

Οι 14 απαγορευμένες γραμμές της ΔΗΜΑΡ

του Γιάννη Μιχελογιαννάκη
Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡ

Μπροστά στην ανευθυνότητα πολιτικών κομμάτων για μονομερή καταγγελία που σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, δηλαδή επίταση της τραπεζικής κρίσης, υπερπληθωρισμός, αύξηση των spreads, υποτίμηση της δραχμής, αύξηση ιδιωτικού χρέους, η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή στάθηκε υπεύθυνα και διεκδικεί τη διετή επιμήκυνση, όπως επίσης και την μη συμπερίληψη στο χρέος της ανακεφαλαιοποίησης.

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει θέσει κόκκινες γραμμές:

1. Όχι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ

2. Όχι μειώσεις σε συντάξεις κάτω των 1400 ευρώ

3. Όχι μείωση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων

4. Όχι αύξηση από τα 65 στα 67 χρόνια συνταξιοδότησης

5. Όχι μείωση στο ΕΚΑΣ

6. Όχι αύξηση κατά 20% των εισιτηρίων

7. Όχι κατάργηση της παροχής μητρότητας

8. Όχι ελάττωση της σύνταξης των ανασφαλίστων

9. Όχι ελάττωση ΚΑΠ και ΣΑΤΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση

10. Όχι ελάττωση τους προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για σοβαρά δημόσια έργα

11. Όχι ελάττωση του επιδόματος στους μακροχρόνια άνεργους

12. Όχι ελάττωση στα προγράμματα απασχόλησης

13. Αλλαγή του πολιτικού συστήματος (χρήματα επιτροπών, προνόμια βουλευτών, προνόμια υπουργών, μείωση κόστους δημοκρατίας, αναδρομικός έλεγχος πόθεν έσχες κλπ)

14. Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας με τη χρήση της επικαρπίας και σεβασμός στους τομείς Ενέργεια-Νερό, με ρυθμιστικό πλαίσιο που να διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα

Επίσης, έχουμε βάλει ως επιτακτική ανάγκη την καταπολέμηση από τώρα της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και της παραοικονομίας.

Το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα δυστυχώς δεν τολμάει να πάρει θέση με συγκεκριμένες προτάσεις.

Η ΝΔ δεν έχει δείξει μέχρι τώρα την απαραίτητη στιβαρότητα για ισχυρή πρόθεση ανατροπής του παλιού και σάπιου.

Οι μέρες είναι πονηρές. Καταλαβαίνει κανείς ότι μέχρι την ημέρα που ο πρωθυπουργός θα αρχίσει τις επαφές σε κορυφαίο επίπεδο, πρέπει να έχουν γίνει όλα αυτά και θα πρέπει να έχει υπάρξει σεβασμός στις κόκκινες γραμμές μας, που αποτελούν και όρο προγραμματικής συμφωνίας. Διαφορετικά, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πείσει τους ευρωπαίους ότι μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τη ΔΗΜΑΡ και με ένα απαθές ΠΑΣΟΚ, που καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο, αν όχι ανέφικτο, είναι για την ελληνική κοινωνία.

Άρα μονόδρομος όλων η ευθύνη και η τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης
Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ Ν. Ηρακλείου

Πέθανε, στα Χανιά, ο Νίκος Κοκοβλής

Μία από τις δραματικότερες μορφές της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής Ελλάδας, ο Νίκος Κοκοβλής πέθανε σε ηλικία 92 χρονών το Σάββατο 11 Αυγούστου στα Χανιά της Κρήτης όπου ζούσε μετά τον επαναπατρισμό του από την τότε Σοβιετική Ένωση το 1976.

Ο Νίκος Κοκοβλής είχε γεννηθεί στη Μικρά Ασία και ήρθε στα Χανιά μετά την καταστροφή του 1922 σε ηλικία 2 ετών.

Ο Νίκος Κοκοβλής και η σύζυγός του Αργυρώ ήταν από του ελάχιστους αντάρτες της Κρήτης που έμειναν παράνομοι μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου, το 1949, στα βουνά της μεγαλονήσου και κατάφεραν χωρίς να συλληφθούν να δραπετεύσουν στο εξωτερικό, ο 1962 στην Ιταλία, και να καταλήξουν μετά από χιλιάδες περιπέτειες στην Τασκένδη της τότε Σοβιετικής Ένωσης.

Λίγα χρόνια μετά συνεπείς στα ιδανικά τους αμφισβήτησαν και κατήγγειλαν το σύστημα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» όταν διαπίστωσαν ότι δεν έχει καμία σχέση με τα οράματα για τα οποία αγωνίστηκαν. Για τις ιδέες τους αυτές καταδιώχθηκαν από τον επίσημο μηχανισμό του ΚΚΕ και ΚΚΣΕ.

Τη δραματική περιπέτειά τους στα βουνά της Κρήτης, στο δρόμο για τη Σοβιετική Ένωση, τη ζωή τους στην Τασκένδη και τις προσπάθειες για τον επαναπατρισμό τους τον έχουν διηγηθεί σε ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε», το οποίο έχει γυριστεί και ντοκιμαντέρ πριν από μερικά χρόνια από τον Σταύρο Ψυλλάκη.

Η κηδεία του Νίκου Κοκοβλή θα γίνει τη Δευτέρα 13 Αυγούστου από το νεκροταφείο Βαμβακόπουλου Χανίων Κρήτης στις 12 το μεσημέρι.

Άμεση διασύνδεση των απόδημων Κρητών με την Περιφέφρεια Κρήτης

Σ’ ενέργειες που θα υλοποιούν το στόχο της άμεσης διασύνδεσης των απόδημων Κρητών με την Περιφέρεια Κρήτης και παράλληλα θ’ αξιοποιούν προς όφελος του νησιού τις «ισχυρές δυνάμεις» των απανταχού διακεκριμένων Κρητών, προχωρεί άμεσα η Περιφέρεια Κρήτης, όπως επεσήμανε ο Περιφεφειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά το χαιρετισμό του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Αρναουτάκης, παρουσία του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Αντώνη Τσουρδαλάκη και εκπροσώπων διεθνών Ομοσπονδιών και Ενώσεων Κρητών, υπογράμμισε τη βούληση της Περιφέρειας, για άμεση δημιουργία και λειτουργία μόνιμου γραφείου απόδημων Κρητών.

«Ένα γραφείο το οποίο θα συμβάλει στην ανατροφοδότηση ιδεών και καλών πρακτικών αλλά και στη διευκόλυνση των απανταχού Κρητών ανά την υφήλιο» πρόσθεσε.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να «επενδύσει» η Κρήτη στα επιφανή, ανά τον κόσμο, «παιδιά» της, που είναι και οι καλύτεροι πρεβευτές του νησιού μας.

Μάλιστα, οι ανά τον κόσμο βραβευμένοι Κρητικοί στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της πολιτικής κ. α. θα κληθούν στην Κρήτη για μια σειρά διαλέξεων, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Αρναουτάκη, που έγινε παρουσία βουλευτών, της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρίας Λιονή, φορέων του Ρεθύμνου και των πρώην Πρόεδρων του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, κ. κ. Αεράκη και Σημαντήρη, έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα κοντά σας χαιρετίζοντας την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Θέλω να γνωρίζεται ότι με μεγάλη συγκίνηση απευθύνομαι σε εσάς που ζείτε μακριά από την Ελλάδα και την Κρήτη στις πέντε ηπείρους της Γης.

Να ξέρετε ότι είμαστε περήφανοι για σας και χαιρόμαστε όταν ακούμε τις προόδους σε κάθε δραστηριότητά σας, τιμώντας έτσι τον τόπο σας και την καταγωγή σας.

Η Κρήτη διαθέτει εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει προσφέρει τεράστιο έργο, σ’ αυτό που λέμε σήμερα, πρόοδο και πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα η κρητική διασπορά στο γενικότερο πλαίσιο των παγκοσμιοποιημένων και οικουμενικών αγορών, δικτυώνεται και λειτουργεί σαν παγκόσμιο δίκτυο σε ένα οικουμενικό περιβάλλον.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Ελλάδα διανύουμε μια βαθιά οικονομική κρίση, η οποία απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να την ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η Κρήτη έχει τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγει άλλη μια φορά μπροστά στην εθνική προσπάθεια και να πρωτοπορήσει.

Σήμερα η επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα. Η αξιοποίηση και ενίσχυση των στρατηγικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Κρήτης στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην έρευνα και τεχνολογία αποτελεί την βάση της βιώσιμης ανάπτυξης για την Κρήτη του μέλλοντος.

Και εδώ μπορείτε να έχετε ενεργό ρόλο. Στους προσεχείς στόχους μας είναι η δημιουργία και λειτουργία μόνιμου γραφείου απόδημων Κρητών με σκοπό την άμεση διασύνδεση των απόδημων Κρητικών με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ένα γραφείο το οποίο θα συμβάλει στην ανατροφοδότηση ιδεών και καλών πρακτικών αλλά και τη διευκόλυνση των απανταχού Κρητών ανά την υφήλιο.

Στοχεύουμε στη συνεργασία και κινητοποίηση αναγνωρισμένων, διακεκριμένων και βραβευμένων Κρητών που ζουν και διαπρέπουν ανά τον κόσμο, ο καθένας στον τομέα του, είτε αυτός είναι ο επιστημονικός, ο κοινωνικός, ο οικονομικός, ο πολιτιστικός, ο καλλιτεχνικός, ή άλλος, τους οποίους θα καλέσουμε στην Κρήτη σε ανοιχτές διαλέξεις και συζητήσεις μιας και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου κ. Αντώνη Τσουρδαλάκη στο γραφείο μου τον διαβεβαίωσα για την ενεργή στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου Κρητών, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2013 στα Χανιά.

Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να υπάρχει η μεταξύ μας συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να φέρουμε όλους τους Κρήτες πιο κοντά για ένα καλύτερο αύριο για το νησί μας.

Θεωρώ ότι μόνο με τη συμπόρευση, τη συνεργασία, τη συνέργεια και την ενότητα μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Είμαστε δίπλα σας και σας νιώθουμε δίπλα μας και θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για την Κρήτη».

Κρήτη: Στα ίχνη της συμμορίας που χτυπά κοσμηματοπωλεία

Συνελήφθη ένας 33χρονος ενώ αναζητούνται ακόμα 4 άτομα. Βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων και ακριβών ρολογιών 

Ένας άνδρας 33 χρόνων Αρμενικής καταγωγής, έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών στο Ηράκλειο, ενώ αναζητούνται ακόμα 4 άτομα, ως μέλη της πολυεθνικής συμμορίας με τα καλάσνικοφ, που το τελευταίο διάστημα "χτυπούσε" κοσμηματοπωλεία σε τουριστικές περιοχές του Ηρακλείου.

Όπως γράφει το cretalive.gr στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων από τις πρόσφατες ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Χερσονήσου (στις 10 Ιουλίου) και του Ανισσαρά (στις αρχές Αυγούστου), όπως κοσμήματα κι ακριβά ρολόγια.

Κατά τις πηροφορίες ο 33χρονος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους ληστές και από τους δύο ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στις ληστείες, ωστόσο οι αστυνομικοί θεωρούν ότι διαθέτουν αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή του και αισιοδοξούν πως πολύ σύντομα θα φτάσουν και στην σύλληψη των συνεργών του

Στην επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών, που περιήλθαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έρευνα, στην οικία του 33χρονου, χθες (11-08-2012) από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, που όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αφαιρεθεί από ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στην περιοχή της Χερσονήσου, τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι, ο 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αρμενίας, μαζί με ακόμη τέσσερα (4) άγνωστα άτομα, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχε αρχηγικό ρόλο, με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών, μεταξύ των οποίων και οι κάτωθι ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, συγκεκριμένα :

την 10-07-2012 το μεσημέρι, στη Χερσόνησο, πέντε (5) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε κατάστημα κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 60χρονου ημεδαπού όπου, με την απειλή όπλων (Καλάσνικοφ), που κρατούσαν οι δύο από αυτούς, αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας (Δελτίο Τύπου της 11-07-2012).

την 01-08-2012, το βράδυ, στον Ανισαρά Χερσονήσου, τρείς (3) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, το οποίο βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας και με την απειλή όπλων (Καλάσνικοφ) αφαίρεσαν κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας.

Επιπλέον, την 31-07-2012 στην περιοχή ΠΑ.Γ.Ν.Η του Ηρακλείου, δυο (2) άγνωστοι δράστες με την απειλή βίας, αφαίρεσαν από 43χρονη ημεδαπή, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το εν λογω αυτοκίνητο, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής του 33χρονου και των αγνώστων δραστών, στην ληστεία της 01-08-2012, στην συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή του.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών της οργάνωσης.

Ηράκλειο: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε τουριστικές περιοχές, δεκάδες συλλήψεις

Στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε την 11/12-08-2012, σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου βεβαιώθηκαν 430 παραβάσεις... (Ν. Περί Προστασίας ανηλίκων, Κ.Ο.Κ, παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και παραβάσεις Ν. Περί Ζωοκλοπής) και συνελήφθησαν 36 άτομα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια κλπ) στη ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, την 09, 11 και 12-08-2012, συνελήφθησαν :

Δυο Έλληνες ηλικίας 36 και 49 ετών και ένας Σέρβος, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθησαν, ως προσωρινά υπεύθυνοι κατά περίπτωση, να έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε υψηλή ένταση, στερεοφωνικό συγκρότημα με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με άδεια μουσικών οργάνων,

Δυο Έλληνες ηλικίας 46 και 48 ετών διότι ενώ λειτουργούσαν ως υπεύθυνοι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ), στερούνταν άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας και

Έξι Έλληνες, ηλικίας 27,33,42,47,58 και 64 ετών καθώς και 22χρονος Ολλανδός και 28χρονος Βούλγαρος, για τη καταπολέμηση του φαινομένου της όχλησης διερχόμενων πολιτών, προκειμένου δεχθούν υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής (κράχτες).

Επίσης, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη πόλη του Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Α’ και Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, σήμερα, τα ξημερώματα, συνελήφθησαν :

Τέσσερις Έλληνες ηλικίας 21,32,35 και 52 ετών, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο κατελήφθησαν, ως προσωρινά υπεύθυνοι κατά περίπτωση, να λειτουργούν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχουν θέσει σε λειτουργία μουσικό συγκρότημα με ηχεία μέσω του οποίου αναπαράγονταν μουσικά κομμάτια, χωρίς να έχουν εφοδιασθεί με την σχετική άδεια (Α.Ε.Π.Ι.) και αδείας μουσικών οργάνων.

Ένας 17χρονος Έλληνας, διότι κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος, να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στερούμενος αδείας από την αρμόδια αστυνομική αρχή.
flashnews.gr

Eπιχείρηση «σκούπα» στην Κρήτη για χασισοφυτείες - Βρέθηκαν 2.600 δενδρύλλια!

Περισσότεροι από 100 Αστυνομικοί «χτένιζαν» από το πρωί της Κυριακής την ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου με σκοπό τον εντοπισμό χασισοφυτειών. 

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα, αφού οι άνδρες της Αστυνομίες κατάφεραν να εντοπίσουν 2.609 δενδρύλλια κάνναβης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr οι 100 αστυνομικοί αλλά και ένα ελικόπτερο που ήρθε από την Αθήνα εντόπισαν σε Ζωνιανά και Μυλοπόταμο τέσσερις χασισοφυτείες, με συνολικά 2.609 δενδρύλλια.

Η μεγαλύτερη από αυτές βρέθηκε στο Δυτικό Βαλσαμόνερο με 1.515 δενδρύλλια. Τα δενδρύλλια ήταν σε πλήρη ανάπτυξης, έφταναν τα 5 μέτρα σε ύψος και οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινούσε η διαδικασία της συγκομιδής και αποξήρανσης.

Μνημόσυνο για τους Ήρωες του Σάρχου Μαλεβιζίου

Με την παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου, τελέστηκε και εφέτος το ετήσιο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής... Ήρωες του Σάρχου.

Στο επίσημα χαρακτηρισμένο ως «μαρτυρικό χωριό» και μέλος του δικτύου «μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδας της περιόδου 1940 – 1945» Σάρχο Μαλεβιζίου, οι Γερμανοί κατακτητές βλέποντας τον πόλεμο να χάνεται, προχώρησαν σε μια πράξη εκδίκησης, εκτελώντας στις 13 Αυγούστου του ’44 αθώους Σαρχιανούς πατριώτες.

Ο δήμος Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Π.ΠΑ.Μ. και το τοπικό συμβούλιο του οικισμού, τίμησαν τη μνήμη των Ηρώων του Σάρχου, παρουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Ηρακλείου της Ν. Δ. Μανόλη Κεφαλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργου Δεικτάκη, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, των συμβουλίων πολλών δημοτικών κοινοτήτων, πρώην δημάρχων, εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων, συγγενών των θυμάτων και πλήθους κόσμου.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, εξήρε το μεγαλείο της θυσίας των Ηρώων του Σάρχου και τόνισε: «Για μια ακόμη χρονιά, συγκεντρωθήκαμε όλοι στο μαρτυρικό αυτόν οικισμό, για να τιμήσουμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τη μνήμη των Μαρτύρων του Σάρχου.

Ο Σάρχος όπως γνωρίζετε, είναι επίσημα χαρακτηρισμένος ως «μαρτυρικό χωριό» ενώ ανήκει και στο δίκτυο «μαρτυρικών πόλεων και χωριών Ελλάδας της περιόδου 1940 – 1945». Στο ιστορικό αυτό χωριό, στις 13 Αυγούστου του ‘44 οι Γερμανοί κατακτητές βλέποντας τον πόλεμο να χάνεται, προχώρησαν σε μια ακόμη πράξη μίσους και εκδίκησης. Κυριευμένοι από τον πανικό του ηττημένου, εκτέλεσαν αθώους Σαρχιανούς πατριώτες, σε μια ύστατη προσπάθεια να ικανοποιήσουν την πολεμική τους ματαιοδοξία. 20 Σαρχιανούς συγκέντρωσαν σε τούτο εδώ το χώρο που βρισκόμαστε κι εμείς σήμερα.

Όλοι τους με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, όπως ταιριάζει σε κάθε Πατριώτη, στάθηκαν μπροστά από τις κάνες των όπλων του κατακτητή.

Εκτός όμως από τους 20, οι Γερμανοί πήραν κι άλλους 15 μαζί τους και τους χρησιμοποίησαν ως υποζύγια και ομήρους στην επιδρομή τους στα Ανώγεια. Μετά την καταστροφή των Ανωγείων, οι Γερμανοί τους εκτέλεσαν κι αυτούς στα Σίσαρχα, στην άκρη του χωριού, σε μια απότομη, μικρή ρεματιά…Ήταν η δεύτερη εκτέλεση μέσα στο Αύγουστο, για τους ανθρώπους του Σάρχου.

35 άνθρωποι συνολικά, από 18 μέχρι 80 χρονών, συν άλλοι 6 που είχαν εκτελεστεί ή πέσει στο πεδίο της μάχης νωρίτερα, από ένα χωριό 250 περίπου κατοίκων, είναι βαρύς φόρος αίματος…

41 Ήρωες από το Σάρχο, θυσία στο βωμό της Ελευθερίας, θύματα του Ναζιστικού ζυγού. Ήρωες που με τη θυσία τους, τοποθετήθηκαν στο Πάνθεων των Ηρώων της πατρίδας μας.

Σήμερα, όλοι εμείς οφείλουμε να διατηρήσουμε άσβεστη την μνήμη των ηρώων μας, των αθώων θυμάτων της κτηνωδίας των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

Έχουμε ιερή υποχρέωση να αποτίουμε με ευλάβεια τη δέουσα τιμή σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Ως δημοτική αρχή όμως, έχουμε και την πρόσθετη υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε οι χώροι μνήμης των νεκρών μας, να διατηρούνται αξιοπρεπείς και αντάξιοι του μεγαλείου της θυσίας των προγόνων μας.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, το συγκεκριμένο μνημείο – μάρτυρας της θυσίας των Σαρχιανών πατριωτών, είχε επάνω του έντονα τα σημάδια του χρόνου. Θεωρήσαμε χρέος μας να το καλλωπίσουμε και να του ξαναδώσουμε τη χαμένη του αίγλη και γι’ αυτό προχωρήσαμε με δικούς μας πόρους, στις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι…

Ας προσπαθήσουμε η σημερινή μας εκδήλωση, να μην είναι απλά ένα μνημόσυνο με «τυπικό χαρακτήρα». Ας αναλογιστούμε όλοι μας εκείνα τα χρόνια. Εμείς οι νεότεροι, οι τυχεροί, που δεν ζήσαμε τις δυσκολίες της κατοχής, ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε εκείνη την τραγική περίοδο. Τις θυσίες των προγόνων μας. Από το μεγαλείο των δικών τους παραδειγμάτων, ας αντλήσουμε θάρρος και δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που μας περιμένουν!

Ας είναι αιωνία η μνήμη των Ηρώων μας.»

Μπάχαλο με το ειδικό τέλος ακινήτων

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τουλάχιστον 400-500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που θα λάβουν δεν θα περιλαμβάνουν... το ειδικό τέλος ακινήτων.

Μην χαρείτε όμως. Δεν θα το γλυτώσει κανένας απλά θα παραταθεί για δύο μήνες η αποπληρωμή του τέλους.

Οι λογαριασμοί που δεν θα περιλαμβάνουν το «χαράτσι» είναι περίπου 180.000 λογαριασμοί, οι οποίοι ταχυδρομούνται σήμερα από την ΔΕΗ.

Το τμήμα μηχανογράφησης της ΔΕΗ, έχει πάρει εντολή να συμπεριλάβει το «χαράτσι» στους λογαριασμούς κάτι το οποίο θα συμβεί μέσα στον Αύγουστο. Το μπάχαλο όμως τώρα ξεκινάει αφού κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι θα παραλάβουν τις επόμενες ημέρες λογαριασμό χωρίς το χαράτσι, θα αρχίσουν να πληρώνουν από τον προσεχή Οκτώβριο.

Το ποσό πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις που σημαίνει ότι θα ισχύσει ένα από τα ακόλουθα χρονοδιαγράμματα:

Όσοι παραλάβουν τον λογαριασμό του Αυγούστου χωρίς το τέλος, θα πληρώσουν:

1.Την πρώτη δόση τον Οκτώβριο

2.Την δεύτερη δόση τον Δεκέμβριο

3.Την τρίτη δόση τον Φεβρουάριο του 2013

4.Την τέταρτη δόση τον Απρίλιο του 2013 και

5.Την τελευταία δόση τον Ιούνιο του 2013

Όσοι παραλάβουν τον λογαριασμό του Αυγούστου με το τέλος, θα πληρώσουν:

1.Την πρώτη δόση τον Αύγουστο

2.Την δεύτερη δόση τον Οκτώβριο

3.Την τρίτη δόση τον Δεκέμβριο

4.Την τέταρτη δόση τον Φεβρουάριο του 2013

5.Την τελευταία δόση τον Απρίλιο του 2013

Όσοι δεν θα παραλάβουν λογαριασμό τον Αύγουστο αλλά τον Σεπτέμβριο, θα πληρώσουν:

1.Την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο

2.Την δεύτερη δόση τον Νοέμβριο

3.Την 3η δόση τον Ιανουάριο

4.Την 4η δόση τον Μάρτιο και

5.Την τελευταία δόση τον Μάιο του 2013

Για να είστε «ψυλιασμένοι» όμως θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στο τρόπο με τον οποίο θα έχει υπολογιστεί το ειδικό τέλος. Ο λογαριασμός θα πρέπει να αναγράφει το ένα πέμπτο του ποσού που αντιστοιχεί στο ακίνητό σας. Όμως ο κίνδυνος του λάθους καραδοκεί κάτι το οποίο φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς. Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε:

•Αν είναι σωστά τα τετραγωνικά

•Αν έχει χρησιμοποιηθεί η σωστή τιμή ζώνης

•Αν έχει γίνει σωστός υπολογισμός του τέλους με βάση την παλαιότητα

Να υπενθυμίσουμε ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει έσοδα 2,2 δισ. ευρώ από το «χαράτσι» του 2012. Παράλληλα πρέπει να επιστρέψει συνολικά 200 εκατ. ευρώ σε φορολογουμένους που πλήρωσαν το χαράτσι του 2011 και στη συνέχεια πήραν απαλλαγή. Γι' αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνεται συμψηφισμός με χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο ή να συμψηφιστεί η επιστροφή του ποσού με την οφειλή για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε λογαριασμούς που θα ταχυδρομηθούν μελλοντικά.

Μη αποπληρωμή του τέλους δεν θα σημαίνει διακοπή ηλεκτροδότησης αφού το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό.

Παρανάλωμα του πυρός Ι.Χ στο Ελαφονήσι

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το μεσημέρι Ι.Χ αυτοκίνητο στο Ελαφονήσι στα Χανιά.
 
Η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς ένα όχημα τύπου AUDI A4 ιδιοκτησίας αλλοδαπού, κατασβήστηκε από ένα όχημα και δύο πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αθόρυβη επίσκεψη στα Χανιά για τον Γιώργο Παπανδρέου

Εθεάθη στο αεροδρόμιο των Χανίων ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πληροφορίες ούτε για το λόγο της επίσκεψής του ούτε για την διάρκεια της διαμονή του. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που έφτασε στα Χανιά χτες το μεσημέρι με τακτική πτήση της Ολυμπιακής, με την συνοδεία μόνο ενός άνδρα της προσωπικής του φρουράς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας τους ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να κάνει γνωστή την παρουσία του στο νησί καθώς για την επίσκεψή του δεν είχαν ενημερωθεί οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο αεροδρόμιο των Χανίων ζήτησε πληροφορίες για το Ελαφονήσι.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Παπανδρέου είχε βρεθεί πάλι στην Κρήτη όπου κατέλυσε για λίγες μέρες σε ξενοδοχείο των Γουβών.
prismanews.gr

Οι πιο σέξι αθλήτριες των Ολυμπιακών αγώνων

Η καθεμιά έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά, όλες όμως διαθέτουν κορμί λαμπάδα και πως να μη διαθέτουν αφού ασχολούνται από μικρά παιδιά με τον αθλητισμό. 

Έχουν μοχθήσει, ιδρώσει και κλάψει πολλές φορές για να φτάσουν εδώ που φτάσανε.

Για την ομορφιά και τα σέξι στοιχεία όμως που διαθέτουν, δεν μόχθησαν καθόλου, καθώς τους τα χάρισε απλόχερα ο Θεός!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Λασίθι: Μια γυναίκα είχε "γδύσει" τον Άγιο Νικόλαο

Για πέντε, τουλάχιστον, κλοπές κατηγορείται 32χρονη Ελληνίδα με... αδυναμία στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. 


Όπως αναφέρει το δελτίο της αστυνομίας η 32χρονη από το Μάιο 2012 μέχρι και την 1η Αυγούστου 2012, είχε διαπράξει τις παρακάτω κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου:

Κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Μαΐου 2012 έως αρχές Ιουνίου εισήλθε σε βίλα ξενοδοχειακού συγκροτήματος και αφαίρεσε μία τηλεόραση, αξίας 600 ευρώ.

Το βράδυ της 12-06-2012, αφού έσπασε υαλοπίνακα επιχειρήσεως, εισήλθε εντός και αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικού υπολογιστές αξίας 500 ευρώ.

Το βράδυ της 17/18-07-2012 αφαίρεσε από δωμάτια ξενοδοχείων στον Άγιο Νικόλαο ένα κινητό τηλέφωνο τύπου Iphone4 αξίας 600 ευρώ και μία συσκευή Ipad.

Το βράδυ της 31-07/01-08-2012 εισήλθε σε διαμέρισμα επιχείρησης ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και αφαίρεσε τσάντα, που περιείχε κάρτες τραπεζών, το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ, μία συσκευή e-banking της ΕΤΕ, διάφορα κλειδιά, μία σφραγίδα επιχείρησης και διάφορα έγγραφα.

Μάλιστα η γυναίκα έκανε και ανάληψη 600 ευρώ με κάρτα της οποίας τον κωδικό ανακάλυψε ανάμεσα σε έγγραφα που περιείχε η τσάντα που είχε κλέψει.

'Οσα από τα κλοπιμαία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η 32χρονη δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή της σε παρόμοιες πράξεις.

Μητέρα 15χρονης: Tί θα έλεγε ο Τσίπρας εάν κακοποιούσαν το δικό του παιδί;

Σε μια συνέντευξη-ποταμό η μητέρα της 15χρονης που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον νεαρό Πακιστανό και τώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική μονάδα του Αττικού Νοσοκομείου, αγωνιά, ξεσπά και μιλά έξω από τα δόντια για όλους και για όλα.

Έχει κάνει το νοσοκομείο δεύτερο σπίτι της. Καθισμένη έξω από την πόρτα της ΜΕΘ περιμένει μια ευχάριστη είδηση από τους γιατρούς, ένα θετικό σημάδι που θα δείξει ότι η 15χρονη κόρη της θα τα καταφέρει.

«Εαν μου έλεγαν να αφήσουν αυτόν τον άνθρωπο ελεύθερο με αντάλλαγμα να σηκωθεί όρθια η Μυρτώ και να περπατήσει θα συμφωνούσα αμέσως, αρκεί να μην πάθει το ίδιο κάποιο άλλο παιδί» εξομολογείται στο «Πρώτο Θέμα» η Μαρία Κοτρώτσου η οποία νιώθει ικανοποίηση για τη σύλληψη του δράστη αλλά θυμό για τα σχόλια που έγιναν από κάποιους ότι ο Πακιστανός ήταν το... καλό παιδί

«Πως το ξέρουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι καλό παιδί με τόσο κακό που έκανε στην κόρη μου; Άκουσα μια γυναίκα να λέει ότι βάζει και το χέρι της στη φωτιά ότι είναι καλό παιδι. Τα λέει αυτά γιατί δεν χτύπησε ούτε βίασε το δικό της παιδί.»

Η Μαρία Κοτρώτσου δεν υπήρξε όπως λέει ποτέ ρατσίστρια. Ούτε όπως επισημαίνει θέλει να παρεξηγηθούν τα λόγια της. Και στέλνει το δικό της μήνυμα στους εκπροσώπους των κομμάτων που τάσσονται κατά της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

«Μιλούν εκ του ασφαλούς γιατί ως βουλευτές έχουν ασφάλεια και δεν έχουν να φοβηθούν για τα παιδιά τους. Αν ήταν το παιδί π.χ του κ. Τσίπρα στη θέση της κόρη μου, ποιά θα ήταν η θέση του για τους μετανάστες;

Όμως δεν έχει νιώσει τον κίνδυνο δίπλα του και δεν θα τον νιώσει ποτέ. Δεν είμαι κατά του Τσίπρα αλλά σε μερικά πράγματα άλλο Τσίπρα και άλλο...τσίπα»

Ηράκλειο: Αιματηρές συμπλοκές Ελλήνων και Πακιστανών

Σε πεδίο άγριας μάχης μετατράπηκε η περιοχή Μασταμπά στο Ηράκλειο Κρήτης από τις αιματηρές συμπλοκές Ελλήνων και Πακιστανών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ όταν μια παρέα νεαρών πέρασε από τη συμβολή των οδών Καστρινάκη και Σμπώκου, όπου είχε συγκεντρωθεί μια ομάδα Πακιστανών -οι οποίοι μένουν σε παρακείμενο σπίτι- και άρχισαν να λογομαχούν.

Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ο πολυσύχναστος αυτός δρόμος του Ηρακλείου μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί πετούσαν στους νεαρούς ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ κάποιοι είχαν στα χέρια τους λοστούς.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία όπου τα πνεύματα αρχικά έδειχναν να ηρεμούν όμως, όπως αποδείχθηκε η συμπλοκή είχε και συνέχεια καθώς σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων ένας αλλοδαπός σε κατάσταση αμόκ ανέβηκε λίγο αργότερα πάνω σε ένα αυτοκίνητο και άρχισε να του προκαλεί φθορές.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιτέθηκε στον Πακιστανό ο οποίος αιμόφυρτος σωριάστηκε στο έδαφος.

Περίοικοι κάλεσαν εκ νέου την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, την ώρα που στην περιοχή επικρατούσε πανδαιμόνιο, από τις συνεχείς αντεγκλήσεις των πρωταγωνιστών. Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ ο νεαρός που χτύπησε τον αλλοδαπό προσήχθη στο αστυνομικό μέγαρο.

Ταυτόχρονα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αλλοδαπό σε λιπόθυμη κατάσταση και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Πηγή: prismanews.gr

Σητεία: Προσπάθησε να ξεφύγει με το χασίς αλλά δεν τα κατάφερε

Στον Εισαγγελέα Λασιθίου οδηγείται ένας 48χρονος που συνελήφθη, χθες στην Σητεία, από άνδρες του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) για κατοχή... ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα σταματήσει σε έλεγχο ωστόσο ο 48χρονος ανεπτυξε ταχύτητα με το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε και προσπάθησε να φύγει, αλλά δεν τα κατάφερε

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα, ποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης συνολικού βάρους 207,3 γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.
cretalive.gr

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου στη Σητεία

Συνεχίζονται και σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του 91χρονου από τη Σητεία που αγνοείται από... το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο ηλικιωμένος έφυγε από το σπίτι του στη Σφάκα με προορισμό χωράφι που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση ωστόσο από τότε τα ίχνη του αγνοούνται.

Η κινητοποίηση των αρχών είναι μεγάλη και στις έρευνες μετέχουν ομάδες ΕΔΕΑΚ από Σητεία και Άγιο Νικόλαο, δυνάμεις του Ερυθρού Σταυρού από την Ιεράπετρα, δύο άτομα της 3ης ΕΜΑΚ με τη συνδρομή σκύλου αλλά και ελικόπτερο του στρατού.

Καθώς οι ώρες όμως παιρνούν χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα στις έρευνες, ελαχιστοποιούνται και οι ελπίδες για την ομαλή έκβαση της αναζήτησης.
flashnews.gr

Ηρακλειώτης έκλεβε πετρέλαιο από τους ατμολέβητες στο χώρο εργασίας του

Τζάμπα πετρέλαιο από τους ατμολέβητες στο χώρο εργασίας του προμηθεύονταν ένας 43χρονος στο Ηράκλειο που συνελήφθη από αστυνομικούς των ΤΑΕ για υπεξαίρεση... τα μεσάνυχτα στον Προφήτη Ηλία.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε I.X.E. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 43χρονου, βρέθηκαν σ΄αυτό, τρία πλαστικά δοχεία (μπιτόνια) περιέχοντα πετρέλαιο, συνολικής ποσότητας εβδομήντα (70) λίτρων περίπου, των οποίων την κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, προέκυψε ότι ο 43χρονος αφαίρεσε το πετρέλαιο, από ατμολέβητες που υπήρχαν στο χώρο εργασίας του.

Ο 43χρονος με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...