Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Αναστέλλουν τη λειτουργία κλινικής που δεν λειτούργησε ποτέ!

Χιλιάδες ευρώ ξοδεύουν οι Κρητικοί για επεμβάσεις καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα

Αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις από τον Μάιο του 2011 προς τους πολίτες του Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, ότι η καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου θα ξεκινούσε τη λειτουργία της, εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ και ανακοινώνεται μάλιστα από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι αναστέλλεται η λειτουργία της, όπως καταγγέλλει με κοινοβουλευτική παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Το μόνο που χρειαζόταν για να ανοίξει η καρδιοχειρουργική κλινική ήταν ο διορισμός με την ανάλογη σχετική πίστωση γιατρού μέλους ΔΕΠ που έχει επιλεγεί για τη διεύθυνση αυτής της κλινικής. Όπως προκύπτει μάλιστα από έγγραφο του διοικητή του ΠΑΓΝΗ εγκρίνεται η συνέχιση εκπαίδευσης για 2 χρόνια ειδικευόμενου γιατρού στο Ωνάσειο λόγω αναστολής της καρδιοχειρουργικής μονάδας του νοσοκομείου.

Η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα προσέφερε σημαντική βοήθεια στην τοπική κοινωνία, καθώς κάθε χρόνο περίπου 600 Κρητικοί υποβάλλονται σε επεμβάσεις καρδιάς σε ιδιωτικά κέντρα με κόστος που φθάνει τα 5-6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο έκτακτος φόρος και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει έντονα τον τουριστικό κλάδο. Αντί να μελετούμε τρόπους στήριξης της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας που αναμφισβήτητα είναι ο τουρισμός, εντούτοις το Υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει άδικους και οριζόντιους φόρους στους επιχειρηματίες.

Ο κ. Βενιζέλος λοιπόν αποφάσισε αυθαίρετα και χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη να απαλλάξει μόνο το 17% του συνόλου των επιφανειών των επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων από το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., ενώ για κύρια καταλύματα και κάμπινγκ (ανεξαρτήτως δυναμικότητας και επιφανειών) ισχύει ποσοστό μείωσης 35%.

Παρά το γεγονός ότι ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, έθεσε το ζήτημα τόσο με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και με αναφορά της επιστολής της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξενία», στο αρμόδιο Υπουργείο, η απάντηση ήταν αρνητική. Αποκλείονται από το ποσοστό μείωσης δεκάδες μικρές επιχειρήσεις με λιγότερα από 7 διαμερίσματα ή δωμάτια, που υπολογίζεται ότι φτάνουν τις 15.000 οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ επιλέγεται να μην αντιμετωπιστεί ενιαία ο τουριστικός κλάδος, δημιουργώντας σοβαρά ζητήματα ανταγωνισμού.

Η προχειρότητα με την οποία επινοήθηκε και εφαρμόστηκε το άδικο «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω της Δ.Ε.Η. είναι παροιμιώδης. Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα το άδικο αυτό μέτρο. Πολίτες και επιχειρήσεις δεν πρέπει να πληρώνουν τα λάθη των Υπουργών.

Δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τα εργατικά δυστυχήματα στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.!

Με πλείστες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ανέδειξε το μείζον πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στο δίκτυο της ΔΕΗ του νομού Ηρακλείου. Μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ στο Γάζι Ηρακλείου. Ήταν δυστυχώς το τρίτο κατά σειρά θύμα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντιλαμβάνεται το θέμα με γραφειοκρατικούς όρους και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, ως μία καταγραφή αριθμών.

Αν και επιμείναμε στο ζήτημα, ζητώντας άμεσα την επιβολή πολιτικών ευθυνών, εντούτοις λάβαμε για μία ακόμα φορά μία επισυναπτόμενη επιστολή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.Η. Α. Ζερβού, που μας ενημερώνει για τις εργασίες στο δίκτυο. Προκλητικά μάλιστα, αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, πως τα ατυχήματα συνέβησαν επειδή οι ανάδοχες εταιρείες δεν τήρησαν τους κανόνες που θέτονται από το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας!
  • Ποιος λοιπόν ελέγχει τις ανάδοχες εταιρείες;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για την ΣΩΣΤΗ κατασκευή και συντήρηση του δικτύου;
  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών;
Θα επιμείνουμε στο θέμα μέχρι να πάρουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Ζητείται άστεγος για...babysitting

«Παντρεμένο ζευγάρι ζητάει άστεγη κυρία μη καπνίζουσα ως οικιακή βοηθό και εκτελώντας χρέη baby-sitter σε βρέφος. Αντί ενοικίου θα εκτελεί τα άνωθεν προαναφερθέντα και διατίθεται δικό της δωμάτιο».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε αγγελία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα των Χανίων, στη στήλη εύρεσης εργασίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μέσα στο 2011 σημειώθηκαν 6.045 αδικήματα στην Κρήτη

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία της εγκληματικότητας σε περιοχές της Κρήτης.

Ενδεικτικά το έτος 2011 σημειώθηκαν 6.045 αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας, όπως κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, σε όλους τους νομούς της Κρήτης, σε σύγκριση με το 2010 που είχαν καταγραφεί 5.186.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...