Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τα εργατικά δυστυχήματα στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.!

Με πλείστες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης ανέδειξε το μείζον πρόβλημα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στο δίκτυο της ΔΕΗ του νομού Ηρακλείου. Μόλις τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ένας ακόμα νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο της ΔΕΗ στο Γάζι Ηρακλείου. Ήταν δυστυχώς το τρίτο κατά σειρά θύμα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντιλαμβάνεται το θέμα με γραφειοκρατικούς όρους και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, ως μία καταγραφή αριθμών.

Αν και επιμείναμε στο ζήτημα, ζητώντας άμεσα την επιβολή πολιτικών ευθυνών, εντούτοις λάβαμε για μία ακόμα φορά μία επισυναπτόμενη επιστολή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Δ.Ε.Η. Α. Ζερβού, που μας ενημερώνει για τις εργασίες στο δίκτυο. Προκλητικά μάλιστα, αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, πως τα ατυχήματα συνέβησαν επειδή οι ανάδοχες εταιρείες δεν τήρησαν τους κανόνες που θέτονται από το Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας!
  • Ποιος λοιπόν ελέγχει τις ανάδοχες εταιρείες;
  • Ποιος είναι υπεύθυνος για την ΣΩΣΤΗ κατασκευή και συντήρηση του δικτύου;
  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών;
Θα επιμείνουμε στο θέμα μέχρι να πάρουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...