Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η Νεολαία ΔΗΣΥ για την αποκατάσταση της Βικελαίας βιβλιοθήκης

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα, η διάσωση της πνευματικότητας και η αποκατάσταση της Βικελαίας δημοτικής βιβλιοθήκης του Ηρακλείου. Η βιβλιοθήκη, πραγματικό κόσμημα της πόλης του Ηρακλείου, έργο θεάρεστο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της, αποτελεί μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, με πολύτιμο έργο στο ενεργητικό της, διαθέτοντας υλικό που χαρακτηρίζεται θησαυρός της Κρήτης, φυλάσσοντας ολόκληρη την ιστορία της. Αυτό λοιπόν το πολιτισμικό μόρφωμα τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μία είδους θεσμική απαξίωση, που δεν τιμά κανένα μας.

H Βικελαία βιβλιοθήκη, από την ίδρυση της έως και το 2006, στεγαζόταν στο κέντρο της πόλης, γνωστό σε όλους τους Ηρακλειώτες και όχι μόνο, κτίριο του «Αχτάρικα». Η στατική μελέτη που πραγματοποιήθηκε κατά το παρελθόν, έκρινε ακατάλληλο το κτίριο, με αποτέλεσμα η Βικελαία να μεταστεγασθεί άμεσα προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες για τη στατική ενίσχυση και τη νέα διαμόρφωση του κτιρίου.

Πέντε χρόνια αργότερα, οι κάτοικοι της πόλης ανησυχούν εντόνως για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με την επανεγκατάσταση της Βικελαίας στο κτίριο του «Αχτάρικα».

Έτσι καθημερινά, εκατοντάδες ενεργοί πολίτες της πόλης του Ηρακλείου, εκδηλώνουν με όποιο τρόπο μπορούν την επιθυμία τους, η Βικελαία να επιστέψει στο κτίριο που χρόνια τώρα έχει συνδεθεί στη μνήμη των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών της, γνωστό σε όλους μας «Αχτάρικα» και να δοθεί ο χώρος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σ΄ αυτή.

Θέλοντας με τη σειρά της και η Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ηρακλείου να ενισχύσει την φωνή αυτή και η Βικελαία δημοτικής βιβλιοθήκη εν τέλει να επιστρέψει στο χώρο όπου της ανήκει, προτρέπει να επισκεφτείτε την διεύθυνση: http://www.gopetition.com/petition/44551.html, υπογράφοντας και ενισχύοντας τον αγώνα για την θεσμική και κτιριακή αποκατάσταση της.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τον μέθυσαν για να...τον ληστέψουν!

Το "φυσάει και δεν κρυώνει" ένας 45χρονος Ηρακλειώτης που οι ίδιοι του οι φίλοι του "έστησαν" ολόκληρη παγίδα για να τον ληστέψουν.

Το βράδυ του Σαββάτου για την ακρίβεια...δύο φίλοι του 45χρονου, 20 ετών έκαστος, τον κάλεσαν να βγουν για διασκέδαση σε κέντρο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του.

Ενώ τα "πίνανε" οι δύο νεαροί έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Προφασίστηκαν ότι πάνε λίγο έξω, αφήνοντας το θύμα του ανυποψίαστο να διασκεδάζει, πήγαν στο σπίτι του που είναι πλησίον του κέντρου, το άνοιξαν και το "άδειασαν".
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...