Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Επίσκεψη "προσκύνημα" στην Κρήτη!

Επίσκεψη «προσκύνημα» στην Κρήτη πραγματοποιεί ο γνωστός φιλέλληνας δημοσιογράφος και εκδότης Alvin Sold από το Λουξεμβούργο ο οποίος έφερε μαζί του και τον 17χρονο εγγονό του –κάνοντας του δώρο στα γενέθλια του το ταξίδι- να τον μυήσει στην ιστορία και στις ομορφιές του νησιού μας.

Παππούς και εγγονός επισκέφθηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στον οποίο μετέφεραν την χαρά τους για την παρουσία τους στο νησί, επισημαίνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα και τις ευχάριστες εντυπώσεις τους για την Κρήτη.

Ο Alvin Sold που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Οι φίλοι της Ελλάδας του Λουξεμβούργου» είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα του Ευρωπαϊκού και του Διεθνούς Τύπου.

Ο  Περιφερειάρχης Κρήτης καλωσορίζοντας τον Alvin Sold και τον εγγονό του, εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη τους, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το γεγονός ότι με την φιλελληνική δράση του πολλαπλασιάζει τους φίλους της Κρήτης αλλά και της χώρας μας γενικότερα.

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Sold και τον εγγονό του, για την αγάπη τους για τον Ελληνικό  Αρχαίο Πολιτισμό-Ιστορία. Είναι πολύ θετικό να έρχεται η νέα γενιά στην Κρήτη και στην Ελλάδα, όπως ο 17χρονος φίλος μας Jean που με την παρότρυνση του παππού επέλεξε το ταξίδι στην Κρήτη ως δώρο που του πρόσφερε στα γενέθλια του».

Ο φίλος της Κρήτης δημοσιογράφος κ. Sold ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και την Κρήτη για δυο λόγους, ο πρώτος,   η   μεγάλη του αγάπη για τον Ελληνικό Πολιτισμό, και ο  δεύτερος, ως Ευρωπαίος πολιτικοποιημένος πολίτης ενδιαφέρεται για αυτό που βιώνει η Ελλάδα σήμερα.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Όταν κάποιο μέλος-χώρα συγκυριακά αντιμετωπίζει πρόβλημα πρέπει να του εκδηλώνεται έμπρακτα η αλληλεγγύη  και όχι να του δίνονται μαθήματα…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Sold.

Ο Alvin Sold αγάπησε και υπηρέτησε τη δημοσιογραφία επί 4 δεκαετίες. Στα 31 του έγινε αρχισυντάκτης, σε μια κατ’ εξοχή πολιτικοποιημένη καθημερινή ιστορική εφημερίδα του Λουξεμβούργου την «Tageblatt”  ενώ λίγο αργότερα γίνεται διευθυντής της εφημερίδας από τους μετόχους της «Συνεργατικής εκδοτικής επιχείρησης».
 
Απόψε ο σύλλογος "Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη" παραθέτει δείπνο προς τιμήν του στο Ηράκλειο.
Enhanced by Zemanta

Σκηνικό τρόμου στα Χανιά (ΒΙΝΤΕΟ)…

Κάηκαν επιχειρήσεις – Εκκενώθηκαν σπίτια…

Σκηνικό τρόμου στο Νομό Χανίων που από τα μεσάνυχτα βρέθηκε σε πύρινο κλοιό (με σύμμαχο τους νότιους ανέμους που άγγιξαν τα 9 – 10 μποφόρ) με συνέπεια οι πύρινες γλώσσες να απλώνονται ανεξέλεγκτα σε επιχειρήσεις και σπίτια.

Τα  πιο επικίνδυνα μέτωπα ήταν στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακοπουλο, όπου κάηκαν βιομηχανικές μονάδες ενώ εκκενώθηκαν και σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα στο Βαμβακόπουλο που η φωτιά μαίνονταν ανεξέλεγκτη όλη τη διάρκεια της νύχτας κάηκαν ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεια με βάρκες.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης, όλες οι πυρκαγιές ήταν σε ύφεση, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες δηλώνουν αισιόδοξες ότι σύντομα όλες οι εστίες θα έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο συνολικά επιχείρησαν 14 πυροσβεστικά οχήματα, 2 εκ των οποίων κατέφθασαν από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, οχήματα των ΟΤΑ και του στρατού ενώ τελικά οι αρχικές εκτιμήσεις ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα ενισχυθούν με καναντέρ από την Αθήνα, δεν επαληθεύτηκαν.

Στα Μεγάλα Χωράφια το σκηνικό από τη φωτιά ήταν επίσης εφιαλτικό καθώς οι φλόγες μπήκαν μέσα στα σπίτια χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί εκτεταμένες καταστροφές.σε οικίες.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το χάος που επικράτησε στην περιοχή δεν έχει επιτρέψει να γίνει ακόμα καταγραφή των ζημιών, ενώ οι αναζωπυρώσεις από εστίες που είχαν τεθεί υπό έλεγχο, είναι διαρκείς.

Δείτε βίντεο με το μέτωπο που μαίνεται στα Μ. Χωράφια

Ολονυκτία με πυρκαγιές σε Χανιά, Ρέθυμνο Ηράκλειο και Λασίθι

Εφιαλτική η μέρα που ξημέρωσε αλλά και η νύχτα, λόγω πυρκαγιών που ξεκίνησαν από τα Χανιά και συνεχίστηκαν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο τα ξημερώματα

Στο Βαμβακόπουλο Χανίων εκκενώθηκαν σπίτια, ενώ κινδύνευσαν σπίτια και περιουσίες στις Κεραμειές και τα Μεγάλα Χωράφια. Συναγερμός και στο Δήμο Πλατανιά. Υπέστησαν σοβαρές καταστροφές 4 βιοτεχνικές μονάδες. Σύμφωνα με τον κ. Κουρουπάκη από την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αυτή τη στιγμή 3 μέτωπα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, 4 αγροικίες τυλίχτηκαν στις φλόγες αλλά και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 8 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και αγροτικά μηχανήματα

Η κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Πυροσβέστες είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της σκόνης που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, και σε μερικές περιοχές η ορατότητα είναι σχεδόν μηδενική!

Στο Ρέθυμνο σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Μελιδόνι του Δήμου Μυλοποτάμου με τους ανέμους να αγγίζουν τα 10 μποφόρ!

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας και στην Αφρατή του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο νομό Ηρακλείου.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί και στο Καβούσι Ιεράπετρας, όπου οι άνεμοι επίσης πνέουν θυελλώδεις

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι από τις 02:00 τα ξημερώματα, έχουν εκδηλωθεί σε όλο το νησί 12 φωτιές!

Την ίδια ώρα προβληματίζει το γεγονός ότι η φωτιά στα Χανιά ξεκίνησε από καλαμιές, μέσα στη νύχτα σε κατοικημένη περιοχή και οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, καθώς ο θόρυβος ήταν τρομακτικός και οι φλόγες πηδούσαν από το ένα σημείο σε άλλο, σε απόσταση ακόμα και 100 μέτρων!

Επί ποδός ολόκληρη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, αλλά και ο στρατός, ωστόσο,οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τη νύχτα καθιστούν άνιση την μάχη των ανδρών με τις φλόγες.

Η ΕΜΥ εκτιμά ότι μετά τις 11 οι άνεμοι θα "πέσουν" κάτι που περιμένουν εναγωνίως οι πυροσβέστες
 
 cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...