Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Δικαιώθηκε δανειολήπτης , με αναπηρία 67% , συνταξιούχος του ΙΚΑ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση, να ανακοινώσει την δικαίωση δανειολήπτη, με αναπηρία 67%,,συνταξιούχου του ΙΚΑ, από το Ειρηνοδικείο Χανίων, o ¨οποίος πέτυχε την διάσωση της μοναδικής του κατοικίας, επί πλέον την διάσωση του αγροτεμαχίου ,εμβαδού 3.083,71 τ.μ εντός της περιοχής του Δήμου Χανίων, του αυτοκινήτου του και "κούρεμα" μέρος του χρέους του κατά 27.296 Ευρώ, και ακόμα ρύθμιση του υπολοίπου του χρέους , σε μηνιαίες δόσεις σύμφωνα με το δικό του "μπορώ"

Επί του Περιεχομένου της ανακοίνωσης της ΄Ενωσης :

Με την υπ αριθμ 310 /2012 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Χανίων , δικαίωσε πανηγυρικά, δανειολήπτη ,άτομο συνταξιούχο του ΙΚΑ, με αναπηρία 67% μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο οποίος από συνολικές οφειλές σε δύο Τράπεζες , ύ ύψους περίπου 73.395,93 ευρώ σε χρέος ( από πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικό δάνειο) καλείται να πληρώσει επί τετραετίας το ποσό των 9 .600 ευρώ, και για την διάσωση της κύριας κατοικίας του 203,06 Ευρώ/μηνιαίως επί δεκαπέντε έτη (180) μήνες =36.500 Ευρώ, αφού του χορηγήθηκε τετραετής περίοδος χάριτος.

. Ταυτόχρονα το Ειρηνοδικείο Χανίων .με την παραπάνω απόφασή του, εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του δανειολήπτη, ο οποίος ανήκει στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ( είναι άτομο συνταξιούχος του ΙΚΑ με αναπηρία 67%).

Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται από την Ένωση  " μοναδική",γιατί για πρώτη φορά άτομο με αναπηρία ,δικαιώνεται πανηγυρικά ,δίνοντας του το Δικαστήριο, την προσδοκώμενη ανάσα με την ρύθμιση του χρέους του, και απαλλαγή μεγάλου μέρους από αυτό, χαρίζοντας του την "δικαίωση"

Ο δανειολήπτης, προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο τέλος του 2010 και με την συνδρομή της, στις αρχές του 2011 κατατέθηκε ,προς τις Πιστώτριες Τράπεζες πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού, πρόταση την οποία στην πλειοψηφία τους οι Τράπεζες την αγνόησαν ,βασικά δεν την δέχτηκαν.πράγμα που οδήγησαν την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , να εκδώσει πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού. και στην συνέχεια ο καταναλωτής με την συνδρομή της συνεργάτιδας της Ένωσης, δικηγόρου των Χανίων,κ.Ράνιας Μπουρδάκη, να καταθέσει στο Ειρηνοδικείο Χανίων, σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του, μια και οι Τράπεζες δεν αποδέχτηκαν τις ουσίας προτάσεις του Οικονομοτεχνικού σχεδίου διευθέτησης των οφειλών,που τους είχαν προταθεί.

Να σημειωθεί ότι το μοναδικό εισόδημα του αιτούντος είναι σύνταξη από αναπηρία του ΙΚΑ η οποία ανέρχεται στο ύψος των 597,56 ευρώ μηνιαίως.Πέραν της σύνταξής του δεν διαθέτει άλλα εισοδήματα .

Τέλος Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με αφορμή και αυτήν την νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, , καλεί τους καταναλωτές, να έχουν εμπιστοσύνη στην εφαρμογή του Νόμου 3869/2010, τον οποίο χαρακτηρίζει "μονόδρομο" ,αφού οι Τράπεζες συνεχίζουν να είναι απόμακρες, στις αιτούμενες προτάσεις των πελατών τους, ακόμα τους καλεί να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και επιπλέον να έχουν εμπιστοσύνη στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία διαθέτει μοναδική υποστηρικτική δύναμη Παγκρήτια, για τους καταναλωτές που έχασαν την δουλειά τους, απώλεσαν το εισόδημά τους , βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία και αδυναμία να αντιμετωπίσουν τους δανειστές τους ,η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης δηλώνει διαρκώς παρούσα, για την συνδρομή των καταναλωτών δανειοληπτών.-

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Μαζική φυγή γιατρών από την Κρήτη

Φυγή προς το εξωτερικό και για τους γιατρούς της Κρήτης. Η κρίση και η συρρίκνωση των εισοδημάτων ειδικά για τους νεοδιόριστους γιατρούς, έχει σπρώξει ένα πολύ μεγάλο αριθμό τους προς το εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της...Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας εν συγκρίσει με πέρυσι, οι αιτήσεις για να πάρουν πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάστασης ώστε να φύγουν στο εξωτερικό έχουν τετραπλασιαστεί για το 2012 χωρίς η χρονιά να έχει ολοκληρωθεί !

Ανάλογοι βέβαια είναι και οι αριθμοί για όλη τη χώρα όπου διαπιστώνεται ότι ένας μεγάλος αριθμός νέων επιστημόνων δεν βλέπει μέλλον στη χώρα του και αναζητεί να ασκήσει το επάγγελμά του αλλού.

Επιβεβαιώνεται και στα Χανια η πρόθεση από συναδέλφους να φύγουν από την χώρα για να βρουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στα Χανιά το 2012 υπάρχουν 20 γιατροί που έχουν φύγει, ένας αριθμός πολλαπλάσιος εν συγκρίσει με τα άλλα χρόνια, χαρακτηριστικά το 2010 ήταν μόνο 5, το 2011 ήταν 3. Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έφυγαν 1500 άτομα το 2011 ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012 έχουν υποβάλλει αίτηση πάνω από 600 άτομα λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων κ. Μιλτιάδης Καστανάκης.

Αναφορικά με τους λόγους και τις αιτίες που οι επιστήμονες επιλέγουν τον δρόμο της μετανάστευσης ο κ. Καστανάκης αναφέρει:

• Η γενιά των παιδιών των ειδικευόμενων γιατρών που μόλις έχουν τελειώσει την ειδικότητά τους αναγκάζονται να φύγουν γιατί οι συνθήκες εργασίας πλέον στο ΕΣΥ είναι πολύ άσχημες, η εκπαίδευση τους ελλιπής και με τα καινούργια μισθολόγια δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης. Π.χ. ένας ειδικευόμενος νεοδιόριστος έχει μισθό κάτω από 1000 ευρώ, δεν μπορεί να ζήσει. Την ίδια στιγμή ενώ σύμφωνα με την Ε.Ε. ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να κάνει 4 εφημερίες το μήνα, εκτελούμε πολλές περισσότερες εφημερίες χωρίς να τις πληρωνόμαστε, εθελοντικά.

Συγκριτικά, ένας γιατρός που ξεκινάει την ειδικότητα του στην Αμερική πληρώνεται με 38.000 ευρώ το χρόνο σε δημόσιο νοσοκομείο.

• Oι ειδικευόμενοι γιατροί βλέπουν ότι το σύστημα δεν τους προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας. Οικονομικά έχουν καταβαραθρωθεί και πριν την ισχύ των νέων μέτρων οι απώλειες στις αμοιβές τους ήταν της τάξης του 40 - 45% και θα πέσουν ακόμα 20% με τα καινούργια μέτρα. Με το να απαξιώνει η Πολιτεία το ΕΣΥ, διαπιστώνει ο γιατρός ότι οι συνθήκες εργασίες είναι πολύ χειρότερες εν συγκρίσει με αυτές που είχαμε πριν από 3 - 4 χρόνια. Στη Γερμανία υπολογίζεται ότι εργάζονται 6.000 Ελληνες γιατροί.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτοί που φεύγουν είναι η μελλοντική γενιά των γιατρών του ΕΣΥ και τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας, συνάδελφοι που ως μαθητές - φοιτητές ήταν αριστούχοι και που δυστυχώς δεν μένουν στη χώρα αλλά τους εκμεταλλεύονται στο εξωτερικό και δυστυχώς πολλοί από αυτούς τους γιατρούς δεν θα ξαναγυρίσουν πίσω.

• Με τα νέα μέτρα πολλοί γιατροί στον ιδιωτικό τομέα θα κλείσουν τα ιατρεία τους καθώς δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της λειτουργίας του ιατρείου. Αυτό το δυναμικό που στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της πρωτοβάθμιας Υγείας δεν θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα και θα μπει υπό την στέγη πολυϊατρείων ή μεγάλων διαγνωστικών κέντρων. Η μετατροπή ενός γιατρού σε στέλεχος μιας εταιρείας δημιουργεί μια υπαλληλική σχέση, δημιουργούνται θέματα ηθικής και ο γιατρός γίνεται παροχέας υγείας που θα βλέπει τον άνθρωπο όχι ως ασθενή αλλά ως πελάτη. Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά του ειδικευομένους γιατρούς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τα Χανιά για να φύγουν στο εξωτερικό 16 άτομα καθώς επίσης και 4 Οδοντιατροι. Οι χώρες είναι η Μ. Βρετανία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Κύπρος, η Ελβετία κ.ά..
prismanews.gr

Σύλληψη για πλαστογραφία στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων...32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, προκειμένου εξακριβωθεί το νόμιμο της διαμονής του στη χώρα, ο 32χρονος επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα, αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Χανίων.

Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
nooz.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...