Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σπαραγμός στην Κρήτη - Τυλιγμένα με την ελληνική σημαία τα φέρετρα των δύο θυμάτων του δυστυχήματος

Θρήνος στον Ιερό ναό του Αγίου Μηνα, όπου μεταφέρθηκαν το απόγευμα οι σωροί των θυμάτων, του φοβερού τροχαίου με το ασθενοφόρο, που συγκλονίζει την κοινωνία της Κρήτης.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, οι σωροί έφτασαν στην εκκλησία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ τα δυο φέρετρα που ήταν σκεπασμένα με την ελληνική σημαία αλλά και τη σημαία του ΕΚΑΒ, σήκωσαν στα χέρια οι εργαζόμενοι του Εθνικου Κέντρου Άμεσης Βοηθειας Κρητης ανάμεσα σε χειροκροτήματα αλλά και τους σπαρακτικούς λυγμούς των συγγενών των θυμάτων.

Ολόκληρη η οικογένεια του ΕΚΑΒ αλλά και η τοπική κοινωνία θρηνεί για τον χαμό του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη, κάνοντας λόγο για μια τεράστια απώλεια στο χώρο της δημόσιας υγείας και όχι μόνο

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Χωρίς καθηγητές και βιβλία το ΕΠΑΛ Μοιρών


Σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών που έφτασαν τα Χριστούγεννα και εξακολουθούν να έχουν κενά στους καθηγητές αλλά και να κάνουν μάθημα με λιγότερα βιβλία. 

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, τα παιδιά προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, κάτι που φρόντισαν να γνωστοποιήσουν και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού αλλά και στο δήμο Φαιστού καθώς και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών ήταν τα 6 κενά των εκπαιδευτικών που καταγράφονται από την αρχή της χρονιάς και εξακολουθούν να μένουν ακάλυπτα παρά το γεγονός ότι φτάνουν Χριστούγεννα και έχει χαθεί ένα πολύτιμο κομμάτι του σχολικού έτους ενώ, σύμφωνα με τους μαθητές, δε έχουν στη διάθεση τους ούτε και όλα τα βιβλία.

Επιπλέον οι μαθητές είχαν και μία σειρά από άλλα αιτήματα που όμως δεν είναι δυνατό να καλυφθούν ούτε από το δήμο, ούτε και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά πάντως από το πρωί της Δευτέρας παραμένουν ... στα κάγκελα ενώ γονείς και καθηγητές βρίσκονται εκτός και θορυβημένοι.

Στο μεταξύ αύριο το πρωί το Δεκαπενταμελές του σχολείου αναμένεται να συνεδριάσει και να αποφασίσει για την πορεία της κατάληψης και την εξέλιξη της κινητοποίησης ενώ σήμερα στο χώρο του σχολείου βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης για να μιλήσει με τα παιδιά και να ακούσει τα αιτήματα τους.

Είναι κάποια πράγματα που δεν ανήκουν στην δική μας αρμοδιότητα , ούτε και μπορούμε να τα λύσουμε εμείς, είμαστε όμως εδώ να ακούσουμε τα προβλήματα των παιδιών, δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Χρόνης Καλαιτζάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι σαν σύλλογος προσπαθούμε να δούμε τι περνά από το χέρι μας να το κάνουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά. Παρακαλούμε και τους υπόλοιπους γονείς να έρθουν εδώ να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αύριο το πρωί, οπότε και θα αποφασίσουν τα παιδιά τι θα γίνει με την κατάληψη.

Κρήτη:Δύσκολοι καιροί για πρωταθλήτριες - Σφαιροβόλος έπιασε δουλειά σε βουλκανιζατέρ!


Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στη σφαιροβολία, άφησε τις προπονήσεις και μιλάει από το συνεργείο που εργάζεται για να τα βγάλει πέρα... 


Την ώρα που η ανεργία των γυναικών στην Ελλάδα βρίσκεται στο 30,1% και μάλιστα τον Σεπτέμβρη κέρδισε την θλιβερή πρωτιά με 26% σε όλη την Ευρωζώνη, ξεπερνώντας ακόμα και την Ισπανία σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΑΤ), η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας για τις γυναίκες είναι κάτι παραπάνω από βασανιστική.

Στην σημερινή οικονομική κρίση τα παραδοσιακά οχυρά των επαγγελμάτων στην Ελλάδα φαίνεται ότι γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο. Κάνοντας την αρχή «ισότητα στα δύο φύλα» πράξη, ανέτρεψαν τα παραδοσιακά δεδομένα και στον τόπο μας, αφού κατάφεραν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν άξια μια θέση εργασίας σε τομείς στους οποίους μέχρι πρόσφατα μόνο άνδρες έβλεπε κανείς.

Ο λόγος για τις γυναίκες που τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Έτσι πήραν και αυτές στα χέρια τους το ταξί, το λεωφορείο, ακόμη και το αεροπλάνο. Άλλες πιο «μερακλήδισσες» ανέλαβαν την τέχνη του καλού σουβλατζή ενώ άλλες, με ένα πηλοφόρι και μυστρί, έκτισαν ακόμη και σπίτια.

Γυρνώντας την πλάτη στα ταμπού και στις προκαταλήψεις που κρύβονταν πίσω από κάθε «ανδρικό» επάγγελμα, πολλές γυναίκες, είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω πραγματικής τους αγάπης για τη συγκεκριμένη εργασία, προσπάθησαν και όχι μόνο κατάφεραν να κάνουν αυτό που ήθελαν, αλλά ξεχώρισαν ανάμεσα στους καλούς του είδους τους!

Ένα νέο κορίτσι από την Ιεράπετρα, η Αντωνία Γαϊτανάκη, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άθλημα της σφαιροβολίας στην κατηγορία νέων, με συμμετοχή στους Βαλκανικούς αγώνες, είναι μια από τις γυναίκες που ανέτρεψε τα παραδοσιακά δεδομένα σε ένα από το καθαρά ανδρικό επάγγελμα.

Η ίδια δηλώνει στο flashnews.gr: «Όλα αυτά τα χρόνια ασχολιόμουν με τον αθλητισμό αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να ασχοληθώ και με την εργασία. Έχω εργασθεί σε αγροτικές εργασίες όπως θερμοκήπια και λιομάζωμα και σε καθαρισμό οικιών. Έχω δουλέψει σε φανοποιείο και σε βουλκανιζατέρ. Με το βουλκανιζατέρ ασχολήθηκα από τα δώδεκα μου χρόνια έως τα δεκαοκτώ στο βουλκανιζατέρ του πατέρα μου από τον οποίο έμαθα τα μυστικά της δουλειάς. Κατάγομαι από πολύτεκνη οικογένεια κοριτσιών. Η πρώτη μου αδελφή ασχολείται και αυτή με αντρική εργασία ως βαφέας αυτοκινήτων σε φανοποιείο...

Στην σημερινή οικονομική κρίση που η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, θεωρούσα ότι θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να βρω δουλειά και μάλιστα σε ένα επάγγελμα που είναι καθαρά ανδρικό. Ευτυχώς βρέθηκε μία θέση εργασίας σε τοπικό βουλκανιζατέρ στην Ιεράπετρα και έχοντας ένα καλό βιογραφικό και πραγματική αγάπη για αυτή την δουλειά, διεκδίκησα και κέρδισα αυτή την θέση...

Αυτό που έχω να πω σε όλες τις γυναίκες είναι ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν υπάρχουν πλέον ανδρικές και γυναικείες δουλειές. Όλες είναι κοινές αρκεί να έχουμε όρεξη να δουλέψουμε αρκεί να πιστέψουμε ότι μια γυναίκα όλα τα μπορεί»

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης για τον τραγικό θάνατο των δύο του ΕΚΑΒ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή το τραγικό συμβάν που στέρησε την ζωή στον διευθυντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και στον διασώστη και εκπρόσωπο των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους οικείους του Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη.

Ο ζήλος και η αφοσίωση τους στην υπηρεσία του πολίτη ήταν ξεχωριστή. Η δράση τους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ υπήρξε πολύ σημαντική και γνωστή στην κοινωνία της Κρήτης.

Από σήμερα η κοινωνία μας  είναι φτωχότερη.

Εύχομαι από καρδιάς στον τραυματία διασώστη Νίκο Κυρωδιά ταχεία ανάρρωση.

Enhanced by Zemanta

Σπαρακτικές σκηνές στον αποχαιρετισμό των ανδρών του ΕΚΑΒ [εικόνα]


Mε συνοδεία ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και μιας μεγάλης πομπής έφθασαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών που επέβαιναν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην εκκλησία εκτυλίχθηκαν σπαρακτικές σκηνές από τις οικογένειες και τους φίλους τους, ενώ εκατοντάδες άτομα έσπευσαν για να τους αποχαιρετήσουν.

Οι σοροί θα παραμείνουν μέχρι τις 22:00, απόψε, στον Aγιο Μηνά και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στους τόπους καταγωγής τους, προκειμένου να κηδευθούν την Πέμπτη, ο Δημήτρης Βουρβαχάκης στην Καρωτή Ρεθύμνου στις 15:00 και ο Βαγγέλης Κελαράκης στο Θραψανό Ηρακλείου στις 11 το πρωί .

Κρήτη: Ασύλληπτη τραγωδία στην άσφαλτο - Δύο νεκροί από έκρηξη σε φλεγόμενο ασθενοφόρο!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

- Το ασθενοφόρο ανατράπηκε στην εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμου και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο
- Ακολούθησαν τρεις εκρήξεις από φιάλες οξυγόνου και στην περιοχή επικράτησε πανικός
- Νεκροί είναι δύο πατέρες, που βρίσκονταν μέσα στο μοιραίο ασθενοφόρο που πήγαινε στο Ρέθυμνο
- ''Τους κλαίμε για να μας βάλουν ένα ζευγάρι λάστιχα'' λέει στο NewsIt, o συνάδελφος των θυμάτων και αναπληρωτής γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης


Νεκροί είναι ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρης Βουρβαχάκης και ένας νεαρός διασώστης (πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης), Βαγγέλης Κελαράκης που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί ακόμα ένα άτομο. Πρόκειται πιθανότατα για τον οδηγό του ασθενοφόρου που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

O άτυχος διευθυντής του ΕΚΑΒ που έχασε τη ζωή του - ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τυλίχτηκε στις φλόγες, περίπου στις 08.40 το πρωί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ασθενοφόρο βγήκε από τον δρόμο, για άγνωστο λόγο και ανετράπη, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρές γυναίκες, οι οποίες οδηγούνται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Ακολούθησαν τρεις εκρήξεις από φιάλες οξυγόνου που υπήρχαν μέσα στο ασθενοφόρο. Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν, ειδοποίησαν ασθενοφόρο, αλλά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το φλεγόμενο ασθενοφόρο για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους...

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής. Η φωτιά κατασβέστηκε και τα θύματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια νεκρά.

Οπως δήλωσε στο Newsit o αναπληρωτής γραμματέας του σωματείου εργαζομέωνων του ΕΚΑΒ Κρήτης, Σταύρος Παπαδάκης "είναι μια τραγωδία, ήταν και τρίτο άτομο μέσα στο ασθενοφόρο. Τι να πούμε ρε παιδιά. Εγώ σήμερα θα πήγαινα να κάνω τα χαρτιά μου για να πάρω σύνταξη. Τι χαρτιά να κάνω; Θα τη βγάλουμε αύριο; Και αυτοί που μας κυβερνάνε τους κλαίμε για να μας βάλουν ένα ζευγάρι λάστιχα. Ειναι δυνατό να υπάρχει ασθενοφόρο με λάστιχα που έχουν κάνει 200.000 χιλιόμετρα; Τι να πούμε; Δεν τα ξέρουν αυτά; Εμείς σκεφτόμαστε κάθε φορά τι θα μας τύχει. Ευχόμαστε να μη τύχει σε εμάς το κακό".

Όπως δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος του πανελλαδικού σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ''πρόκειται για μία τραγωδία. Συνάδελφοί μας έπεσαν πάνω στο καθήκον. Μαθαίνουμε και εμείς ότι την έκρηξη προκάλεσαν φιάλες οξυγόνου''.

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.  

Με ποσοστό 22,1% το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έρχεται πρώτο, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 20,1%. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ ΕΔΩ

Xανιά: Σε ανώτερο δικαστήριο παραπέμφθηκε ιδιοκτήτης των "βαρελόσκυλων"

Εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης και των μεγάλων ποινών, που ορίζει ο νόμος 4039/2012, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων παρέπεμψε σήμερα την εκδίκαση της υπόθεσης για την κακοποίηση... δύο «βαρελόσκυλων» από τον ιδιοκτήτη τους στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Μετά από δύο αναβολές η υπόθεση, την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», έφτασε σήμερα στο ακροατήριο. Όμως από λάθος (προφανώς όχι σκόπιμο) της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων – ο δράστης είχε παραπεμφθεί για την κακοποίηση των σκυλιών του, τα οποία ζούσαν εξαθλιωμένα μέσα σε τρύπια βαρέλια εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη – με βάσει τον νόμο 1197/1981 και όχι βάσει του 4039/2012, που είναι σε ισχύ από τον περασμένο Φεβρουάριο και προβλέπει πολύ μεγαλύτερες και βαρύτερες ποινές.

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα κατέθεσαν οι μάρτυρες και αναλύθηκε πλήρως από την Νατάσα Μπομπολάκη, ώστε ο δράστης τελικά να συλληφθεί και να μην οδηγηθεί σε συγκάλυψη η υπόθεση, καθώς οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Βάμου αδιαφορούσαν για όσα τους κατήγγειλαν.

Η κα Μπομπολάκη, που παρίστατο ως παράσταση πολιτικής αγωγής και ως βασική μάρτυρας κατηγορίας, ανέλυσε στον πρόεδρο του δικαστηρίου την έννοια της παθητικής κακοποίησης βάσει του 4039/2012 και όταν ρωτήθηκε, εξήγησε μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη του συλλόγου, που εκπροσωπεί, πήγαν τρεις φορές για να βρουν τα ζώα μετά την καταγγελία της τουρίστριας από την Βρετανία.

Προσπάθησαν αποδεδειγμένα και επανειλημμένα να τον συνετίσουν και όταν αυτό δεν κατέστη δυνατόν κατέφυγαν στο Α.Τ. Βάμου για να τον καταγγείλουν, αφού ήταν εμφανές πως δεν σκόπευσε να τα φροντίσει.

Θυμίζουμε, ότι ο ιδιοκτήτης των δύο «βαρελόσκυλων» τελικά συνελήφθη στις 2/12 μόνο μετά την παρέμβαση του Α’ υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Νικόλαου Μυλωνάκη, και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πλέον η υπόθεση λόγω αναρμοδιότητας του Μονομελούς – εξαιτίας των μεγάλων ποινών που προβλέπει ο νόμος 4039/2012 – παραπέμφθηκε σε ανώτερο δικαστήριο, δηλαδή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων και θα εκδικαστεί μόλις οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως θετική, αφού αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται πλέον οι υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων, που φτάνουν στο δικαστήριο, είτε αυτή είναι ενεργητική είτε παθητική.
flashnews.gr

Είκοσι διεθνή τουρνουά τένις στην Κρήτη

Από 30 Μαρτίου έως  5 Μαΐου και από 12 Οκτωβρίου μέχρι και  17 Νοεμβρίου, 20 διεθνή πρωταθλήματα τένις της σειράς "Futures",10 ανδρών και 10 γυναικών,  χρηματικών επάθλων 10.000 δολαρίων το καθένα, στα καινούργια γήπεδα των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου LYTTOS BEACH, στην Ανάληψη Χερσονήσου του Νομού Ηρακλείου. 

Τα διεθνή πρωταθλήματα, αποτελούν μεγάλη βοήθεια στους Έλληνες αθλητές/τριες, γιατί τους δίνουν βαθμολογία στην παγκόσμια κατάταξη με χαμηλό κόστος, αφού αγωνίζονται εντός της χώρας τους. Είναι σημαντικές διοργανώσεις καθώς προσφέρουν άμεσα και έμμεσα πολλά οφέλη στην Εθνική Οικονομία και προβάλλουν την Κρήτη στις 200 και πλέον χώρες-μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τένις.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της HELLENIC ZEUS  και τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τον ευχαρίστησε για άλλη μια φορά για την προσφορά του: «Είναι μεγάλη η βοήθεια της HELLENIC ΖEUS travelservices, στην οικογένεια του τένις, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο, που ο αθλητισμός έχει ανάγκη πόρους από τον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε ο κ. Ζαννιάς.

Στα… αζήτητα τα κηπευτικά από τη Δυτική Κρήτη

Καθοδική πορεία παρουσιάζουν οι πωλήσεις κηπευτικών από τη Δυτική Κρήτη στην εσωτερική ελληνική αγορά, καθώς η κρίση δεν θα μπορούσε να μην ‘χτυπήσει’ και το τραπέζι του καταναλωτή. Την ίδια στιγμή οι τιμές για τον παραγωγό παρουσιάζονται ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ υπάρχει αθρόα εισαγωγή ακόμα και κηπευτικών από άλλες χώρες.

«Εν συγκρίσει με πέρυσι μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μείωση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά που φτάνει το 50%», δηλώνει στα Χανιώτικα Νέα ο κ.Μανώλης Δαράκης, πρόεδρος στην ‘Ομάδα Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας’, στην πρώτη ομάδα που πιστοποιήθηκε πανελλαδικά στα κηπευτικά, στην οποία συμμετέχουν 45 παραγωγοί της περιοχής και παράγουν πάνω από 4.500 τόνους ποιοτικά κηπευτικά, με πανελλήνια φήμη.

«Υπάρχει μειωμένη ζήτηση παντού και στις λαχαναγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος είναι ζορισμένος οικονομικά, αυτή είναι η αλήθεια», τονίζει ο κ. Δαράκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως «στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ντομάτες από την Αλβανία που έχουν δοθεί στην τιμή των 40 λεπτών το κιλό. Εμείς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις τιμές.

Ό,τι ποιότητα και να έχει  αυτό το προϊόν τη στιγμή που μπορεί το σούπερ μάρκετ και ο έμπορος να το πουλήσουν πιο εύκολα λόγω της κρίσης, γιατί να πάρει τη δικιά μας που ζητάμε 50 – 60 λεπτά για τον παραγωγό; Ακόμα και ισπανικές ντομάτες έχουν έλθει και τώρα με την αθρόα εισαγωγή από χώρες της Β. Αφρικής θα έχουμε πολλά προβλήματα».

Ιδιαίτερα μειωμένες εμφανίζονται και οι εξαγωγές που έκανε η Ομάδα σε Τσεχία και Βουλγαρία, από όπου μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια παραγγελία. «Φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πιθανόν η κίνηση να αυξηθεί την περίοδο των εορτών, αλλά όχι φοβερά πράγματα», λέει ο κ. Δαράκης.

ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ
«Ο κόσμος που έχει χάσει τη δουλειά του και του έχουν κόψει το μισθό τι να κάνει, θα περιορίσει τις αγορές του. Γι’ αυτό και βλέπουμε μια μεγάλη μείωση του ενδιαφέροντος», λέει και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Λαφονησίου κ. Α. Μαρακάκης.

Πολύ χαμηλές είναι και οι τιμές
«Αυτή τη στιγμή ο παραγωγός δεν παίρνει πάνω από 15 – 20 λεπτά το κιλό για τις ντομάτες και κινδυνεύει να μην μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα. Ελπίζουμε να αλλάξει λίγο η κατάσταση όσο προχωράμε προς τις γιορτές γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε», επισημαίνει ο κ. Μαρακάκης. Ο ίδιος τονίζει πως και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. «Ο καιρός επηρέασε πολύ την αγορά. Με το να είναι πολύ ζεστός μέχρι και τον Νοέμβριο είχε ως αποτέλεσμα να παράγουν ντομάτες σε όλη την Ελλάδα και να υπάρχει υπερεπάρκεια στην αγορά», καταλήγει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...