Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Κρήτη!

Αυξημένα είναι τα περιστατικά που καταγράφονται στην Κρήτη με τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς φτάνουν τους... 700 ανθρώπους!

Στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό το αποκαρδιωτικό νούμερο, την προσεχή Παρασκευή, στο Ηράκλειο θα γίνει παράδοση στη ΔΥΠΕ Κρήτης της πρώτης κινητής μονάδας της Πανελλήνιας εταιρείας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ώστε να ερευνηθούν οι αιτίες και οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί αναζητούν απαντήσεις, ενώ ακόμη και σήμερα δεν είναι γνωστές όλες οι πτυχές της ασθένειας. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ευθύνονται η περιβαλλοντική τοξικότητα, το κάπνισμα και ίσως οι ιώσεις και τα εμβόλια.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Σκλήρυνσης Κατά πλάκας, καθηγητής νευρολογίας του Α.Π.Θ κ. Αναστάσιος Ωρολογάς δήλωσε στο Cretalive: "Στέλνουμε μία μονάδα στην Κύπρο και μία στην Κρήτη για να περάσει από χωριά και απομονωμένες περιοχές ώστε να ερευνήσουμε το πρόβλημα. Να γίνει μελέτη και να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει".
cretalive.gr

Απόφαση Ειρηνοδικείου ,τροποποιεί προηγούμενη , με μείωση της δόσης δανειολήπτη, κατά 50%

Μεγάλη ικανοποίηση έφερε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η υπαρ.1/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, βάσει της οποίας τροποποιείται  προηγούμενη απόφαση  του ίδιου δικαστηρίου,  και με  την νέα απόφαση ,μειώνεται  το ποσό   της  δόσης του δανειολήπτη κατά 50%. Δηλαδή με την προηγούμενη απόφαση ο δανειολήπτης καλείτο να πληρώσει  συνολικό ποσό μηνιαίως 514 Ευρώ και με την νέα  απόφαση  275 Ευρώ.

Επί της ουσίας της υπόθεσης ,ο  δανειολήπτης,  που είναι μέλος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  , απευθύνθηκε στο δικαστήριο για δεύτερη φορά, όχι για να ρυθμίσει ,αλλά για να χαμηλώσει την  μηνιαία δόση του , καθώς υπήρξε σημαντική μείωση στον μισθό του.Η αίτηση κατατέθηκε  με την συνδρομή συνεργαζόμενου με την ΄Ενωση δικηγόρου  των Χανίων.Με την νέα αίτηση υπήρξε η αιτιολογία της  ουσιαστικής  μείωσης .του μισθού του ένεκα τούτου ,ζήτησε να τροποποιηθεί η υπαρ.397/2011 απόφαση , με μείωση του ύψους των μηνιαίων καταβολών προς τους πιστωτές του,

  Η παραπάνω  αναφερόμενη απόφαση ,χαρακτηρίζεται από την ΄Ενωση σημαντική  ,έχει  σπουδαίο νομικό ενδιαφέρον , βοηθά κάθε οφειλέτη που κατάφερε να ρυθμίσει τις οφειλές του, αλλά  αστάθμητοι παράγοντες ( μείωση μισθού, ανεργία  κ.λ.π )επήλθε μεταβολή των εισοδημάτων του ,να ζητήσει την αναπροσαρμογή της δόσης του.

Αναλυτικά:
O δανειολήπτης, είναι υπάλληλος σε ΔΕΚΟ, ηλικίας 50 ετών,πατέρας πολύτεκνος, με τέσσερα παιδιά, με μη εργαζόμενη σύζυγο ,και χωρίς εισόδημα από περιουσία με μόνη εξαίρεση, ένα αυτοκίνητο έτους κυκλοφορίας το 1961,ο ίδιος  κατά την πρώτη κατάθεση  της αίτησης είχε μηνιαίο εισόδημα 2.116,67 από τον μισθό του και εισόδημα από μία μισθωμένη κατοικία 260 Ευρώ /μήνα , συγχρόνως δε, είναι και ενοικιαστής σε άλλη κατοικία ,με το ίδιο ποσό ενοικίου ,(¨κατάσταση μη τροποποιημένη) είναι και συνιδιοκτήτης κατά 37,50%, δύο αγρών1500 τ.μ έκαστος. στοιχείων  βάσει των οποίων εκδόθηκε  η υπαρ.397/2011 απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χανίων,με την οποία  κλήθηκε να πληρώσει για μια τετραετία το ποσό των 26.688 Ευρώ, να εξαίρει της εκποίησης την κύρια κατοικία, του δόθηκε περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών (καταβολή 1-1-2016),και μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος, να πληρώσει 350 Ευρώ επί 144 μήνες =50.400 Ευρώ Δηλαδή από το συνολικό χρέος, των 95.426,48 -26,688 -50.400= 18.338,48 "κούρεμα"

Βασικά είναι χρεωμένος σε τρεις Τράπεζες, με μεγάλο αριθμό δανείων (στεγαστικά, καταναλωτικά ,πιστωτικές κάρτες) καλούμενος μέχρι χθες να πληρώσει 2.500/μήνα, σε συνολικό χρέος 95.426,48 Ευρώ .Δηλαδή από το συνολικό χρέος, των 95.426,48 -26,688 -50.400= 18.338,48 "κούρεμα"¨

Με την νέα απόφαση   καλείται να πληρώσει 275 Ευρώ ,από 514 Ευρώ που είχε καθοριστεί  στην πρώτη απόφαση

΄Επειτα από την παραπάνω ουσίας και σημαντική απόφαση, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί για άλλη μια ακόμα φορά ,τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ,, να μη διστάζουν να κάνουν χρήση ,των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010, αλλά και ακόμα να ζητήσουν την συνδρομή και συμπαράσταση της ΄Ενωσης, η οποία διαθέτει έμπειρο επιστημονικό προσωπικό,από εθελοντές, έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του
Επίσης ζητάμε από τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" να κατανοήσουν ότι  και σε περίπτωση μείωσης των εισοδημάτων τους, με εμφάνιση αδυναμίας πληρωμής της δόσης του χρέους, που έχει αποφασιστεί από το δικαστήριο, ΄προκειμένου να αφήσουν δόσεις απλήρωτες και να αφήσουν να αναβιώσει το παλιό χρέος τους, έχουν το δικαίωμα να έρθουν στο Ειρηνοδικείο και να αιτήσουν τροποποίηση της αρχικής απόφασης, σύμφωνα με τα νέα οικονομικά τους δεδομένα.

                                                Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης


                                                                             Ιωάννα  Μελάκη

Τραγωδία με δύο νεκρούς: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Πάνορμο


Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός μίας ακόμη τραγωδίας που γράφτηκε νωρίτερα στην άσφαλτο της Κρήτης, μετά από σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε στο ΒΟΑΚ στο ύψος του Πανόρμου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του prismanews.gr,  δυο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν ενώ από τα συντρίμμια των αυτοκινήτων νεκροί ανασύρθηκαν μια γυναίκα 70 ετών και ένας άνδρας ενώ ένας ακόμη άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρότατα τραύματα. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και της τροχαίας που διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Καμίνια Ηρακλείου: 60χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του


Νεκρός μέσα στο σπίτι του για αρκετές ημέρες ήταν ένας 60χρονος στην περιοχή Καμίνια Ηρακλείου Κρήτης.

Τις αρχές ενημέρωσαν οι γείτονες του άτυχου άνδρα, καθώς ο 60χρονος δεν έδινε σημεία ζωής όταν τον καλούσαν ενώ και το σπίτι ήταν συνεχώς κλειστό τις τελευταίες ημέρες.

Στο σημείο μετά και τις κλήσεις των γειτόνων έσπευσαν άμεσα αστυνομία και ΕΚΑΒ που αντίκρισαν ένα μακάβριο θέαμα καθώς ο 60χρονος ήταν νεκρός.

Αρχικά έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια ενώ τα αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν από τη νεκροψία νεκροτομή.



Πηγή: flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...