Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ηράκλειο: Συνεχίζεται η κατάληψη


Συνεχίζεται η κατάληψη που ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στην περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου, από εργαζομένους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, αγρότες, ανέργους, μαθητές και συνταξιούχους κ.ά., μετά την πορεία που πραγματοποίησαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά των νέων οικονομικών και φορολογικών μέτρων.

Οι φορείς που οργανώνουν την κινητοποίηση απηύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή στην κατάληψη προς στήριξη της κινητοποίησης, ενώ την Παρασκευή προγραμματίζουν να δώσουν τη «σκυτάλη» της κατάληψης σε εργαζομένους στον χώρο της Υγείας, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τη συνέχιση της και από τους ίδιους.

Πηγή φωτο: cretalive.gr

Τρεις φωτιές σε διάστημα λίγων ωρών στα Χανιά

Τρεις φωτιές σε διαφορετικές περιοχές των Χανίων ξέσπασαν σε διάστημα λίγων ωρών και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι στο Θέρισσο, στη Δρακώνα, σε δύσβατη περιοχή ενώ χάρη στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε για άλλη μια φορά στην Μαλάξα και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ λίγο πριν τις 6 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και για τρίτη φωτιά, στα Νεροκούρου στην περιοχή Άγιος Αντρέας.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις πυρόσβεσης.
flashnews.gr

Χανιώτης μετανάστευσε στην ... Αλβανία

Όλοι ξέραμε έως σήμερα τους Αλβανούς ως οικονομικούς μετανάστες που αναζητώντας μια καλύτερη τύχη έρχονταν να εργαστούν στη χώρα μας. Εξαιτίας όμως της βαθιάς οικονομικής κρίσης οι ρόλοι όμως φαίνεται ότι σιγά-σιγά αντιστρέφονται ...

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του κ. Δημήτρη Βρεττού από τα Χανιά, ο οποίος είναι αρχιμάγειρας και στα 55 του χρόνια αναγκάστηκε να φύγει μετανάστης στην Αλβανία τον περασμένο χειμώνα για να εργαστεί σε τουριστική μονάδα στους Αγίους Σαράντα.

Ο κ. Βρεττός δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την διαμονή και τι συνθήκες εργασίας του στην Αλβανία. Όπως εξηγεί στη Νέα Τηλεόραση ενώ στην Αλβανία οι μισθοί των ανειδίκευτων εργατών είναι στα 150 Ευρώ, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη από εξειδικευμένα στελέχη σε διάφορους τομείς, όπως και στον τομέα του τουρισμού - επισιστισμού.

Έτσι ο μισθός του κ. Βρεττού στην Αλβανία ήταν αντίστοιχος των μισθών που λάμβαναν οι αρχιμάγειροι στην Ελλάδα προ της οικονομικής κρίσης.

Όπως τέλος σημειώνει ο Χανιώτης αρχιμάγειρας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε στην Αλβανία ήταν αυτό που αντιμετωπίζουν οι οικονομικοί μετανάστες σε όλο τον κόσμο: Η νοσταλγία για την πατρίδα και την οικογένεια του.

Εισηγητής από την ΝΔ ο Λ. Αυγενάκης στο Σχέδιο Νόμου για την Τροποίηση της Ιδρυτικής Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης εισηγήθηκε το Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των υπ’ αριθμ.137 και 138/30.9.2011 Αποφάσεων του Συμβουλίου Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης με τις οποίες υιοθετήθηκε η Τροποποίηση των άρθρων 1 και 18 της Συμφωνίας Ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης».
Εκπροσωπώντας την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις 2 τροποποιήσεις των άρθρων 1 και 18. Ειδικότερα, όπως τόνισε «με την τροποποίηση του άρθρου 1 αλλάζει το γεωγραφικό πεδίο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και προστίθενται και οι χώρες της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου ενώ, τροποποίηση του άρθρου 18 αφορά τη δυνατότητα χρηματοδότησης από τα Ειδικά Ταμεία όχι μόνο των αποδεκτριών χωρών αλλά και των εν δυνάμει αποδεκτριών χωρών».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, «σαφώς και υπερψηφίζω τις παραπάνω τροποποιήσεις γιατί είναι προϊόν έντονων διεργασιών και διακασιών από το Συμβούλιο Διοικητών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και βασίζονται στις αρχές του πλουραλισμού και της δημοκρατίας».
Enhanced by Zemanta

Έφυγε' ο Γιάννης Σαββάκης...

Μεγάλη απώλεια για τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης ο θάνατος του Γιάννη Σαββάκη. 

Ο Ηρακλειώτης γεωπόνος -άσκησε βιοποριστικά το επάγγελμα, αλλά πάντα παρέμενε γνήσιος και αντισυμβατικός καλλιτέχνης- έφυγε στα 69 του χρόνια και κηδεύτηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το νεκροταφείο του αγίου Κωνσταντίνου .


Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον Γιάννη Σαββάκη που διακρινόταν για το ήθος και αψεγάδιαστη στάση ζωής του. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, ο γιος του  και τα αδέρφια του Ανδρέας και Μανόλης Σαββάκης...

Ο Γιάννης Σαββάκης ήταν πολύ καλός ζωγράφος, είχε σπουδαία έργα ενώ έχει αφήσει εποχή με τον χάρτη του ενετικού Ηρακλείου που είχε φτιάξει βασιζόμενος στις πληροφορίες από την ιστορία της πόλης την οποία γνώριζε όσο λίγοι...

Τμήμα του χάρτη του ενετικού Ηρακλείου που είχε φιλοτεχνήσει ο Ι.Σαββάκης

Προπηλάκισαν τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γ.Μιχελογιαννάκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο βουλευτής του κόμματος προπηλακίστηκε το πρωί όταν πήγε στην πορεία των εμπόρων και των ταξιτζήδων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του γραφείου του ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης δέχτηκε χτύπημα πισώπλατα από πολίτη.
Όλη η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ που αναφέρει το περιστατικό:
“Ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος δεν έχει ψηφίσει μέχρι τώρα ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο Μνημόνιο και ο οποίος το τελευταίο δίμηνο όχι μόνο καταγγέλλει τα μέτρα, αλλά και προσπαθεί παραγωγικά να βρει εθνικά ηθικά ισοδύναμα που να τα αντικαταστήσουν. Επειδή κατανοεί ότι οι αντοχές της κοινωνίας τέλειωσαν και επειδή πιστεύει ακράδαντα ότι στη ζωή όλοι μπορεί να είναι ίσοι αλλά δεν είναι ίδιοι, συμμετέχει ενεργά εδώ και καιρό στις πορείες διεκδίκησης των εργαζομένων.
Σήμερα το πρωί βρέθηκε στην προσυγκέντρωση των εμπόρων και ταξιτζήδων, την οποία διάλεξε συμβολικά, λόγω του ότι το «ενοικιάζεται» και το «πωλείται» είναι το πιο γνώριμο ανάγνωσμα στον κάθε δρόμο και στην κάθε πλατεία και πράγματι εισέπραξε τη δυσαρέσκεια των παρισταμένων.
Στη συνέχεια, ακολουθώντας την πορεία και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, βρέθηκε σε ένα «πηγαδάκι» ατόμων που το ερώτημά τους ήταν «Πώς είναι δυνατόν στην πορεία να συμμετέχει ένας βουλευτής». Κατά την διάρκεια της συζήτησης και καθώς ο βουλευτής εξηγούσε τους λόγους, την ανάγκη και το δικαίωμά του να διαμαρτυρηθεί και αυτός για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, δέχτηκε χτύπημα πισώπλατα από πολίτη. Ευτυχώς, οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι βοήθησαν το βουλευτή, προφυλάσσοντάς τον, μέχρι να κοπάσει η οργή του κόσμου.
Ο βουλευτής ευχαριστεί από καρδιάς τα άτομα που τον βοήθησαν, μιας και δεν είχε συνοδεία αστυνομικού και δεν ήθελε επίσης να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τον προφύλαξαν δύο μακροχρόνια άνεργοι, ένας αναρχικός άνεργος που μένει στο λόφο του Στρέφη και ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού.
Η οργή του κόσμου είναι δικαιολογημένη. Τα όρια αντοχής του κόσμου έχουν τελειώσει. Η σχέση πλέον πολιτικού-πολίτη βρίσκεται σε δραματικό στάδιο. Οφείλουμε όλοι μας αυτή τη δυσαρέσκεια και αυτή την οργή, να τη μετατρέψουμε στο ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να ακούσουμε τους πολίτες, να αλλάξουμε το παλιό και το σάπιο και να φτιάξουμε μια Ελλάδα όπως μας αξίζει.”

Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων και δύο συλλαλητήρια στα Χανιά

φωτό αρχείου
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν σήμερα και τα Χανιά, με τους εργαζόμενους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συνδικάτων και να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά, και στα δύο συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν.

Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων ήταν να μην περάσουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, αίτημα το οποίο εκφράστηκε και με τα ψηφίσματα των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.

Το πρώτο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 1866 και ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους των Χανίων.

Ακολούθησε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία δικαστηρίων και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έξω από τα οποία εργολήπτες δημοσίων έργων είχαν παρατάξει μηχανήματα έργων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα των Χανίων καθώς και τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς ήταν κλειστά, ενώ, κλειστά παρέμειναν και τα φαρμακεία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιστημονικοί φορείς, οδηγοί ταξί, ενώ, στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί τα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Θα πούλαγε το μωρό της για 10 χιλιάδες ευρώ

Η νεαρή μητέρα από τη Βουλγαρία, ήταν έτοιμη να παραδώσει το αγοράκι της σε ξένα χέρια αλλά... την πρόλαβαν οι Αστυνομικοί.

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, η υπόθεση εξιχνιάστηκε σήμερα το πρωί και η νεαρή Βουλγάρα με τη συμπατριώτισσα και συνεργό της, πέρασαν το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Οι δύο γυναίκες είχαν σκοπό να πουλήσουν το νεογέννητο αγοράκι προς 10.000 ευρώ σε ζευγάρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Οι γυναίκες πιάστηκαν στα πράσα και το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή ενώ δεν αποκλείεται και αυτές οι γυναίκες να ανήκουν σε ένα ευρύτερο κύκλωμα που διακινεί με αυτό τον τρόπο παιδιά στη βαλκανική.

Πρωτοφανείς συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο - Υπό κατάληψη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (BINTEO)

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται από την κυβέρνηση.

Στο ... ραντεβού της απεργίας το παρόν δίνουν χιλιάδες πολίτες στη μεγαλύτερη ίσως κινητοποίηση των τελευταίων δέκα χρόνων

prismanews.gr


ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Το κέντρο της πόλης είναι κυριολεκτικά αποκλεισμένο.


 Στην πλατεία Κορνάρου έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά του ο κλάδος των ψυκτικών που  συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενώ στην η Αβέρωφ έχει μπλοκάρει από τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων. 

Αυτή την ώρα στη λεωφόρο Δικαιοσύνης καταφτάνουν λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που ξεκίνησαν απο το σταθμό λιμάνι. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση από το 1980. Η απεργία αυτή είναι μόνο η αρχή ανέφερε στο prismanews.gr ο πρόεδρος Καλλέργος Βουλγαράκης σημειώνοντας ότι το ΚΤΕΛ θα δίνει το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας. 

 
ΠΑΜΕ
Εντυπωσιακή είναι και η πορεία που πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ με την συμμετοχή να χαρακτηρίζεται κάτι περισσότερο από ικανοποιητική. Η πορεια κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα διέσχισε την λεωφόρο Δικαιοσύνης - Καλοκαιρινού - Αγίου Μηνά ενώ κατευθύνθηκε προς τα Λιοντάρια μέσω της 1821.



ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Χειροπέδες σε γνωστό επιχειρηματία για χρέη 740 χιλιάδων ευρώ

Το δρόμο για το τμήμα παίρνουν επιχειρηματίες με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο. 

Μετά τον 55χρονο επιχειρηματία στο Ρέθυμνο που συνελήφθη για οφειλές 630 χιλιάδων ευρώ, σήμερα στο προσκήνιο έρχεται νέα υπόθεση γνωστού επιχειρηματία από το χώρο των κατασκευών. 

Πρόκειται για 56χρονο Ηρακλειώτη που δραστηριοποιούταν στον τομέα των κατασκευών και συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του 56χρονου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 746.301,32 ευρώ. 

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Πανικός σε ενεχυροδανειστήριο – Επίθεση απόγνωσης με τα όπλα στα χέρια

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε ενεχυροδανειστήριο του Ηρακλείου, με πρωταγωνιστή έναν 31χρονο άνδρα ο οποίος εισέβαλε σαν ... μαινόμενος ταύρος στο κατάστημα, με δύο όπλα ανά χείρας. Την υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου καθώς ο άνδρας ισχυρίζεται ότι εισέβαλε στο ενεχυροδανειστήριο και απείλησε τους ιδιοκτήτες για να του δώσουν τα χρήματα που του όφειλαν από κοσμήματα που είχε παραδώσει.

Σύμφωνα πάντως με την καταγγελία της 27χρονης ιδιοκτήτριας, το απόγευμα της Τρίτης, ο 31χρονος μετέβη σε κατάστημα - ενεχυροδανειστήριο ιδιοκτησίας της και με φραστικές απειλές, απαίτησε από την παθούσα να του παραδώσει οφειλόμενο χρηματικό ποσό, που όπως ισχυριζόταν, προερχόταν από μεταξύ τους συναλλαγή. Η 27χρονη ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου οι οποίοι έφθασαν άμεσα στο σημείο, συνέλαβαν τον 31χρονο.

Όπως κατήγγειλε η 27χρονη, ο 31χρονος μετέβη την 09/10/2012 στο κατάστημα της όπου με την απειλή όπλου, απαίτησε από την ίδια να παραλάβει ως ενέχυρο ψεύτικα κοσμήματα, αποδίδοντας του χρηματικό αντίτιμο. Επίσης, την 15/10/2012 μετέβη εκ νέου στο εν λόγω κατάστημα μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται και με την απειλή δύο όπλων που έφερε απαίτησε από 49χρονο ημεδαπό, πατέρα της 27χρονης, να παραλάβει ψεύτικα κοσμήματα έναντι χρηματικού ποσού.


 prismanews.gr

Πρωτοφανής συγκέντρωση στο Ηράκλειο – Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται από την κυβέρνηση. 

Στο ... ραντεβού της απεργίας το παρόν δίνουν χιλιάδες πολίτες στη μεγαλύτερη ίσως κινητοποίηση των τελευταίων δέκα χρόνων.

Στη συγκέντρωση δίνουν το παρόν, από εργαζόμενους και συνταξιούχους μέχρι αγρότες και μαθητές.

Πρόκειται για έναν ξεσηκωμό μιας κοινωνίας που πλήττεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας και βγήκε στους δρόμους για να βροντοφωνάξει απέναντι σε πολιτικές που υποβαθμίζουν το βιωτικό της επίπεδο.
Enhanced by Zemanta

ΧΑΝΙΑ: Χτύπησε ηλικιωμένη γυναίκα για μόλις 55 ευρώ

Επίθεση από έναν 29χρονο Σύρο δέχθηκε μία 72χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στα Χανιά.

Ο 29χρονος εισέβαλε στο σπίτι της ηλικιωμένης και αφού την τραυμάτισε, διέφυγε παίρνοντας 55 ευρώ.

Οι αστυνομικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν τον δράστη λίγες ώρες αργότερα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που διεξήχθη ο 29χρονος διέμενε παράνομα στην χώρα και πρόκειται να απελαθεί.

Η ηλικιωμένη νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, ενώ ο αλλοδαπός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Enhanced by Zemanta

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης: Νέα προγράμματα κατάρτισης ανθρωπίνου δυναμικού

Έχοντας ως κύριο στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) υλοποιεί...
Πρόγραμμα Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα Εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».


Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενους ή επιχειρηματίες και παρέχει τη δυνατότητα επιδοτούμενης κατάρτισης 40 ωρών με επιδότηση 5 ευρώ μεικτά ανά ώρα, με σκοπό την Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.

Το κύριο γνωστικό αντικείμενο των σεμιναρίων, τα οποία και θα ξεκινήσουν άμεσα, είναι το «Διεθνές Εμπόριο και οι Εξαγωγές στην Πράξη». Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και θα ολοκληρωθούν στις 31/12/2013.

Για το ενημερωτικό υλικό καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή των ωφελουμένων τηλέφωνο επικοινωνίας το 2810-343458.

Αμερικάνικος κολοσσός εξαγόρασε τέσσερα ξενοδοχεία στην Κρήτη

Στην εξαγορά τεσσάρων ξενοδοχείων στη Χερσόνησο, το Ρέθυμνο και το Κουτουλουφάρι προχώρησε η αμερικάνικη εταιρία Diamond Resorts International, σύμφωνα με το prismanews.gr

Η εταιρία που θεωρείται μια απο τις ισχυρότερες στον τομέα της φιλοξενίας και των ακινήτων για αναψυχή ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει μέσω  θυγατρικής της εταιρίας στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Aegean Blue Holding. 

Με την κίνηση αυτή στα χέρια της εταιρίας περνάει το Village Heights Golf Resort στη Χερσόνησο, το  Leoniki Residence και το Grand Leoniki στο Ρέθυμνο, και το The Village Holiday Club στο Κουτουλουφάρι.

Μετά τον καυγά αναζητούν λύση για τα διψασμένα χωριά της Μεσαράς

Κάτοικοι από τα τέσσερα χωριά της Μεσαρά που από το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν στη δίνη ενός καυγά, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό, βρίσκονται αυτή την ώρα στο δημαρχείο Φαιστού και απαιτούν λύση, εδώ και τώρα. Πρόκειται για τα χωριά Παναγιά, Πλουτή, Μάκρες και Μορόνι οι κάτοικοι των οποίων όπως έγραψε το prismanews.gr βρέθηκαν στη μέση της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δημοτική αρχή Φαιστού και την κοινωνία του Ζαρού.

Το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το νερό που βρίσκεται στη ρίζα του Ψηλορείτη φαίνεται να αποτελεί πλέον το μήλο της έριδος στην περιοχή της Μεσαράς που όχι μόνο διψά αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζεται να πληρώνει το νερό ... χρυσάφι. Η δημοτική αρχή επιχειρεί να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης την ώρα που φορείς από το Ζαρό επιμένουν για την απομάκρυνση του προέδρου της ΔΕΥΑΦ Γιάννη Κουλεντάκη. Οι κάτοικοι των ... διψασμένων χωριών, πάντως εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην φύγουν από το δημαρχείο αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής τους.

Κρητικό περίπτερο στην καρδιά του Πεκίνου

Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για την προβολή των Κρητικών προϊόντων και υπηρεσιών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων. Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, ο ΣΕΚ προτίθεται να δημιουργήσει ένα "club" εξαγωγών στην Κίνα, για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη συγκεκριμένη αγορά. Αρχικά, με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, θα καταγραφούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση κατά την είσοδό της και κατά την δραστηριοποίησή της σε αυτήν την ιδιαίτερη αγορά και κατόπιν θα διερευνηθούν οι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων.

Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η διεύρυνση της παρουσίας των επιχειρήσεων στην κινέζικη αγορά, με συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο. Παράλληλα, για την πληρέστερη και αμεσότερη πληροφόρηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, και εκτός από το διμηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο που συντάσσεται και αποστέλλεται από τον ΣΕΚ, προετοιμάζεται αντίστοιχη εβδομαδιαία ηλεκτρονική έκδοση, η «Εξαγωγές εν συντομία», με ειδήσεις, χρήσιμες πληροφορίες και links, παραπομπή σε νέα των μελών του ΣΕΚ κ.α.

Τέλος, άμεσα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜμΕ σε θέματα Εξωστρέφειας», σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ. Το πρόγραμμα, που είναι επιδοτούμενο, αφορά επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων, επιχειρηματιών ή αυτοαπασχολούμενων και περιλαμβάνει παρακολούθηση σεμιναρίων διάρκειας 40 ωρών, με κύριο γνωστικό αντικείμενο το «Διεθνές Εμπόριο & οι Εξαγωγές στην Πράξη».

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, σε συνεργασία με το Γραφείο Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων για τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (BSTIP), διοργάνωσε στο Ηράκλειο σεμινάριο με θέμα «Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΜμΕ: Τα πρότυπα τροφίμων και συσκευασίας στην Ε.Ε.». Αντίστοιχο σεμινάριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και στα Χανιά, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων, ενώ αυτό το διάστημα προετοιμάζεται η συμμετοχή 14 Κρητικών επιχειρήσεων στη Δ.Ε. SIAL 2012, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου Τροφίμων & Ποτών παγκοσμίως.


prismanews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...