Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Σφακιανάκη στα Χανιά

Ένας πρακτικός οδηγός των παθολογικών συμπεριφορών που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο αλλά και του τρόπου προφύλαξης των παιδιών από τους γονείς τους από τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του.

Στην Κρήτη - και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά - θα παρουσιάσει ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης το βιβλίο του με τίτλο «Εθισμός στο Διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου» (εκδόσεις Λιβάνη).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Mιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής / Διευθυντής Πληροφορικής MIT Media Lab, Άννα Λυδάκη, αν. Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Κοινωνιολογίας, Δημήτρης Καμπουράκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, Γιώργος Οικονομέας, Δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, στις 20.30, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, Κολυμπάρι Χανίων.

Πληροφορίες: Oρθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, τηλ.: 28240 22245/22500 Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, τηλ.: 210 3661212, 210 3661209

Το βιβλίο

Έναν πρακτικό οδηγό των παθολογικών συμπεριφορών που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο (παιδική πορνογραφία, διαδικτυακές απάτες, διακίνηση παράνομων ουσιών, πειρατεία λογισμικού, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, διαδικτυακός εκφοβισμός, εθισμός και ψυχογενής ανορεξία στο Διαδίκτυο), αλλά και του τρόπου προφύλαξης των παιδιών από τους γονείς τους από τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του αποτελεί το βιβλίο «Εθισμός στο Διαδίκτυο».

Την έκδοση συνυπογράφουν μαζί με τον Μανώλη Σφακιανάκη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κωνσταντίνος Σιώμος και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.

Το Διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία. Ενώ, όμως, τα θετικά στοιχεία είναι πασιφανή, αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών σε σχέση με αυτό.

Οι επιδράσεις στη σωματική υγεία από την πολύωρη έκθεση στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής, ο εθισμός στο Διαδίκτυο, στο διαδικτυακό τζόγο και τη διαδικτυακή πορνογραφία, η υπερβολική ενασχόληση των νέων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η ανάδυση νέων τύπων αντικοινωνικών συμπεριφορών που εκφράζονται με την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις διαδικτυακές αυτοκτονίες απασχολούν πλέον επιστήμονες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων.
Με δεδομένο ότι οι παθολογικές συμπεριφορές που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο από ενηλίκους και παιδιά έχουν σημαντικές συνέπειες κοινωνικής, επαγγελματικής και ψυχολογικής φύσης, το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό γνωριμίας με αυτές τις παθολογικές συμπεριφορές αλλά και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και στήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την παθολογική χρήση του Διαδικτύου.
Μπορεί δε να διαβαστεί τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς.

Χιλιάδες Νέοι Αγρότες μένουν εκτός προγράμματος – Έντονο το πρόβλημα στην Κρήτη

«Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι νέοι γεωργοί δεν υποβάλλουν αίτηση και φάκελο δικαιολογητικών για τη λήψη της 2ης και 3ης δόσης της ενίσχυσης εντός της συμβατικής προθεσμίας της απόφασης έγκρισης πράξης ή δεν τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις την περίοδο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας, εφαρμόζονται κυρώσεις», απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, αναφορικά με τον κίνδυνο απένταξης 5.000 νέων αγροτών, στον οποίο αναφέρεται σε κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Το έτος 2009 λειτούργησαν τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα νέων αγροτών με στόχους την πληθυσμιακή αναζωογόνηση της υπαίθρου (με την εγκατάσταση νέων γεωργών) και τη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας.

Στα πλαίσια αυτά προβλεπόταν η παροχή οικονομικών ενισχύσεων για τη διευκόλυνση της εγκατάστασης νέων γεωργών ηλικίας κάτω των 40 ετών, σε τρεις δόσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δαπάνες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Στην προκήρυξη του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» κατά την 4η Προγραμματική Περίοδο (2007-2013), που πραγματοποιήθηκε το 2009, εκδηλώθηκε εξαιρετικά υψηλό ενδιαφέρων συμμετοχής, γεγονός που οδήγησε στην ένταξη 8.276 δικαιούχων στο πρόγραμμα με συνολική δημόσια δαπάνη 144 εκατ. €.

Ωστόσο, πάνω από 5.000 νέοι αγρότες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στα προγράμματα στήριξης για τους νεοεισερχόμενους αγρότες, κινδυνεύουν σήμερα να μην τους καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα, αλλά και να τους ζητηθεί και η άμεση επιστροφή όσων χρημάτων έχουν ήδη λάβει.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός κ. Αθ. Τσαυτάρης στο έγγραφό του: «έχει ήδη καταβληθεί η α΄ δόση οικονομικής ενίσχυσης , ύψους 70% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης ανά δικαιούχο, που ανέρχεται συνολικά σε 101 εκατ. €.

Η δυνατότητα καταβολής του υπόλοιπου 30% της οικονομικής ενίσχυσης σχετίζεται με την εκπλήρωση των δεσμευτικών στόχων τριετίας του επιχειρηματικού σχεδίου για την καταβολή της β΄ δόσης (15%) και πενταετίας για την καταβολή της γ΄ δόσης (15%) αντίστοιχα.

Επίσης, η β΄ και γ΄ δόση δύναται να καταβληθούν ταυτόχρονα εντός τριετίας από την έγκριση του δικαιούχου, εφόσον έχει επιτευχθεί το σύνολο των δεσμευτικών στόχων του επενδυτικού σχεδίου.

Επιπλέον, η β΄ δόση προϋποθέτει για την καταβολή της, την κατάρτιση του δικαιούχου και τη λήψη σχετικής βεβαίωσης επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας από τον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και την οριστικοποίηση των ελέγχων Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2012. Σημειώνεται ότι η διαδικασία κατάρτισης των δικαιούχων βρίσκεται σε εξέλιξη.»

Οι διατάξεις των Κανονισμών που διέπουν την εφαρμογή του Μέτρου 112 του ΠΑΑ, δηλαδή των Κανονισμών (ΕΚ) 1974/2006 και 1698/2005, «προβλέπουν την υποβολή λεπτομερούς επιχειρηματικού σχεδίου για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων του νέου γεωργού και την υποχρεωτική τήρηση του επιχειρηματικού σχεδίου.

Το πρόγραμμα το νέων γεωργών περιλαμβάνει τη δυνατότητα τροποποίησης του επιχειρηματικού τους σχεδίου τρεις φορές σε αιτιολογημένες περιπτώσεις και εφόσον δεν επηρεάζεται ο στόχος και η κατεύθυνση της εκμετάλλευσης» υπογραμμίζει ο κ. Αθ. Τσαυτάρης.

Η υποβολή των αιτήσεων πληρωμής πραγματοποιείται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και η εκκαθάριση και αναγνώριση της δαπάνης γίνεται από τις οικείες Διευθύνσεις Αγροτικών Υποθέσεων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Τέλος ο Υπουργός επισημαίνει ότι: «σε περίπτωση που οι δικαιούχοι νέοι γεωργοί δεν υποβάλλουν αίτηση και φάκελο δικαιολογητικών για τη λήψη της 2ης και 3ης δόσης της ενίσχυσης εντός της συμβατικής προθεσμίας της απόφασης έγκρισης πράξης ή δεν τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις την περίοδο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας εφαρμόζονται κυρώσεις (ΚΥΑ 17371/20-11-2008.

Οι πάγκοι στήθηκαν, οι Ηρακλειώτες ανταποκρίθηκαν!


Ενθαρρυντική ήταν η πρώτη ημέρα της προσπάθειας της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, για συγκέντρωση τροφίμων.
Οι «πάγκοι αγάπης» στήθηκαν χθες στο Λιμάνι του Ηρακλείου και εκεί κάθε Δευτέρα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο, από τις 19:00 ως τις 22:00, θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να δίνουν τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν σε συνανθρώπους μας.

"Ο αριθμός αυτών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τη βασική κθημερινή τους τροφή καθημερινά αυξάνεται, γεγονός που μας κάνει να μην μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σ' αυτή την πολύ δύσκολη και τραγική πραγματικότητα" αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.
cretalive.gr

Συναγερμός από πυρκαγιά στον Πλάτανο


Συναγερμός σήμανε στις τρεις παρά δέκα το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε στον Πλάτανο του Δήμου Γόρτυνας...

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 άνδρες από τον σταθμό της Πόμπιας. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε γεωργική έκταση και δεν απείλησε σπίτια.

prismanews

Συναυλία με συγκέντρωση τροφίμων για τους ωφελούμενους του "Βοήθεια στο σπίτι" στα Χανιά


Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00 συναυλία με τον Κρητικό ερμηνευτή Ηλία Παλιουδάκη, για τη συγκέντρωση τροφίμων για τους 800 ωφελούμενους του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Η είσοδος θα είναι τρόφιμα μακράς διάρκειας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην εκδήλωση και να ενισχύσετε την προσπάθειά μας προσφέροντας αντί εισιτηρίου μερικά τρόφιμα, για να δώσετε έτσι χαρά σε συνανθρώπους μας σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες.

palioudakisΟ Ηλίας Παλιουδάκης, ως γνήσιος λαϊκός κρητικός καλλιτέχνης, στηρίζει αφιλοκερδώς την προσπάθεια της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων για την ενίσχυση των 800 ωφελουμένων του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ο Ηλίας Παλιουδάκης με το δοξάρι του «θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη» αλλά και ερμηνεύοντας γνωστά και αγαπημένα μας τραγούδια με το δικό του ξεχωριστό τρόπο θα μας «ξεναγήσει στον όμορφο κόσμο της αγάπης, της μοναξιάς, της νοσταλγίας, του έρωτα...»

Σας περιμένουμε... γιατί όλοι μαζί μπορούμε να χαράξουμε το αύριο πιο φωτεινό, γεμάτο δράση κι ανθρωπιά !

Βιογραφικό Σημείωμα Ηλία Παλιουδάκη

Ο Ηλίας Παλιουδάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Η αγάπη του για τη μουσική, φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού μόλις στα 6 του χρόνια, τραγουδούσε μοναδικά. Εκεί μάλιστα, δέχτηκε την πρώτη του πρόταση, για να εμφανιστεί ως guestσε χορό διασκέδασης στο Ρέθυμνο. Φανερά επηρεασμένος από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν πολύ καλός ψάλτης, ο Ηλίας λάτρεψε την βυζαντινή μουσική και τους λαϊκούς δρόμους, ώστε να ριζώσει η αγάπη του... για το λαϊκό τραγούδι. Η Κρητική όμως μουσική, ήταν η αφετηρία του στο χώρο αυτόν. Ώς μαθητής, δίπλα στο μεγάλο δάσκαλο Κώστα Μουντάκη, παρακολουθεί μαθήματα στο ωδείο Ρεθύμνου, μέχρι και τα 12 του χρόνια και στη συνέχεια, με βιολάτορα τον Μανώλη Τζινευράκη, ολοκληρώνει τις βάσεις του, για μια μοναδική πορεία.

Στα 11 του χρόνια, ξεκινά πια επαγγελματικά, σε έναν γάμο, με μεγάλη επιτυχία.

Στα 14, μπαίνει για πρώτη φορά σε studio, με δύο πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, τον Παντελή Κρασαδάκη και τον Πέτρο Κουμάκη, κάνοντας έτσι το πρώτο του βήμα στο χώρο της δισκογραφίας, με μεγάλη επιτυχία.

Ο Ηλίας, γρήγορα ξεχωρίζει και συνεχίζει με μεγάλες συνεργασίες, με πολλούς αστέρες της Κρητικής μουσικής, Μανώλη Κακλή, Νίκο Μανιά, Γιάννη Μακρογιάννη, Μανούσο Παπατσαρά, Μιχάλη Φραγκιαδάκη.

Η επόμενη συνεργασία με τον δεξιοτέχνη Μιχάλη Τζουγαννάκη, κρατά 3 χρόνια, όπου με τον Ηλία σολίστα στον δίσκο αυτόν, με μοναδικότητα στο παίξιμο της λύρας και με το ηχόχρωμά του , έφτασε να αποτελεί σχολή, παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του, μέχρι και σήμερα.

Στην συνέχεια θα παίξει σε δύο ακόμα δίσκους, του Σίφη Γαλερού και του Γιάννη Αγγελάκη. Τελευταία του δισκογραφική δουλειά, γίνεται το 1991, μια προσωπική δουλειά, με μεγάλη επιτυχία, τραγούδια που ξεχώρισαν «Σαν ένα γαρύφαλλο».

Ενώ ο κόσμος της Κρήτης έβλεπε έναν μεγάλο καλλιτέχνη, να γράφει την δική του ιστορία, ο Ηλίας στρέφει όλο του το είναι, στην άλλη μεγάλη του αγάπη, το λαϊκό τραγούδι.

Έτσι ανεβαίνει στην Αθήνα το 1998 και ξεκινά την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άνεμος θα γίνω».

Μέσα στον δίσκο παρελαύνουν σπουδαίοι δημιουργοί, όπως Ηλίας Φιλίππου, Λευτέρης Χαψιάδης, Ιωσήφ Σαρασίδης, Στέφανος Κυπριώτης, κ.α. ( τραγούδι που ακούστηκε «Άνεμος θα γίνω»).

Ο Ηλίας έχει ήδη ξεκινήσει, να συνεργάζεται με μεγάλους καλλιτέχνες, Τόλη Βοσκόπουλο, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σταμάτα Γονίδη κ.α. και το 2004 κάνει τη μεγάλη επιτυχία του «Παρανομία μου» και μουσική και στίχο Στέλιου Μπινάκη και με σπουδαίους πάλι δημιουργούς Χ. Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Άκη Πάνου.

Το 2005 κάνει ένα single, μια επίσης σπουδαία συνεργασία με τον Νίκο Τερζή, για τις ανάγκες του σίριαλ «Εραστής Δυτικών Προαστίων» στο οποίο δανείζει τη φωνή του στον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη.

Το 2007 παρουσιάζει τον επόμενο επίσημο δίσκο με τίτλο «Ότι θέλεις καρδία μου» της AlphaRecordsκαι με ομότιτλο να ξεχωρίζει και να μπαίνει σε πολλές συλλογές, ως την πιο ωραία μπαλάντα. Στον δίσκο έγραψαν Ιωσήφ Σαρασίδης, (στίχο-μουσική) και Ευάγγελος Κουζέλης (στίχο).

Η αγάπη του για την λύρα, δεν έφυγε φυσικά ποτέ, αφού ο Ηλίας όταν έβρισκε την ευκαιρία, πάντα την είχε σαν το πιο πολύτιμο όπλο του στις πίστες και στην δισκογραφία.

Σήμερα ο Ηλίας έρχεται να μας ξεσηκώσει με ένα καινούργιο κομμάτι, λέγοντας «Αν θα με χάσεις, εσύ θα χάσεις» σε μουσική και στίχους Αλέξη Σέρκου, γνωστού για τις μεγάλες του επιτυχίες.

Το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει digitalκαι ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία! Για μια ακόμα φορά φαίνεται το ταλέντο του Ηλία και η λαϊκή, μοναδική φωνή του.

Ολόκληρος ο δίσκος θα βρίσκεται σύντομα στην κυκλοφορία και έτσι θα έχουμε για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Ηλία περισσότερο και να γνωρίσουμε όλα του τα τραγούδια".

Τσικουδιά και Τουρισμός, όπως οι «Δρόμοι του Κρασιού»

Απαντά ο Τσαυτάρης στην πρόταση Αυγενάκη.

Στην πρόταση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για προώθηση του θεματικού τουρισμού που σχετίζεται με την τσικουδιά και το τσίπουρο, απαντά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Ο αγροτουρισμός, βασισμένος στις αγροτικές περιοχές και στον αγροτικό τρόπο ζωής, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και ενίσχυση της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον αλλά και με τους ανθρώπους και τις κοινότητες που κατοικούν και εξασφαλίζουν τα προς το ζην από την εκμετάλλευση της γης. Οι επισκέπτες στο πλαίσιο του αγροτουρισμού διαμένουν και συχνά εργάζονται μαζί με τους μόνιμους κατοίκους, μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο αγροτικές τεχνικές σε ένα πρακτικό επίπεδο. Ο γαστρονομικός τουρισμός προσδιορίζεται από την επαφή και γνωριμία των επισκεπτών με την τοπική / παραδοσιακή κουζίνα και μέσω αυτής με τοπικές παραδόσεις, τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεωργικές δραστηριότητες κλπ. Προστιθέμενη αξία για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού μιας περιοχής αποτελεί η προσφορά αγροτικών προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που παράγονται από τοπικές πρώτες ύλες, προϊόντα βιολογικής παραγωγής κλπ.

Όπως αναφέρει ο κ. Αθ. Τσαυτάρης, «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, υποστηρίζει και ενθαρρύνει τον θεματικό και γαστρονομικό Τουρισμό, προκειμένου περιοχές της ελληνικής υπαίθρου να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών, που αναζητούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της απασχόλησης αλλά και του αγροτικού εισοδήματος».

«Ένα επιτυχημένο παράδειγμα θεματικού Τουρισμού, που ενισχύθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης(Leader) είναι οι «Δρόμοι του Κρασιού», των οποίων η δημιουργία βασίστηκε στην πρωτοβουλία και συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων και του τοπικού πληθυσμού, των συνεταιρισμών και των άλλων συλλογικών φορέων, που μέσα από μία Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) συνδιαμόρφωσαν ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μια συγκεκριμένης περιοχής», υπογραμμίζει ο Υπουργός.

Σημειώνεται μάλιστα ότι: «βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Για τη διαμόρφωση της στρατηγικής της επόμενης περιόδου και, στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, έχουν ήδη ληφθεί, και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται μέσω των Θεματικών Ομάδων Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΘΟΣΣ) και της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, προτάσεις αγροτών, κατοίκων της υπαίθρου, επιστημόνων, επιχειρηματιών κ.α., με σκοπό την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή κάθε εμπλεκόμενου φορέα».

Δεδομένης, της παράδοσης και της πλούσιας παρακαταθήκης που υπάρχει γύρω από την παρασκευή του παραδοσιακού ποτού της Κρήτης, του τσίπουρου και της τσικουδιάς θα μπορούσε να αποτελέσει μία από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα αφενός στους τουρίστες να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της παρασκευής τους και αφετέρου την περαιτέρω προώθηση και στο εξωτερικό των υψηλού επιπέδου προϊόντων που παράγονται.

«Τα οφέλη», όπως επισημαίνει ο Λ. Αυγενάκης «από το συνδυασμό του αγροτουρισμού με το γαστρονομικό τουρισμό και ιδιαίτερα στην περίπτωση των παραδοσιακών αποσταγμάτων, μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και ειδικότερα τις οικογενειακής ή συνεταιριστικής μορφής μικρές τουριστικές μονάδες παροχής αγαθών και υπηρεσιών, ενισχύοντας το αγροτικό εισόδημα και την τοπική οικονομία, τόσο από την εκμετάλλευση των τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια, πανσιόν, ξενώνες, camping), όσο και από την τροφοδοσία των τουριστικών μονάδων με προϊόντα τοπικής παραγωγής γεωργικών συνεταιρισμών».

Τα καμμένα χωρία της Μεσαράς επισκέφτηκε ο Κεφαλογιάννης


Την Πόμπια,το Αντισκάρι,τα Πλατειά Περάματα,τα Πηγαϊδάκια και τους Καλούς λιμένες επισκέφτηκε χθες ο Μανώλης Κεφαλογιάννης όπου είχε την ευκαιρία να έχει συναντήσεις με ντόπιους κτηνοτρόφους, αγρότες και κατοίκους των περιοχών αυτών που έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από την πρόσφατη πυρκαγιά.  .

Ο κ. Κεφαλογιάννης στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης πραγματοποίησε  συναντήσεις με τοπικούς φορείς με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων για να αντιμετωπιστούν  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  οι "πληγές" από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την περιοχή αυτή..


Ο Ηρακλειώτης βουλευτής που σήμερα συμμετείχε στη σύσκεψη στο  Δημαρχείο Φαιστού με την παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Εξαρχου έχει ήδη κάνει παρέμβασή προς τους συναρμοδίους υπουργούς  ζητώντας την αποκατάσταση των ζημιών και υποδομών καθώς επίσης και την αποζημίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων ενώ επισημαίνει την ανάγκη πυροπροστασίας της πυρόπληκτης  περιοχής της Μεσσαράς  τονίζοντας την ανάγκη σύνταξης ειδικού προγράμματος από την Κυβέρνηση για την περιοχή αυτή.

Η Χάρις Αλεξίου στο Ηράκλειο της Κρήτης

Ακόμα μία συναυλία θα δώσει η σπουδαία ερμηνεύτρια στις 21 Αυγούστου στο Θέατρο Τεχνόπολις στην πόλη του Ηρακλείου.


Μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα και έντεχνα τραγούδια, ό,τι μας έκανε να αγαπήσουμε η Χάρις Άλεξίου- «αγκαλιάζονται» από έξι ετερόκλητους μουσικούς (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της), τους «Nouveau Sextet».

Εκτός από τις διαχρονικές της επιτυχίες, η Χάρις Αλεξίου θα ερμηνεύσει και τραγούδια από το νέο της album «η Τρίπλα».

Την συναυλία θα ανοίξουν οι πολλά υποσχόμενοι Minor Project στην πρώτη τους μουσική παρουσίαση στο Θέατρο Τεχνόπολις!

Toυς Nouveau Sextet αποτελούν οι σολίστες:
Θωμάς Κωνσταντίνου (Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο)
Σωτήρης Λεμονίδης (Πιάνο και Πλήκτρα)
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (Κλαρίνο, Φλάουτο Caval)
Δημήτρης Τσάκας,(Soprano και alto σαξόφωνο, κλασική κιθάρα και φλάουτο)
Ο Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσσο)
Ο Κώστας Μερετάκης (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .α )


Τετάρτη 21 Αυγούστου, Θέατρο Τεχνόπολις,  Ηράκλειο, Ώρα έναρξης: 21:30, Τιμή: 10, 12 και 15 ευρώ, Προπώληση: www.viva.gr

Τα μπάνια της Διαμαντοπούλου στα Χανιά

Μπορεί οι ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά να είναι σε πλήρη σε εξέλιξη, ωστόσο η πρώην υπουργός προτιμά τα «μπάνια του λαού».

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου περνάει οικογενειακά τις διακοπές της στα Χανιά, δεν έχει μετάσχει σε καμιά ζύμωση, ούτε την προσέγγισε κανείς, αλλά και να έπαιρνε οποιαδήποτε πρόσκληση θα την απέρριπτε, όπως επισημαίνει ο «Μικροπολιτικός».

«Οι συνειρμοί για την επικοινωνία της με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο θεωρούνται από την ίδια αστείοι, καθόσον ο Ανδρέας υπήρξε κάποτε συνεργάτης του γραφείου της και άλλο ουδέν. Ίσως το πλέον ενδιαφέρον για την Άννα αυτήν την περίοδο ήταν ότι έφτασε στο γραφείο της πρόσκληση για να μετάσχει στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη και δεν την απεδέχθη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...