Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Άγριος ξυλοδαρμός για ένα χωράφι..

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε το απόγευμα ένας 60χρονος από το Σμάρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, με αφορμή ένα χωράφι...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, ο άτυχος άνδρας είχε κλείσει ραντεβού με δύο άτομα, με καταγωγή από τα Ζωνιανά, προκειμένου να τους δείξει ένα χωράφι ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε πρόθεσει να πουλήσει. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μιχελογιαννάκης: "Να ακουστεί πάλι η φράση "Πατέρα θέλω να γίνω αγρότης"

Στη συνεδρίαση της Βουλής με θέμα «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους», ο βουλευτής Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης στην αρχή της ομιλίας του, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για το πώς δημιουργήθηκε το συνεταιριστικό αγροτικό κίνημα, ανέφερε τις παθογένειες και τις σχέσεις ομηρίας που έρχεται το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να αντιμετωπίσει.
Στην συνέχεια παρουσίασε τα νέα δεδομένα που «έρχονται» με τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΑΣΟ), τις Ομάδες Παραγωγών (ΟΠ) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις. Ανέλυσε τα οφέλη που απορρέουν από την δημιουργία τους και μίλησε για τον τρόπο καταχώρησης τους στο Εθνικό Μητρώο Οργανώσεων και για τον έλεγχο τους από την Εποπτική Αρχή, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει εκσυγχρονισμός της αγοράς των αγροτικών προϊόντων μέσα από την   Διεπαγγελματική Οργάνωση, τη Διατροφική Σύμπραξη, τη Συμβολαιακή Γεωργία και το Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων. 
Τελειώνοντας  την ομιλία του και απευθυνόμενος στον Υπουργό ζήτησε :
  1. Αποζημίωση για τον περονόσπορο.
  2. Αποζημίωση κηπευτικών από τον e – coli.
  3. Μείωση του κόστους αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών με μείωση του Φ.Π.Α. στο 6%.
  4. Χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  5. Να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση που δημιουργείται σχετικά με την ΚΣΟΣ και τα μέλη της.
  6. Ύπαρξη μίας ένωσης ανά Νομό.
  7. Εκλογή νέων διοικητικών Συμβουλίων και ισχύ Νόμου από 1/1/2012.     
Κλείνοντας  έκανε την παρακάτω ευχή προς τον  Υπουργό.
«Υπουργέ μου, εύχομαι στην θητεία σου να ακουστεί στον τόπο μας, όσον αφορά την επιλογή επαγγέλματος, η φράση ¨πατέρα θέλω να γίνω αγρότης¨.  

Xτυπούσαν ακόμα και την ώρα που ξεψυχούσε ο 22χρονος Γιάννης

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει ο 20χρονος φίλος του θύματος με τον οποίο είχαν φύγει μαζί από τα Μάλια την μοιραία νύχτα. Είναι επίσης ο νεαρός που μαζί με άλλους μετέφεραν-δυστυχώς νεκρό-τον 22χρονο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

«Είμαι καλά» πρόλαβε να ψελλίσει αιμόφυρτος στους φίλους του ο 22χρονος Γιάννης Ρουσάκης και κατέρρευσε. Συγκλονιστικά είναι τα όσα αναφέρουν οι νεαροί στα χέρια των οποίων ξεψύχησε το αδικοχαμένο παλικάρι μετά τη φονική συμπλοκή.

Για τη φονική συμπλοκή υποστηρίζει: «Αρχίσαμε να τρέχουμε προς το αυτοκίνητο όλοι μαζί. Σε μία στιγμή γύρισα προς τα πίσω και είδα τον Ρουσάκη πεσμένο στο έδαφος και τους Οφιτζήδες να έχουν απομακρυνθεί, τότε πλησιάσαμε τον Ρουσάκη. Είδαμε αίματα στην μπλούζα του, μας είπε «είμαι καλά» και λιποθύμησε. Εγώ χτυπήθηκα από πέτρες στα πόδια και στα χέρια, ελαφρά».

Όπως λέει, αμέσως πήραν το αυτοκίνητο του Γιάννη προκειμένου να τον μεταφέρουν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. «Την ώρα που βάζαμε τον Γιάννη μέσα στο αυτοκίνητο, κάποιοι από τους Οφιτζήδες επέστρεψαν και πέταξαν ξανά πέτρες εναντίον μας και κάποια από αυτές έσπασε το πίσω τζάμι. Όταν οι γιατροί παρέλαβαν τον Γιάννη, μας έβγαλαν έξω. Μάθαμε από κάποιον αστυνομικό ότι πέθανε».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Με πλαστά χαρτιά πραγματοποιούσαν δρομολόγια 46 επιβατηγά πλοία



Με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας πραγματοποιούσαν δρομολόγια σε καθημερινή βάση όλο το καλοκαίρι 46 συνολικά επιβατηγά πλοία και τουριστικά πλοιάρια. Εφόσον διαπιστώθηκε ότι τα πλοία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να κριθούν αξιόπλοα, θα παροπλιστούν.

Τα «ακατάλληλα» πλοία προμηθεύονταν τα πιστοποιητικά τους από τον Ρωσικό Νηογνώμονα, μέσω εταιρείας στον Πειραιά με την οποία συνεργαζόταν, έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Τρεις ημέρες αργότερα η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του Λιμενικού Σώματος αποκάλυψε το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών.

Καλούμενος να δώσει εξηγήσεις για τη διακοπή της συνεργασίας του Ρωσικού Νηογνώμονα με την εταιρεία στον Πειραιά, ο ιδιοκτήτης του παραρτήματος ανέφερε πως υπήρχαν διαφορές με τον νέο διευθυντή της εταιρείας στη Ρωσία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Νόμιζαν ότι ευθύνονται για τον θάνατο του σκύλου τους και τους μαχαίρωσαν

Στις Τρεις Βαγιές Ηρακλείου, δυο άντρες ηλικίας , ηλικίας 40 και 41 ετών, τραυμάτισαν σοβαρά 45χρονο  και ελαφρά 35χρονη  με μαχαίρι.

Οι δύο  δράστες  οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν και  αναζητούνται, θεωρώντας υπεύθυνους τους δύο παθόντες για το θάνατο του σκύλου τους, αρχικά προκάλεσαν φραστικό επεισόδιο και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με μαχαίρι, τραυματίζοντάς τους.

Ο 45 χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Enhanced by Zemanta

Απλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι στο tv CRETA


"Απλήρωτοι εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA CHANNEL (Ηρακλείου) προσπαθούν να βρουν τρόπους συνεννόησης με την ιδιοκτησία, που... επιχειρεί με σπασμωδικές κινήσεις και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (καθιερώνοντας την εκ περιτροπής εργασία) να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστού στην επιχείρηση\", αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Δημοσιογράφων.

"Όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοι αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό την έβγαλαν το καλοκαίρι με (χαρτζιλίκια), κάνοντας υπομονή που και αυτή με την αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων εξαντλήθηκε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων τίθεται αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ζητά από την ιδιοκτησία του καναλιού να καταβάλει άμεσα τις υποχρεώσεις της, ειδάλλως θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες", καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.creteplus.gr/

Στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνει η ΔΗ.ΣΥ. την ανάγκη λήψης μέτρων κατά της έξαρσης της εγκληματικότητας


Τα προβλήματα αστυνόμευσης στην Κρήτη καταθέτει ο Λευτέρης Αυγενάκης
Το ζήτημα της αναγκαίας λήψης συγκεκριμένων μέτρων κατά της αύξησης της εγκληματικότητας έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής η Δημοκρατική Συμμαχία με επερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, η οποία συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγκαία λήψη μέτρων για την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση αισθήματος δημόσιας ασφάλειας στην κοινωνία, ενώ δεν παρέλειψε να καταδικάσει το γεγονός του θανάτου του 21χρονου Ηρακλειώτη κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής οπαδών τα ξημερώματα της Δευτέρας. Επιπλέον, ζήτησε ενημέρωση για τα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. και το σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με (α) την ενίσχυση της αστυνόμευσης, (β) την κάλυψη των σημαντικών υλικοτεχνικών ελλείψεων των αστυνομικών υπηρεσιών, (γ) την αξιοποίηση των υπαλλήλων της Αγροφυλακής, (δ) τη λειτουργία ΕΚΑΜ στην Κρήτη, αλλά και τη λειτουργία των Κεντρικών υπηρεσιών της Τροχαίας του ΒΟΑΚ στην Επισκοπή Ρεθύμνου.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...