Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

ΓΚΑΛΟΠ MRB: Οριακό προβάδισμα 0,8 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Οριακό προβάδισμα 0,8 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή «στον ενικό» .

Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών (έχει γίνει ποσοστοποίηση στο συνολικό ποσοστό των ερωτώμενων που δηλώνουν συγκεκριμένο κόμμα δηλαδή στην διευκρινισμένη ψήφο)  η «ψαλίδα» ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 0,8%.

Αναλυτικά τα ποσοστά ΕΔΩ

Συνεχίζονται τα προγράμματα δια βίου μάθησης στα Χανιά

Συνεχίζονται με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Μ.Α.Ι.Χ. και το ΚΕΚ ΜΑΙΧ. Σήμερα, αναμένεται να ξεκινήσει στο Μ.Α.Ι.Χ. το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ζαχαροπλαστικής με εκπαιδευτή τον κ. Γιάννη Αποστολάκη, ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Κοπτικής - Ραπτικής στο Ενοριακό Κέντρο του Αγ. Γερασίμου στα Νεροκούρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για τα ανωτέρω προγράμματα έχουν υποβληθεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δ. Χανίων το μήνα Αύγουστο και οι συμμετέχοντες έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά.

Παρόλαυτά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν στην παρούσα φάση αιτήσεις για τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
α) Νέες Τεχνολογίες (Υπολογιστών)
β) Αγγλικής Γλώσσας
γ) Τοπικής Ιστορίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Χανίων: www.chania.gr, στην ενότητα: Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Τηλέφωνο/πληροφορίες :2821341785 - Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χανίων, Κριάρη 40 (1ος όροφος) , Μέγαρο Πάνθεον.

prismanews.gr

Φιάσκο το πρόγραμμα άνεργων για τον τουρισμό στο Ηράκλειο

Σε αληθινή παρωδία εξελίχθηκε το επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων για τον τουρισμό αφού όσοι επιλέγησαν τελικά για να συμμετέχουν - όχι περισσότερα από 50 άτομα για το Ν. Ηρακλείου από τα 670 που περιμέναμε στην Κρήτη - εκπαιδεύονται τώρα για να εργαστούν τελικά μόνο σε ξενοδοχεία της πόλης αφού όλα τα άλλα κλείνουν σύντομα καθώς τελειώνει η σεζόν!

Προφανώς πρόκειται για φιάσκο σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα Πατρις ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, σχολιάζοντας: Εγινε και επιλογή μόλις 50 ατόμων από τα 670 που περιμέναμε και εκπαιδεύονται τώρα που κλείνει η σεζόν. Εκ των πραγμάτων η εκπαίδευσή τους γίνεται σε ξενοδοχεία της πόλης.

Το εγχείρημα ήταν αποτυχημένο είπε ο διευθυντής της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Φουντουλάκης, σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα από την αρχή στήθηκε λανθασμένα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όχι μόνο δόθηκαν πολύ λίγες θέσεις στην Κρήτη και συγκεκριμένα 670 από τις συνολικά 6.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αλλά οι διαδικασίες που ακολούθησαν ήταν τόσο χρονοβόρες (αιτήσεις, επιλογή, ανακοίνωση αποτελεσμάτων κ.λπ.) που τελικά η εκπαίδευσή τους στα ΚΕΚ έγινε στο κλείσιμο της σεζόν.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ενδιαφέρονται κυρίως για θέσεις ρεσεψιονίστ και όχι σερβιτόρων, καμαριέρων κ.λπ. στα ξενοδοχεία.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί όσοι κατέθεσαν αίτηση, ενδιαφέρονται κυρίως για θέσεις ρεσεψιονίστ και όχι για θέσεις σερβιτόρων, καμαριέρων κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πανελλαδικά αφορούσε 10.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με μισθό 450 ευρώ.

Η τελική επιλογή των 10.000 δικαιούχων από τους 52.000 που είχαν υποβάλλει αίτηση, έγινε με βάση τα μόρια που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι, με βάση τις σπουδές τους, την ηλικία τους, την οικογενειακή τους κατάσταση, το εισόδημά τους όταν εργάζονταν και το χρονικό διάστημα που είναι χωρίς δουλειά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι νέοι που επελέγησαν, μετά από 80 ώρες κατάρτισης θα έπρεπε να προσληφθούν σε

θέσεις μαθητείας από τουριστικές επιχειρήσεις. Έως σήμερα έχουν επιλεγεί από τις επιχειρήσεις 1.200, έχουν απορριφθεί 250, ενώ ένα 20% έως 30% έχει τυπικά κωλύματα, όπως μεγαλύτερη ηλικία από την προβλεπόμενη.

Ακόμη, σε κατ' εξοχήν τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη, το Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο, στις οποίες οι επιχειρήσεις εκφράζουν ενδιαφέρον, έχουν γίνει πολύ λίγες αιτήσεις και σε ορισμένες περιοχές όπως η Ρόδος καμιά.

Τέλος κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ, οι υποψήφιοι για μαθητεία ζήτησαν να προσληφθούν μετά το καλοκαίρι. Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ θα προτείνουν στο υπουργείο Εργασίας να αλλάξει η διαδικασία και να προηγείται η δέσμευση των επιχειρήσεων για τον αριθμό των εκπαιδευομένων που θέλουν να απορροφήσουν, ενώ η μοριοδότηση των υποψηφίων να γίνεται μετά τη διασύνδεση τους με τις επιχειρήσεις και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Παρουσιάστηκε το κρητικό λάδι στην Διεθνή Έκθεση ANUGA


Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον για 2η ημέρα η Διεθνής Έκθεση ANUGA, η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο που πραγματοποιείται στη Γερμανία και μια από τις 5 καλύτερες παγκοσμίως.

Στην διάρκεια των εγκαινίων, το "παρών" έδωσε ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκας που παραμένει στην έκθεση.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για την Κρήτη, καθώς πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του κρητικού ελαιολάδου σε γερμανούς αγοραστές με σκοπό το λάδι του νησιού μας να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο έδαφος στην Γερμανική Αγορά…

Η Κρήτη συμμετέχει από το 2005, ενώ συνολικά από την Ελλάδα βρίσκονται γύρω στους 220 εκθέτες. Εξ αυτών οι 18 περίπου εκπροσωπούν το νησί μας. Αρκετοί μάλιστα  συμμετέχουν για πρώτη φορά. Ενώ να σημειωθεί ότι θεωρείται εξίσου δυναμική και η παρουσία της Πελοποννήσου.


Στη Γερμανία βρίσκονται για την έκθεση εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης, μεταξύ των οποίων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Το "παρών" δίνει μεταξύ άλλων και ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και πρώην περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας.
 
Η Διεθνής Έκθεση ANUGA είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο και προσελκύει το μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών.

Η έκθεση διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας, στον εκθεσιακό χώρο Cologne Exhibition Centre μεταξύ 5 και 9 Οκτωβρίου 2013.
 
Με δέκα εξειδικευμένα εμπορικές εκθέσεις σε 11 αίθουσες και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, η ANUGA είναι η μεγαλύτερη επιρροή και το πιο αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Για την ελληνική συμμετοχή έχει προβλεφθεί χώρος στους παρακάτω τομείς/αίθουσες:
- Αίθουσα εθνικών περιπτέρων/Τρόφιμα Γενικά (National Pavilions)
- Αίθουσα γαλακτοκομικών προϊόντων (Dairy products)
- Αίθουσα προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής (Bread & Bakery)
- Αίθουσα ποτών (αλκοολούχων και μη)
- Αίθουσα προϊόντων ψύξης φρέσκων τροφίμων και διατηρημένων (Frozen food).

Κρήτη: Στις επάλξεις οι γονείς για τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία

Δυναμικές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Ηρακλείου, λόγω των τραγικών ελλείψεων, που έχουν υποβαθμίσει την Α'βάθμια εκπαίδευση και σε επίπεδο Κρήτης.

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 18:30 στην αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους. Όπως δήλωσε στο prismanews.gr ο γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, κ. Ηλίας Κιαμούλης, παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα ακριβή εικόνα του μεγέθους των ελλείψεων στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία του Ηρακλείου η κατάσταση είναι δραματική.

Από την αρχή του χρόνου ακόμα ο δήμος δεν έχει μαζέψει τα κενά, τα οποία θα πρέπει να καλύψει. Οι γονείς, όμως δηλώνουν αγανακτισμένοι με την παρούσα κατάσταση. Γι' αυτό το λόγο εκπαιδευτικοί και γονείς θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην Περιφέρεια, συγκεκριμένα στο τμήμα εκπαίδευσης, και στον δήμο για τα θέματα που αφορούν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Οποιασδήποτε άλλης φύσεως κινητοποιήσεις θα αποφασισθούν την Τετάρτη.

Τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Κρήτης είναι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς αρκετοί δάσκαλοι παραμένουν αδιόριστοι, τα ολοήμερα σχολεία, τα οποία δεν λειτουργούν ακόμα πλήρως, οι κτιριακές υποδομές, η ελλιπής χρηματοδότηση που θα δοθεί από τους δήμους, η οποία όμως θα φτάσει ίσα ίσα για τα είδη υγιεινής των σχολείων.

Πτώση - σοκ στην παραγωγή ελαιόλαδου

Σοκ στην ελληνική αγορά αναμένεται να προκαλέσει η πρωτοφανής καθίζηση -όπως όλα δείχνουν- στη φετινή παραγωγή ελαιολάδου.


Εκτιμήσεις για μείωση που θα ξεπερνά ακόμη και το 50% της παραγωγής σε ορισμένες από τις πλέον σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Λέσβος, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στη νέα ελαιοκομική περίοδο.

Το κυρίαρχο πρόβλημα με τη φετινή ελαιοπαραγωγή ακούει στο όνομα προβληματική καρπόδεση και σχινοκαρπία που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Βέβαια, σύμφωνα με στελέχη του ΕΛΓΑ, στη μειωμένη φετινή παραγωγή συμβάλλει και το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας, δεδομένης της περσινής καλής παραγωγής.

ΚΡΗΤΗ Λιγότερο έως και 60% το λάδι

Η παραγωγή στο νησί αναμένεται να είναι μειωμένη έως και 60%, καθώς εκτιμάται ότι θα κατρακυλήσει στους 50.000 από 120.000 τόνους που είναι η μέση παραγωγή στη Μεγαλόνησο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον Νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με την Τοπική Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, φέτος η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 20.000 τόνους, όταν η παραγωγή μίας μέσης χρονιάς είναι 45.000 τόνοι. Επισημαίνεται ότι στους νομούς Λασιθίου και Ρεθύμνης έγινε δακοκτονία μόλις στο 1/5 των ελαιόδεντρων.

Συνεργασία Κεφαλογιάννη Θεοχάρη για την ρακί....

Με τον Γενικό Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ.Χάρη Θεοχάρη είχε συνεργασία ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης στον οποίο έθεσε τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του παραδοσιακού προϊόντος της Κρήτης, της Τσικουδιάς, καθώς και τα γενικότερα  προβλήματα που απασχολούν τους ''καζαναριδες'' της Κρήτης.

Ειχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κ. Κεφαλογιάννη με τον Πρόεδρο του  Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποίων Τσικουδιάς Ηρακλείου κ.Φραγκιαδάκη ο οποίος του μετέφερε τα προβλήματα και την αγωνία των συναδέλφων του.

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στο Υπουργείο με τους εκπροσώπους των παραγωγών, θα εξετάσει όλα τα θέματα που τους απασχολούν, στα πλαίσια  των δυνατοτήτων που του παρέχει η ελληνική νομοθεσία και οι οδηγίες της ΕΕ για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης των προβλημάτων του παραδοσιακού μας προϊόντος.

Κρήτη: Διχασμένο το Πανεπιστήμιο για τις διαθεσιμότητες διοικητικών υπαλλήλων

Το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών του υπαλλήλων φαίνεται πως έχει φέρει διχασμό στους κόλπους του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφορικά με τις ημερομηνίες έναρξης των μαθημάτων στα τμήματά του.


Από σήμερα Δευτέρα οι σχολές Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκινούν την λειτουργία και τα μαθήματα τους, λόγω της πίεσης για την διεκπεραίωση των εργαστηριακών μαθημάτων.

Την ίδια στιγμή ωστόσο στο Ρέθυμνο οι σχολές φαίνεται πως παρατείνουν την απεργία για ακόμα μια εβδομάδα, καθώς σε αρκετές επίσημες ιστοσελίδες των τμημάτων αναγγέλθηκε ότι οι διοικητικοί θα απεργήσουν ως τις 11/10.

Σχετικά με τις εγγραφές των πρωτοετών, οι σχολές ενημερώνουν τις ιστοσελίδες τους καθημερινά, ενώ πιθανή ημερομηνία έναρξης εγγραφών φαίνεται να είναι η 14/10. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Φιλολογίας θα ξεκινήσει τα προπτυχιακά μαθήματα από τις 14/10, κάτι που φαίνεται πως θα ακολουθήσουν και το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και το τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής εκπαίδευσης αποφάσισε να διεξαχθούν οι προπτυχιακές εξετάσεις με εναρκτήρια ημέρα σήμερα Δευτέρα 7/10 μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Σε κάθε περίπτωση, οι επίσημες ιστοσελίδες των σχολών ενημερώνονται κάθε μέρα σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκαλούν συνάντηση οι φοιτητές του ΕΑΠ από Χανιά και Ρέθυμνο

Μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί για τη λειτουργία παραρτήματος του ΕΑΠ στον Πλατανιά Χανίων για το τμήμα του Ελληνικού Πολιτισμού, καλούνται οι φοιτητες του ΕΑΠ από τη Δυτική Κρήτη να συμμετάσχουν την Τετάρτη σε συνάντηση στα Χανιά.

Στην ανοικτή εκδήλωση με θέμα την ίδρυση τμημάτων του ΕΑΠ στον Πλατανιά Χανίων, καλούνται να παρευρεθούν όλοι οι φοιτητές του ΕΑΠ από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, όλων των σχολών.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση:

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 17:30 στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Χανιά Κρήτης, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση-Συνάντηση, Φοιτητών ΕΑΠ όλων των σχολών από Χανιά και Ρέθυμνο με κύριο θέμα την ίδρυση τμημάτων του ΕΑΠ στον Πλατανιά Χανίων.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

rethymnoguide.gr

Ο πρέσβης του Βιετνάμ στη Σπιναλόγκα

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Vu Bihn στο μνημείο της Σπιναλόγκας.
Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ, προσκεκλημένος της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών» κυρίας Τζίνας Ξανθάκη.

Ο κ. Vu Bihn, συνοδευόμενος από το γιο του Μιν και την γραμματέα του κα Ιωάννα Κουάτς έμεινε στο γραφικό χωριό της Πλάκας και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 η πρόεδρος του Συλλόγου κα Τζίνα Ξανθάκη τον συνόδευσε σε ξενάγηση στη Σπιναλόγκα.

Η κα Τζίνα Ξανθάκη και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ κ. Vu Bihn ενώ υπογράφει στο βιβλίο μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλυδών».

Τον Βιετναμέζο διπλωμάτη  υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αγίου  Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο  πρόεδρος της κοινότητας Ελούντας κ. Ευάγγελος Μαυρικάκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Βρουχά κ. Μιχάλης  Μπουτσάκης.

Η κα Τζίνα Ξανθάκη και ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου
υποδέχονται τον πρέσβη στο λιμάνι της Πλάκας
Η κα Ξανθάκη στο  σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστηκε  τον κ. Bihn για την παρουσία του στην Πλάκα και την επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, που είχε ως στόχο την προβολή και την ανάδειξη του μνημείου.

Με αυτή την αφορμή ο Πολιστικός Σύλλογος «Καλυδών» ανακήρυξε τον κ. Vu Bihn, επίτιμο μέλος του και πρεσβευτή Καλής Θελήσεως της καμπάνιας στήριξης της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκα και της τελικής της ένταξης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Enhanced by Zemanta

Επιστροφή φόρου και έκπτωση 5% από τις τράπεζες με το εκτυπωμένο από το διαδίκτυο εκκαθαριστικό και όχι με το πρωτότυπο


Αναφορά Αυγενάκη προς Στουρνάρα
Στην μη επιστροφή φόρου από τις τράπεζες, για όσους προσκομίζουν, το από το διαδίκτυο, εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, αναφέρεται... σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «ενώ οι τράπεζες εισπράττουν ασμένως την καταβολή δόσεων από φορολογούμενους οι οποίοι προσκομίζουν, το από το διαδίκτυο, εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, αρνούνται να τους καταβάλουν την όποια επιστροφή φόρου και αντί της διαδικτυακής εκτύπωσης απαιτούν το πρωτότυπο εκκαθαριστικό.»

«Επίσης, ενώ δέχονται την εφάπαξ καταβολή του φόρου με τα εκτυπωμένα σημειώματα, αρνούνται να χορηγήσουν την έκπτωση του 5%. Αιτιολογούν δε, τα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι με παλαιότερες οδηγίες του το Υπουργείο Οικονομικών είχε διευκρινίσει ότι οι επιστροφές φόρου θα δίδονται μόνο σε όσους έχουν πρωτότυπα εκκαθαριστικά.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά την άμεση έκδοση νέας οδηγίας η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να καταβάλουν τις επιστροφές φόρου και να χορηγούν την έκπτωση του 5% στην εφάπαξ καταβολή φόρου, με το εκτυπωμένο από το διαδίκτυο εκκαθαριστικό σημείωμα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...