Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κρήτη: Στις επάλξεις οι γονείς για τις τραγικές ελλείψεις στα σχολεία

Δυναμικές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι γονείς των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Ηρακλείου, λόγω των τραγικών ελλείψεων, που έχουν υποβαθμίσει την Α'βάθμια εκπαίδευση και σε επίπεδο Κρήτης.

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 18:30 στην αίθουσα της Παλιάς Λαχαναγοράς θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους. Όπως δήλωσε στο prismanews.gr ο γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ηρακλείου, κ. Ηλίας Κιαμούλης, παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα ακριβή εικόνα του μεγέθους των ελλείψεων στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία του Ηρακλείου η κατάσταση είναι δραματική.

Από την αρχή του χρόνου ακόμα ο δήμος δεν έχει μαζέψει τα κενά, τα οποία θα πρέπει να καλύψει. Οι γονείς, όμως δηλώνουν αγανακτισμένοι με την παρούσα κατάσταση. Γι' αυτό το λόγο εκπαιδευτικοί και γονείς θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην Περιφέρεια, συγκεκριμένα στο τμήμα εκπαίδευσης, και στον δήμο για τα θέματα που αφορούν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Οποιασδήποτε άλλης φύσεως κινητοποιήσεις θα αποφασισθούν την Τετάρτη.

Τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Κρήτης είναι η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς αρκετοί δάσκαλοι παραμένουν αδιόριστοι, τα ολοήμερα σχολεία, τα οποία δεν λειτουργούν ακόμα πλήρως, οι κτιριακές υποδομές, η ελλιπής χρηματοδότηση που θα δοθεί από τους δήμους, η οποία όμως θα φτάσει ίσα ίσα για τα είδη υγιεινής των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...