Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Τυμπάκι: Μαθητές και εκπαιδευτικοί στις "Περιπέτειες μιας σπειρας"

Την ερχόμενη Τετάρτη , 13 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα,  στην αυλή του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου θέλοντας να ανταποδώσουν την αγάπη που δέχτηκαν όλο το σχολικό έτος τόσο από την τοπική κοινωνία του Τυμπακίου, όσο και από όλη τη Μεσαρά, ετοιμάζουν μια εκδήλωση έκπληξη...

'Οπως τονίζουν οι διοργανωτές "Ίσως είναι το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς για το 2012 ".

 Περιλαμβάνει:
Α. Χορευτικά από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου...

Β. Τραγούδι: Από τη χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Ρεθύμνου. Πάνω από 30 συνάδελφοι χορωδοί θα πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με υπέροχα τραγούδια...

Γ. Θέατρο: Το θεατρικό έργο "Οι περιπέτειες μια σπείρας" γραμμένο από τις συναδέλφους Λενακάκη Εύα και Σφακιανάκη Κατερίνα. Ποια είναι η  έκπληξη του έργου; Οι πρωταγωνιστές:

Στη σκηνή θα ανέβουν μαθητές και εκπαιδευτικοί σε ένα πολύ όμορφο δέσιμο με ρόλους έκπληξη...

Πρεμιέρα από τη Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου

Το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου (Ε.ΣΗ.Ε.Π.Η.Ν.) απο τις 12 ως τις 16 Ιουνίου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.

Ο «Κοινός λόγος» είναι αφηγήσεις ανωνύμων καταγεγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Επτά γυναίκες συνομιλούν και παράγουν «κοινό λόγο».

Οι αφηγήσεις τους αφορούν μικρά περιστατικά με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και όλα αυτά συναρμολογούν το παζλ της κοινής μας ιστορίας. Την ιστορία του ελληνικού έθνους κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα. Μικρασιατική Καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η σκηνοθεσία – σκηνογραφία – ενδυματολογία είναι του Γιώργου Αντωνάκη.

Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Κώστας Βεζυράκης.

Mουσική επιμέλεια και διδασκαλία τραγουδιών του Αντρέα Γιακουμάκη.

Στην παράσταση παιζει πολίτικη λύρα ο Γιώργος Γιανναδάκης και κρουστά ο Γρηγόρης Γιακουμάκης.

Παίζει ακορντεόν και τραγουδά η Ελένη Στάθογλου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) Ελένη Βακεθιανάκη, Κατερίνα Μποτζάκη, Γωγώ Σωτηρίου, Κατερίνα Παντινάκη, Ελίνα Φαρσάρη, Ειρήνη Τσάκα, Αντιγόνη Καμπάνη.

Υπενθυμίζεται πως αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να φέρουν τρόφιμα τα οποία θα προσφερθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
 cretalive.gr

Ηράκλειο: Οικογένεια σώθηκε από θαύμα

Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκε ένα ακόμη τροχαίο στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αυτοκίνητο που κινούνταν επί της Λεωφόρου Καζαντζίδη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ανετράπη.

Διερχόμενος οδηγός ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο καθώς και κλιμάκιο της πυροσβεστικής και της τροχαίας. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τέσσερις τραυματίες -δύο γονείς και τα δύο παιδιά τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τροχαίο σημειώθηκε εξαιτίας λαδιών που είχαν πέσει στο δρόμο από προπορευόμενο όχημα.

Ο πατέρας και οδηγός του αυτοκινήτου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος όταν διήλθε από το σημείο όπου είχαν πέσει τα λάδια, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ντελαπάρει. Αυτή την ώρα άνδρες της πυροσβεστικής ρίχνουν νερό στο δρόμο για να αποφευχθεί άλλο τροχαίο. 


Πηγή: prismanews.gr

Πύργος Αστερουσίων: "Αλωνίζουν" οι κλέφτες! - Στο "στόχαστρο" εκκλησίες & σπίτια

"Καθημερινότητα" έχουν γίνει για τους κατοίκους του Πύργου Αστερουσίων οι κλοπές, οι διαρρήξεις ή (στην ... καλύτερη περίπτωση) οι απόπειρες. Οι κακοποιοί, ελλείψει αστυνόμευσης, αλωνίζουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, χθες το βράδυ άγνωστοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ, ενώ λίγες μέρες πριν στο στόχαστρο είχε μπει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα, οι κλέφτες δεν επιδεικνύουν κανένα δισταγμό... Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν μερικές μέρες, δεν περίμεναν καν το σούρουπο, μπήκαν, μέρα-μεσημέρι, σε σπίτι και άρπαξαν κοσμήματα.

Όσο για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή, όπου "χορεύουν" οι κακοποιοί... εξακολουθεί να αποτελεί ένα αίτημα που κάποτε θα υλοποιηθεί. Το Α.Τ. Πύργου, κάθε βράδυ, μένει με έναν αστυνομικό, ο οποίος καλείται να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε προκύψει - αλήθεια, πως;
 
 cretalive.gr

"Θεωρούμε την Κρήτη δεύτερη πατρίδα μας"!

Έρχονται και ξανάρχονται στην Ελλάδα και την Κρήτη και δεν επηρεάζονται από καμιά Μέρκελ, από καμιά Bild! -Τους Γερμανους που επιλέγουν να έρχονται συνεχώς εδώ για διακοπές τίμησε ο δήμος Χερσονήσου


Έτσι, σε πολύ ζεστό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο   στο Δημοτικό Κατάστημα Λιμένος Χερσονήσου από το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη τελετή βράβευσης έξι Γερμανών πολιτών, οι οποίοι τιμούν τη Χερσόνησο επιλέγοντάς την επί σειρά πολλών δεκαετιών ως τόπο των διακοπών τους.

Πρόκειται για το ζεύγος Detlef και Angelika Fabian (οι οποίοι επέλεξαν τη Χερσόνησο επίσης για να τελέσουν το γάμο τους πριν λίγες ημέρες), τις αδελφές Anna Von Der Beek και Brigitte Dierke και το ζεύγος Hagen  και Doreen Wicke.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποτελεί για τη Χερσόνησο η προτίμηση των επισκεπτών και στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσονται μεταξύ των λαών μέσω του τουρισμού. Δήλωσε επίσης ότι ο Δήμος Χερσονήσου είναι ευγνώμων στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι με την συνεχή και πολυετή παρουσία τους στην περιοχή μας σφραγίζουν τους δεσμούς αυτούς και δημιουργούν γέφυρες πολιτισμού και συνεργασίας.

Οι Γερμανοί επισκέπτες με τη σειρά τους δήλωσαν ότι αισθάνονται τη Χερσόνησο και την Κρήτη δεύτερη πατρίδα τους, έχουν εδώ πολλούς φίλους, αγαπούν τον τόπο μας και τους ανθρώπους, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια τις καλύτερες εντυπώσεις για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων στη Χερσόνησο και επιλέγουν πάντοτε το ίδιο ξενοδοχείο για τη διαμονή τους, το King Minos Palace, όπου αισθάνονται πολύ οικεία. Είπαν ακόμη ότι θεωρούν τη βράβευση αυτή από το Δήμο Χερσονήσου μεγάλη τιμή και βλέπουν τους εαυτούς τους ως πρέσβεις καλής θελήσεως για την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα μας. Είναι αντίθετοι στα δημοσιεύματα που καταφέρονται εναντίον της Ελλάδος. Ο κ. Fabian μάλιστα δήλωσε απερίφραστα ότι θα απευθυνθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Γερμανικού Κοινοβουλίου και σε εφημερίδες με επιστολές, προκειμένου να σταματήσουν οι ψευδείς και συκοφαντικές δημοσιεύσεις για την Ελλάδα.

Στο ΕΣΠΑ η αποκατάσταση των κατολισθήσεων στον Καψαλέ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου «Αποκατάσταση Κατολίσθησης με κατακόρυφη συστοιχία φρεατοπασσάλων στη θέση Καψαλέ Σπηλίου της Επαρχιακής Οδού 3».

Το έργο, προϋπολογισμού 930.000 ευρώ, αναμένεται να έχει δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εργασίες του, οι οποίες και θα θέσουν τέλος σε ένα χρονίζον πρόβλημα στην περιοχή του Καψαλέ, αυτό των κατολισθήσεων, που αρκετές φορές διέκοπταν την κυκλοφορία στο οδικό τμήμα «Ρέθυμνο-Αγία Γαλήνη».

Ρεθεμνιώτικα Νέα

Ηράκλειο και Ρέθυμνο: Δίνουν ζωή - Είναι στο αίμα τους !

1. Αιμοδοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ωρες 9:30-13:30 και 16:30-19:30.

H αιμοδοσία γίνεται στη μνήμη Κώστα Λυδάκη, τ. προέδρου Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου.

ΕΚΚΛΗΣΗ ειδικά στους αιμοδότες με ομάδες αίματος αρνητικό.

2. Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ρέθυμνο στο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Νικομηδείας 9Α, Τσεσμές Ρεθύμνου και ώρες 8:30'-12:30' σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Τονίζουμε ότι δεν υπάρχει τράπεζα αιματος. Κάθε εθελοντής αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα εθελοντή αιμοδότη με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα δική του η συγγενή του.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε ιγυής άνθρωπος απο 18-62 ετών. Την ημέρα της αιμοδοσίας πρέπει να είναι ξεκούραστος, να έχει κοιμηθεί καλά και να έχει φάει κάτι ελαφρύ ή να έχουν περάσει 2-3 ώρες απο το μεσημεριανό.

Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 14 Ιουνίου.Το φετινό σύνθημα της ημέρας είναι "κάθε εθελοντής αιμοδότης είναι ήρωας".

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνησετε με τον Αιματοκρητη τηλ 2810 239773 aimatocritis@hotmail.com ή στη σελίδα μας www.aimatocritis.gr

Γκαγκάλες: Και ένα δίχρονο μεταξύ των τραυματιών στο τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, το πρωί, στην επαρχιακή οδό, έξω από το χωριό Γκαγκάλες του δήμου Γόρτυνας. 


Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με συνέπεια να τραυματιστούν οι πέντε, συνολικά, επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ένα 2χρονο παιδί.

Και οι πέντε διακομίσθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται με τραύματα, αλλά εκτός κινδύνου.


 cretalive.gr

Περιοδεία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στην Κρήτη

Περιοδεία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στους νομούς Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, πραγματοποιεί αύριο Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης. 


Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:


-Στις 12.30 μ.μ. συνέντευξη τύπου στο Ηράκλειο (αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου)

-Στη 1.30 μ.μ., περιοδεία στην Πλατεία Λιονταριών

-Στις 3 μ.μ., συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Ρεθύμνου (γραφεία ΔΗΜ.ΑΡ.)

-Στις 8.30 μ.μ., ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...