Η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά ενός εκ των πιο γοητευτικών ηθοποιών του Χόλιγουντ του Ίαν Μακ Γκρέγκορ, είναι κρητικής καταγωγής και ονομάζεται Έυα Μαυράκη. Η καταξιωμένη παραγωγός ταινιών γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία από Έλληνες μετανάστες. Εισήλθε στη βιομηχανία του θεάματος το 1988, ως βοηθός καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο Οσκαρικό δράμα του Στίβεν Φρίαρς «Dangerous Liaisons», με τους Γκλεν Γκλόουζ, Τζον Μάλκοβιτς, Μισέλ Φάιφερ, Κιάνου Ριβς και Ούμα Θέρμαν.

Στις σημαντικότερες δουλειές της περιλαμβάνεται η κωμωδία του Γκάι Ρίτσι  «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» (1998), όπως επίσης και οι ταινίες  «Bandit Queen» (1994), «Innocent Sleep» (1996) και « Imagine Me & You» (2005). Με τον Ίαν ΜακΓκρέγκορ γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «QC Kavanagh».

Μάλιστα σε συνέντευξή του έχει παραδεχθεί ότι ο έρωτας ήταν ακαριαίος και ότι από την αρχή ήξερε ότι με αυτή τη γυναίκα θα ήθελε κάτι περισσότερο από μία απλή σχέση. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1995 σε ένα γραφικό χωριό της Γαλλίας και ένα χρόνο αργότερα έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Clara Mathilde.

Η  Έυα Μαυράκη χάρισε στον Ίαν ΜακΓκρέγκορ ακόμα δύο κόρες, ενώ το 2006 το ζευγάρι αποφάσισε να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από τη Μογγολία. Ο δημοφιλής ηθοποιός θέλοντας να δείξει τη λατρεία του για τις γυναίκες της ζωής του, έχει κάνει τατουάζ τα ονόματά τους στο δεξί του μπράτσο. Σήμερα όλη η οικογένεια έχει μετακομίσει από τη Βρετανική πρωτεύουσα στη Νέα Υόρκη.
ellines.com