Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Για την πιστοποίηση επαγγελματιών του κλάδου «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας»

Απάντηση Δένδια στην παρέμβασή Αυγενάκη


Για την αδικία σε βάρος των σπουδαστών των ΔΙΕΚ της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», απαντά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη. 

Αναφορικά με τον καθορισμό τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης που απαιτούνται για την έκδοση αδειών εργασίας του άρθρου 3 του ν. 2518/1197, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του ν. 3707/2008, ορίσθηκε η συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας. Η εν λόγω συνεργασία συνίσταται στον καθορισμό διαδικασιών πιστοποίησης των επαγγελματιών που δε διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο.

Όπως επισημαίνει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: «με την υπ. αριθμ. ΓΠ/20007 Απόφαση της υπ. αριθμ. της 37/19-10-12συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και την τροποποίηση αυτής στην υπ. αριθμ. 41/15-11-12 συνεδρίαση του εν λόγω Δ.Σ., ορίστηκαν οι διαδικασίες αλλά και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των επαγγελματιών οι οποίοι δε διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», καθώς και η αντιστοίχηση της επαγγελματικής κατάρτισής τους με τους τίτλους επαγγελματικής κατάρτισης του άρθρου 6.παρ1 του ν. 2009/1992».

Επισημαίνει ακόμα ότι: «ο τρόπος και η διαδικασία διενέργειας των εξετάσεων, διασφαλίζει απολύτως τόσο την αξιοπιστία όσο και το αδιάβλητο της εξεταστικής διαδικασίας των επαγγελματιών που δε διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο της προαναφερόμενης ειδικότητας».

Τέλος, η πιστοποίηση επαγγελματιών του κλάδου «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο δεν αποτελεί ανταγωνιστική διαδικασία ως προς την πιστοποίηση των αποφοίτων της εξαμηνιαίας μεταγυμνασιακής ειδικότητας «Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας», δεδομένου ότι απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό

ΑΝΕΚ LINES: Επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στο Έλυρος

Με σύνθημα «γίνε και συ χορηγός ζωής» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΑΝΕΚ LINES, το Μάρτιο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Στην αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ», συμμετείχαν 50 εθελοντές, απλοί πολίτες και το προσωπικό της εταιρείας (στελέχη, εργαζόμενοι, πληρώματα).

Προσφορά ζωής και ανθρωπιάς η συγκέντρωση 30 μονάδων αίματος, πολύτιμων για τις ανάγκες συνανθρώπων μας, όπως τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, ορισμένες έγκυες γυναίκες κλπ.

«Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες. Η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως αυτή της ANEK LINES είναι καταλυτική για την κινητοποίηση της κοινωνίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο» τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» κα Δέσποινα Ροδουσάκη.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας στο «ΕΛΥΡΟΣ» ο Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της ANEK LINES κος Γιώργος Κατσανεβάκης είπε ότι : «Στην ANEK LINES πιστεύουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι η ύψιστη μορφή αλληλεγγύης στον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο. Το αίμα είναι ένα αγαθό που δεν αντικαθίσταται. Πρέπει να προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτή η προσφορά δεν επιβάλλεται με νόμους και με εγκυκλίους, αλλά βγαίνει μέσα από την ψυχή και μόνο εθελοντικά, όπως σήμερα.»

Από την πλευρά του, ο Επιμελητής Β' Αιμοδοσίας Χανίων, Βιοπαθολόγος κος Βασίλης Κωνστανταράκης δήλωσε «Η δύσκολη εποχή που περνάμε απαιτεί εθελοντισμό για την σωματική και ψυχική υγεία όλων μας», τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά κάθε εποχή, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Η ΑΝΕΚ LINES σταθερά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώνει τις δυνάμεις της σε ετήσια βάση με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων, προκειμένου για την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών και τη συλλογή αίματος που επιβεβαιωμένα σώζει ζωές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...