Τρίτη 22 Μαΐου 2012

"Θρίλερ" στο 7ο δημοτικό σχολείο Χανίων [video]

Ένα "θρίλερ" εκτυλίχτηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων με πρωταγωνιστές τη δασκάλα και οκτώ μικρούς επίδοξους κινηματογραφιστές.

Δεν πρόκειται για ένα αληθινό συμβάν αλλά για μια ταινία μικρού μήκους που ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και διακρίθηκε τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους "Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία" που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες.

Η αγάπη της δασκάλας Ευτυχίας Αλυγιζάκη για τον κινηματογράφο και τη δημιουργία βρήκε πρόσφορο έδαφος στις παιδικές ψυχές οκτώ μαθητών, της Φλορίν, της Εμμανουέλας, του Δημήτρη, του Αντώνη, της Ηρώς, του Γεννάδιου, της Σόνιας και της Ελευθερίας και όλοι μαζί δημιούργησαν το "Μάθημα Ανατομίας" που ταξίδεψε όχι στις μαθητικές αλλά στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν όμως τι θα επακολουθούσε. Το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους μικρούς κινηματογραφιστές να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 180 σχολεία από όλη την Ελλάδα και στον οποίο μέχρι στιγμής έχουν επιλεχθεί τα 10 καλύτερα ταινιάκια, ανάμεσά τους και το θρίλερ του 7ου δημοτικού σχολείου Χανίων.

Ανέλπιστό όμως ήταν και το κάλεσμα των υπευθύνων του Φεστιβάλ Δράμας καθώς η ταινία θα προβληθεί σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Στις 6 Ιουνίου θα βραβευτούν οι 10 ταινίες που προκρίθηκαν, σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το "Μάθημα Ανατομίας" γυρίστηκε στα πλαίσια των μαθημάτων κινηματογράφου του δημοτικού σχολείου από το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων,με υπεύθυνο τον Θεόδωρο Θωμαδάκη.

Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί την ταινία των μικρών μαθητών και της δασκάλας τους

flashnews.gr

Ηράκλειο: Μετέφεραν τα ναρκωτικά... με ταξί!

Με ταξί για "ξεκάρφωμα" επέλεξε να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα χασίς ένα νεαρό ζευγάρι, ωστόσο... έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

Μία 22χρονη Αλβανίδα και ένας 18χρονος ομοεθνής της συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τους δύο αλλοδαπούς, κι έτσι σε έλεγχο που διενήργησαν σήμερα στο ζευγάρι, που επέβαινε σε ταξί, βρέθηκε μία βαλίτσα, με περιεχόμενο 5 νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 5 κιλών και 260 γραμμαρίων.

Παράλληλα κατασχέθηκε και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, από την οποία οι αστυνομικοί φιλοδοξούν να εντοπίσουν την προέλευση της ποσότητας αλλά και άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (22-05-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
cretalive.gr

Επιχείρηση «σκούπα» στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Συνεχείς ελέγχους στο Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη των Χανίων πραγματοποιούν... κλιμάκια του Γενικού Ελέγχου και του Τμήματος Ελέγχου Επιχειρήσεων και Επιτηδευμάτων της Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που διεξήχθησαν από τις 07-05-2012 έως και 13/05/2012, βεβαιώθηκαν

• 118 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,
• 2 Μηνύσεις για ηχορύπανση, κοινή ησυχία& λειτουργία μουσικής στα καταστήματα κ.α, και
• 5 Κατασχέσεις Εμπορευμάτων

Επίσης το διήμερο 15-16 Μαΐου 2012 κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία παράνομα προς πώληση εμπορεύματα από μικροπωλητές που κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εγκατέλειψαν τα εμπορεύματα τους.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:

• 133 DVD,
• 110 CD,
• 81 ελαστικά μπαλάκια,
• 44 ιπτάμενα παιγνίδια,
• 12 κομπολόγια,
• 18 αναπτήρες,
• 35 μπαλόνια

Οι έλεγχοι – σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μανούσο Λιονάκη - διεξάγονται σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο της προσπάθειας για γενική αστυνόμευση και την πάταξη του παραεμπορίου.
flashnews.gr

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία

Οι φαρμακοποιοί σταματούν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους.
 Σταματούν από αύριο (Τετάρτη) την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.

Ζητούν από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, την εξόφληση των οφειλών του προς τα φαρμακεία. Υπολογίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στα φαρμακεία περίπου 540 εκατομμύρια ευρώ.

Αύριο, Τετάρτη, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά.

Δήλωση Αυγενάκη για τη Ν.Δ.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της πρόσφατης ιστορία της. Ο κίνδυνος απένταξης από την Ευρώπη και το ευρώ και η επιστροφή σε μια νέα πτωχευμένη δραχμή είναι πιο ορατός από ποτέ. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις και οι Αρχηγοί τους με περισσή ανευθυνότητα οδηγούν την πατρίδα στην άβυσσο με εργαλείο την αλαζονεία και τον λαϊκισμό.

Τώρα όμως οφείλουμε όλοι να προτάξουμε το συμφέρον της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού πάνω από το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και για τον καθένα χωριστά και ως πολιτικό αλλά και ως πολίτη.

Στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου με αίσθημα βαθιάς ευθύνης απέναντι στα γεγονότα και στις εξελίξεις καλούμε να δώσω τον αγώνα μου, να ενώσω τις δυνάμεις μου με δυνάμεις των συμπολιτών μου που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους αυτής της συγκυρίας και να δυναμώσουμε τη φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη, να δυναμώσουμε τη θέση της φιλελεύθερης Νέα Δημοκρατίας και του προέδρου της κου Αντώνη Σαμαρά.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Ζωή με το θάνατό του χάρισε 40χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Αερογέφυρα ζωής στήθηκε τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των οργάνων ενός 40χρονου που χάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας με το θάνατό του.

Ο 40χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.Όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος η οικογένειά του πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του.

Να σημειωθεί ότι τα όργανά του μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Ελλάδας και της Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα η καρδιά του στο Ωνάσειο το ήπαρ και ο ένας νεφρός μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ενώ ο άλλος νεφρός μεταφέρθηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και μάλιστα για το λόγο αυτό έφθασε ομάδα γιατρών από το Μόναχο προκειμένου να τους παραλάβουν.
flashnews.gr

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, οφείλει να δώσει τις συμβουλές της , αλλά και τις ευχές της στους μαθητές της Χώρας μας που έχουν μπει στον αγώνα των εξετάσεων, για να έχουν άριστα αποτελέσματα, όσο αφορά την απόδοση αλλά την υγεία τους.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΈΣ

-Ξεκινήστε το διάβασμα με προγραμματισμό, αποβάλλοντας το άγχος σας.
-Προσέξτε τη διατροφή σας, οι ημέρες των εξετάσεων ,μας επιβάλλει σωστή διατροφή, με τροφές που μας δίνουν ενέργεια -Αφήστε
τις ενδοοικογενειακές εντάσεις , αλλά και κριτικές φίλων, σχετικές με τις πανελλαδικές εξετάσεις και γεγονότα που μπορούν να μας επηρεάσουν αρνητικά..
-Προτιμήστε για την μετάβαση στο τόπο των εξετάσεων, να σας μεταφέρει συγγενικό πρόσωπο ή προτιμήστε τα πόδια σας .Τυχόν ατυχήματα μπορούν να σας στερήσουν ακόμη και τις εξετάσεις. -Κοιμηθείτε χωρίς να έχετε στο μυαλό σας,τις εξετάσεις,η καλύτερη απόδοση έρχεται από ξεκούραση..
-Οφείλετε να παρουσιάζεστε έγκαιρα στο εξεταστικό κέντρο.
-Αποφύγετε συζητήσεις με τους συμμαθητές σας ιδιαίτερα για θέματα που θα σας προκαλέσουν άγχος και νευρικότητα.Φροντίστε εάν δίνετε Πανελλαδικές, να έχετε μαζί σας το δελτίο υποψηφίου, δυο στυλό γαλάζιου ή μαύρου χρώματος, μολύβι και γόμα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας στην τάξη ένα φιαλίδιον από νερό.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

-Μη πιέζετε τα παιδιά σας, επαναλαμβάνοντας λεκτικούς χαρακτηρισμούς, που θα ρίξουν την ψυχολογία τους.
-Αποφύγετε οτιδήποτε δυσάρεστο τις ημέρες των εξετάσεων.
-Στηρίξτε τα παιδιά σας με την συντροφικότητα και το ενδιαφέρον σας
Τέλος, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εύχεται σε όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους!!!


Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...