Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

XANIA: Μπλόκο στην απαλλοτρίωση

Σημείο τριβής και αντιπαράθεσης μεταξύ του δήμου Χανίων και 6 οικογενειών ιδιοκτητών ακινήτων στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου στα Χανιά, αποτέλεσε σήμερα η προσπάθεια του δήμου να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών τους, ώστε να ολοκληρωθεί στο σύνολο του το έργο ανάπλασης του συγκεκριμένου δρόμου.

Οι ιδιοκτητες δεν επετρεψαν στα συνεργεια να προχωρησει η απαλλοτριωση, υποστηρίζοντας
ότι εκκρεμούν οι αιτήσεις ακύρωσης της πράξης εφαρμογής ενώ δεν έχει υπάρχει τελεσίδικη απόφαση και για τον ορισμό της τιμής μονάδας.

Σύμφωνα με τους ίδιους, που καταγγέλλουν και απειλές, το έργο είναι παράνομο και επικίνδυνο καθώς ένα κομμάτι έχει εξαιρεθεί της μελέτης, ενώ έχουν εξαιρεθεί και κάποιες ιδιοκτησίες από την διαδικασία της απαλλοτρίωσης

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλη Σκουάκη το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απένταξης του από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα που έχει ενταχθεί.

Όπως είπε το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Οι ιδιοκτήτες που αντιδρούν έχουν υποβάλει έφεση κατά της απόφασης που ορίζει την τιμή απαλλοτρίωσης.

Το δικαστήριο τους είχε επιδικάσει 260 ευρώ ανά τετραγωνικό και  σύμφωνα με το δήμο ζητούν 600 -700 ευρώ το τετραγωνικό.

Τα συνεργεία που βρέθηκαν στο σημείο προχώρησαν τις εργασίες απαλλοτρίωσης ιδιοκτησιών για τις οποίες δεν υπάρχουν αντιδράσεις ενώ η δημοτική αρχή των Χανίων προσέφυγε στον  εισαγγελέα.
 
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...