Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Χωρίς ζάχαρη έχει μείνει η αγορά της Κρήτης!

Sugar closeupImage via Wikipedia Παρέμβαση Λευτέρη Αυγενάκη  για την εξάντληση των αποθεμάτων και τη μεγάλη αύξηση των τιμών

Χωρίς ζάχαρη έχει σχεδόν μείνει η αγορά της Κρήτης, ενώ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους. Για το θέμα αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε συγκεκριμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ζητώντας του να επιληφθεί της κατάστασης και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «την τελευταία περίοδο παρατηρείται μια πρωτοφανής έλλειψη των αποθεμάτων ζάχαρης από την αγορά της Κρήτης, η οποία προβάλλεται τόσο σε επίπεδο λιανικής όσο και σε επίπεδο χονδρικής πώλησης». Σχετικά τονίζει ότι «το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε μια μεγάλη αύξηση των τιμών, στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αλλά και στους προμηθευτές».

Ενδεικτικά αναφέρει ότι «από 0,70€ που πωλούνταν το ένα κιλό ζάχαρης πριν από λίγους μήνες, σήμερα η τιμή του κυμαίνεται από 1,10€ έως 1,15€», ενώ συμπληρώνει ότι «σύμφωνα με καταγραφές από φορείς της τοπικής αγοράς, το διαθέσιμο προς πώληση απόθεμα σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών και πόσο μάλλον των επαγγελματιών (π.χ. ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία, χώρους εστίασης, ακόμα και μελισσοκόμους που τη χρειάζονται για να εμπλουτίσουν το μέλι που παράγουν, κ.α.)». Τονίζει δε ότι «ειδικά για αρκετούς επαγγελματίες η ζάχαρη αποτελεί απαραίτητο συστατικό των τελικών προϊόντων που παρασκευάζουν, ώστε η έλλειψή της δημιουργεί τεράστια δυσεπίλυτα προβλήματα παρασκευής και διάθεσης των προϊόντων και προκαλεί εν μέσω οικονομικής κρίσης μεγάλη οικονομική ζημία».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτά τον κ. Χρυσοχοΐδη, «πού ακριβώς οφείλεται η μεγάλη έλλειψη των αποθεμάτων ζάχαρης από την αγορά της Κρήτης», καθώς και «με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να καλύψετε τις ανάγκες της αγοράς και κυρίως των επαγγελματιών, καθώς η παραγωγή (ή παρασκευή) των τελικών προϊόντων τους εξαρτάται άμεσα από τη ζάχαρη». Τέλος, ερωτά «σε ποιους παράγοντες οφείλεται η μεγάλη αύξηση της τιμής της ζάχαρης», όπως και εάν «έχουν πραγματοποιηθεί σχετικοί έλεγχοι».
Enhanced by Zemanta

Εκατοντάδες CD και DVD στο Τμήμα Ηρακλείου

Με εκατοντάδες αντεγραμμένα cd και dvd κυκλοφορούσε στην Εθνική Οδό Μοιρών – Ηρακλείου, ένας 27χρονος Πακιστανός.
Ο νεαρός, είχε΄ κάνει επάγγελμα την πώληση παράνομων cd ωστόσο συνελήφθη χθες από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο Τμήμα, στο οποίο ανακαλύφθηκε ότι δεν διέθετε νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα.

Στη κατοχή του Πακιστανού βρέθηκαν 366 CD και 173 DVD που δεν θα «κυκλοφορήσουν» τελικά στην αγορά ενώ ο ίδιος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου

flashnews.gr

Ταξίδευε 22 χρόνια αλλά τον έκλεψαν στην Ελλάδα!

Επί 22 χρόνια ταξίδευε σε όλον τον κόσμο. Πραγματοποιούσε τον γύρο της Ευρώπης με το πεντάλ προκειμένου να μπει στο βιβλίο Γκίνες! Είχε καταφέρει να συγκεντρώσει σφραγίδες και αποδεικτικά στοιχεία από... πάνω από 30.000 δήμους, κοινότητες και σημεία σε όλη την γηραιά ήπειρο, τα οποία του έδιναν δήμαρχοι, περιφερειάρχες και τοπικές αρχές.

Την προσπάθεια του αυτή να κάνει το γύρο της Ευρώπης με ποδήλατο, ο Βέλγος Christian Van Limbergen την ξεκίνησε το 1989, όταν ακόμα υπήρχε η ΕΣΣΔ. Ωστόσο οι κόποι μιας ζωής χάθηκαν στην... Ελλάδα. Κάποιοι του έκλεψαν το ποδήλατο ενώ βρισκόταν στο ενετικό λιμάνι Χανίων. Και μαζί του έκλεψαν τα τετράδια με όλες τις υπογραφές!

«Κλέβοντάς μου τα τετράδια με τις υπογραφές μου έκλεψαν... τη ζωή μου. Παρακαλώ αυτόν που έκανε αυτήν την πράξη να κρατήσει το ποδήλατο, τα ρούχα μου, το σλίπινγκ μπαγκ, αλλά να μου επιστρέψει τα τετράδια», λέει ο Christian Van Limbergen, εμφανώς στεναχωρημένος που οι κόποι 22 ετών χάθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο. Τόσα χρόνια ταξίδευε και έμελλε στην Ελλάδα έπειτα από 22 χρόνια να έχει τέτοια περιπέτεια, όπως περιέγραψε στην εκπομπή "Συμβαίνει τώρα" της ΝΕΤ...

Yπό διερεύνηση οι συνθήκες θανάτου της 16χρονης Στέλλας

Ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, Αθανάσιου Μαρνέρη βρέθηκαν χθες το πρωί ο 23χρονος και ο 17χρονος, στους οποίους έχει... ασκηθεί δίωξη για βιασμό και θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη ανήμερα του Πάσχα.

Ωστόσο, οι δύο νεαροί, αν και είχαν κληθεί από τον ανακριτή, τελικά δεν απολογήθηκαν, καθώς ο ίδιος ο ανακριτής έκρινε πως των δικών τους μαρτυριών θα ήταν προτιμότερο να προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της 16χρονης Στέλλας, κάτι που πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Έτσι, οι δύο νεαροί και οι δικηγόροι τους αποχώρησαν από το δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου και περιμένουν κλήση για απολογία την ερχόμενη πιθανότατα εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, ο ανακριτής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Ακουμιανάκη για τον ορισμό πραγματογνώμονα - ιατροδικαστή, ο οποίος θα αναλάβει να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η νοσηλεία της 16χρονης Στέλλας στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου με συμπτώματα μέθης και εάν ο τρόπος με τον όποιο αντιμετωπίστηκε το περιστατικό ήταν ο ενδεδειγμένος πριν η κοπέλα υποστεί επιπλοκές - επειδή είχε υποστεί δηλητηρίαση από την κατανάλωση αιθυλικής αλκοόλης - και καταλήξει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου δυστυχώς κατέληξε 24 ώρες αργότερα από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα. Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, ο ανακριτής θα διαβιβάσει στον πραγματογνώμονα, έχοντας εκδώσει την σχετική διάταξη που απαιτείται, για τη δικογραφία της υπόθεσης.

Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια Ακουμιανάκη έχει καταθέσει αίτημα, με το οποίο ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας της 16χρονης Στέλλας στο νοσοκομείο, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών τηλεφώνων γιατρών του ιδρύματος τη μοιραία νύχτα, αλλά και το διορισμό ιατροδικαστή εκτός ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κρήτης, ώστε να επανεξεταστούν κάποια σημεία και να γίνουν νέες τοξικολογικές εξετάσεις.

Καταθέσεις από τους ιατροδικαστές

Μέχρι στιγμής, στον ανακριτή έχουν καταθέσει οι δύο ιατροδικαστές, κ.κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης, οι οποίοι άλλωστε είναι αυτοί που υπογράφουν την ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία – νεκροτομή, που είχαν κάνει στην άτυχη Στέλλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μπελιβάνης κλήθηκε και σε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ στα όσα είπε φέρεται να ανέφερε ότι υπήρξε «καθυστέρηση κινητοποίησης» από τους γιατρούς, παρά το γεγονός ότι η 16χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και πως «όταν ξεκίνησε η χορήγηση φαρμακευτικών αντιδότων, ήταν πλέον αργά».

Φυσικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι καταθέσεις των γιατρών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίοι αντιμετώπισαν το περιστατικό της Στέλλας Ακουμιανάκη, τους οποίους εκτιμάται ότι ο ανακριτής θα καλέσει το επόμενο διάστημα.
http://www.flashnews.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...