Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Τυμπάκι: Αιματηρή συμπλοκή

Αιματηρή συμπλοκή στην ΚρήτηΌλα ξεκίνησαν όταν δυο άντρες ηλικίας 25 και 27 ετών στον Κόκκινο Πύργο στο Τυμπάκι του δήμου Φαιστού στην Κρήτη, ξεκίνησαν έναν άγριο καυγά λόγω προσωπικών διαφορών.

Ο 25χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στο έδαφος, κοντά στα πόδια του 27χρονου, ενώ δε δίστασε να του
επιτεθεί  και να τον χτυπήσει.

Η συνέχεια του καβγά δόθηκε κοντά στο σπίτι του 27χρονου, ο οποίος μόλις είδε δύο πυροβόλα όπλα στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου του 25χρονου κατάφερε να αρπάξει το ένα.

Ο 25χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο κι άρχισε να πυροβολεί με το άλλο όπλο, με τα σκάγια να παίρνουν μια 37χρονη γυναίκα που είχε την ατυχία να βρίσκεται στο σημείο. Βλέποντας την 37χρονη αιμόφυρτη, ο 27χρονος έχασε τον έλεγχο και άρχισε να πυροβολεί με το όπλο, κάνοντας σουρωτήρι το φορτηγάκι του 25χρονου, ο οποίος έφυγε άρον άρον.

Ωστόσο, φεύγοντας έκρυψε σε σημείο κοντά στο πάρκινγκ των Αρχαιοτήτων Γόρτυνας ένα κουτί με 16 πλήρη φυσίγγια και μια θήκη περίστροφου τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Το πιστόλι που απέσπασε ο 27χρονος παραδόθηκε από τον ίδιο και κατασχέθηκε.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις Μοίρες.
Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μπήκαν στο κρεοπωλείο με...καλάσνικοφ

Μπήκαν στο κρεοπωλείο με καλάσνικοφΔυο άγνωστοι επιχείρησαν το βράδυ του Μ. Σαββάτου να ληστέψουν ένα κρεοπωλείο του Ηρακλείου στην Κρήτη, κρατώντας στα χέρια τους ένα καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και μια χειροβομβίδα.

Οι δυο δράστες, που είχα καλύψει τα πρόσωπά τους μπήκαν στο κατάστημα κρεάτων ιδιοκτησίας 63χρονου, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, με πιστόλι, χειροβομβίδα και καλάσνικοφ, ζητώντας τις εισπράξεις της ημέρας.

Έξω από το κρεοπωλείο, όμως, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των ημερών με αποτέλεσμα οι δράστες να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους και να τραπούν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον αγνοούμενο στη λίμνη

Agios Nikolaos (Crete, Greece): the old harbourImage via WikipediaΆκαρπες παραμένουν, μέχρι αυτή την ώρα, οι έρευνες στην λίμνη του Αγίου Νικολάου για τον εντοπισμό νεαρού αλλοδαπού ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βούτηξε στα νερά της λίμνης.

Ο νεαρός, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δεν γνώριζε τι σημαίνει βουτιά από τέτοιο ύψος και έπεσε με τη πλάτη στο νερό με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να πνιγεί.

Άμεσα έπεσαν ομοεθνείς του να τον βρουν αλλά μάταια.

Ένας από αυτούς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια τις έρευνες ανέλαβε η ομάδα διάσωσης Κρήτης, με δύτες με αρνητικά μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Πηγή: 104fm.gr
Enhanced by Zemanta

Ρέθυμνο : Νεκρή 15χρονη από αλκοόλ

Drunk girlsImage by Fernando Ariotti via Flickr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Το αλκοόλ είναι πιθανότατα η αιτία εξαιτίας της οποίας δεκαπεντάχρονη κοπέλα από το Ρέθυμνο κατέληξε την ημέρα του Πάσχα στην εντατική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η έφηβη, μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου από άτομα της παρέας της στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια διασκέδασης σε νυχτερινό κέντρο.

Από τους γιατρούς και σύμφωνα με την εξέλιξη της υγείας της, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου χθες Κυριακή έχασε τη μάχη με το θάνατο.


Μέχρι στιγμής από πλευράς της αστυνομίας, έχουν ληφθεί μαρτυρίες από μέλη της παρέας της 15χρονης, δείγματα από ποτά που σέρβιρε το μαγαζί στο οποίο βρέθηκε για να διασκεδάσει, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, με στόχο να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε στο θάνατο την άτυχη κοπέλα.
Enhanced by Zemanta

ΧΑΝΙΑ: Έπεσε από το γκρεμό την ώρα που τραβούσε φωτογραφίες!

Lefka Ori (White Mountain) seen from the road ...Image via WikipediaΠροσπάθησε να ανεβεί σε ένα ύψωμα για να τραβήξει αναμνηστικές φωτογραφίες όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε γκρεμό από μεγάλο ύψος...

Σαν σκηνή από ταινία μοιάζει το ατύχημα του νεαρού στρατιωτικού από τη Μυτιλήνη που είχε πάει στα Χανιά για να κάνει Πάσχα μαζί με έναν συνάδελφό του που υπηρετεί εκεί. Ευτυχώς όμως ο ίδιος στάθηκε πολύ τυχερός!

Σε κοντινό σημείο στον Κόλπο Στεφάνου στο Ακρωτήρι Χανίων, βρίσκονταν άλλοι εκδρομείς που τον είδαν να πέφτει στο κενό και να κατρακυλάει στην απόκρημνη πλαγιά. Ειδοποίησαν την Αστυνομία και άμεσα έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με τέσσερις άνδρες οι οποίοι οργάνωσαν επιχείρηση για την ανάσυρσή του.

Ο τραυματισμένος νεαρός μετά από δύο ώρες ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όπου υποβλήθηκε σε εξονυχιστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο νεαρός δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του ωστόσο έχει υποστεί κατάγματα στα κάτω άκρα ενώ φέρει τραύματα και στον πνευμονοθώρακα.
Enhanced by Zemanta

Χανιά - Ν. Μπακογιάννη : Εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε

"Εμείς οι Έλληνες θα τα καταφέρομε και θα σηκωθούμε όρθιοι σαν τα ψηλά βουνά της Κρήτης," δήλωσε σήμερα από την ορεινή περιοχή της Αση Γωνιάς στα Χανιά, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα. Μπακογιάννη βρέθηκε στην περιοχή όπου κάθε χρόνο τιμάται ο Άγιος Γεώργιος.

    Και εφέτος εκατοντάδες πιστοί από όλη την Κρήτη αλλά και πολλοί ξένοι επισκέπτες έδωσαν το παρών στην Ασή Γωνιά στο ξακουστό πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Όπως η παράδοση επιβάλει, από νωρίς το πρωί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής κατεβάζουν τα ζώα τους από τις ασιγωνιώτικες στράτες με κατεύθυνση την εκκλησούλα, στο κέντρο του χωριού.
Τα συγκεντρώνουν δίπλα στην εκκλησία για να τα αρμέξουν. Ένα μέρος από το γάλα θα το βράσουν και θα το μοιράσουν στους πολυάριθμους προσκυνητές. Το μεγαλύτερο όμως μέρος από το γάλα που θα συγκεντρωθεί θα το δώσουν στους προσκυνητές άβραστο σε δοχεία των πέντε ή δέκα κιλών. Το άρμεγμα γίνεται με θαυμαστή γρηγοράδα από τους Ασηγωνιώτες βοσκούς. Έτσι όταν τελειώσει το άρμεγμα στο ένα κοπάδι έχει σειρά το επόμενο που με ανυπομονησία περιμένει στην πλατεία του χωριού.
Όταν τελειώσουν θα τα ευλογήσει και θα τα αγιάσει ο παπά - Βασίλης.
Ακολουθεί, η περιφορά των εικόνων του Αγίου Γεωργίου και της Αναστάσεως, γύρω από το ναό.
Μετά την λειτουργία στήνεται γλέντι, όπου οι προσκεκλημένοι γνωρίζουν την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία.
Για τους κτηνοτρόφους η γιορτή του Αη Γιώργη, είναι η αρχή μίας, παραγωγικής περιόδου που κλείνει μόλις τελειώσει το καλοκαίρι
Στην περιοχή έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20.000 αιγοπρόβατα από τα οποία τα περισσότερα "κατεβαίνουν," κάθε χρόνο από τους βοσκούς στο πανηγύρι.
Η παράδοση και η χάρη του Αγίου το προστάζει. Οι παλαιότεροι έλεγαν ότι όσοι βοσκοί, δεν κατεβάσουν τα ζώα τους θα δεχθούν το βράδυ την επίσκεψη και την οργή του Αγίου.

ΧΑΝΙΑ: Πρωινοί «επισκέπτες» σε μίνι μάρκετ

Τον τρόμο έσπειραν δύο άτομα που εισέβαλαν με όπλα το πρωί σε μίνι μάρκετ στη Συκολιά στην Αγιά Χανιών. 

Αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος άρπαξαν από το ταμείο 1.500 ευρώ.

Στη συνέχεια οι κακοποιοί τράπηκαν πεζή σε φυγή και αναζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...