Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Να υπάρξει μείωση του κόστους για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων


Προτείνει ο Λ. Αυγενάκης εν όψει του Νέου Νομοσχεδίου περί Αυθαιρέτων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «μείωσης του κόστους για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Αγροτικής, Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι «με τον Ν. 4056/2012 επιχειρήθηκε η θεσμοθέτηση για τις κτηνοτροφικές (σταυλικές) εγκαταστάσεις. Ο Ν. 4056/2012 φιλοδοξούσε να μειώσει την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και την πολυνομία που σχετιζόταν με τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Αρμόδιες για τη χορήγηση των αδειών αλλά και τον έλεγχο των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Υπάρχουν και οι επιτροπές σταυλισμού, οι οποίες διατηρούνται σε κάθε Περιφερειακή ενότητα και συνεργάζονται στενά με την αδειοδοτούσα αρχή. Παρά το γεγονός ότι ο Νόμος 4056/2012 επιχείρησε να λύσει θεμελιώδη ζητήματα, αναφορικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων, ωστόσο, το κόστος της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων παραμένει υψηλό».
Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «η κτηνοτροφία αποτελεί βασικό τομέα πρωτογενούς παραγωγής, η οποία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάταση της εθνικής μας οικονομίας και σκοπός είναι να παρέχουμε τα κατάλληλα κίνητρα για την περαιτέρω ανάπτυξή της και όχι με αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις να την υποβαθμίζουμε σημαντικά» ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί στη θέσπιση Νομοθετικής ρύθμισης για επιπλέον μείωση του κόστους σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Τα ζητήματα της Παιδείας στη συνάντηση των φορέων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Κρήτης με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης, κ. Απόστολο Κλινάκη, όλους τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κρήτης παρουσία και των Προϊσταμένων Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και των δυο βαθμίδων Εκπαίδευσης θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη στις 14.00 στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης ο Γενικός Γραμματέας της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στην συνάντηση αυτή θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα της εκπαίδευσης και ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τις κατά τόπους Διευθύνσεις προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις και να διερευνηθούν λύσεις στα ζητήματα αυτά.

Ο κ. Κεφαλογιάννης σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της μαθητικής Κοινότητας καθώς επίσης της ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων.

Ηράκλειο: Πρόλαβαν τη φωτιά κοντά στο Μοναστήρι

Μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Νομό Ηρακλείου, η οποία ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας... δεν πήρε διαστάσεις.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που έφτασαν στο σημείο με τρία οχήματα, πρόλαβε όμως να κάψει 2-3 στρέμματα.

cretalive.gr

Μπαράζ μικροτροχαίων στα Χανιά εξαιτίας λαδιών στο οδόστρωμα

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίς το απόγευμα σε δρόμο των Χανίων εξαιτίας πτώσης λαδιών από άγνωστο όχημα, σε μεγάλη έκταση στο οδόστρωμα. 

Μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα, από τις...17:30 μέχρι τις 18:00 στο ύψος της Γογονή και Λεωφόρου Μουρνιών και με κατεύθυνση προς Πασακάκι, σημειώθηκαν συνολικά 10 πτώσεις δικύκλων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός.

Στο σημείο, που είχε δημιουργηθεί μια "λωρίδα", περίπου 100 μέτρων, από λάδια, έσπευσε η Δημοτική Αστυνομία καθώς και η Τροχαία που έκλεισε το επικίνδυνο ρεύμα του δρόμου ενώ πραγματοποιήθηκε και ρίψη από πριονίδια.

Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία γίνεται κανονικά ωστόσο οι οδηγοί συνιστάται να είναι προσεκτικοί.
flashnews.gr

Η συζήτηση για τη μεταφορά της έδρας του ENISA κλείνει

Με γραπτή απάντηση του Στ. Καλογιάννη στον Λ. Αυγενάκη

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης με την υπ.’ αριθμ: 2336/28-9-2012 Κοινοβουλευτική του παρέμβαση επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα της «διατήρησης της έδρας του ENISA στο Ηράκλειο», μετά από τη συνέντευξη τύπου του Εκτελεστικού Διευθυντή του ENISA, Udo Heimbrecht, ο οποίος δεν διευκρίνιζε ποιες δραστηριότητες θα μεταφέρονταν από το Ηράκλειο στην Αθήνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρος Καλογιάννης ανταποκρινόμενος στην Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου απέστειλε την εξής απάντηση: 

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στηρίζει τις προσπάθειες του ENISA (European Network and Information Security Agency) για την ανάπτυξη των επιστημονικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το σκοπό στις 26.09.2012 ανταλλάχθηκαν επίσημες ρηματικές διακοινώσεις μεταξύ των δύο αρμοδίων φορέων (του Υπουργείου και του ENISA) για τη διασφάλιση της λειτουργίας του μοναδικού αυτού επιστημονικού Ευρωπαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο των διακοινώσεων επισημαίνεται ότι η έδρα του Οργανισμού είναι στο Ηράκλειο Κρήτης. Επιπλέον, με την υπ’ αριθμ. 4119/1121/Α2/31.07.2012 Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Δικτύων, εντάχθηκε το έργο της ανέγερσης του κτιρίου του Οργανισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (η επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 7.722.000 ευρώ). Είχε προκηρυχθεί Διαγωνισμός από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA), για το σχεδιασμό ενός σύγχρονου, καινοτόμου και βιοκλιματικού Σχολείου. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 16η Νοεμβρίου 2012 και ήδη έχουν κατατεθεί 373 συμμετοχές».
Enhanced by Zemanta

ΡΕΘΥΜΝΟ: Επιχείρηση διάσωσης 60χρονου με καρδιακά προβλήματα.

Μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης ενός 60χρονου άντρα που εγκλωβίστηκε σε ορεινή περιοχή του Ρεθύμνου βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι...
Ο 60χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του, κινούνταν με δίκυκλο σε δύσβατο δρόμο κοντά στο Αμάρι όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και έπεσε σε απότομη πλαγιά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά αλλά και να εγκλωβιστεί στο σημείο.

Ο ίδιος, μέσω του κινητού του ειδοποίησε τις αρχές χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν.

Λίγη ώρα αργότερα κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να ανέβει την πλαγιά ωστόσο η κόπωση και ο ελαφρύς τραυματισμός του δεν του επιτρέπουν να μετακινηθεί.

Το Flashnews.gr επικοινώνησε με τον 60χρονο ο οποίος ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του και περιμένει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον παραλάβει. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να δώσει το ακριβές στίγμα του και περιέγραψε μόνο ότι στο σημείο που βρίσκεται υπάρχουν πολλές κεραίες.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής προσπαθεί να εντοπίσει τον 60χρονο από τον απινιδωτή που έχει πάνω του εξαιτίας των καρδιακών προβλημάτων και να κατευθύνει το ασθενοφόρο.



flashnews.gr

Πάνε για νέο «Προφήτη Ηλία» στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε αναβρασμό βρίσκεται χωριό στο Νομό Ηρακλείου, με τους κατοίκους του να απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, μετατρέποντας το σε νέο «Προφήτη Ηλία»!

Ήδη, η υπόθεση φαίνεται να έχει πάρει το δρόμο για την Εισαγγελία Ηρακλείου, με τους ίδιους τους κατοίκους του να μαζεύουν υπογραφές για να φύγει συγκεκριμένη οικογένεια «καπετάνιων» από το χωριό!

Η παραβατική συμπεριφορά των μελών της οικογένειας, έχει οδηγήσει την κατάσταση σε οριακό επίπεδο. Μάλιστα ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό, με πρωταγωνιστή νεαρό «καπετάνιο» και κατοίκους του χωριού, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι!

Τη βραδιά εκείνη μια ηλικιωμένη γυναίκα, πήγε να χάσει τη ζωή της, με τον νεαρό να απειλεί θεούς και δαίμονες, όταν οι κάτοικοι που έβλεπαν ότι η αδιαφορία του μπορεί να …σκότωνε την άρρωστη ηλικιωμένη, ξέσπασαν σε φωνές για να λάβουν ως απάντηση ύβρεις και απειλές!

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση που χρόνο με το χρόνο αγριεύει, γιατί σε λίγο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. Θέλουμε να φύγουν από το χωριό μας, αλλιώς το μέλλον θα είναι απρόβλεπτο, όπως και οι συνέπειες», αναφέρει στο CretePlus.gr κάτοικος του χωριού.

creteplus.gr

Παιδική παράσταση "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες" στο Ρέθυμνο

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου για τη χειμερινή σεζόν 2012-2013 παρουσιάζει το παγκόσμιο λογοτεχνικό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν "Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες" σε θεατρική απόδοση Γιάννη Δεληγιάννη και σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (βραβείο "Δημήτρης Χορν" 2005).

Ο Θίασος του Γιάννη Χριστόπουλου επισκέπτεται για άλλη μία φορά την πόλη του Ρεθύμνου. "Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω και ανεβαίνει στο σανίδι από ένα θίασο με αξιόλογους ταλαντούχους ηθοποιούς και με την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ.

Οι παράστασεις θα ανέβουν στο Ωδείο Ρεθύμνου το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

ώρες παραστάσεων 5 μ.μ. & 7:30 μ.μ.

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

rethymnoguide.gr

Αναστάτωση στα Ανώγεια από την ΄΄επέλαση΄΄ των ψύλλων

Πέρα από τις κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμα και στα σχολεία της ορεινής κωμόπολης των Ανωγείων φαίνεται πως έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους οι ψύλλοι, οι οποίοι με τη δράση τους κατάφεραν και αναστάτωσαν μια ολόκληρη κοινωνία.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της περιοχής εμφανίζεται καθησυχαστικός, καθώς δηλώνει ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστία των ψύλλων και καλεί τους κατοίκους να καθαρίζουν σχολαστικά τα υπόστεγά τους, ώστε όπως λέει να μην γίνεται λόγος για... "ψύλλου πήδημα".

Αναστάτωση σε μια ολόκληρη κοινωνία, αυτή της ορεινής κωμόπολης του Μυλοποτάμου, φαίνεται πως έχει προκαλέσει η "επέλαση" των ψύλλων, που οι κάτοικοι του χωριού χαριτολογώντας τους χαρακτηρίζουν και ως οικόσιτα! Οι ψύλλοι που μεταπήδησαν στους ανθρώπους κάνοντας μάλιστα αισθητή την παρουσία τους και μέσα στις μαθητικές αίθουσες- προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό "πονοκέφαλο" στο δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο.

Το πρόβλημα με την "επέλαση" των ψύλλων δεν είναι πρωτοφανές, αφού κάθε χρόνο -κυρίως το τελευταίο διάστημα- το έργο επαναλαμβάνεται, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και της υγρασίας που συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό των ψύλλων.

Η δημοτική αρχή αυτό που κάνει είναι να ενημερώνει έναν προς έναν τους κατοίκους του χωριού, ώστε να φροντίζουν να καθαρίζουν σχολαστικά τα υπόστεγά τους. Άλλωστε, οι ψύλλοι έχουν αποτελέσει και αντικείμενο έρευνας από το κέντρο ζωονόσων με τη δημοτική αρχή να προωθεί τη λύση της δημιουργίας μιας μονάδας που θα μπορεί να συγκεντρώνει τα κτηνοτροφικά απόβλητα.

Και επειδή στην παρούσα φάση οι φήμες δεν επιβεβαιώνονται και άρα δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό, όπως λέει ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης, η όλη κουβέντα γίνεται για "ψύλλου πήδημα".

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv

Ρέθυμνο: Εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό του 547

Εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού στο Ρέθυμνο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για απόφαση όλων όσων υπηρετούν στο Ρέθυμνο στο συγκεκριμένο τάγμα, με στόχο όσες ποσότητες αίματος συλλεχθούν να διατεθούν για τις ανάγκες του νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Η αιμοδοσία που γίνεται σε συνεργασία με τη Μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου θα γίνει στην Λέσχη Αξιωματικών Ρεθύμνου από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.

Αυγενάκης: Το ΤΕΕ δεν μπορεί να κωλυσιεργεί τη λειτουργία του κράτους

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα «παράνομης διακοπής του ηλεκτρονικού συστήματος τακτοποίησης των αυθαιρέτων και την ανάγκη τροποποίησης του Νόμου 4014/2011», μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.

Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «ο Νόμος 4014/2011, άρθρο 24 παράγραφος 3 ορίζει ότι για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση της τακτοποίησης των αυθαιρέτων εν όλω ή εν μέρει μπορεί να ανατεθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με κάλυψη των αναγκαίων λειτουργικών του εξόδων από το Πράσινο Ταμείο, η ανάπτυξη και η αρχική διαχείριση του αντίστοιχου πληροφοριακού συστήματος. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μπορεί να θεσπίζεται διαφορετική διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση του παρόντος και την καταβολή του ειδικού προστίμου διατήρησης με τη χρήση ηλεκτρονικών τεχνολογιών, την απευθείας υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στις αρμόδιες υπηρεσίες και την απευθείας έκδοση των πράξεων υπολογισμού των προστίμων και διατήρησης. Ειδικότερα, μπορεί να καθορίζεται ότι το έντυπο και η αίτηση μπορούν να αποσταλούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και στη συνέχεια να εκδίδεται μονοσήμαντος αριθμός της αίτησης, ο οποίος συνιστά αριθμό πρωτοκόλλου και με βάση τον οποίο θα γίνονται οι πληρωμές του προστίμου, προσωρινός υπολογισμός του προστίμου και των δόσεων. Με τον προσωρινό υπολογισμό, την έκδοση του αριθμού της αίτησης του αυθαιρέτου και το αποδεικτικό είσπραξης του παραβόλου ξεκινά η εξόφληση του ποσού του προστίμου. Με την έκδοση της παραπάνω απόφασης μπορεί να καθορίζεται ότι η διαδικασία της υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος διεκπεραιώνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της, και παύει η ισχύς των διατάξεων, που προβλέπουν την διεκπεραίωση της διαδικασίας με την υποβολή έντυπων δικαιολογητικών. Ωστόσο, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει κηρύξει σειρά απεργιών προς ικανοποίηση των συνδικαλιστικών του αιτημάτων. Κλείνοντας τις υπηρεσίες του, ταυτόχρονα παύει να λειτουργεί και το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων και τακτοποιήσεων των αυθαιρέτων, με αποτέλεσμα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί (διπλωματούχοι και πτυχιούχοι) να πλήττονται οικονομικά, ενώ καθυστερεί σημαντικά ένας μεγάλος όγκος υποθέσεων των πελατών τους».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη με την «παράνομη διακοπή του ηλεκτρονικού συστήματος τακτοποίησης των αυθαιρέτων επί της ουσίας καταπατάται το δημόσιο συμφέρον καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα αυθαίρετά τους και τις μεταβιβάσεις τους» ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα και να τροποποιήσει τον Νόμο 4014/2011, καθιερώνοντας το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (και τις υπηρεσίες αυτού), αρμόδιο φορέα διαχείρισης του ηλεκτρονικού συστήματος τακτοποίησης των αυθαιρέτων και διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ομαλή διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...