Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Την Κυριακή 16 Ιουνίου το "Run Greece" στο Ηράκλειο

Την επόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο μια σπουδαία όσο και μαζική διοργάνωση στίβου.

Ο λόγος για το «Run Greece», που αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με συμμάχους-συνεργάτες την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πόλεις της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Το Run Greece είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που θα προβάλλει τη χώρα, το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις ιστορικές πόλεις/τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.

Με ανακοίνωση του, το τμήμα Αθλητισμού του δήμου Ρεθύμνου, κάνει γνωστό στους Ρεθυμνιώτες φίλους των αγώνων δρόμων, πως σε περίπτωση επαρκών συμμετοχών από το Ρέθυμνο θα ναυλωθεί Λεωφορείο. Πληροφορίες: http://run-greece.gr/

Ηράκλειο: Επιστημονικές διαλέξεις για τις Νανοεπιστήμες

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), διοργανώνει για δέκατο τρίτο συνεχές έτος στο Ηράκλειο τις σεμιναριακές διαλέξεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου, «The Onassis Foundation Science Lecture Series», από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου. Οι Διαλέξεις Ωνάσης 2013 είναι αφιερωμένες στη Φυσική και στη Χημεία  και έχουν ως θέμα: «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογία».

Κεντρικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Κονσταντίν Νοβοσέλοφ που πήρε το 2010 το βραβείο Νόμπελ Φυσικής, για την ανακάλυψη του Γραφενίου, υλικού με μοναδικές ιδιότητες, σε ηλικία μόλις 36 ετών, γεγονός που τον καθιστά τον νεότερο Νομπελίστα Φυσικής των τελευταίων 40 χρόνων.

Οι άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές είναι οι: Φαέθων Αβούρης, Αντρέα Φεράρι, Στέφαν Ρος, Κριστιάν Τόμσεν, Πολ Βέις και Χούα Ζαγκ.

Στις διαλέξεις θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο Γραφένιο και τις πάμπολλες εφαρμογές του. Το Γραφένιο αποτελεί το υλικό του μέλλοντος αφού διαθέτει μεταξύ άλλων, απαράμιλλες ηλεκτρονικές, μηχανικές, και οπτικές ιδιότητες. Ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 6.500 πατέντες για αναμενόμενες εφαρμογές του. Μάλιστα πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας τη σημασία του, ανακήρυξε το Γραφένιο  ως τεχνολογία του μέλλοντος και διέθεσε για τις περαιτέρω έρευνες σε αυτό ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην επόμενη δεκαετία.

Οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση που διεξάγονται από το έτος 2001 στο Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρονται πάντοτε σε θέματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς έρευνας και έχουν καθιερωθεί ως ο πλέον υψηλού επιπέδου αντίστοιχος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάθε κύκλος διαλέξεων διαρκεί μια εβδομάδα και απευθύνεται σε φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Σε έως 35 Έλληνες και 15 φοιτητές από άλλες χώρες, που γίνονται δεκτοί να συμμετάσχουν, παρέχονται άριστες δυνατότητες επικοινωνίας, γνωριμίας και πληροφόρησης από τους πλέον εξέχοντες επιστήμονες στον κόσμο. Έτσι μπορούν να προγραμματίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την επιστημονική τους καριέρα. Τo Ίδρυμα Ωνάση καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής στο Ηράκλειο της Κρήτης των ομιλητών και όλων των φοιτητών που γίνονται δεκτοί.

“CRETAN UNION CUP”: Κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός τον Οκτώβριο στην Κρήτη

Η θάλασσα της Κρήτης που από τα προϊστορικά χρόνια ήταν το σταυροδρόμι ιστιοπλόων και θαλασσοπόρων όλης της Μεσογείου, θα φιλοξενήσει τους σύγχρονους ιστιοπλόους του κόσμου σε μια διεθνή διοργάνωση με την επωνυμία 'Cretan Union Cup'. 

Πρόκειται για ένα κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Οκτώβριο στο νησί από τους τοπικούς ναυταθλητικούς ομίλους και την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Το κορυφαίο γεγονός που θα εξελιχθεί στα Χανιά, στο Ρέθυμνο στο Ηράκλειο στον Άγιο Νικόλαο σύμφωνα με τους διοργανωτές μπορεί να καταστήσει την Κρήτη παγκόσμιο ναυταθλητικό προορισμό αλλά και να αναδείξει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και της Ελλάδας.

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας 'Cretan Union Cup' θα πραγματοποιηθεί  στα βόρεια παράλια της Κρήτης από 14 έως 20 Οκτωβρίου, ενώ προβλέπονται και παράλληλες εκδηλώσεις παραδοσιακού-πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το κορυφαίο γεγονός που θα ενώσει αθλητές και τις «θάλασσες του κόσμου» στηρίζουν οι ναυταθλητικοί σύλλογοι του νησιού και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες χώρες, ενώ θα καλυφθεί τηλεοπτικά από μεγάλα δορυφορικά κανάλια.

Χθες στην Περιφέρεια Κρήτης σε συνέντευξη τύπου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη (φωτ.), ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα-Πρόεδρος του ΝΟ Γαζίου Γ. Παλλήκαρης, και  ο Πρόεδρος του ΝΟ Αγ. Νικολάου Δημ. Αλτσιάδης παρουσίασαν τις λεπτομέρειες του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης «πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που στηρίζουμε και πραγματοποιούμε με τους ιστιοπλοϊκούς συλλόγους του νησιού. Μια σπουδαία διοργάνωση που έρχεται να προβάλλει την ιστορία τον θαλάσσιο πλούτο της Κρήτης, αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα του νησιού.  Παράλληλα να αναδείξουμε τον τόπο μας ως ένα ιδανικό ναυταθλητικό  προορισμό».

Από την πλευρά του ο κ. Παλλήκαρης, είπε ότι «στους αγώνες αυτούς, που θα προσπαθήσουμε να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο ή κάθε δυο χρόνια, θα πάρουν μέρος και οι 10 όμιλοι της Κρήτης, αλλά και πολλοί όμιλοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Πρόκειται για ένα διεθνές αθλητικό γεγονός, που θα προβάλλει την Ελλάδα και την Κρήτη  στο εξωτερικό, ενώ ήδη υπάρχουν συμμετοχές από Ιταλία, ΗΠΑ, Κροατία και Ισραήλ κ.α.».

Αναλυτική ενημέρωση για την διεξαγωγή των αγώνων, το πρόγραμμα, και τις διαδρομές στην ιστοσελίδα www.cucup.org


haniotika-nea.gr

Σχεδιασμοί - προτάσεις για τα Χανιά του μέλλοντος

Προτάσεις για τα Χανιά του μέλλοντος με βάση την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου από τους ίδιους τους πολίτες, θα περιλαμβάνει το τριήμερο εκδηλώσεων p_public που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 του μηνός. Το τριήμερο περιλαμβάνει διαλέξεις αλλά και πλούσια δρώμενα, με μουσικές, εκθέσεις και… χρώματα, σε δρόμους και πλατείες της παλιάς πόλης. Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή στις 9 το βράδυ στην Πύλη Sabbionara με την εγκατάσταση 'Le Corbusier’s voyage reORIENTed, 1911-2011' και μουσική από τον Mr. Z.

Στην ουσία, η πόλη και ιδιαίτερα η παλιά πόλη των Χανίων θα μετατραπεί τις τρεις αυτές ημέρες σε μια ασταμάτηση γιορτή, πρόταγμα της οποίας θα είναι η ανάδειξη σημείων της περιοχής. Παράλληλα, οι διαλέξεις που θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων θα επιχειρήσουν να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τις πόλεις του μέλλοντος. Για παράδειγμα, μία από τις διαλέξεις, το Σάββατο μετά τις 10 το πρωί, θα έχει θέμα: "Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο ανοιχτών χώρων: µία ολιστική αστική στρατηγική". Προέρχεται από την Ομάδα ενοποίησης ανοιχτών και πράσινων χώρων Χανίων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων. Η ομάδα εργασίας συστάθηκε το 2009, δεδομένου των προβλημάτων και εδραιωμένων θέσεων πάνω στο ζήτημα της σχέσης δομημένου αδόμητου χώρου στα σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα, με αντικείμενο μελέτης την "ενοποίηση των ανοικτών και πράσινων χώρων στην πόλη των Χανίων". Η πρότασή τους στηρίζεται στην εγκαθίδρυση ενός πράσινου δικτύου, που εκτός ότι συνδέει ανοικτούς και πράσινους χώρους, χρησιμοποιείται σαν ρυθμιστής στη διαχείριση των λοιπών δικτύων.
Να σημειώσουμε ότι το τριήμερο φεστιβάλ: p_public 2013 θα διοργανώσει η ομάδα p_public του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων για 4η συνεχή χρονιά. Ο βασικός κορμός του αποτελείται από ένα διήμερο δημόσιων συζητήσεων - παρουσιάσεων, από νέους επιστήμονες και παράλληλα από μια σειρά γεγονότων - εικαστικών εγκαταστάσεων από καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού που φιλοδοξούν να αλλάξουν το αστικό και φυσικό τοπίο της πόλης.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η 28η Ε.Β.Α..

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις στο Πνευματικό Κέντρο το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου ως εξής. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 9:45 το πρωί του Σαββάτου με χαιρετισμούς και θα ακολουθήσουν:
10π.μ.: Αντί προλόγου: Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο ανοιχτών χώρων: μία ολιστική αστική στρατηγική.
10:15π.μ.: Ομάδα ενοποίησης ανοιχτών και πράσινων χώρων Χανίων, ΤΕΕ/ΤΔΚ-ΣΑΧ.
10:45π.μ.: Ποιοι οι παράγοντες που φαίνεται να έχουν επηρεάσει την εξέλιξη του δημόσιου χώρου;
• Αθηναϊκό παράδοξο, ερωτηματικό (Αθηνά Σταματοπούλου, Αρχιτέκτων Μηχ. ΕΜΠ).
• The Thick City - Μία έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα (Fabiano Micocci, Δρ. Αρχιτέκτων Παν. Φλωρεντίας, MArch UniRoma3).
• Physical computing. Η πληροφορία στον Φυσικό Χώρο (Ααρών Κοέν, Αρχιτέκτων Μηχ. ΕΜΠ, MArch Pratt Inst., MPS NYU, Άγγελος Φλώρος, Αρχιτέκτων Μηχ. ΑΠΘ, MPS NYU).
• Η αρχιτεκτονική του 'πλεονάσματος' στην εποχή της παγκόσμιας τάξης. Η περίπτωση της Waterfront City του Rem Koolhaas στο Ντουμπάι. (Χριστίνα Μαϊστρέλη, Αρχιτέκτων Μηχ. ΑΠΘ, MArch ΕΜΠ).
12:30μ.: Μακροχρόνιος αστικός σχεδιασμός.
• Ανάπλαση μέσω μετατροπών σε ανοιχτούς χώρους: μία σχεδιαστική πρόταση για την περιοχή Gallaratese-Qt8 στο Μιλάνο. (Elena Fontanella, Αρχιτέκτων, MArch & υποψ. PhD Πολυτ. Μιλάνου
Noheir Elgendy, Δρ. Αρχιτέκτων, Πολυτ. Μιλάνου, Παν. Καΐρου, MLA Παν. Κατάνια).
• Από το αρχιτεκτονικό αντικείμενο στην αρχιτεκτονική στρατηγική του χώρου. (Micromega Architecture & Strategies, Αλέξανδρος Ζώμας, Αρχιτέκτων Μηχ. ΑΠΘ, MSc ΕΜΠ, Μαρία Παπαβασιλείου, Αρχιτέκτων Μηχ. ΕΜΠ, MSc Science Po Paris).
• H Ζώσα Πόλη: η έννοια της άυλης κώμης (Αριστοτέλης Δημητρακόπουλος, Αρχιτέκτων & υποψ. PhD ΕΜΠ, MArch Yale).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Την Κυριακή 9 Ιουλίου οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί με το εξής πρόγραμμα:
• Απρόβλεπτη / 'αυτοφυής' εξέλιξη: Από "τεχνητούς" σε "φυσικούς" δημόσιους χώρους. (Chiara Toscani, Δρ. Αρχιτέκτων, Πολυτ. Μιλάνου).
• REAR WINDOW ή "η μητρόπολη των ενδιάμεσων χώρων". (Ester Dedé, Αρχιτέκτων, MArch & υποψ. PhD Πολυτ. Μιλάνου)
• Δημόσια ευαισθητοποίηση στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. (Μαρία Ανδρουλάκη, Αρχιτέκτων Μηχ. ΕΜΠ, ΜSc & υποψ. PhD Παν. Εδιμβούργου).
• Η άδηλα Μινωική Πόλη: πόλη ως οίκος, ο οίκος ως λαβύρινθος και η Αυτοβιογραφική Αστικότητα (Αριστοτέλης Δημητρακόπουλος, Αρχιτέκτων & υποψ. PhD ΕΜΠ, MArch Yale).
• 3 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για τον δημόσιο χώρο (Δήμητρα Βογιατζάκη, Αρχιτέκτων Μηχ. ΕΜΠ).
12:30μ.: Στοιχεία του δημόσιου χώρου που δεν επιβίωσαν και για ποιούς λόγους.
• Ο παραλληλισμός αρχιτεκτονικής βιολογίας και η εξέλιξη των ειδών και της πόλης (Ναταλία Ντουρουντάκη, Αρχιτέκτων Μηχ. Παν. Θεσσαλίας).
• ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ: αλόγιστος φωτισμός δημόσιων χώρων - επιπτώσεις στον σύγχρονο τρόπο ζωής (Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης - Χρίστος Σωτηρόπουλος).

ΔΡΩΜΕΝΑ
Τα δρώμενα θα αρχίσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου με το εξής πρόγραμμα:
•7μ.μ.: Φωτογραφική έκθεση & Συμμετοχικό δρώμενο 'Do It Yourself | Who’s the designer', από την ομάδα Papairlines στην Πλατεία επί της οδού Νικηφόρου Επισκόπου (όπισθεν Δημοτικού Ωδείου) Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013.
•7μ.μ.: Σκηνικό παιχνιδιού 'Play & Stroll in the city| Bet on!', από την Έλλη Γκολογκίνα στην οδό Επισκόπου Καλλίστου.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι ανταγωνισμού, όπου οι παίκτες δημιουργούν ένα νέο μονοπάτι με ξύλινες παλέτες σε διάφορους σχηματισμούς, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας που οι αντίπαλοι θα ορίσουν.
•8μ.μ.: Έκθεση φωτογραφίας με συνοδεία κειμένων 'Το τελευταίο εξιτήριο', από την ομάδα tryAngle στον Άγιο Ρόκκο.
Ο δημόσιος χώρος σε εγκατάλειψη. Ο δημόσιος χώρος σε επαναλειτουργία. Το παλιό νοσοκομείο στα Χανιά βρίσκεται χρόνια σε απόλυτη εγκατάλειψη. Μέσα από την έκθεση, γίνεται απόπειρα να δοθεί φωνή και εικόνα στην εγκατάλειψη ενός κτηρίου με έντονο συναισθηματικό φορτίο.
Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013, Ανοικτά: Κάθε απόγευμα 18.00-22.00.
•9μ.μ.: Εγκατάσταση 'Le Corbusier’s voyage reORIENTed, 1911-2011', επίσημη έναρξη εκδηλώσεων p_public 2013.
Από τους Αλέξανδρο Μαγκανιώτη, Elke Krasny, David Bergé στην Πύλη Sabbionara
Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013,  Ανοικτά: Κάθε απόγευμα 18.00-22.00
•10μ.μ.: Μουσική από τον Mr. Z..

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/6:
•6μ.μ.: Φωτογραφική έκθεση 'Ο ΔηΜΜΜόσιος Χώρος σε κίνηση'
Αφετηρία λεωφορείων 'Χανιά - Χαλέπα' στην οδό Βενιζέλου (απέναντι από τη Δημοτική Αγορά). Μετά από ανοιχτή πρόσκληση της ομάδας διοργάνωσης σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, παρουσιάζονται εντός αστικών λεωφορείων, επιλεγμένες φωτογραφίες με αναφορά στο θέμα 'ο ΔηΜΜΜόσιος Χώρος σε κίνηση'.  Η έκθεση αποκτά συμβολικό χαρακτήρα, καθώς με την τοποθέτηση των φωτογραφιών στο εσωτερικό των αστικών λεωφορείων, υπογραμμίζεται η σημασία της χρήσης των Mέσων Mαζικής Mεταφοράς.
Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013, Διαδρομές: 'Χανιά - Χαλέπα', 'Χανιά - Άγιοι Απόστολοι', 'Χανιά - Πολυτεχνείο', 'Χανιά - Σούδα'
•7μ.μ.: Θεατρική παράσταση 'Αγγέλα' του Γιώργου Σεβαστίκογλου, από τη θεατρική ομάδα 'Πράξεως Μίμηση' της πρωτοβουλίας 'Πολύδραση' στα βόρεια σκαλάκια της Δημοτικής Αγοράς (οδός Τσουδερών).
Πρόκειται για την πρώτη παράσταση της θεατρικής ομάδας 'Πράξεως Μίμηση' της πρωτοβουλίας 'Πολυδράση'.
•7μ.μ.: Διαδραστική ηχητική εγκατάσταση 'Αντηχήσεις: W14 / Convento', από τη Μαρία Παπαδομανωλάκη στο Convento Αγίου Νικολάου (Σπλάντζια).
Διάρκεια: 08.06.2013 - 09.06.2013, 19.00 - 21.00
•8μ.μ.: Εγκατάσταση 'Συναντήσεις Εφήμερες',α πό τον Στέφανο Παπαϊωάννου στην Υπόγεια Κρήνη Αγίου Νικολάου (Σπλάντζια).
Η εγκατάσταση θα λειτουργήσει μία νύχτα μόνο, από τo σούρουπο έως το ξημέρωμα.
Διάρκεια: 08.06.2013, Ανοικτά: 20.00-06.00
•9 μ.μ.: Εγκατάσταση 'Physical Tweets', από τους Ααρών Κοέν και Άγγελο Φλώρο στην Πλατεία 1821 (Σπλάντζια).
Η εγκατάσταση 'Physical Tweets' συνθέτει σε πραγματικό χρόνο τη ροή των δεδομένων όπως αυτά παράγονται συλλογικά από τους χρήστες του 'p_public2013' στο Twitter.
•10μ.μ.: Διαδραστική video εγκατάσταση 'Θρυμματίζοντας τον Δημόσιο Χώρο', από τους Σπύρο Αμπανάβο και Γιώργο Παπούλια στις Εσοχές του τείχους κάτω από τον Προμαχώνα Mocenigo (Πύλη της Άμμου).
Διάρκεια: 08.06.2013 - 09.06.2013
•10μ.μ.: Urban Sounds Συναυλία με τους Φανταστικοί Ήχοι, KU, My Drunken Haze στον Προμαχώνα Mocenigo (Πύλη της Άμμου).

ΚΥΡΙΑΚΗ 9.6:
•5:30 μ.μ.: Κυνήγι θησαυρού 'Μία βόλτα στα Χανιά 5.000 χρόνων', από το 'Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου' με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Αγοράς
Στόχος του δρώμενου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την Παλιά Πόλη των Χανίων, μια πόλη που κατοικείται αδιαλείπτως από την Παλαιολιθική Εποχή.
•7μ.μ.: Διαδραστική εγκατάσταση 'Treelogy'
Από τους Αναγνωστάκη Κατερίνα, Γάκα Χρήστο, Δουμάνη Χριστίνα, Κουτλάκη Στέλλα, Ουρανό Ζαχαρία στην πλατεία επί των οδών Δαιδάλου και Γερασίμου.
Με την εγκατάσταση 'Treelogy' επιχειρείται μια σύνδεση της παρουσίας των στοιχείων του δέντρου, της σκιάς του και των ποιοτήτων που αναπτύσσονται στην πλατεία γύρω του.
Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013
8μ.μ.: Ηχητική εγκατάσταση 'Σύντομες εικαστικές δεήσεις', από τον Γιώργο Τζέλεση στο Παρεκκλήσι των Renier (οδός Μόσχων).
Μικρή εγκατάσταση από δύο έως τρία ηχητικά γλυπτά με προσδοκία τον συγχρονισμό των θεατών που προσεγγίζουν τα έργα.
Τα γλυπτά αυτά θα αποτελούνται από οικεία υλικά με στόχο τον εύκολο χειρισμό τους από το κοινό.
Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013, Ανοικτά: Κάθε απόγευμα 18.00-23.00
•9μ.μ.: Μουσική Βραδιά.
Μουσική παράσταση με τον Anamateur στον Κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης.
O Anamateur είναι ένας πιανίστας και τραγουδιστής που αναβιώνει με σύγχρονο τρόπο το κωμικοτραγικό στοιχείο της jazz του ’30 μέσα από standards των Fats Waller, Cole Porter, Duke Ellington και δικές του πρωτότυπες συνθέσεις.
•10μ.μ.: Αστροπαρατήρηση
Από τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης στο τμήμα λιμένα μπροστά από το Φρούριο Φιρκά.
•10μ.μ.+: Σβήσιμο εγκατάστασης 'Open'
Από τη Μαρίκα Κωνσταντινίδου στο Αστικό κενό δίπλα από το Γιαλί Τζαμισί.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
•Λιμενοβραχίονας (Διαδρομή προς το Φάρο) - Εγκατάσταση 'Open'
Από τη Μαρίκα Κωνσταντινίδου
Η εγκατάσταση "Open" συνίσταται από μία φωτεινή επιγραφή τοποθετημένη στο λιμενοβραχίονα του Παλιού Λιμανιού.
Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013
•Τοιχογραφία με στένσιλ 'Sleeping project: Fan#2, Before-after'
Από τους Vincent Parisot και Ειρήνη Λιναρδάκη,
•Προμαχώνας Mocenigo (Πύλη της Άμμου) - Εγκατάσταση '…Εντός και εκτός των τειχών'
Από τους Βαφειάδη Μιχάλη, Μπάλα Ηρώ, Ζιρώ Ιάσων, Ιωαννίδη Δανάη, Στενού Μυρτώ, Γεωργαντζή Μαριλένα.
Διάρκεια: 07.06.2013 - 09.06.2013
•Οδός Δαιδάλου - Σκηνικό παιχνιδιού 'Play & Stroll in the city | Dizzy tree…' Από την Έλλη Γκολογκίνα

haniotika-nea.gr

Πλειστηριασμοί υπό έντονες αποδοκιμασίες και παρουσία των ΜΑΤ

Παρουσία των ΜΑΤ, χωρίς επεισόδια, αλλά υπό τις έντονες αποδοκιμασίες μελών της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, κατά την αποχώρηση συμβολαιογράφων και εκπροσώπων των τραπεζών, έγιναν οι δύο από τους τρεις προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων σήμερα στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.

Το πρώτο αφορούσε σε ακίνητο των sm Αριάδνη, στη συμβολή των οδών 1866 και Καρτερού, το οποίο κατακυρώθηκε σε Τράπεζα στην τιμή του 1.500.001 ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην Ελιά του Δήμου Χερσονήσου το οποίο κατακυρώθηκε επίσης σε Τράπεζα, στην τιμή των 20.000 ευρώ ενώ στην τρίτη περίπτωση δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι διαδικασίες δεν κινήθηκαν από τράπεζες, αν και κατέληξαν σε αυτές, αλλά αφορούσαν σε διαφορές εταιρειών μεταξύ τους

Σύμφωνα με δηλώσεις των μελών της Λαϊκής Στάσης Πήρωμών, οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζονται κάθε Τετάρτη έξω από το Ειρηνοδικείο


cretalive.gr

Κρήτη: Πατέρας και κόρη καλωσόρισαν τους τουρίστες με απάτη

Οι 7 Γερμανοί τουρίστες βγήκαν από το αεροδρόμιο, έπεσαν πάνω στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, που φρόντισαν να τους ''καλωσορίσουν'' με τον δικό τους τρόπο...

Οι συλλήψεις έγιναν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για άγρα πελατών και υποκλοπή μεταφορικού έργου των ταξί. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν αργά χθες το απόγευμα (03-06-2013) 50χρονος και 28χρονη, πατέρας και κόρη, ιδιοκτήτες εταιρείας ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, οι οποίοι με ένα βαν μετέφεραν επτά Γερμανούς τουρίστες στο Πάνορμο χρεώνοντας "χρυσή" την κούρσα.

Η σύλληψη των δύο έγινε επ' αυτοφώρω και ενώπιον του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί Στέφανου Σμυρνιωτάκη, ο οποίος ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων από την αστυνομία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα...
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...