Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Συναντήσεις Μαν. Κεφαλογιάννη για σύνδεση Βορίζιων- Ανωγείων μέσω ορεινού όγκου Νίδας

Kαι την απαγόρευση αλιείας από τις Μηχανότρατες στον Κόλπο της Μεσαράς

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Μανώλη Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κατά την διάρκεια της οποίας εξετάστηκε το ζήτημα της σύνδεσης των Δήμων Φαιστού και Ανωγείων από το επαρχιακό οδικό δίκτυο  Βορίζιων-Ανώγεια μέσω του ορεινού όγκου της Νίδας.

Τόσο ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης όσο και ο Διευθυντής της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου Αναστάσιος Ιωάννου δεσμεύτηκαν ότι μετά και από τα σχετικά αιτήματα των φορέων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Βοριζίων  και Ανωγείων θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα για την παραπάνω σύνδεση  η οποία θα λύσει πολλά προβλήματα συγκοινωνιακά ,τουριστικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, θα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνης και θα προστατεύσει το μεγαλύτερο πρινόδασος της Κρήτης ,το δάσος του Ρούβα.

Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφτηκε τα γραφεία της  Περιφέρειας Κρήτης  όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη  κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ευρυπίδη Κουκιαδάκη από τους οποίους ζήτησε την επίσπευση της συμπληρωματικής αιτιολογημένης  μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες η οποία χρειάζεται για να οριστικοποιηθεί η απαγόρευση αλιείας από τις Μηχανότρατες στον Κόλπο της Μεσαράς όπως ενημέρωσε  ο Υπουργός Γεωργίας κ. Τσαυτάρη τον κ. Κεφαλογιάννη σε πρόσφατη παρέμβαση του για το θέμα αυτό.

«Όργιο» ανασφάλιστης εργασίας στην Κρήτη

Τουλάχιστον 60 άτομα έχουν συλληφθεί μόνο στο νομό Ηρακλείου, τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο ερευνών της Επιθεώρησης Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας για τη «μαύρη» εργασία στα ξενοδοχεία.

Πολυμελές κύκλωμα μετέφερε στην Κρήτη -και όχι μόνο- υποψήφιους εργαζόμενους από διάφορες χώρες. Οι εργαζόμενοι προωθούνταν σε θέσεις εργασίας, χωρίς να ασφαλίζονται, με την όλη διαδικασία να παρουσιάζεται ως καθ' όλα νόμιμη, καθώς «φαίνονταν» ασφαλισμένοι στη χώρα καταγωγής τους. Η έρευνα, ωστόσο, απέδειξε ότι ήταν ανασφάλιστοι τόσο στη χώρα τους όσο και στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση έχει συνταχθεί σχετικό πόρισμα, ενώ έχει ζητηθεί η εισαγγελική παρέμβαση.

Πηγή: cretalive.gr

Η Emirates αναζητά αεροσυνοδούς στο Ηράκλειο !

Δύο ημέρες καριέρας, μία στην Αθήνα και μία στο Ηράκλειο, διοργανώνει η αεροπορική εταιρεία Emirates, η οποία σκοπεύει να εντάξει στο δυναμικό της 3.800 αεροσυνοδούς εντός του έτους.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου διοργανώνεται η Ημέρα Καριέρας στο Ηράκλειο στο ξενοδοχείο Galaxy, ενώ στην Αθήνα η αντίστοιχη ημέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 31 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Athens Electra Palace.

Την Ημέρα Καριέρας, υποψήφιοι γυναίκες και άντρες, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με εκπροσώπους της Emirates και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία καθώς επίσης και για τη δουλειά του πληρώματος καμπίνας.

Λόγω της γρήγορης και δυναμικής της ανάπτυξης, η αεροπορική εταιρεία αναζητά για τη φετινή χρονιά 3.800 αεροσυνοδούς. Η Emirates προσφέρει εργασιακή εμπειρία μέσα σε μια πραγματική διεθνή ομάδα: περισσότερα από 16.000 άτομα ιπτάμενο προσωπικό, από 120 χώρες, που μιλούν περισσότερες από 50 γλώσσες.

Εργαζόμενοι πληρώνουν τις βενζίνες των επιθεωρητών για να ελέγξουν τα ξενοδοχεία της Κρήτης

Το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο πλήρωσε τα καύσιμα για το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο πλήρωσε τα καύσιμα για το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα κίνησης των επιθεωρητών προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι για την ανασφάλιστη και τη μαύρη εργασία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ηράκλειο πλήρωσε τα καύσιμα για το κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για συνθήκες γαλέρας σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επανειλημμένες εκκλήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων για έλεγχο στην αγορά εργασίας οι αρμόδιοι επιθεωρητές απαντούσαν πως η υπηρεσία αδυνατεί να χορηγήσει τα έξοδα κίνησης. Έτσι το συνδικαλιστικό όργανο κατέβαλλε το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου να φτάσουν οι επιθεωρητές μέχρι τους χώρους δουλειάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της τουριστικής περιόδου καταγράφεται βροχή καταγγελιών για τις συνθήκες εργασίας σε συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες του Ηρακλείου. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι ανώνυμες ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις οι καταγγέλλοντες προστατεύονται από το σωματείο για να μην χάσουν την δουλειά τους.

Είναι όμως γνωστό το καθεστώς κάτω από το οποίο αναγκάζονται να δουλεύουν πολλοί εργαζόμενοι καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη. Η ανασφάλιστη εργασία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης τείνουν να γίνουν κανόνας ενώ ολοένα και περισσότεροι αλλοδαποί επιστρατεύονται για να καλύψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας με χαμηλό κόστος αλλά και ανύπαρκτη εμπειρία και εξειδίκευση.

prismanews.gr

Εργαζόμενοι σε αρχαιολογικούς χώρους Κρήτης: «Όχι στις απολύσεις»

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την Επίδαυρο, συνεχίζουν και στην Κρήτη την ενημέρωση του κοινού «για τις δραματικές επιπτώσεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό από τις επικείμενες απολύσεις του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού» του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου, η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, μαζί με κλιμάκια συνδικαλιστών από τα πρωτοβάθμια σωματεία- μέλη της (Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών, Πανελλήνια Ένωση Φυλάξεως Αρχαιοτήτων) θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης (Κνωσός, Φαιστός, Μουσεία Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων).

Στα φυλλάδια, που είναι γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά, τονίζεται ότι οι 7.500 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, καθαρίστριες, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες και ειδικό επιστημονικό προσωπικό για τον αθλητισμό) που εργάζονται στους 22.000 αρχαιολογικούς χώρους και τα εκατοντάδες μουσεία και στάδια σε όλη την Ελλάδα «ποτέ δεν υπήρξαν υψηλόμισθοι, ούτε υπεράριθμοι» και ότι αν μειωθούν με τις επικείμενες απολύσεις, τότε θα δεν επαρκούν για τη λειτουργία τους.

«Εμείς, όμως, οι εργαζόμενοι θέλουμε τα μνημεία, τα μουσεία μας και τα αθλητικά στάδια ανοιχτά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι τα μνημεία έχουν φωνή και λένε: Σταματήστε εδώ και τώρα τις απολύσεις», καταλήγουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου.

Η Μενεγάκη στα Σφακιά


Στα Σφακιά στην Κρήτη βρέθηκε χθες η Ελένη Μενεγάκη, παρέα, μεταξύ άλλων, με τον ηθοποιό Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.


Η παρέα κάθισε σε μια από τις ταβέρνες και αφού απόλαυσε τους τοπικούς μεζέδες, αποχώρησε δεχόμενη τα καληνυχτίσματα των ντόπιων.





Πηγή: flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...