Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Εργαζόμενοι σε αρχαιολογικούς χώρους Κρήτης: «Όχι στις απολύσεις»

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την Επίδαυρο, συνεχίζουν και στην Κρήτη την ενημέρωση του κοινού «για τις δραματικές επιπτώσεις στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό από τις επικείμενες απολύσεις του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού» του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου, η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, μαζί με κλιμάκια συνδικαλιστών από τα πρωτοβάθμια σωματεία- μέλη της (Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών, Πανελλήνια Ένωση Φυλάξεως Αρχαιοτήτων) θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια στους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης (Κνωσός, Φαιστός, Μουσεία Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων).

Στα φυλλάδια, που είναι γραμμένα στα ελληνικά και τα αγγλικά, τονίζεται ότι οι 7.500 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές, καθαρίστριες, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, εργατοτεχνίτες και ειδικό επιστημονικό προσωπικό για τον αθλητισμό) που εργάζονται στους 22.000 αρχαιολογικούς χώρους και τα εκατοντάδες μουσεία και στάδια σε όλη την Ελλάδα «ποτέ δεν υπήρξαν υψηλόμισθοι, ούτε υπεράριθμοι» και ότι αν μειωθούν με τις επικείμενες απολύσεις, τότε θα δεν επαρκούν για τη λειτουργία τους.

«Εμείς, όμως, οι εργαζόμενοι θέλουμε τα μνημεία, τα μουσεία μας και τα αθλητικά στάδια ανοιχτά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Εμείς πιστεύουμε ότι τα μνημεία έχουν φωνή και λένε: Σταματήστε εδώ και τώρα τις απολύσεις», καταλήγουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...