Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αυγενάκης: Η μηδενική ανοχή των πολιτών αποδείχτηκε περίτρανα

Συνέντευξη τύπου για τις τρέχουσες, δραματικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, παραχώρησε στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, η συνέντευξη τύπου του κ. Αυγενάκη κινήθηκε σε πέντε (5) συγκεκριμένους άξονες:

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Πέμπτης για το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους,

Τα προχθεσινά έκτροπα και επεισόδια στις παρελάσεις της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου,

Τα τέσσερα σενάρια που προκύπτουν για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα,

Την έκκληση στον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ανάγκη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σχηματίσουν Κυβέρνησης Εκτάκτου Ανάγκης και

Την ατομική πλέον ευθύνη του κάθε Βουλευτή μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για τη συγκρότηση Κυβέρνησης Εκτάκτου Ανάγκης, με Εξωκοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό.

Ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«(…)Είναι γεγονός ότι οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτοφανώς κρίσιμες, είναι σίγουρα ιστορικές. Την Πέμπτη που μας πέρασε, η Ευρώπη μετά από αρκετές καθυστερήσεις και αναβολές πήρε τις αποφάσεις της.

Ωστόσο, η διαγραφή του ελληνικού χρέους μετά βεβαιότητας δεν είναι ούτε επίτευγμα, ούτε φυσικά συντρέχει λόγος για πανηγυρισμούς. Από την Παρασκευή, για τη χώρα μας ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μείνει δέκα χρόνια εκτός αγορών, ώστε είναι υποχρεωμένη να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό του επόμενου έτους και να δημιουργεί και πλεονάσματα. Μπορεί τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι συντάξεις να προστατευτούν, μπορεί ο Τραπεζικός τομέας να ενισχυθεί, όμως εάν δεν ληφθούν άμεσα οι σωστές πρωτοβουλίες, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά για όλους μας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει μια ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική για τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας, αυτό δηλαδή που ως Δημοκρατική Συμμαχία ζητήσαμε από τη πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση.

Η μηδενική ανοχή των πολιτών αποδείχτηκε περίτρανα την περασμένη Παρασκευή, ημέρα εορτασμού της Εθνικής μας επετείου. Βεβαίως, καταδικάζουμε απερίφραστα όλα τα επεισόδια που συνέβησαν ανήμερα της Εθνικής Επετείου, τα οποία αποτελούν προσβολή προς το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατικής τάξης.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να δοθεί εσφαλμένη ή ανεπαρκής ερμηνεία σε όσα συνέβησαν την ημέρα της Εθνικής μας εορτής, σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, όπου μάλιστα ματαιώθηκε η παρέλαση και αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (!) και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ας μην υποτιμήσουμε το συμβολισμό και αυτής της αποχώρησης.

Είναι μεγάλη η ευθύνη όσων άφησαν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που προκάλεσαν αυτή την εξέλιξη. Όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί όπου απεχώρησαν ή εκδιώχθηκαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκδιώχθηκε ή απεχώρησε το Κράτος και η Δημοκρατία!

Μιχελογιαννάκης: Ο Παπανδρέου απαντά με τον καλύτερο δημοκρατικό τρόπο

Μετά το τέλος  της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής  Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης  έκανε την ακόλουθη πολιτική δήλωση.
Η πρόταση  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για  ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα:
  1. Δίνει τη δυνατότητα άμεσης καταγραφής του λαϊκού αισθήματος, δηλαδή κορύφωση του ζητήματος της άμεσης δημοκρατίας.
  2. Δίνει τη δυνατότητα μετά από τη θετική γνώμη του λαού, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για αναμόρφωση του κράτους και αποκατάσταση των αδυνάτων που θα φανεί και με την κατάθεση, πριν από το δημοψήφισμα, του φορολογικού νομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.
  3. Θέτει σε αντιπαράθεση και σε κρίση ευθύνης το συντηρητικό χώρο και την άλλη αριστερά, όσον αφορά την ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης διαχείρισης τους δημόσιου χρέους που το ίδιο το πολιτικό σύστημα γέννησε.
  4. Δεν θέτει σε καμία περίπτωση εκβιασμό, ούτε δημιουργεί προβλήματα τεχνικού χαρακτήρα που πολλοί ήδη προανήγγειλαν, καθώς η κυβέρνηση δεσμεύεται να τελειοποιήσει την πρόταση-διαπραγμάτευσή της.
  Στις φωνές  που έλεγαν «δώστε μας το δικαίωμα να μιλήσουμε, γιατί δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη» ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά με τον καλύτερο δημοκρατικό  τρόπο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...