Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δεύτερο Γκάλοπ: Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπροστά με 1,2 %

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 1,2 % έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 20,8% ενώ η ΝΔ 19,6%.

Η Χρυσή Αυγή, αναδεικνύεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τρίτο κόμμα με 8,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στην τέταρτη θέση με 7,3%.

 Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία». Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει (44%).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Νέα δημοσκόπηση :Σε απόσταση αναπνοής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 24.2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί στην τέταρτη θέση. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΕΔΩ

Άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός επιχειρηματίας Μιχάλης Τακάκης

Σε ηλικία 59 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας Μιχάλης Τακάκης, αφού έδωσε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο εκλιπών, πατέρας δύο παιδιών, ήταν γνωστός εμπορικός αντιπρόσωπος, με δραστηριότητα σε όλη την Κρήτη, και ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την ακεραιότητας του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Σάββατο στις 5.00 το απόγευμα, από το Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου

Ηράκλειο: Νεκρός ο 17χρονος ύστερα από συμπλοκή μεταξύ οικογενειών για κτηματικές διαφορές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αιματηρό επεισόδιο ξεκίνησε όταν μια ομάδα 4-5 ατόμων, μέλη οικογενειών που τους χωρίζουν κτηματικές διαφορές, "πιάστηκε" στα χέρια...

Γρήγορα τις μπουνιές διαδέχτηκαν πυροβολισμοί και μαχαιρώματα που έπεφταν βροχή μεταξύ των εμπλεκόμενων με συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων που μεταφέρθηκαν όλοι στο Κέντρο Υγείας Χάρακα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 17χρονος που είχε τραυματιστεί από όπλο, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στα τραύματά του.

Οι υπόλοιποι τραυματίες θα διακομιστούν από το Κέντρο Υγείας Χάρακα στα δύο Νοσοκομεία του Ηρακλείου, σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, για να μην βρεθούν στον ίδιο χώρο οι αντιμαχόμενες οικογένειες.
flashnews.gr

Κι άλλος σεισμός στην Κρήτη

Στις 11:45 πμ οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών (ml) της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή, νότια του Λασιθίου. Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 92 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Να τονίσουμε πως δύο λεπτά αργότερα, στις 11: 47 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,0 βαθμών (mb) της κλίμακας Ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Πηγή: flashnews.gr

Χερσόνησος: Έχασαν το παιδί ... μέσα απ'το σχολείο! - Συνελήφθησαν δύο νηπιαγωγοί

Μέσα από τα μάτια των νηπιαγωγών το έσκασε ένα 4χρονο αγοράκι από το σχολείο του!


Σύμφωνα με το cretalive.gr το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο 2ο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο του δήμου Χερσονήσου, την περασμένη Τρίτη, όπου υπηρετούν μία μόνιμη και μια αναπληρώτρια νηπιαγωγοί.
Τη μέρα εκείνη, στο νηπιαγωγείο επικράτησε αναστάτωση, όταν ένα από τα παιδάκια έπεσε και χτύπησε στη μύτη. Έως ότου του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ένα 4χρονο παιδί από τη Σερβία βρήκε ευκαιρία και, κυριολεκτικά, κάτω από τη μύτη των νηπιαγωγών, πήρε την τσάντα του, πήδηξε από τα κάγκελα και το'σκασε!
Στο σχολείο επικράτησε πανικός, μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία του μικρού, το οποίο αναζητούσαν ... οι πάντες για ώρα! Αμέσως ενημερώθηκαν η σχολική σύμβουλος, η προϊσταμένη της α'βάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, ακόμη και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης και φυσικά ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος κατέφθασε αναστατωμένος.
Το παιδί αρκετή ώρα μετά βρέθηκε σε ένα δρόμο λίγο πιο μακριά από το σχολείο, ενώ ο πατέρας έξαλλος, πήγε στο Α.Τ. Χερσονήσου και υπέβαλε μήνυση για παραμέληση ανηλίκου. Οι δύο νηπιαγωγοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ο Εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο για την υπόθεση.

Σεισμός 4,9 δυτικά των Χανίων.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:47 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά της Κρήτης σε απόσταση 147 χιλιομέτρων δυτικά των Χανίων.

Το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Πηγή: flashnews.gr

Λασίθι: Αγροτικό μπλόκο για τα νέα μέτρα - Απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις!

Στους δρόμους οι αγροτικοί φορείς του Λασιθίου, με φόντο τα νέα σκληρά μέτρα που πλήττουν και τους ίδιους. Σημείο συνάντησης η γέφυρα Φρούζη, ανάμεσα σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα.

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε στις 10.00 σε πόλεις και χωριά του Λασιθίου, από εκει ξεκίνησαν οι προ συγκεντρώσεις με τελικό προορισμό τη γέφυρα, την οποία απέκλεισαν συμβολικά, χωρίς να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι αγρότες μοίρασαν έντυπο υλικό με τα αιτήματα τους στους διερχόμενους οδηγούς.

Χανιά: Πυρκαγιά στην Μάλαξα - Υπό έλεγχο η φωτιά στην Σούδα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11.00 το πρωί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη χορτολιβαδική περιοχή στη Μαλάξα Χανίων. 

Η φωτιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν ήδη χερσαίες δυνάμεις.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή από το Καλάμι μέχρι τα Άπτερα στη Σούδα του δήμου Χανίων. H φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα (20-09-2012) σε έξι εστίες και σε μέτωπο 3,5 χιλιομέτρων, πάνω από την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτεφρώθηκαν καλλιέργειες σε έκταση 10 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 300 στρεμμάτων. Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και κάτοικοι της περιοχής.

Οι φλόγες απείλησαν τον αρχαιολογικό χώρο της «Απτέρας» αλλά και κατοικίες, ωστόσο η άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης αποσόβησε αυτό τον κίνδυνο. Το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως οφείλεται σε εμπρησμό.

«Φύτρωναν από παντού φλόγες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.
Εξαιτίας της πυρκαγιάς «απογυμνώθηκε» η πλαγιά του βουνού που βρίσκεται πάνω και παράλληλα από την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου και εκφράζεται ανησυχία πως κατά τη χειμερινή περίοδο με τις βροχές, θα υπάρχουν συχνές κατολισθήσεις και καταπτώσεις.

Το θέμα απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες που ήδη εξετάζουν τρόπους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο, ενώ και για σήμερα συνιστάται η προσοχή των οδηγών που διέρχονται από την εθνική οδό.

Ανάσα για τους συνταξιούχ​ους και μισθωτούς η διαταγή του Ειρηνοδίκη Χανίων

Με την προσωρινή διαταγή που το Ειρηνοδικείο Χανίων εξέδωσε, η οικογένεια των δανειοληπτών πέτυχε:
- Να απαγορευτεί στις πιστώτριες Τράπεζες η επίσπευση διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη.
-Το σημαντικότερο δε επί των ασφαλιστικών μέτρων είναι και στο οποίο αξίζουν τα συγχαρητήρια στον δικαστή είναι ότι απαγορεύει στις Τράπεζες που παρακρατούσαν γύρω στα 800 Ευρώ από τον μισθό του ,τώρα μη να παρακρατούν κάθε ποσό πέραν των 100 Ευρώ μηνιαίως εκάστη.Το δικαστήριο για την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης σε τακτικό δικαστήριο , χρονικά έχει προσδιοριστεί τον 11/2016.
Επί του περιεχομένου της αίτησης του δανειολήπτη, πρόκειται για δανειολήπτη συνταξιούχο της ΔΕΗ, έγγαμο με μη εργαζόμενη σύζυγο ,με δύο ενήλικα παιδιά, αλλά οικονομικά τον επι βαρύνουν λόγω του ότι εξακολουθούν να σπουδάζουν.Το χρέος του δανειολήπτη είναι σε εννέα Τράπεζες συνολικού ύψους 209.026,42 μεταξύ αυτών και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αρκετά περιουσιακά στοιχεία, με εισόδημα καθαρό 2.405,00 Ευρώ/μήνα που όμως με τις "περικοπές" του μειώθηκε η σύνταξή του φθάνοντας στο ποσό των 1.945,89 ευρώ./μήνα.
Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , χαιρετίζει αυτή την απόφαση:
1)διότι ανοίγει δρόμο σε χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν εκχωρήσει σε διάφορες Τράπεζες δικαίωμα , να εισπράττουν το ποσό της δόσης του δανείου τους, από τον μισθό ή την σύνταξη τους, μισθό ή σύνταξη που μειώθηκε σε πολλές περιπτώσεις σε ποσοστό και 40% , χωρίς αντίστοιχη μείωση του ποσού της δόσης του δανείου, με τις Τράπεζες να εμμένουν στην Αρχική δόση, αγνοώντας ότι αυτή η εκχώρηση έγινε σε άλλη εποχή, που ο δανειζόμενος είχε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί. .Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δημοσίου υπαλλήλου από το Ρέθυμνο, που το ποσό που παίρνει στα χέρια της από τον μισθό της είναι 100 Ευρώ.
2)Καθώς τέτοιες αποφάσεις δίνουν την πρέπουσα χρονική αλλά και οικονομική ανάσα στους δανειολήπτες να συνέλθουν, να προσαρμοστούν στην νέα κοινωοικονομική ανακατάταξη, ώστε να χαράξουν μια νέα αρχή .

Με αφαίρεση 30 βαθμών κινδυνεύει ο ΟΦΗ

Σφίγγει η θηλιά των οφειλομένων στον ΟΦΗ με την κρητική ΠΑΕ να απειλείται με αφαίρεση 30 βαθμών για οφειλές ύψους 680.000 ευρώ σε εννέα πρώην ποδοσφαιριστών του. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος εννέα πρώην ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, Κίμων Ευαγγελάτος ζητά από την ΠΑΕ να καταβάλλει εντός των επόμενων ημερών το ποσό των 680.000 ευρώ...

Διότι στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε ο σύλλογος θα κινδυνεύει με αφαίρεση 30 βαθμών από το πρωτάθλημα που διανύει, ήδη, την 3η του αγωνιστική.

Ουσιαστικά, ο νομικός εκπρόσωπος των Κατσικογιάννη, Μπουλούτ, Μπαρτζώκα, Ψωμά, Κιάσσο, Κασμερίδη, Μπερτίν, Αγρίτη και Ρούσεφ είχε έρθει σε διακανονισμό με τους ιθύνοντες του ΟΦΗ στην περίοδο της αδειοδότησης. Βλέπει, όμως, πως δεν κινείται φύλλο με την πλευρά των παικτών μέσω του δικηγόρου τους να καταγγέλλουν πως δεν πήραν την πρώτη δόση που ήταν προγραμματισμένη να δοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου λόγω του ότι καθυστέρησε να σταλθεί η εκχώρηση που τους είχε γίνει από την ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα.. Ετσι προσέφυγαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την εκδίκαση της καταγγελίας τους να ορίζεται για την ερχόμενη Τρίτη (25/09).

Ετσι οι εννέα ποδοσφαιριστές απαιτούν να πάρουν άμεσα 680.000 ευρώ με την κρητική ΠΑΕ, η οποία υποστηρίζει πως το όλο πρόβλημα προέκυψε από μερικά κατασχετήρια άλλων παικτών, στους οποίους όφειλε η ομάδα με συνέπεια να «τραβήξουν» τα χρήματα από τους λογαριασμούς των παικτών και να μείνουν απλήρωτοι οι εννέα εν λόγω ποδοσφαιριστές. Ετσι υποστηρίζουν πως με επιχειρήματα θα αποδείξουν την ερχόμενη Τρίτη (25/9) πως δεν ευθύνονται, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο.

enimerwsi.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...