Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο εκθεσιακό κέντρο Γουβών


Το εκθεσιακό κέντρο Γουβών επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης όπου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης Ξενοδοχειακού Επαγγελματικού εξοπλισμού.

Φρίκη: Eξόντωση ζώων μπροστά σε ανήλικους μαθητές στην Κρήτη

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση μιας ακόμη μαζικής εξόντωσης ζώων σε γειτονιά του Ηρακλείου, μπροστά μάλιστα στα μάτια ανήλικων μαθητών που βλέπουν δηλητηριασμένα αδέσποτα νεκρά στο δρόμο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, στην περιοχή Κορώνι Μαργαρά, σε μια μεγάλη έκταση, κάποιος ή κάποιοι επιδίδονται στην εξόντωση αδέσποτων τα οποία δηλητηριάζουν με φόλες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βρει μαρτυρικό θάνατο 8 αδέσποτα σκυλιά και αρκετές γάτες.

Κρίσιμη δίκη για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ στο Ηράκλειο

Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, εκδικάζεται, μετά από αναβολή, η αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ/ΕΡΑ Ηρακλείου Κρήτης, κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. 


Την αγωγή έχουν κάνει 20 εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηρακλείου και τον τηλεοπτικό σταθμό Ηρακλείου (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί). Η δίκη είχε αναβληθεί πριν από 15 μέρες, μετά από αίτημα των συνηγόρων του Δημοσίου, προκειμένου να «ενημερωθούν».

Στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Κρήτης οργανώνουν στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ημερίδα με θέμα:

«Η Κοινωνική Πρόνοια και η Κοινωνική Φροντίδα για τα άτομα με αναπηρία στην Περιφέρεια Κρήτης σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 & ώρα 10:00 π.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, οδός Εφέσου στο Λιμάνι Ηρακλείου Κρήτης.

Διοργάνωση συνεδρίου στο Ρέθυμνο για τον ρωσικό τουρισμό, τον Απρίλιο του 2014

Η διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου στο Ρέθυμνο, θα λειτουργούσε ενισχυτικά στο ήδη μεγάλο, ανοδικό ρεύμα τουριστών προς το νομό. Σημειώνεται ότι το 2013, οι Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν το Ρέθυμνο ως τον πιο αγαπημένο τους προορισμό στην Ελλάδα.

Σημαντικές επαφές με φορείς, tour operators και δημοσιογράφους του τουρισμού είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανώλης Τσακαλάκης, κατά την επίσκεψή τους στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.

ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΒΑΦΗ Έξι ανοιχτά «μαθήματα» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Καθώς το έτος Καβάφη πλησιάζει στο τέλος του, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνουν στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου, κύκλο συναντήσεων με τον Αλεξανδρινό.

Τα «μαθήματα» με θέμα την καβαφική ποίηση θα προσφερθούν σε τρία διαδοχικά σαββατιάτικα πρωινά (30Νοέμβρη, 7 και 14 Δεκέμβρη, 11.00΄ – 13.00΄), από δύο ομιλητές κάθε φορά, και είναι ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ανακατασκευάζουν το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη

Στην έγκριση της μελέτης ανάπλασης, αποκατάστασης και επισκευής της πατρικής οικίας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, προχώρησε ομόφωνα - κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του - το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής - και της δέσμευσης του Δημάρχου Χανίων Μ. Σκουλάκή στον ίδιο το Μίκη Θεοδωράκη κατά την τελευταία επίσκεψη του στα Χανιά - να μετατραπεί η οικία σε μουσειακό – εκθεσιακό χώρο, στο οποίο θα υπάρχουν αντικείμενα, που έχουν σχέση με την παρουσία της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά, δυνατότητα ηλεκτρονικής πρόσβασης στο έργο του συνθέτη, βιβλιογραφικό υλικό, ενώ στο χώρο θα φιλοξενούνται και ερευνητικά εργαστήρια με αντικείμενο σχετικό με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Κατάληψη στο δημαρχείο του Αγίου Νικολάου προχωρούν οι γονείς με τα παιδιά τους

Σε κατάληψη του δημαρχείου στον 'Άγιο Νικόλαο προχωρούν αύριο στις 11.45 οι γονείς με τα παιδιά τους. Αναλυτικά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν τα εξής:


Σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των 5 παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, στους οποίους φιλοξενούνται 300 περίπου παιδιά, νοιώθουμε εξαιρετικά ανήσυχα με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την απογύμνωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου από προσωπικό.

Τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τρεις ασθενείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ίδια θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων.


Ο πρώτος σεισμός - μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - κατεγράφη στην 1:49 πμ, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας και σε εστιακό βάθος δύο χιλιομέτρων.

Μαθητές από την Κρήτη επισκέφτηκαν το Κοινοβούλιο

Μαθητές, γονείς και συνοδοί εκπαιδευτικοί του 1ου και του 2ου Δημοτικού Μαλίων καθώς και του 2ου Δημοτικού Νεάπολης Λασιθίου που βρίσκονται σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το κτίριο του Κοινοβουλίου, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την πολιτική και πολιτειακή ιστορία της Ελλάδας, για τον κοινοβουλευτισμό, αλλά και για την ιστορία και τις λειτουργίες του κτιρίου.

Κόντρα στον καιρό η ΑΝΕΚ με βελτιωμένα τα μεγέθη

Μείωση ζημιών, αύξηση μεικτών κερδών και περιορισμός λειτουργικού κόστους


Βελτίωση στα λειτουργικά του αποτελέσματα και μείωση ζημιών πέτυχε ο όμιλος ΑΝΕΚ στο εννεάμηνο του 2013, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών.

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 144,5 εκατ. ευρώ, έναντι 160,9 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που,  όπως επισημαίνει η ΑΝΕΚ, οφείλεται κυρίως στη διακοπή δραστηριοποίησης (από τον Οκτώβριο του 2012) στην ενδοκυκλαδική γραμμή και στη γραμμή του ανατολικού Αιγαίου. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών της μητρικής ανήλθε σε 125 εκατ. ευρώ έναντι 134,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2012.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...