Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Καλλιεργούσε χασισόδεντρα μέσα στο... θερμοκήπιό του!

Δενδρύλια κάνναβης καλλιεργούσε μέσα στο θερμοκήπιό του ένας 35χρονος που συνελήφθη... χθες το μεσημέρι, στον Κόκκινο Πύργο.

Χθες το μεσημέρι, έγινε έλεγχος στο θερμοκήπιο όπου βρέθηκαν τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 40 έως 70 εκ. και μία νάιλον συσκευασία η οποία περιείχε πενήντα οκτώ σπόρους κάνναβης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τυμπακίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 50 έως 120 εκ, τα οποία διατηρούσε σε δώμα, για την σωστή ανάπτυξη των οποίων ο 35χρονος είχε τοποθετήσει τρεις προβολείς όπου σε συνδυασμό με ηλεκτρικό υγραντήρα, ψηφιακό θερμόμετρο και εξαερισμό, θα πετύχαινε τις κατάλληλες συνθήκες για την σωστή ανάπτυξη τους!

Επίσης, βρέθηκε κι ένα τετράδιο σημειώσεων, στο οποίο αναγράφονταν οδηγίες και παρατηρήσεις σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών ενώ ο επίδοξος καλλιεργητής θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
cretalive.gr

Αγ. Νικόλαος: Σοκ...Έπεσε θύμα βιασμού από ανήλικους!

Εξιχνιάστηκε χθες από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Αγίου Νικολάου, υπόθεση βιασμού, σε βάρος 39χρονης, από την Ιταλία.

Ειδικότερα προ ημερών στον Άγιο Νικόλαο δύο άγνωστοι άνδρες, προσέγγισαν την 39χρονη και, αφού την ακινητοποίησαν, την οδήγησαν σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή και τη βίασαν!

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, προέκυψε ότι δράστες του βιασμού είναι δύο...16χρονοι από την Αλβανία, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και προσήχθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Νικόλαου.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης ορίων του αυτοφώρου. Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Αμιρά Βιάννου: Ξεσηκώθηκαν εξαιτίας της περιοδείας Χρυσαυγιτών!

Ξεσηκωμός στα Αμιρά της Βιάννου, αυτή την ώρα, καθώς κάτοικοι της περιοχής αντέδρασαν εντονότατα στο άκουσμα της είδησης ότι στα "καμμένα" χωριά της περιοχής επρόκειτο να περιοδεύσουν μέλη της "Χρυσής Αυγής'!

Πλήθος κατοίκων βγήκαν από τα σπίτια τους και με αστραπιαίες κινήσεις συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία.

Με δήλωσή του ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν σε χώματα ιερά όπου χύθηκε αίμα από τους Γερμανούς κατακτητές, να περιοδεύουν άνθρωποι με τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης σημείωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του ότι:

"Πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να επισκεφτούν οργανωμένα τον Δήμο Βιάννου. Είναι ελεύθεροι να μοιράσουν τα ψηφοδέλτιά τους, γιατί αυτό επιτάσσουν οι κανόνες δημοκρατίας. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να διαλαλήσουν τα φιλοναζιστικά τους αισθήματα και τους αγκυλωτούς σταυρούς.

Για τούτο και πρώτη ίσως φορά, η φιλόξενη Βιάννος αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε τέτοιες «επισκέψεις». Οι φιλήσυχοι κάτοικοι από τα καμένα και αιματοβαμμένα χωριά του Δήμου Βιάννου αισθάνονται προσβεβλημένοι, όταν δέχονται επισκέψεις ομάδων που διακατέχονται από ναζιστικές αρχές και ιδέες.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα των θυμάτων της γερμανικής κατοχής και γενικότερα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας, τους ενημερώνουμε ότι στον τόπο μας είναι ανεπιθύμητοι".

CRETALIVE.GR

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Βόμβα έπεσε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, με τον Γραμματέα Νεολαίας στο Ηράκλειο, να παραιτείται από το κόμμα.
Ο Ζαχαρίας Στειακάκης, φαίνεται πως προετοίμαζε την παραίτηση του εδώ και μέρες, ενώ ήδη την έχει παραδώσει στο Γραμματέα της Νομαρχιακής. Πόλεμος μετά την παραίτηση, αναμένεται να ξεσπάσει ξανά μεταξύ «Προεδρικών» και «Βενιζελικών».

«Παραίτηση – φωτιά» επισκιάζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές της 6ης Μαΐου στο Ηράκλειο, αφού ο Γραμματέας Νεολαίας του κόμματος Ζαχαρίας Στειακάκης, δήλωσε πως αποχωρεί από το κόμμα.
Ο Γραμματέας της Νεολαίας μάλιστα, έχει ήδη από χθες το απόγευμα καταθέσει την παραίτηση του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, η οποία ωστόσο δεν την έχει κοινοποιήσει επίσημα πουθενά ακόμη.
Η ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση για το κόμμα στο Ηράκλειο, αλλά και το γεγονός πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έχουν αγγίξει ιστορικά χαμηλά ποσοστά, -όπως φαίνεται να αποδεικνύεται από μυστικές δημοσκοπήσεις , αποτελούν παραμέτρους που δεν επιτρέπουν στην παράταξη πρόσθετους τριγμούς.
Γι’ αυτό το λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή δείχνει να επιδιώκει χαμηλούς τόνους, ενώ το πιθανότερο είναι πως δεν θα δημοσιοποιήσει καν το περιεχόμενο της επιστολής, υπό το φόβο ακόμα μεγαλύτερης κόντρας.
Και ο κ. Στειακάκης όμως, με δηλώσεις του στην «Π», θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην δώσει έκταση σ’ ένα θέμα, που αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλές αναταράξεις.
«Η παραίτηση μου είναι γεγονός και το κείμενο παραίτησης μου βρίσκεται στα χέρια του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου» ανέφερε με δηλώσεις του στην «Π» ο κ. Στειακάκης για να προσθέσει:
«Για μένα το θέμα θεωρείται λήξαν. Από κει και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω ποια στάση θα κρατήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή. Για λόγους ευθιξίας πάντως δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης, αν η παράταξη δεν θελήσει η ίδια να ανακοινώσει το κείμενο που παρέλαβε».
Αξίζει να τονιστεί πάντως, πως παρά τις όποιες διαφωνίες με το κόμμα, ο κ. Στειακάκης, σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο, είχε τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του ως Γραμματέας, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με επιστολή του μάλιστα προς τα Μέσα (την οποία δημοσίευσε και η «Π») είχε απευθύνει ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ηράκλειο, την προηγούμενη Παρασκευή.
Συνέπειες
Δύσκολη αναμένεται η επόμενη ημέρα για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, μετά την αποχώρηση του Γραμματέα. Κι αυτό γιατί, ο Ζαχαρίας Στειακάκης, αποτελούσε ένα αξιόμαχο στέλεχος που είχε καταφέρει να ανεβάσει τη Νεολαία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι φήμες θέλουν τα ηνία της Νεολαίας να περνούν σταδιακά στους «Βενιζελικούς» και τα στελέχη που τάσσονταν υπέρ του Ζαχαρία Στειακάκη να καταλαμβάνουν έναν ουδέτερο πλέον ρόλο. Τα σενάρια περί πρόσθετης απομάκρυνσης στελεχών δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον άμεσα, αφού οι υπόλοιποι Νεολαίοι προτιμούν να κρατήσουν στάση αναμονής.
Αντιπαράθεση στο παρασκήνιο
Αν και δεν ανακοινώνονται, προφανή είναι τα αίτια αποχώρησης του Γραμματέα της Νεολαίας. Η μεγάλη κόντρα που υπάρχει μεταξύ «προεδρικών» και «Βενιζελικών» στο Ηράκλειο, συντηρείται εδώ και χρόνια, με την συντριπτική πλειοψηφία της Νεολαίας του κόμματος στο Ηράκλειο να βρίσκεται στην πλευρά Παπανδρέου. Η ανάληψη της προεδρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ «πάγωσε» πολλά στελέχη του κόμματος. Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας επιπρόσθετα, με τον οποίο η Νεολαία του Ηρακλείου είχε παραδοσιακά κόντρα, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε ένα ραγισμένο ποτήρι, για τον Ζαχαρία Στειακάκη.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Π», στελέχη από το πολύ στενό περιβάλλον του Γραμματέα της Νεολαίας επιχείρησαν να τον μεταπείσουν τις τελευταίες δύο ημέρες, ωστόσο η απόφαση του νέου γιατρού, ήταν ειλημμένη.
www.patris.gr

ΧΑΝΙΑ: Super puma για 65χρονο τουρίστα

RSAF Super Puma
RSAF Super Puma (Photo credit: kelvin255)
Στο Νοσοκομείο Χανίων νοσηλεύεται 65χρονος επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος τραυματίστηκε, ενώ το πλοίο βρισκόταν κοντά στο λιμάνι των Χανίων και για την μεταφορά του χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι 65χρονος αλλοδαπός, επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «ΜΑRΙΝΑ» σημαίας Marshall Islands, το οποίο είχε αποπλεύσει από Μονεμβασιά με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και έπλεε 50 ν.μ. βορειοδυτικά λιμένα Χανίων, έχριζε άμεσης μεταφοράς λόγω τραυματισμού του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 65χρονο από το κρουαζιερόπλοιο, μαζί με την σύζυγο του και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων όπου παραμένει για νοσηλεία.
Enhanced by Zemanta

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Άλλος ένας νεκρός σε τροχαίο

Τελειωμό δεν έχουν τα τροχαία δυστυχήματα στο Νομό Ηρακλείου. Άλλος ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο και, μάλιστα, σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου.

Πρόκειται για έναν 25χρονο, ο οποίος, λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα, έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε και έπεσε σε πεζοδρόμιο στη Λεωφόρο Καλοκαιρινού.

Ο άτυχος οδηγός, που δε φορούσε κράνος, έχασε τη ζωή του ακαριαία. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.


Πηγή: flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...