Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Παραιτήθηκε ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο

Βόμβα έπεσε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, με τον Γραμματέα Νεολαίας στο Ηράκλειο, να παραιτείται από το κόμμα.
Ο Ζαχαρίας Στειακάκης, φαίνεται πως προετοίμαζε την παραίτηση του εδώ και μέρες, ενώ ήδη την έχει παραδώσει στο Γραμματέα της Νομαρχιακής. Πόλεμος μετά την παραίτηση, αναμένεται να ξεσπάσει ξανά μεταξύ «Προεδρικών» και «Βενιζελικών».

«Παραίτηση – φωτιά» επισκιάζει το τοπικό ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές της 6ης Μαΐου στο Ηράκλειο, αφού ο Γραμματέας Νεολαίας του κόμματος Ζαχαρίας Στειακάκης, δήλωσε πως αποχωρεί από το κόμμα.
Ο Γραμματέας της Νεολαίας μάλιστα, έχει ήδη από χθες το απόγευμα καταθέσει την παραίτηση του στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, η οποία ωστόσο δεν την έχει κοινοποιήσει επίσημα πουθενά ακόμη.
Η ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση για το κόμμα στο Ηράκλειο, αλλά και το γεγονός πως τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έχουν αγγίξει ιστορικά χαμηλά ποσοστά, -όπως φαίνεται να αποδεικνύεται από μυστικές δημοσκοπήσεις , αποτελούν παραμέτρους που δεν επιτρέπουν στην παράταξη πρόσθετους τριγμούς.
Γι’ αυτό το λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή δείχνει να επιδιώκει χαμηλούς τόνους, ενώ το πιθανότερο είναι πως δεν θα δημοσιοποιήσει καν το περιεχόμενο της επιστολής, υπό το φόβο ακόμα μεγαλύτερης κόντρας.
Και ο κ. Στειακάκης όμως, με δηλώσεις του στην «Π», θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην δώσει έκταση σ’ ένα θέμα, που αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλές αναταράξεις.
«Η παραίτηση μου είναι γεγονός και το κείμενο παραίτησης μου βρίσκεται στα χέρια του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου» ανέφερε με δηλώσεις του στην «Π» ο κ. Στειακάκης για να προσθέσει:
«Για μένα το θέμα θεωρείται λήξαν. Από κει και πέρα δεν μπορώ να γνωρίζω ποια στάση θα κρατήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή. Για λόγους ευθιξίας πάντως δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης, αν η παράταξη δεν θελήσει η ίδια να ανακοινώσει το κείμενο που παρέλαβε».
Αξίζει να τονιστεί πάντως, πως παρά τις όποιες διαφωνίες με το κόμμα, ο κ. Στειακάκης, σεβόμενος το θεσμικό του ρόλο, είχε τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του ως Γραμματέας, μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με επιστολή του μάλιστα προς τα Μέσα (την οποία δημοσίευσε και η «Π») είχε απευθύνει ευρύ κάλεσμα συμμετοχής στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ηράκλειο, την προηγούμενη Παρασκευή.
Συνέπειες
Δύσκολη αναμένεται η επόμενη ημέρα για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, μετά την αποχώρηση του Γραμματέα. Κι αυτό γιατί, ο Ζαχαρίας Στειακάκης, αποτελούσε ένα αξιόμαχο στέλεχος που είχε καταφέρει να ανεβάσει τη Νεολαία σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι φήμες θέλουν τα ηνία της Νεολαίας να περνούν σταδιακά στους «Βενιζελικούς» και τα στελέχη που τάσσονταν υπέρ του Ζαχαρία Στειακάκη να καταλαμβάνουν έναν ουδέτερο πλέον ρόλο. Τα σενάρια περί πρόσθετης απομάκρυνσης στελεχών δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον άμεσα, αφού οι υπόλοιποι Νεολαίοι προτιμούν να κρατήσουν στάση αναμονής.
Αντιπαράθεση στο παρασκήνιο
Αν και δεν ανακοινώνονται, προφανή είναι τα αίτια αποχώρησης του Γραμματέα της Νεολαίας. Η μεγάλη κόντρα που υπάρχει μεταξύ «προεδρικών» και «Βενιζελικών» στο Ηράκλειο, συντηρείται εδώ και χρόνια, με την συντριπτική πλειοψηφία της Νεολαίας του κόμματος στο Ηράκλειο να βρίσκεται στην πλευρά Παπανδρέου. Η ανάληψη της προεδρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ «πάγωσε» πολλά στελέχη του κόμματος. Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας επιπρόσθετα, με τον οποίο η Νεολαία του Ηρακλείου είχε παραδοσιακά κόντρα, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε ένα ραγισμένο ποτήρι, για τον Ζαχαρία Στειακάκη.
Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Π», στελέχη από το πολύ στενό περιβάλλον του Γραμματέα της Νεολαίας επιχείρησαν να τον μεταπείσουν τις τελευταίες δύο ημέρες, ωστόσο η απόφαση του νέου γιατρού, ήταν ειλημμένη.
www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...