Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη ως επίτιμου διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης

Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει την τιμή να αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα του Ιδρύματος τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α, τιμώντας το πολυσχιδές κοινωνικό, ανθρωπιστικό, περιβαλλοντικό και πνευματικό του έργο.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 & ώρα 12 το μεσημέρι στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

α. Είσοδος Παναγιότατου, Πρυτανικών Αρχών & Προέδρων Τμημάτων
β. Έναρξη τελετής
γ. Προσφώνηση του Πρύτανη Ιωάννη Α. Φίλη
δ. Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α’ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης
ε. Ανάγνωση του ψηφίσματος της Συγκλήτου από τον Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ιωάννη Σαριδάκη
στ. Ανάγνωση της αναγόρευσης από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού Θεόδωρο Μαρκόπουλο
ζ. Ανάγνωση του διδακτορικού τίτλου από τον Πρύτανη Ιωάννη Α. Φίλη
η. Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και το επιτηβέννιο και επίδοση των τίτλων
θ. Αντιφώνηση του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου Α’
ι. Αποχώρηση Παναγιότατου, Πρυτανικών Αρχών & Προέδρων Τμημάτων
κ. Λήξη τελετής

Κρέμασαν σκύλο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ηράκλειο

Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κακοποίησης ζώων που βγαίνουν στην επιφάνεια, με το ένα περιστατικό να είναι πιο φρικιαστικό από το άλλο και να δημιουργούνται ερωτήματα μέχρι πού μπορεί να φτάσει το αρρωστημένο μυαλό κάποιων.

Το πιο πρόσφατα κρούσμα κακοποίησης που γνωστοποιήθηκε, έγινε στις Γούρνες Ηρακλείου και είχε θύμα ένα σκύλο.

Το άτυχο ζώο βρέθηκε κρεμασμένο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο της πρώην Αμερικανικής Βάσης, με την Ζωόφιλη Δράση Ηρακλείου να απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το συμβάν να την ενημερώσει.

Πηγή: flashnews.gr

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες στο Κρυονέρι της Σητείας - Εκκενώθηκε οικισμός

Διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο Κρυονέρι Σητείας Λασιθίου, ωστόσο οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν δυσκολεύουν σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης. Νωρίς το βράδυ εκκενώθηκε οικισμός στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στην περιοχή έχουν μεταβεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και τον 'Αγιο Νικόλαο με 13 πυροσβεστικά οχήματα και 25 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού, αλλά και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτική περιοχή στο Τεφέλι του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων. Στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που κατακαίει γεωργική και χορτολιβαδική έκταση.

Ο Κεφαλογιάννης νέος Γραμματέας της ΝΔ

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εκλέχτηκε νέος Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας έναντι του Νικήτα Κακλαμάνη την πλειοψηφία των ψήφων της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Νωρίτερα ο Μ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως σε τέτοιες περιπτώσεις «δεν υπάρχουν αντίπαλοι», ενώ ερωτηθείς περί των πληροφοριών που ήθελαν στελέχη της Συγγρού να προωθούν την υποψηφιότητά του απάντησε:

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε κάθε δημοκρατική διαδικασία υπάρχει προτίμηση των στελεχών για κάποια πρόσωπα για κάποιες θέσεις. Ασφαλώς υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία μπορεί να ενοχλούν κάποιους από τους υποψηφίους, όπως είμαι εγώ ή όπως είναι ο κ. Κακλαμάνης, αλλά αυτά είναι μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής διαδικασίας».

«Εγώ δεν ρίχνω λάσπες», δήλωσε από την πλευρά του ο Ν. Κακλαμάνης και ανακοίνωσε ότι σε επιστολή προς τον απερχόμενο γενικό γραμματέα, υπό την ευθύνη του οποίου γίνονται οι εκλογές και τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής τον κ. Τραγάκη, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα.

Άρπαζαν τις αλυσίδες από τον... λαιμό ανυποψίαστων γυναικών!

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος ανυποψίαστων ηλικιωμένων γυναικών, αλλά συνελήφθησαν από τις αρχές!

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στην πόλη των Χανίων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων,έγιναν τσακωτοί δύο Αλβανοί, ηλικίας 18 και 19 ετών καθώς και ένας 19χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι για Ληστεία κατά εξακολούθηση & συναυτουργία.

Οι δράστες, δρώντας από κοινού, άρπαξαν μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, αξίας πεντακοσίων ευρώ που φορούσε στο λαιμό της 68χρονη γυναίκα!

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων εντόπισαν τους δράστες, και στην κατοχή του 18χρονου Αλβανού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι, στις 22 Αυγούστου, στα Χανιά, οι τρεις δράστες από κοινού με τον ίδιο τρόπο, αφαίρεσαν από 66χρονη γυναίκα μία χρυσή αλυσίδα και έναν σταυρό.

Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
 
cretalive.gr

"Άναψαν" τα αίματα μεταξύ αστυνομικών και νεαρών πριν τον αρραβώνα!

Ένταση επικράτησε πριν λίγη ώρα σε κατάστημα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν ομάδα του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων πήγε στην περιοχή για να κάνει ελέγχους. Στο σημείο όμως, περίμεναν τους αστυνομικούς κάποια... άτομα με άγριες διαθέσεις.

Αστυνομικοί και νεαροί ήρθαν στα χέρια και τελικά στο σημείο χρειάστηκε να κληθούν ενισχύσεις για να επαναφέρουν την τάξη. Σύμφωνα με τις -μέχρι τώρα- πληροφορίες έχουν γίνει προσαγωγές στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή και έκαναν έλεγχο σε κατάστημα όπου φυλάσσονταν κρέατα που είχαν σφαχτεί ενόψει αρραβώνα -προγραμματισμένου για απόψε.

Τα αρνιά που είχαν σφαχτεί ωστόσο δεν έφεραν σφραγίδα υγειονομικού ελέγχου. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο χωριό για να κάνουν τον έλεγχο, βρήκαν απέναντι τους το γαμπρό με όλο του το σόι να αντιδρά και από εκείνο το σημείο ξεκίνησε η μεταξύ τους συμπλοκή.

Τελικά, τόσο ο γαμπρός όσο και τα δύο του αδέρφια κατέληξαν στο τμήμα...  

Αγία Βαρβάρα Μεσσαράς: Σωρεία παραβάσεων οδήγησαν στην σύλληψη του κρεοπώλη

Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Βαρβάρας από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 50χρονος για παράβαση του Ν. περί ζωοκλοπής (Αστυνομική διάταξη).

Ειδικότερα σε έλεγχο που διενεργήθηκε από ανωτέρω Αστυνομικούς, σε κατάστημα κρεοπωλείο ιδιοκτησίας 50χρονου, διαπιστώθηκε ότι κατείχε εντός ψυγείου δύο τεμάχια κρέατος τα οποία δεν είχαν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο.

Επίσης διαπιστώθηκε να στερείται βιβλιαρίου υγείας και το κατάστημα στερείτο άδειας ίδρυσης λειτουργίας.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών.

Ρωσική απόβαση στην Κρήτη

Ρωσική απόβαση δεκάδων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και του κλάδου του real estate αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Χερσόνησο της Κρήτης καθώς οι ξένοι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουριστικό κλάδο τόσο από πλευράς διακοπών και συνεδριακού τουρισμού όσο και σε επίπεδο επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα -και υπό την προοπτική των εξελίξεων στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων- επιδεικνύουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η αποστολή θα γίνει στα πλαίσια διοργάνωσης του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου και θα περιλάβει εκτός από μεμονωμένους επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της ρωσικής οικονομίας όπως οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρωσική Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου.
Η επίσκεψη γίνεται την ώρα που ελληνικά κτηματομεσιτικά γραφεία από το καλοκαίρι αναφέρουν αυξημένο ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές που κοιτούν από οικόπεδα και σπίτια έως επιχειρήσεις. Σε περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Κρήτη οι εκτιμήσεις θέλουν ποσοστό της τάξης των 30% όλων των συναλλαγών να περιλαμβάνουν Ρώσους.
Στη Κρήτη, εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι τουρίστες σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δαπάνησαν το 2011, 199 εκατομμύρια ευρώ 164,3% περισσότερα από ότι το 2009 και φέτος αναμένεται οι αφίξεις στο νησί από της Ρωσία να φτάσουν τις 280.000 από 240.000 πέρυσι.
Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Ρώσοι δαπανούν σχεδόν 100 ευρώ την ημέρα και περισσότερα από1000 ευρώ για το σύνολο της παραμονής τους. Οι εκτιμήσεις για το 2012 μιλούν για περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες στο σύνολο των ελληνικών προορισμών.
Η εβδομάδα που έρχεται θα αποτελέσει μια άτυπη σύνοδο κορυφής των επιχειρηματιών του κλάδου των δύο χωρών και θα γίνει κάτω από την ομπρέλα του τουριστικού Forum. Εκτός από την ελίτ των tour operators αναμένονται και η ρωσική ένωση της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου και οργανισμοί τουριστικής προβολής από τη Ρωσία, έλληνες θεσμικοί παράγοντες, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες.
Στο περιθώριο του Forum αναμένεται να γίνουν και διμερείς επαφές σε κλειστές συναντήσεις επιχειρηματιών. Παρόν θα δώσουν και τα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, η περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ένωση Ξενοδόχων.

capital.gr

Πνίγηκε 59χρονος στην Κίσσαμο

Ατέλειωτη φαντάζει η μακάβρια λίστα των πνιγμών αυτό το καλοκαίρι στις θάλασσες της Κρήτης.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί, σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του Δραπανιά στην Κίσσαμο Χανίων.

Συγκεκριμένα χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από λουόμενους ένας 59χρονος άνδρας.

Ηράκλειο: Βρέθηκε ποιος έκλεψε τα δολάρια

Εξιχνιάστηκε, χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, υπόθεση κλοπής, σε βάρος 72χρονου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία του 72χρονου, πριν από μια εβδομάδα άγνωστος δράστης αφαίρεσε από υπνοδωμάτιο του, το χρηματικό ποσό των 300 δολαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 100 ευρώ περίπου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δράστης , είναι 37χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης - Ποια είναι τα κριτήρια;

Με βάση τέσσερα κριτήρια, κοινωνικά, γεωγραφικά, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το συνολικό ύψος της δαπάνης που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης είναι 120 εκατ. ευρώ και θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του 2013.

Η καταβολή του επιδόματος ενδέχεται να μη γίνει άμεσα, από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι πιθανό αυτή να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά κονδύλια στον εφετινό προϋπολογισμό και απαιτείται χρόνος μέχρι να εντοπιστούν οι δικαιούχοι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ανώγεια: O παππούς που... κόλλησε με το skype!

Ο 92χρονος μένει μόνιμα στα Ανώγεια και ενώ αρχικά δεν έδειχνε ζεστός, τώρα δεν βλέπει την ώρα να κάτσει μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού του υπολογιστή...

Ο 92χρονος Λευτέρης Αεράκης είναι ένας από τους τελευταίους εν ζωή αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Μια ζωή αγωνιζόταν, για να επιβιώσει. Να ζήσει την οικογένειά του στο όχι και τόσο προσοδοφόρο περιβάλλον του Ψηλορείτη. Σήμερα ζει στα Ανώγεια χωρίς τη συντροφιά των 3 παιδιών του, που έφυγαν από την Κρήτη για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.

Πέτυχαν, αλλά έφυγαν μακριά από την πατρική εστία και έτσι αδυνατούν να είναι εκείνα κοντά στον πατέρα τους και τα εγγόνια κοντά στον παππού τους. Πρόβλημα; Ναι, αλλά σήμερα η τεχνολογία δίνει τη λύση!
 Ο Λευτέρης Αεράκης βρήκε…παρηγοριά στο δίκτυο και στο skype μέσω του οποίου μπορεί πλέον να μιλά με τα παιδιά του, στην Αθήνα, στο Λουξεμβούργο, με τον εγγονό του στη Κοπεγχάγη και στην Ουτρέχτη! Ο ίδιος αν και στην αρχή επιφυλακτικός σήμερα έχει εξοικειωθεί τόσο με την τεχνολογία και το Ιντερνέτ που δεν βλέπει την ώρα να συνομιλήσει με τους δικούς του!

“Το γεγονός ότι τα παιδιά του και τα εγγόνια του ζουν μακριά, τον οδήγησε να αναζητήσει τεχνολογικές λύσεις για να τα βλέπει και να τα ακούει. Βρέθηκαν πρόθυμοι άνθρωποι και τον βοήθησαν και έτσι κονιορτοποίησε τις αποστάσεις. Το γεγονός ότι βρίσκονται για σπουδές  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή στο εξωτερικό δεν του δημιουργεί πρόβλημα'' είπε στο cretalive.gr, ένα από τα παιδιά του, που μπορεί πλέον να συνομιλεί καθημερινά με τον πατέρα του. Εκείνος στ’Ανώγεια ο άλλος στην Αθήνα!
“Εγώ δεν ήξερα από αυτά. Υπολογιστές και τα άλλα πως τα λέτε. Αλλά τα συνδέσανε και τώρα μιλάω όποτε μπορώ για παράδειγμα με τον εγγονό μου τον Αλέξανδρο” λέει ο ηλικιωμένος και είναι περήφανος για τον εγγονό του που πέρασε στο  πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Ηράκλειο: Η φιλενάδα της ιδιοκτήτριας, έπεσε στην παγίδα της αστυνομίας!

Δεν γνώριζε ότι παρακολουθείται και... έκανε την κίνηση που δεν έπρεπε!


Η φιλενάδα της ήταν αυτή που "ξαλάφρωνε" ανά τακτά χρονικά διαστήματα το ταμείο του καταστήματος μιας 51χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα, του Δήμου Γόρτυνας. Η 35χρονη "φίλη" συνελήφθη χθες (29-08-2012), μετά από ειδική "επιχείρηση" που στήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αγίου Μύρωνα

Όλα ξεκίνησαν όταν η 51χρονη κατήγγειλε κλοπές σε βάρος της, στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα. Σύμφωνα με το cretalive.gr, αστυνομικοί τοποθέτησαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα στο ταμείο του καταστήματος της και άρχισαν να παρακολουθούν τα όσα συνέβαιναν...

Χθες το μεσημέρι, η 35χρονη επισκέφθηκε το κατάστημα και η ιδιοκτήτρια προφασισζόμμενη δουλειά την άφησε για λίγο μόνη. Φεύγοντας από το μαγαζί η 35χρονη "έπεσε" πάνω στους αστυνομικούς. Έγινε ο σχετικός έλεγχος και βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε, ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Η 35χρονη συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη της...

Εξοντώνουν τις νεροχελώνες στον Αλμυρό στο Γάζι Ηρακλείου

Τους τελευταίους δύο μήνες οι εθελοντές του προγράμματος «Δίκτυο Παρακολούθησης της Κατάστασης των Υγρότοπων της Κρήτης» αναφέρουν συχνά την παρουσία νεκρών νεροχελώνων στον υγρότοπο Λίμνη και Ποταμό Αλμυρού του Δήμου Μαλεβιζίου.

Αυτό καταγγέλλει με σχετικό δελτίο Τύπου το WWF και τονίζει: «Στις επισκέψεις μας στην περιοχή έχουμε εντοπίσει 15 άτομα σε προχωρημένη σήψη και δυο με σπασμένο το καβούκι ενώ σίγουρα ο αριθμός των νεκρών ατόμων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Η Γραμμωτή Νεροχελώνα (Mauremys rivulata), απαντάται σε 31 νησιά της Ελλάδας.

Παρόλο που είναι ανθεκτική στη ρύπανση, το είδος απειλείται από την καταστροφή των υγρότοπων και των παρόχθιων εκτάσεων, όπου εναποθέτει τα αυγά της για να αναπαραχθεί.

Ιδιαίτερα, ο υγρότοπος του Αλμυρού ήταν ένας "παράδεισος" για τις νεροχελώνες λίγες δεκαετίες πριν.

Μέχρι και πριν 50 χρόνια διατηρούσε έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς της Κρήτης (πολλές χιλιάδες άτομα), έκτοτε όμως ο αριθμός τους μειώνεται ταχύτατα λόγω μπαζωμάτων, επιχωματώσεων, δόμησης (κυρίως παράνομης) και επέκτασης των καλλιεργειών.

Στον διαρκώς μειούμενο πληθυσμό της νεροχελώνας στον Αλμυρό προστέθηκε μια ακόμα πίεση από το ψάρεμα, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία, καθώς η περιοχή είναι Καταφύγιο Άγριας Ζωής !

Το παράνομο ψάρεμα ασκείται στον υγρότοπο του Αλμυρού συστηματικά σε τουλάχιστον 30 διαμορφωμένες θέσεις και στις 2 όχθες του ποταμού, οι οποίες μάλιστα είναι και γεμάτες σκουπίδια.

Γίνεται συνήθως με πετονιά αλλά και με ψαροντούφεκο ενώ διαδεδομένη είναι η χρήση κιούρτων. Οι κιούρτοι είναι κλωβοί-παγίδες που προσελκύουν τα ψάρια με τροφή και όταν μπουν δεν μπορούν να βγουν.

Μαζί με τα ψάρια εισέρχονται και χελώνες οι οποίες όμως δεν αντέχουν την ολονύκτια παραμονή μέσα στο νερό και πνίγονται. Τα νεκρά ζώα στη συνέχεια πετιούνται από τους ψαράδες στον ποταμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται υποβαθμιστικές ενέργειες και παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή.

Η δημοσιοποίηση καταγγελιών για εκχερσώσεις, απόθεση στερεών υλικών κ.ά., και η συνεχής ενημέρωση των υπηρεσιών για τα προβλήματα που Αλμυρού γίνεται σε μηναία σχεδόν βάση και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση.

Οι νεκρές νεροχελώνες του Αλμυρού είναι οι παράπλευρες απώλειες από μια παράνομη δραστηριότητα που ασκείται πολλά χρόνια συστηματικά χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί κανείς.

Οι πινακίδες δεν αρκούν για την προστασία. Οι κατά τον νόμο «οικείοι αρμόδιοι φορείς» του Δήμου Μαλεβιζίου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οφείλουν να κινητοποιηθούν».
flashnews.gr
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Του άρπαξαν 10.000 ευρώ μέσα από το αυτοκίνητο του

Τυχερός μέσα στη ατυχία του φάνηκε ένας 50χρονος Χανιώτης που του έκλεψαν μέσα από το Ι.Χ του 10.000 ευρώ τα οποία είχε πάρει λίγο νωρίτερα από την τράπεζα.

Το θύμα το είχαν παρακολουθήσει νωρίτερα τρία άτομα, που είδαν ότι είχε κάνει τη συγκεκριμένη ανάληψη, και είχε φυλάξει το συγκεκριμένο ποσό στο αυτοκίνητο του.

Οι Αλγερινοί δράστες ηλικίας 18, 31,και 43 ετών, επωφελήθηκαν και άρπαξαν τα χρήματα από το όχημα αλλά δυστυχώς γι αυτούς, έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 50χρονο ιδιοκτήτη. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ηράκλειο: Πήγαν να πουλήσουν τα κλοπιμαία, αλλά συνελήφθησαν...

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου,δύο Έλληνες 38 και 42 ετών, για κλοπή.

Σύμφωνα με καταγγελία 43χρονου, άγνωστοι δράστες, μπήκαν σε υπαίθριο χώρο αποθήκης οικοδομικών υλικών ιδιοκτησίας του και αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα οικοδομικής χρήσης, συνολικής αξίας 500 ευρώ περίπου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο Έλληνες είναι οι δράστες της κλοπής, χρησιμοποιώντας όχημα ιδιοκτησίας του 38χρονου. Αστυνομικοί του τμήματος Αστυνομικών επιχειρήσεων Ηρακλείου στα πλαίσια άμεσων αναζητήσεων οχήματος - δραστών, τους εντόπισαν σε επιχείρηση συλλογής και ανακύκλωσης μετάλλων στο Ηράκλειο, όπου μετέβησαν με σκοπό να πουλήσουν τα κλοπιμαία.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.

Κάτω Βιάννος: Κυκλοφορούσαν με τα κλεμμένα καλώδια

Δύο άνδρες 40 και 18 ετών συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Βιάννου ως δράστες κλοπής που είχε γίνει παραμονές του Δεκαπενταύγουστου σε  ελαιοτριβείο στη περιοχή Κάτω Βιάννος του Δήμου Βιάννου .
Οι δράστες, σύμφωνα με την καταγγελία του 54χρονου ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου ειχαν αφαιρέσει μηχανήματα και καλώδια απαραίτητα για τη λειτουργία του εργοστασίου, αξίας περίπου 50.000 χιλιάδων ευρώ .

Η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, οδήγησε στον 40χρονο και τον 18χρονο , οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες από Αστυνομικούς να κινούνται με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν καλώδια διαφόρων τύπων.

Τα καλώδια αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου, ως μέρος των αφαιρεθέντων της σε βάρος του κλοπής.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους σε όμοιες παράνομες πράξεις.

Περιφέρεια Κρήτης: Υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής 2012

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου καλεί όλους τους παραγωγούς οινοσταφύλων να υποβάλλουν Δήλωση Συγκομιδής μέχρι 31/12/2012 .

Η υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής είναι υποχρεωτική , σύμφωνα με τον ΚΑΝ(ΕΚ) 436/2009 και ΚΥΑ 286839/02-04-2009 , για όλους τους παραγωγούς οινοσταφύλων , είτε παραδίδουν τη παραγωγή τους στα οινοποιεία , είτε οινοποιούν για λογαριασμό τους (χωρική οινοποίηση ) .

Υπόχρεοι επίσης για την υποβολή της παραπάνω δήλωσης είναι και οι παραγωγοί οινοσταφύλων που δεν τρύγησαν τα οινάμπελά τους λόγω ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής από ακραία καιρικά φαινόμενα . Αυτοί οι παραγωγοί υποβάλλουν μηδενική Δήλωση Συγκομιδής στην οποία επισυνάπτεται και η αντίστοιχη Δήλωση ζημιάς που έχουν υποβάλλει στον ΕΛΓΑ.

Η υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής θα γίνεται στα εξής σημεία όπου θα βρίσκονται και τα αντίστοιχα έντυπα:

1. Στα Οινοποιεία για τους αμπελοκαλλιεργητές που παρέδωσαν σταφύλια .

2. Στο Γραφείο Αμπελουργίας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Έβανς 60 Ηράκλειο τηλ.2810-309203 & 2810-309205 ) και στα Γραφεία Αγροτικής Οικονομίας Αρκαλοχωρίου (τηλ.2891341115 κα Μυλωνά Γιώτα ή 28910-22435) , Καστελλίου (τηλ. 28910-31234) και Μοιρών ( τηλ. 28920-22375) , για τους παραγωγούς που οινοποίησαν για λογαριασμό τους ή δεν τρύγησαν τα οινάμπελά τους λόγω ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής .

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής είναι :

1 . Αριθμός Φορολογικού Μητρώου .
2. Τιμολόγια Πώλησης Οινοσταφύλων ( για τις ποσότητες που πουλήθηκαν σε οινοποιεία ).

Η υποβολή των Δηλώσεων Συγκομιδής κάθε αμπελουργικό έτος αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα με την εφαρμογή της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς στον αμπελοοινικό τομέα , και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι αμπελοκαλλιεργητές να μετέχουν στα διάφορα μέτρα του τομέα ( προγράμματα αναδιάρθρωσης , οριστική εγκατάλειψη οιναμπέλων , χορήγηση δικαιωμάτων φύτευσης οιναμπέλων , μεταβίβαση δικαιωμάτων φύτευσης μεταξύ παραγωγών , ενιαία ενίσχυση οιναμπέλων κ.λ.π.) .

Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ
ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΛΙΚΟΥ ΕΛΒΙΤΑ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΚΑΟΥΡΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ

Διανομή προϊόντων σε άπορες οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο στις Μοίρες

Διανομή προϊόντων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που συνεχίζει η αιρετή Περιφέρεια, με την  υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής, κ. Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη.

Η νέα διανομή θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου στις Μοίρες, στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Μοιρών (πάροδος ΔΕΗ Μοιρών). Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης. Προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα οι δικαιούχοι, πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Το σημαντικό έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στηρίζουν ενεργά στην διανομή αυτή, οι παρακάτω έμποροι – προμηθευτές – επιχειρηματίες τροφίμων:

-Σούπερ Μάρκετ Καδιανάκη Ανδρέα
-Ε.Α.Σ. Μεσσαράς
-Αφοί Κουνδουράκη Ο.Ε.
-Ι. Σταματάκης και Υιοί
-Coca Cola 3Ε Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε.
-Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου

Ηράκλειο: Κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα

Συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, 33χρονος Σύριος, για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο, ο 33χρονος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του, πλαστό Δελτίο ταυτότητας Αρχών Ιταλίας.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Τιπ περιποίησης για νεανικό δέρμα

Το νεανικό δέρμα δεν είναι απλή υπόθεση αλλά θέλει την φροντίδα του. Το να μάθεις να... φροντίζεις το δέρμα σου ειδικά από μικρή ηλικία είναι πολύ σημαντικό για την μελλοντική ομορφιά σου! Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τα 5 μυστικά περιποίησης για νεανικό δέρμα και άφησε το δέρμα σου να λάμψει!

Σώμα μου: η ακμή στο σώμα εκτός από το πρόσωπο σου είναι ένα ακόμη βάσανο που μπορεί να αντιμετωπίζεις σαν πιτσιρίκα. Και εδώ το μυστικό είναι εκτός από το σωστό πλύσιμο και την αποφυγή των ερεθισμών με προϊόντα που μπορεί να σου προκαλέσουν κοκκινίλες και να οξύνουν το πρόβλημα, το βασικό είναι να προσέξεις και τα ρούχα σου που πρέπει να επιτρέπουν στο δέρμα σου να αναπνέει. Τα σπυράκια στην πλάτη ή το στήθος ή γενικά τα πιο σέξι σημεία του κορμιού σου μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με το κατάλληλο αφρόλουτρο που έχει ειδική σύνθεση για την ακμή του σώματος.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά: το νεανικό σου πρόσωπο πρέπει να πλένεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα. Μην τρελαίνεσαι και πλύνε το πρόσωπο σου με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό αφρό κατά προτίμηση για να μην ξηράνει την περιοχή το σαπούνι. Απόφυγε οτιδήποτε είναι γεμάτο χημικά για να μην κάνει τραχύ το πρόσωπο σου και μην ξεχνάς ότι για να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό αρκεί να το πλένεις σωστά. Φρόντισε όταν το πλένεις να το κάνεις με κυκλικές κινήσεις και ξέχασε το σκραμπ που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σου!

Μην αγγίζετε: πόσες φορές από αμηχανία ή συνήθεια δεν πειράζεις το πρόσωπο σου με αποτέλεσμα τελικά από το ξύσιμο να καταλήξεις με πληγές; Δεν είναι πραγματικά καθόλου καλό για το δέρμα σου να το αγγίζεις με τα χέρια σου που κουβαλάνε επάνω τους ένας Θεός ξέρει πόσα μικρόβια. Μην περιμένεις να ξεφορτωθείς ποτέ την λιπαρότητα του δέρματος σου αν πειράζει συνέχεια τα σπυράκια ή το προσωπάκι σου, γι'αυτό κόψε την κακιά συνήθεια!

Ήλιε μου: ναι είναι τέλεια να καίει ο ήλιος το πρόσωπό σου και να νιώθεις το καλοκαίρι σε όλο του το μεγαλείο όμως καλό είναι να μην ξεχνάς το κακό που κάνουν οι ηλιακές ακτινοβολίες στο δέρμα σου! Το μαύρισμα δεν είναι κακό απλά το να κάθεσαι στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό σου είναι σαν να θέλεις να σκοτώσεις το δέρμα σου!
womenonly

Βιάννος: Βρέθηκαν οι διαρρήκτες του ελαιοτριβείου

Εξιχνιάστηκε χθες από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, υπόθεση κλοπής, η οποία είχε διαπραχθεί την 13/14-08-2012 στη περιοχή... Κάτω Βιάννος του Δήμου Βιάννου και είχε καταγγελθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου από 54χρονο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανωτέρω καταγγελία, άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα, μπήκαν στο ελαιοτριβείο και αφαίρεσαν, μηχανήματα και καλώδια απαραίτητα για τη λειτουργία του, αξίας πενήντα (50.000) χιλιάδων ευρώ περίπου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου, δράστες είναι δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 18 χρονών, οι οποίοι βρέθηκαν χθες από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βιάννου να κινούνται με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρουν καλώδια διαφόρων τύπων. Τα καλώδια αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου, ως μέρος των κλοπιμαίων.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου. Παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους σε όμοιες παράνομες πράξεις.
flashnews.gr

Εδραιώνονται οι βάσεις για τον ρωσικό τουρισμό στην Ελλάδα

Η πορεία και οι προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, θα εξεταστούν στο διήμερο ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ με τίτλο: «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στη Χερσόνησο στο ξενοδοχείο «Aldemar Knossos Royal» και οργανώνεται από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, πρόκειται για μια «από τις στρατηγικότερης σημασίας συναντήσεις ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων, που εδραιώνει τις βάσεις για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας».

Ακόμη, τονίζουν ότι το φόρουμ «αφορά στο σύνολο της τουριστικής Ελλάδας που έχει ή θέλει να αποκτήσει σχέσεις με τη Ρωσία, και λαμβάνει χώρα σε περίοδο ιδανική για σύναψη ή επιβεβαίωση συνεργασιών καθώς προηγείται της περιόδου υπογραφής συμβολαίων».

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, φιλοδοξούν να ανοίξουν δρόμους προβολής και συνεργασίας για τους επιχειρηματίες απ' όλο το φάσμα των τουριστικών επαγγελματιών της Ελλάδας του τουρισμού, με συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με ρώσικες επιχειρήσεις εξερχόμενου τουρισμού.

Η διημερίδα θα ασχοληθεί με θέματα Visa - Αερομεταφορές - Αεροδρόμια, στην πρώτη ενότητα συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας και με Marketing και Πωλήσεις στην Ρωσία στην δεύτερη ενότητα της πρώτης ημέρας, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις κατά την διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Φόρουμ.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και οργανισμών.

Στη διήμερη συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρώσικη Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας όπως και άλλες ρώσικες ενώσεις τουριστικού του κλάδου.

Από ελληνικής πλευράς, αναμένεται να συμμετάσχουν το υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣETE), η Ένωση Ξενοδόχων, Έλληνες ξενοδόχοι και tour operators, ενώ έχουν προσκληθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ιωάννης Μαχαιρίδης, η διοικήτρια της ΥΠΑ, Φώφη Παπαδημητροπούλου κα.

Με τον Δήμητρη Σκαρμούτσο ολοκληρώνεται το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο Domes of Elounda

Με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, κλείνει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε φέτος το καλοκαίρι για τρίτη συνεχή χρονιά το... ξενοδοχείο «Domes of Elounda στο εστιατόριο “Άνθος”, με θέα τη Σπιναλόγκα.

Οοι πρωτότυπες γεύσεις γνωστών σεφ της Ευρώπης (Emanuele Capellinni, Philippe Geneletti, Marco Garfagnini, Nikolaos Magganas) σε συνδυασμό με την πολυτέλεια και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα και του φετινού Φεστιβάλ που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Αυγούστου με τις γευστικές δημιουργίες του γνωστού έλληνα σεφ.

Ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με δημιουργική παρουσία και έμπνευση στην κρητική κουζίνα, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος κλείνει το φετινό φεστιβάλ - αφιέρωμα στο “αργό φαγητό” (slow food Celebration) προσφέροντας ως επιστέγασμα της μεγάλης γιορτής, τις δικές του δημιουργίες από τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας που συνοδεύεται από εξαιρετικά κρασιά του κρητικού αμπελώνα ολοκληρώνοντας τη μαγευτική περιπέτεια στην εμπειρία των γεύσεων.

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος θέματα του Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που αποτελεί και το πρώτο στάδιο για ένα από τα πλέον σημαντικά έργα όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού και την μορφολογική παρέμβαση στις όψεις των κτιρίων που βρίσκονται μπροστά από το μνημείο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα τους ζήτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβεριάτο κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

Ο Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό ότι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την κρατική εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε αποτελεί μέρος ενός μεγαλόπνοου σχεδίου που περιλαμβάνει και τη μελέτη ενός γενικότερου ρυθμιστικού πλαισίου (master plan) αναμένεται να αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ανθρωπότητας και ταυτόχρονα να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης αλλά και πυλώνα για άλλες περιοχές .

Ο κ. Κουράκης συζήτησε με το Υπουργό και άλλα θέματα που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου όπως χωροταξικά και Πολεοδομικά ενώ του επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των ποσών για τις βιοκλιματικές αναπλάσεις και τις χρηματοδοτήσεις πολεοδομικών μελετών από το πράσινο ταμείο.

Χάνουν την παραλία κάτω από...τα πόδια τους σε Κολυμπάρι και Ταυρωνίτη

Τεράστιο το πρόβλημα της διάβρωσης των παραλιών στην Κρήτη και κυρίως στα δυτικά - Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το άκρως σοβαρό θέμα της απώλειας παραλιών και ακτών στην Κρήτη συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ, κ. Κώστας Συνολάκης, παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα μελέτη για τη διάβρωση και την προστασία των ακτών της δυτικής Κρήτης.

Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από την μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε στα Χανιά - σε Κολυμπάρι και Ταυρωνίτη - το 2006 όταν κινδύνευσαν ακόμη και άνθρωποι από τι σφοδρές βροχοπτώσεις αφού υποχώρησε τότε η ακτή!

Το πρόβλημα με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις είναι γνωστό και πανελλαδικό..με τη δημιουργία λιμανιών και λιμενικών καταφυγίων άκριτα και χωρίς καμία απολύτως οργάνωση και μελέτη..

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι πρέπει να εξεταστεί πού πήγε η τόση.. άμμος από τις παραλίες κυρίως στα δυτικά της Κρήτης ενώ πιο δηκτικός ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι σε λίγο "η θάλασσα θα φτάσει στα...Λευκά όρη"!!!

Αυτό που αποφασίστηκε είναι νε υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΛΚΕΘΕ 380.000 ευρώ προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...