Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ρωσική απόβαση στην Κρήτη

Ρωσική απόβαση δεκάδων επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και του κλάδου του real estate αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Χερσόνησο της Κρήτης καθώς οι ξένοι επιχειρηματίες, αντιλαμβανόμενοι τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουριστικό κλάδο τόσο από πλευράς διακοπών και συνεδριακού τουρισμού όσο και σε επίπεδο επενδύσεων σε τουριστικά ακίνητα -και υπό την προοπτική των εξελίξεων στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων- επιδεικνύουν αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Η αποστολή θα γίνει στα πλαίσια διοργάνωσης του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητήριου και θα περιλάβει εκτός από μεμονωμένους επιχειρηματίες και μεγάλα ονόματα της ρωσικής οικονομίας όπως οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρωσική Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου.
Η επίσκεψη γίνεται την ώρα που ελληνικά κτηματομεσιτικά γραφεία από το καλοκαίρι αναφέρουν αυξημένο ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές που κοιτούν από οικόπεδα και σπίτια έως επιχειρήσεις. Σε περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Κρήτη οι εκτιμήσεις θέλουν ποσοστό της τάξης των 30% όλων των συναλλαγών να περιλαμβάνουν Ρώσους.
Στη Κρήτη, εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι τουρίστες σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δαπάνησαν το 2011, 199 εκατομμύρια ευρώ 164,3% περισσότερα από ότι το 2009 και φέτος αναμένεται οι αφίξεις στο νησί από της Ρωσία να φτάσουν τις 280.000 από 240.000 πέρυσι.
Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, οι Ρώσοι δαπανούν σχεδόν 100 ευρώ την ημέρα και περισσότερα από1000 ευρώ για το σύνολο της παραμονής τους. Οι εκτιμήσεις για το 2012 μιλούν για περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες στο σύνολο των ελληνικών προορισμών.
Η εβδομάδα που έρχεται θα αποτελέσει μια άτυπη σύνοδο κορυφής των επιχειρηματιών του κλάδου των δύο χωρών και θα γίνει κάτω από την ομπρέλα του τουριστικού Forum. Εκτός από την ελίτ των tour operators αναμένονται και η ρωσική ένωση της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και άλλες ρωσικές ενώσεις του κλάδου και οργανισμοί τουριστικής προβολής από τη Ρωσία, έλληνες θεσμικοί παράγοντες, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες.
Στο περιθώριο του Forum αναμένεται να γίνουν και διμερείς επαφές σε κλειστές συναντήσεις επιχειρηματιών. Παρόν θα δώσουν και τα υπουργεία Τουρισμού και Ανάπτυξης, η περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Ένωση Ξενοδόχων.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...