Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και τα αιτήματα της στην νέα Κυβέρνηση

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ.Ιωάννα Μελάκη,σε  συνέτευξη της,  σήμερα σε Ραδιοφωνικό Σταθμό της πόλης της Ιεράπετρας, ζήτησε τα εξής από την εκολαπτόμενη νέα Κυβέρνηση της Χώρας

1)Άμεσο κούρεμα των Ιδιωτικών Χρεών (νοικοκυριών και εμπόρων )μέχρι 50%

2)Κανένα σπίτι σε  πλειστηριασμό (πρώτη κατοικία)

3)Επαναπροσδιορισμό των επιτοκίων των δανείων,και σε καμία περίπτωση επικράτηση ληστρικών επιτοκίων.

4)Μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων, που ενέχουν καταχρηστικούς όρους και η καταχριστικότητα τους έχει κριθεί από τα Ελληνικά δικαστήρια

5)Διαγραφή πάσης φύσεων οφειλής, είτε για το Δημόσιο είτε ιδιωτικού χρέος όταν το εισόδημα του πολίτη αγγείζει τα όρια της φτώχειας, ή υπάρχει πρόβλημα μη ανατρέψιμης υγείας, αλλά και πολύχρονης ανεργίας και μη ανατρέψιμη βελτίωση  οικονομικής κατάστασης.

Τέλος η Πρόεδρος κ.Ιωάννα Μελάκη, δήλωσε τόσο η ΄Ενωση 'οσο και η ίδια προσωπικά ,θα σταθεί και θα στηρίξει νομικά κάθε πολίτη, που εκβιάζεται, τρομοκρατείται και θα είναι κοινωνικός αρωγός στον πολίτη που σήμερα πιέζεται  και ωθείται στα όρια της βιοσιμότητας του

Στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα του Ηρακλείου

Διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο τμήμα της πόλης του Ηρακλείου απόψε , εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ, σύμφωνα με το cretalive.gr

Το πρόβλημα , σύμφωνα με τις πληροφορίες εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές της Λεωφόρου Δημοκρατίας και της Ικάρου αλλά και σε τμήμα του κέντρου της πόλης.

Συνεργεία της επιχείρησης προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη και να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Ηράκλειο: Μετωπική λεωφορείων - ταξί για το "φιλέτο" του κέντρου

Μάχη στα χαρακώματα προ των πυλών για το "φιλέτο" του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου. Το ενδεχόμενο κυκλοφορίας διώροφων λεωφορείων... στην εντός των τειχών πόλη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των αυτοκινητιστών. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφορίας, κατά την οποίο συζητήθηκε το θέμα της αδειοδότησης και κυκλοφορίας διώροφων λεωφορείων, οι ιδιοκτήτες ταξί εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν μπλόκο σε αυτό το ενδεχόμενο. Πρόκειται για λεωφορεία που θα έχουν ρόλο «ξεναγού» στο κέντρο και την παραλιακή της πόλης, ενώ οι αυτοκινητιστές θεωρούν ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα επέφερε την οικονομική τους καταστροφή.

Σε αυτό το πλαίσιο, από χθες είναι σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες για τη στάση που θα κρατήσει η Λότζια. Μπορεί ο ρόλος του δήμου Ηρακλείου να είναι γνωμοδοτικός (την απόφαση θα την πάρουν τα υπουργεία μεταφορών και τουρισμού) ωστόσο είναι σαφές ότι η θέση του δήμου θα παίξει κυρίαρχο ρόλο.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο δήμο ούτε στα υπουργεία να δώσουν άδειες σε τέτοιου τύπου λεωφορεία. Περιμέναμε από τη Λότζια να κρατήσει συγκεκριμένη, αρνητικά στάση για το συγκεκριμένο θέμα» τόνισε μιλώντας στο prismanews ο κ. Νίκος Μακρής, από το σύλλογο ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου.
prismanews.gr

Εντοπίστηκε καλά στην υγεία της η 56χρονη Αυστριακή στα Σφακιά

Εντοπίστηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί καλά στην υγεία της η 56χρονη Αυστριακή που είχε χάσει τον προσανατολισμό της από χθες το απόγεμα... ενώ έκανε πεζοπορία στο ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στην ορεινή περιοχή των Σφακίων.

Η επισκέπτρια εντοπίστηκε σε κοντινό σημείο του μονοπατιού Ε4, στον Άγιο Ιωάννη Σφακίων.

Την γυναίκα εντόπισε κλιμάκιο Πυροσβεστών του σταθμού των Βρυσσών και ομάδα εθελοντών.

Υπενθυμίζεται πως η 56χρονη έφυγε χθες από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε για να περπατήσει στην περιοχή μεταξύ Ανώπολης και Αγ.Ιωάννη. Όμως ενώ αρχικά ακολουθούσε το μονοπάτι Ε4, κάποια στιγμή έχασε τον προσανατολισμό της και χάθηκε.

Αμέσως, με το κινητό της τηλέφωνο, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

Η 56χρονη, μετά την περιπέτεια της, επέστρεψε στο ξενοδοχείο της.
flashnews.gr

Ρέθυμνο: Οι δολοφόνοι της ηλικιωμένης στον Εσταυρωμένο πίσω από επιθέσεις σε φοιτήτριες!

Πρόκειται για τον 23χρονο Ρουμάνο και τον 28χρονο Έλληνα που είναι ήδη προφυλακισμένοι για τη φρικτή δολοφονία της 74χρονης γυναίκας. Τους "γνωρίσαμε" από το ανατριχιαστικό έγκλημα στον Εσταυρωμένο, όπου η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βρεθεί δεμένη, φιμωμένη βιασμένη και χτυπημένη μέχρι θανάτου


Όπως φαίνεται όμως, αυτό δεν ήταν το μοναδικό έγκλημα για εκείνους...

Σύμφωνα με την αστυνομία, τον τελευταίο χρόνο, οι δύο άνδρες έκαναν 15 ληστείες και διαρρήξεις σπιτιών, στην πόλη του Ρεθύμνου!

Έκλεβε και ασελγούσε σε νεαρές γυναίκες

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 23χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε σε 12 νεαρές γυναίκες στην πόλη του Ρεθύμνου, από τις οποίες έκλεβε τηλεφωνικές συσκευές, προσωπικά είδη και χρηματικά ποσά.
Ταυτόχρονα έκανε και "ασελγείς πράξεις" σε βάρος τους.
Τα αντικείμενα που έκλεβε, τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος ή τα πούλαγε μαζί με την 23χρονη σύζυγό του!

Μέρος των κλεμμένων, βρέθηκε και αφού αναγνωρίστηκε από τα θύματα, τους επιστράφηκε.

Ρουμάνος και Έλληνας μαζί, πίσω από δύο ληστείες σε βάρος γυναικών

Επίσης προέκυψε ότι, ο 23χρονος αλλοδαπός, μαζί με τον 28χρονο Έλληνα, έκαναν μία ληστεία σε βάρος δύο γυναικών και δύο κλοπές – διαρρήξεις σε βάρος δύο γυναικών στο Ρέθυμνο, με πανομοιότυπο τρόπο. Τους πήραν αντικείμενα, τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της 23χρονης -συζύγου του αλλοδαπού- βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία επιστράφηκαν στους νόμιμους κατόχους τους,
καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία είναι προϊόντα κλοπών και αναζητούνται οι νόμιμοι κάτοχοί τους.

Τέλος, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός 28χρονου Αλβανού βρέθηκε και κατασχέθηκε μία τηλεφωνική συσκευή η οποία είχε κλαπεί από μια 21χρονη κοπέλα.
Σε βάρος του, αλλά και σε βάρος της συζύγου του 23χρονου Ρουμάνου, σχηματίστηκε δικογραφία για παρασιώπηση ανεύρεσης και αποδοχή -  διάθεση προϊόντων εγκληματος αντίστοιχα.

Απολύσεις & ψαλίδισμα μισθών στην Ένωση Ηρακλείου


Το πιο εφιαλτικό σενάριο γίνεται πραγματικότητα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών ν.Ηρακλείου, όπου προοιωνίζονται δραματικές αλλαγές μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ΕΑΣΗ.

Στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος Α.Στρατάκης θα εισηγηθεί ριζικές αλλαγές τόσο στο κομμάτι των εργαζομένων όσο και στις δραστηριότητες της Ένωσης.

Πλήρη εφαρμογή των δυνατοτήτων που δίνουν οι εργασιακοί νόμοι, θα αναφέρει η εισήγηση του κ.Στρατάκη, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε μισθολογικές περικοπές της τάξης του 22%, ενώ "έρχονται" και απολύσεις που θα περιορίσουν το δυναμικό των 160 εργαζομένων, ούτε λίγο ούτε πολύ ... στο μισό!

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες της Ένωσης, ο πρόεδρος προτείνει, σε πρώτη φάση να κλείσουν ή να υπενοικιαστούν τα σούπερ μάρκετ.

http://cretalive.gr

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Το οικογενειακό επεισόδιο... αποκάλυψε ναρκωτικά!

Για άλλο λόγο τον έψαχναν και για άλλο τον συνέλαβαν...


Χθες το απόγευμα (09-05-2012), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κλήθηκαν να επέμβουν σε οικογενειακό επεισόδιο. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν έναν 38χρονο, ως εμπλεκόμενο στο επεισόδιο.

Όταν τον εντόπισαν, ο άνδρας πέταξε από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, μια χάρτινη συσκευασία με ποσότητα χασίς  μικτού βάρους 2,7 γραμμαρίων και τρία χάπια για τα οποία δεν είχε ιατρική συνταγή.

Ακόμη, σύμφωνα με το cretalive.gr, δύο άνδρες συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και χαπιών.

Ρέθυμνο: Στο σκαμνί για τον θάνατο 3 πυροσβεστών - Ζωντανεύουν εφιαλτικές μνήμες!

Μνήμες μιας τραγωδίες που κανένας δεν έχει ξεχάσει "ξυπνούν" στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου...


Ο θάνατος των τριών πυροσβεστών τον Ιούλιο του 2007 στο φαράγγι του Βόσακου έχει "στοιχειώσει" τους συναδέλφους τους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης, που με κομμένη την ανάσα πληροφορούνταν τις δραματικές εξελίξεις στη μεγάλη πυρκαγιά, πριν σχεδόν πέντε χρόνια.

Οι τρεις εποχικοί πυροσβέστες, Νικήτας Κορομηλάς, πατέρας ενός παιδιού, Στέλιος Μαρκάκης και Ηρακλής Τζανάκης κάηκαν ζωντανοί στο καθήκον, κατά τη διάρκειας της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ο τέταρτος συνάδελφος τους, ο Μανώλης Μανωλιτσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατάφερε να γλυτώσει, μπαίνοντας στο κοίλωμα μιας σπηλιάς, όμως υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί για μήνες και να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο εδώλιο παραπέμπονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια οι τρεις επικεφαλής συντονιστές της μοιραίας επιχείρησης, ως υπαίτιοι της τραγωδίας στο Δοξαρό, στις 11 Ιουλίου του 2007, όταν περίπου στις 16.00 το απόγευμα "έστειλαν" τους εποχικούς πυροσβέστες, μέλη πεζοπόρου τμήματος, στις φλόγες, μη φροντίζοντας να φορούν χιτώνιο πυροπροστασίας.

Έτσι οι πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρότατα εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού σε όλο το σώμα και δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, παράγοντες που οδήγησαν στο θάνατό τους.

Δεν έφερε έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ η επανακαταμέτρηση στο Λασίθι

Στην ΝΔ και τον Γιάννη Πλακιωτάκη παραμένει η δεύτερη έδρα του νομού Λασιθίου καθώς η επανακαταμέτρηση που αιτήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της μικρής διαφοράς... στη σταυροδοσία δεν επέφερε την ανατροπή.

Τα τοπικά στελέχη του κόμματος κατέφυγαν χτες στο εκλογοδικείο Λασιθίου καταθέτοντας αίτηση για επανακαταμέτρηση των ψήφων καθώς η διαφορά στη σταυροδοσία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόλις μερικές δεκάδες ψήφοι.

Έτσι ο Κώστας Δερμιτζάκης δεν κατάφερε να κερδίσει την έδρα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη να επανεκλέγεται και με σφραγίδα... εκλογοδικείου.
prismanews.gr

Μικροί… Αϊνστάιν από τον Άγιο Νικόλαο έφτιαξαν «υποβρύχιο»

Μια... μικρογραφία υποβρυχίου κατάφεραν να φτιάξουν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου το οποίο έκανε την πρώτη του... κατάδυση στα νερά του κολυμβητηρίου.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Ανατολή ο κ. Βασιλής Ορφανάκης μιλώντας για την προσπάθεια των παιδιών:

«Το υποβρύχιο όχημα Hydrobot, είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο MIT της Μασαχουσέτης και του Έλληνα διευθυντή του MITSG κ. Χρυσόστομου Χρυσοστομίδη. Στην Ελλάδα, σε εκπαιδευτική έκδοση, ήρθε από το Ευγενίδιο Ίδρυμα το οποίο μας έστειλε, δωρεάν, όλα τα απαραίτητα υλικά για να το κατασκευάσουμε. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται κάτι παρόμοιο στην Ελληνική εκπαίδευση.

Στον Άγιο Νικόλαο το υποβρύχιο έφτιαξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών με υπεύθυνο τον κ. Νεκτάριο Καρτεράκη και του δώσαμε το όνομα Αμφιτρίτη, η οποία, κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της θάλασσας, σύζυγος του θεού Ποσειδώνα»
prismanews.gr

Εκτός λιμανιού Ρεθύμνου ... «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια!

Σήμερα το πρωί αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι το Ρεθύμνου το κρουαζιερόπλοιο Amadea, μήκους 192 μέτρων της εταιρίας... Phoenix Cruises. Οι 500 περίπου επιβάτες που μετέφερε αποβιβάστηκαν με τα σωστικά μέσα του πλοίου, μια εικόνα που θύμιζε εποχές του 1930, όταν τότε η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μέσω των ατμοκίνητων πλοίων της εποχής, καθιστούσε απαγορευτικό το «δέσιμο» (κατάπλου) εντός του λιμανιού.

Όμως σήμερα βρισκόμαστε στο 2012 και θεωρείται ανήκουστο να δένουν πλοία εκτός ενός λιμανιού - του Ρεθύμνου - που δικαίως αξιώνει μερίδα από την τουριστική ναυτική πίτα.

Ερωτηματικά:

Πως όμως και με τι εχέγγυα, όταν υπό της παρούσες συνθήκες δεν δύναται να δέσουν μεγάλα πλοία στο λιμάνι;

Πως θα γίνει ανταγωνιστικό το Ρέθυμνο, όταν οι «κρουαζιεράδικες» εταιρίες επιλέγουν τα Χανιά και το Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο;

Γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πράττει το αυτονόητο προς αυτή την κατεύθυνση και «εξυπηρετεί» σιωπηλά τους γειτονικούς νομούς εις βάρος του Ρεθύμνου;

Και ρωτάμε το τελευταίο, διότι σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου κ. Φραγκίσκο Δασκαλάκη με τον οποίο επικοινωνήσαμε σήμερα, έχει εγκριθεί η μελέτη διαπλάτυνσης (επιπλέον 40 μέτρα) του υπάρχοντος λιμενοβραχίονα με σκοπό να απορροφηθούν τα υφιστάμενα «δόντια», που αυτά είναι που δεν επιτρέπουν την ασφαλή πλαγιοδέτηση μεγάλων πλοίων. 

Ο κ. Δασκαλάκης μας ανέφερε σήμερα, ότι ενώ η μελέτη έχει εγκριθεί από την συναρμόδια επιτροπή, το κονδύλι ομοίως έχει εγκριθεί και το έργο βρίσκεται στην φάση πραγμάτωσης, δεν έχει εντούτοις πάρει την τελευταία υπογραφή από το αρμόδιο υπουργείο.

Τι κάνει τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, όσο και οΔήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης και δεν επιμένουν (!!!) ή δεν πιέζουν για να ολοκληρωθεί το project ούτως ώστε να μπορούν να δένουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ρεθύμνου, προσδίδοντας σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία; Ποιος είναι ο λόγος που εμμέσως πλην σαφώς τα «οφέλη» αυτά πάνε στους γείτονες νομούς και ποια τα «οφέλη» των τοπικών αρχόντων που εμφανώς εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς εις βάρος του τοπικού κοινωνικού συνόλου;

Για την ιστορία των 192 μέτρων κρουαζιερόπλοιο Amadea θα μπορούσε να δέσει σήμερα μόνο με την βοήθεια ρυμουλκών πλοιαρίων, τα οποία υπάρχουν μόνο στα Χανιά και για αυτό το λόγο ο πλοίαρχος και η πλοιοκτήτρια εταιρία Phoenix Cruises, αποφάσισαν σύμφωνα με έγκυρες πηγές, να μην δαπανήσουν το ποσό που χρειαζόταν για ένα τέτοιο κατάπλου εντός του λιμανιού και έτσι προτίμησαν την αποβίβαση των τουριστών τους με τα σωστικά μέσα του διαθέτει το πλοίο.

Πόσα όμως πλοία και πόσοι τουρίστες έχουν την διάθεση, την όρεξη και τον χρόνο να αποβιβάζονται με αναχρονιστικές μεθόδους (του 1930!) και τι απώλειες από τουριστικό συνάλλαγμα έχουμε;
Απαντήσεις που καλούνται να δώσουν η κ. Λιονή, ο κος Μαρινάκης κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως αλλά ουσιαστικά και οι δύο εκπρόσωποι της πολιτειακής ηγεσίας το νομού, ήτοι οι κ.κ. Μανώλης Όθωνας και Όλγα Κεφαλογιάννη, που όμως τα τελευταία τρία σχεδόν χρόνια ασχολούνται με «άλλες ...πιοοο σοβαρές» εργασίες!

Αναμένουμε σαφώς και διάβημα διαμαρτυρίας επί του ιδίου σκοπού, τόσο από τονΕμπορικό Σύλλογο (κ. Μανώλη Ψαρουδάκη), όσο και από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου (κ.κ. Γ.Γιακουμάκη και Βαγγ. Μανιουδάκη).
agorapress.gr

Εκείνοι κολυμπούσαν, κι οι άλλοι τους ..."μαδούσαν"!

Απελπιστική είναι η κατάσταση με τις κλοπές σε βάρος τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Μεσαράς.Φαίνεται ότι δεν περνά μέρα που οι κλέφτες και οι μικροαπατεώνες που κινούνται και δρουν στα νότια παράλια της Κρήτης να μη βάλουν στο μάτι ξένους επισκέπτες. Μετά τα ανησυχητικά κρούσματα που σημειώθηκαν στο χώρο στάθμευσης του Μινωικού Ανακτόρου της Φαιστού πριν μερικές μέρες, χθες το μεσημέρι έγινε μία ακόμα κλοπή, αυτή τη φορά στην περιοχή του Κομμού.

Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού, ενός Άγγλου και μίας Αμερικάνας που εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα τους στην όμορφη απομονωμένη παραλία του νότου. Όταν το ζευγάρι, στις 5 το απόγευμα επέστρεψε στο αμάξι του το βρήκε ανοικτό και από μέσα έλειπαν ένα σακ-βουαγιάζ και μία τσάντα ώμου που είχαν μέσα μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, φίλτρα και φακούς καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού. Επίσης μέσα υπήρχαν 400 δολάρια, 500 λίρες Αγγλίας και 700 ευρώ καθώς και πιστωτικές κάρτες. Συνολικά η ζημιά τους ξεπέρασε τις 8.000 ευρώ, σύμφωνα με την καταγγελία. Το ζευγάρι έφυγε από τον Κομμό και πήγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα των Μοιρών όπου και κατήγγειλε την κλοπή .

Έκλεψαν και Γερμανό

Λίγη ώρα αργότερα στο τμήμα εμφανίστηκε και ένας Γερμανός που ζει μόνιμα στην περιοχή του Σίβα και κατήγγειλε ότι άγνωστοι του παραβίασαν τα δύο κοντέινερ που χρησιμοποιεί ως αποθήκη στο χωριό και του πήραν από μέσα ξυλουργικά εργαλεία αξίας 12.000 ευρώ.

Οι κλοπές έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στην ενδοχώρα και προβληματίζουν τις διωκτικές αρχές που καταγράφουν εξαιρετικά αυξημένο τον αριθμό των κρουσμάτων σε βάρος των ξένων επισκεπτών. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους και στις πολυσύχναστες παραλίες.

Παρά τις περιπολίες και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας οι κλέφτες φαίνεται ότι φροντίζουν να επιδεικνύουν υπομονή και επιμονή επιλέγοντας πάντα τα θύματα να είναι αλλοδαποί χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες όχι μόνο του νόμου αλλά και τις συνέπειες στον τουρισμό με την άσχημη εικόνα που δημιουργούν.
prismanews.gr

Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστριας στα Χανιά

Μία γυναίκα αυστριακής καταγωγής έχασε τον προσανατολισμό της αργά το απόγευμα στα Χανιά.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η 60χρονη επικοινώνησε με το ξενοδoxείο όπου διέμενε κι αυτό με τη σειρά του με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής των Σφακίων, ζητώντας βοήθεια, καθώς η γυναίκα είχε χαθεί σε περιοχή μεταξύ της Ανώπολης και του Αγίου Ιωάννη.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...