Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Κυκλοφορούν «Λιάπηδες» και στη Κρήτη

Το φαινόμενο "Λιάπη" γνωρίζει άνθηση και στην Κρήτη καθώς έχουν καταγραφεί αυξημένα περιστατικά οδηγών που κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες, χρησιμοποιώντας μάλιστα ευφάνταστες δικαιολογίες προκειμένου να δικαιολογήσουν την πράξη τους.


Το παράδειγμα του πρώην Υπουργού Μεταφορών φαίνεται ότι βρίσκει μιμητές κυρίως στο Ηράκλειο,όπου σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Μανώλη Χρυσό, για το
έτος 2013 εντοπίστηκαν πάνω από 100 αυτοκίνητα και δίκυκλα με πλαστές πινακίδες, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Όπως σημείωσε ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου κύριος Χρυσός. τα περιστατικά φέτος παρουσιάζουν σαφή αύξηση ενώ οι ποινές για τους παραβάτες διαφέρουν και σε ορισμένες περιπτώσεις οι υποθέσεις οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Ο κύριος Χρυσός, αναφέρθηκε σε περιστατικό στο Ηράκλειο, όπου οδηγός είχε βάλει ακόμα και σφραγίδα πάνω στην πινακίδα και η αποτύπωσή της ήταν τόσο καλή με τον δράστη τελικά να οδηγείται στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι παραβάτες συχνά είναι ευφάνταστες, καθώς επικαλούνται ακόμα και λόγους καλλωπισμού για την αντικατάσταση της πινακίδας με μη νόμιμη.

Ως προς τον τρόπο προμήθειας, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι τις κατασκεύασαν μόνοι τους, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις απευθύνονται σε καταστήματα που φτιάχνουν επιγραφές και πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...