Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Ανταλλάζουν το χαρτί με γάλα για να ταΐσουν τα παιδιά τους

Αποκαρδιωτική η κατάσταση που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου


Άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί και ένα κουτί γάλα για να ταϊσoυν τα παιδιά τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας που τους έχει καθηλώσει η φτώχεια και η ανέχεια. Εν ολίγοις, πολίτες που έχουν χάσει τα πάντα μετά και τον ερχομό της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.


Τέτοιοι άνθρωποι είναι καθημερινοί επισκέπτες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου όπως μας περιγράφει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης Σωκράτης Βαρδάκης. Από αυτούς αρκετοί ψάχνουν μια δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και πρόθυμοι να χάσουν και την αξιοπρέπεια τους, ενώ άλλοι αναγκάζονται λόγω οικονομικής κρίσης να ζητούν ένα κουτί γάλα για τα παιδιά τους.

Χθες το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων μοίρασε 186 τσάντες με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες. Αυτό που με συγκλόνισε ως άνθρωπο αλλά και ως Έλληνα, είναι ότι υπήρχαν περιπτώσεις ανθρώπων που αντάλλαζαν το χαρτί με δυο κουτιά γάλα, αναφέρει ο κ.Βαρδάκης.Αυτό δεν μου χρειάζεται, έλεγαν χαρακτηριστικά, πάρε το χαρτί και δώσε μου δυο κουτιά γάλα για τα παιδιά μου ήταν η φράση που άκουγε συνέχεια ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

 prismanews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...