Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ταξιτζής γρονθοκόπησε γυναίκα αστυνομικό επειδή παραβίασε προτεραιότητα

Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν πολίτες στην Κρήτη, όταν είδαν ταξιτζή να ξυλοκοπεί άγρια μία γυναίκα αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντρέα Κριτσωτάκη, ο ταξιτζής έστησε μπλόκο στην αστυνομικό η οποία ήταν ντυμένη με πολιτικά και κυριολεκτικά την ξυλοκόπησε. Το περιστατικό έγινε μπροστά από το αεροδρόμιο ενώ σύμφωνα με πηγές του creteplus.gr η γυναίκα φαίνεται να παραβίασε προτεραιότητα, πράγμα που παρ' ολίγο να προκαλέσει τροχαίο.

Αποτέλεσμα ήταν ο ταξιτζής να εξαγριωθεί να κατέβει από το αυτοκίνητό του, να πλησιάσει το όχημα της αστυνομικού να τραβήξει το μισό της σώμα έξω από το παράθυρο και να αρχίσει να την γρονθοκοπεί.

Τελικά ο ταξιτζής συνελήφθη από αστυνομικούς και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για αυτόν.

Στην "αιματοβαμμένη" πλατεία του Προφήτη Ηλία όλο το χωριό!

Οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία επέστρεψαν απόψε ...στην αιματοβαμμένη πλατεία, στο πλαίσιο λαϊκής συνέλευσης, κατά την οποία παρουσιάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για την αποτροπή νέων κρουσμάτων εγκληματικότητας και την εγκαθίδρυση της γαλήνης στην περιοχή.

Η παρουσία του κόσμου είναι συγκινητική. Ολόκληρες οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά δίνουν το "παρών" ενώ η συνέλευση ξεκίνησε με τρισάγιο στη μνήμη των δύο νεκρών, του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και του 64χρονου Μανώλη Σταυρουλάκη.
Μικρά παιδιά εναπόθεσαν λίγα λουλούδια στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος Πρίαμος Ξυδάκης.

Στο μεταξύ, στο χέρι του Πρίαμου Ξυδάκη και κατόπιν του καφετζή που φέρεται να το μάζεψε και να το παρέδωσε στην αστυνομία τοποθετείται το περιβόητο "Clock", με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εξέταση του όπλου στα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα αναφέρει ότι τόσο στη λαβή του όπλου όσο και στην κάννη εντοπίστηκαν δείγματα γενετικού υλικού που ταυτοποιήθηκε και ανήκει στον ιδιοκτήτη του καφενείου και στον Πρίαμο Ξυδάκη, ενώ δε βρέθηκε dna ούτε του 17χρονου γιου του κρεοπώλη ούτε του θείου του, γεγονός που καταρρίπτει το σενάριο ότι το όπλο κρατούσε ο ανήλικος.



cretalive.gr


Οι κλέφτες διάλεξαν τα ..καλύτερα καρπούζια !

Όχι μόνο καλά "διαβασμένοι" για την περιοχή, αλλά και γνώστες του προϊόντος, φαίνεται πως ήταν οι κλέφτες που "χτύπησαν" το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε μποστάνι στην περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας .

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι "σήκωσαν" σημαντική ποσότητα καρπουζιών, πρόσεξαν όμως, όπως ανακάλυψε το πρωί της Πέμπτης ο ιδιοκτήτης του μποστανιού, να πάρουν τα μεγαλύτερα και ήδη έτοιμα προς κατανάλωση... αφήνοντας στην άκρη τόσο τα "άγουρα" καρπούζια όσο και τα πεπόνια που βρίσκονταν παραδίπλα.

OPEN Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης Funboard

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο Όμιλος Ιστιοσανίδας Ηρακλείου (Ο.Ι.Η.) διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Ιουλίου, αγώνες ιστιοσανίδας (windsurf), στην  παραλία της Αμμουδάρας με τον διακριτικό τίτλο «OPEN Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κρήτης 2012 Κατηγορίας Funboard (Slalom, RS:X, Freestyle)».

Στα πλαίσια των διασυλλογικών αγώνων, που είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, το σλάλομ (slalom) θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ο.Ι.Η.

Οι ιστιοδρομίες θα πραγματοποιηθούν εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη από τους κανονισμούς της κλάσης ένταση ανέμου και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινήσουν και τις δύο ημέρες στις 12 το μεσημέρι.

"Ηλεκτρονικές" απειλές ... από τη Σητεία

Απειλές ανώνυμα και ηλεκτρονικά εξαπέλυε ένας 23χρονος Βέλγος προς διάφορους παραλήπτες. Ο νεαρός Βέλγος που βρίσκεται για τουρισμό στη Σητεία, συνελήφθη από... άνδρες της αστυνομίας, για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της περιοχής ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία στην Αθήνα για τη "δράση" του νεαρού Βέλγου, ο οποίος εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στη Σητεία και συνελήφθη.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο φορητοί υπολογιστές και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν αρμοδίως για περαιτέρω ταυτοποίηση.
cretalive.gr

Πέντε τόνους τομάτες μοιράζει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Νέα προσφορά για τους πολίτες που έχουν ανάγκη, αυτή τη φορά από τον Συνεταιρισμό Τυμπακίου. Πιο συγκεκριμένα αύριο θα διατεθούν πέντε τόνοι τομάτες, έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. 

Η ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρει:

''Άλλους πέντε τόνους τομάτες θα διαθέσει αύριο Σαββάτο 7/7/2012 το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 12:30 το μεσημέρι, προσφορά του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου τους οποίους και ευχαριστούμε ειλικρινά.''

Υποψηφιότητα για «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» θέτει η Σπιναλόγκα

Το Διαχειριστικό Σχέδιο της Σπιναλόγκας και της ευρύτερης χωρικής ζώνης αναφοράς του μνημείου, παρέδωσε η Ομάδα Εργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΕΕ/ΤΑΚ) στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, ολοκληρώνοντας τα βασικά στάδια της εργασίας για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας, ώστε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Το κυριότερο από αυτά που προβλέπει το σχέδιο, είναι η προστασία του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Απαιτείται, έτσι, η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών αξιών της Σπιναλόγκας, η διαφύλαξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς του μνημείου και ταυτόχρονα η σύμμετρη ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Η πρώτη φάση της σύνταξης του φακέλου για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα μνημεία της Unesco έχει ήδη παραδοθεί, εκτός από το ΤΕΕ - ΤΑΚ, και στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία ανέλαβε την ευθύνη να προωθήσει και να ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία και την υποβολή του αιτήματος για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Το σχέδιο διαχείρισης της Β΄ φάσης αποτελεί την τελική μελέτη της ομάδας εργασίας, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση της συντονισμένης και συλλογικής διαχείρισης του μνημείου.

Στην φετινή λίστα της Unesco, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό μνημείο.

Δικαιώνει τον 17χρονο το πόρισμα για το μακελειό

Στο χέρι του Πρίαμου Ξυδάκη και κατόπιν του καφετζή που φέρεται να το μάζεψε και να το παρέδωσε στην αστυνομία τοποθετείται το περιβόητο "Clock", με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εξέταση του όπλου στα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα αναφέρει ότι τόσο στη λαβή του όπλου όσο και στην κάννη εντοπίστηκαν δείγματα γενετικού υλικού που ταυτοποιήθηκε και ανήκει στον ιδιοκτήτη του καφενείου και στον Πρίαμο Ξυδάκη, ενώ δε βρέθηκε dna ούτε του 17χρονου γιου του κρεοπώλη ούτε του θείου του, γεγονός που καταρρίπτει το σενάριο ότι το όπλο κρατούσε ο ανήλικος.

Πηγή: cretalive.gr

Φωτιά στο Μυλοπόταμο Κρήτης

Φωτιά στην περιοχή του Μυλοποτάμου, δίπλα από το χωριό Αΐμονας στο Μέσα Μυλοπόταμο εκδηλώθηκε, υπό άγνωστες συνθήκες στις 10.20 το πρωί.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 11 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 9 άτομα, ενώ λίγο πριν τις 12.00 "σηκώθηκε" και πυροσβεστικό ελικόπτερο για να ενισχύσει από αέρος την επιχείρηση.

Οι φλόγες καίνε έκταση με άγρια χόρτα και ελιές, ενώ δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Ηράκλειο: Τι προσπαθούσε να κάνει ο άντρας στα παλιά σφαγεία;

Ο 56χρονος μπήκε μέσα με ένα καμινέτο και δύο μπουκάλια με πετρέλαιο...


Έναν 56χρονο άνδρα συνέλαβαν χθες τα ξημερώματα (05-07-2012) άνδρες της ασφάλειας και των ΤΑΕ Ηρακλείου για κλοπή.  

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο ελέγχου, στην περιοχή των πρώην σφαγείων της Νέας Αλικαρνασσού, ο 56χρονος εντοπίστηκε να προσπαθεί να ανάψει αυτοσχέδιο καμίνι και να έχει στην κατοχή του 14 στροφεία καλωδίων του Ο.Τ.Ε., την προέλευση και τρόπο κτήσης των οποίων δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει, δύο μπουκάλια με πετρέλαιο και ένα καμινέτο με δυο φιάλες προπανίου.

 Σύμφωνα με το prismanews.gr, ο 56χρονος, αφού παραβίασε την περίφραξη από τις κεντρικές αποθήκες του Ο.Τ.Ε. που βρίσκονται στα παλιά σφαγεία Νέας Αλικαρνασσού, αφαίρεσε τα ανωτέρω καλώδια συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Ακόμα ένας σεισμός δυτικά των Χανίων!

Η σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στις 08:17 το πρωί στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης έγινε... σύμφωνα με το flashnews.gr, αισθητή στα Χανιά, χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη ανησυχία. 

Σύμφωνα με την τελική καταγραφή του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρό της ήταν σε απόσταση 15 χιλιομέτρων δυτικά του Πλατάνου Κισάμου ή 53 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης των Χανίων. Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 2 χιλιόμετρα, δηλαδή χαρακτηρίζεται ως επιφανειακός και για τον λόγο αυτό - παρά το σχετικά μικρό μέγεθός του - έγινε αισθητός ακόμη και στην πόλη των Χανίων.

Η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κισάμου, "δίνει" συνεχώς σεισμικές δονήσεις και παρακολουθείται επισταμένως απο τα σεισμολογικά ινστιτούτα.

Από τις παραλίες στο αεροδρόμιο - Πρόωρο τέλος διακοπών για 150 τουρίστες!

Ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, επειδή το τουριστικό τους πρακτορείο... βάρεσε κανόνι!

Σημαντική απώλεια για τον τουρισμό της Κρήτης αποτελεί η πτώχευση που κύρηξε μεγάλο πολωνικό τουριστικό πρακτορείο και η θυγατρική του εταιρεία, μέσω των οποίων διακινούνταν ετησίως στην Κρήτη χιλιάδες επισκέπτες.

Το... κανόνι ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη (03-07-2012) την ώρα που στο νησί παραθέριζαν - στα Χανιά και το Ρέθυμνο - 150 Πολωνοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα καθώς τα πακέτα διακοπών που είχαν πληρώσει ακυρώθηκαν!

Σύμφωνα με τα ''Χανιώτικα Νέα'', οι τουρίστες αναμενόταν να αποχωρήσουν αεροπορικώς από Χανιά και Ηράκλειο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης τα ανέλαβε η πολωνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, από την πρεσβεία, δεν ζητήθηκε η συνδρομή των τοπικών Αρχών της Κρήτης καθώς δεν κρίθηκε αναγκαίο.

Εντοπίσθηκαν 76 δενδρύλλια κάνναβης στο Ρέθυμνο

Εβδομήντα έξι δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν σήμερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, σε αγροτική περιοχή.

Τα δενδρύλλια βρέθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Βασιλείου του ομώνυμου Δήμου και η ανάπτυξή τους σε ύψος έφτανε μέχρι και το ένα μέτρο. 
 
Πενήντα δύο από τα παράνομα φυτά ήταν φυτεμένα στο έδαφος, ενώ τα υπόλοιπα σε γλάστρες. 
 
Οι αστυνομικοί της Δίωξης, εκρίζωσαν και κατάσχεσαν τα δενδρύλλια, ενώ ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στη φυλακή ο Στέφανος του Mission για το διπλό φονικό

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες ο Στέφανος Κοκολογιάννης, ο νικητής του reality «Mission», μετά την πολύωρη απολογία του στους δικαστικούς λειτουργούς Ηρακλείου.

Εις βάρος του 35χρονου Κρητικού είχε σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές φέρεται μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε μέσα στο κατάστημα του αδελφού του, του 52χρονου κρεοπώλη, στον Προφήτη Ηλία, να κυνήγησε οπλισμένος και να πυροβόλησε εναντίον του πατέρα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη.

Ο 34χρονος γυμναστής έπεσε νεκρός από το όπλο του 52χρονου, ενώ τον θάνατο βρήκε από εξοστρακισμό σφαίρας και ο 62χρονος Μανώλης Σταυρουλάκης. Την ίδια κατηγορία με τον Στέφανο Κοκολογιάννη αντιμετωπίζει και ο άλλος αδελφός της οικογένειας, καθώς μαζί φέρονται να κυνήγησαν και να πυροβόλησαν εναντίον του πατέρα του θύματος, Γιάννη Ξυδάκη.

Μετά από διαφωνία, όμως, ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του η τύχη του 48χρονου αδελφού του κρεοπώλη θα κριθεί σήμερα από το δικαστικό συμβούλιο.

Διαφωνία, επίσης, υπήρξε και για τον 17χρονο ανιψιό τους, γιο του 52χρονου κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και γι’ αυτόν θα αποφασίσουν σήμερα αν θα οδηγηθεί στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Τα τρία μέλη της οικογένειας Κοκολογιάννη πέρασαν γύρω στις 11.30 το πρωί την πόρτα του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου συνοδευόμενα από τους δικηγόρους τους Αλέξη Κούγια και Γιώργο Κοκοσάλη. Αρχικά ήταν να απολογηθούν στο δικαστικό μέγαρο, ωστόσο επειδή έγιναν γνωστά η ώρα και ο τόπος που θα παρουσιάζονταν, για την αποφυγή επεισοδίων οδηγήθηκαν τελικά στο αστυνομικό μέγαρο, όπου και μετέβησαν οι δικαστικοί λειτουργοί.

Πρώτος απολογήθηκε ο 48χρονος αδελφός του κρεοπώλη, ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι την ώρα που φέρεται να πυροβολούσε τον πατέρα του θύματος βρισκόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Είχα πάει τον 17χρονο ανιψιό μου αιμόφυρτο στα Επείγοντα, καθώς είχε τραυματιστεί από σφαίρα στον λαιμό» ισχυρίστηκε. Μάλιστα, φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του νοσοκομείου, που επαληθεύει τα λεγόμενά του.

Επειτα, ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ο 35χρονος νικητής του reality, ο οποίος και αυτός δήλωσε αθώος. Ο νεαρός Κρητικός ισχυρίστηκε ότι την ώρα του περιστατικού δεν βρισκόταν καν στο χωριό. Μάλιστα, ζήτησε να διαταχθεί και άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι βρισκόταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Ο 17χρονος ανιψιός τους, γιος του 52χρονου δράστη, απολογήθηκε τελευταίος και υποστήριξε και αυτός την αθωότητά του. Ο ανήλικος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο διπλό φονικό.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ/espresso

Χωρίς Κολυμβητήρια κινδυνεύει να μείνει η Κρήτη!

Κραυγή αγωνίας από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η οποία προειδοποιεί πως το τέλος των Κολυμβητηρίων της Κρήτης είναι κοντά, αφήνοντας χιλιάδες μικρούς και μεγάλους χωρίς το αγαπημένο τους άθλημα!

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Κριτσωτάκης...
Η τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι κολυμβητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου και των Χανίων, οδηγούν σε αδιέξοδο. Κι αν μέχρι σήμερα, άλλα κολυμβητήρια λειτουργούν και άλλα όχι, οφείλεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι στη συνδρομή και τη στήριξη της Πολιτείας.

Όπως επισημαίνουν μέσα από επιστολή της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τα μέλη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το μέλλον των Κολυμβητηρίων είναι εξαιρετικά δυσοίωνο, αφού η τρέχουσα χρονιά "γονάτισε" τους πολίτες που προσέφεραν από την τσέπη τους χρήματα για τη λειτουργία των πισινών!

"Δεν νομίζουμε όμως ότι για δεύτερη χρονιά θα μπορέσουν να ξανακάνουν το ίδιο. Δε θα μπορέσουν φιατί και οι γονείς θα αδυνατούν αν συνεχίζουν να πληρώνουν μια και η οικονομικη κρίση έχει χτυπήσει τις ελληνικές οικογένειες". αναφέρουν στην επιστολή προς τον κ. Ιωαννίδη και συνεχίζουν λέγοντας: "Για αυτό πιστεύουμε ότι και εσείς μαζί με εμάς, θα φροντίσετε να κρατηθεί η πισίνα του Ηρακλείου ανοικτή, να μαζέψει ξανά τα παιδιά του Ηρακλείου και των όμορων δήμων, με χαμηλές εισφορές, στο κολύμπι που αγαπούν". Ενώ για την πισίνα των Χανίων λένε: " Η πισίνα των Χανίωνξ παρέμεινε κλειστή από τον Αύγουστο του 2011 ως τον Απρίλιο του 2012. Οι προπονήσεις του ΝΟ Χναίων γίνονταν στην 25αρα πισίνα που υπάρχει στο ΕΑΚ Χανίων, με τη συνδρομή στο πετρέλαιο από τη ΝΟ Χανίων και το Δήμο Χανίων. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις Χανιά - Ηράκλειο είναι μεγάλες, για αυτό θεωρούμε ότι και η πισίνα των Χανίων πρέπει να παραμείνει ανοικτή για τη Δυτική Κρήτη

Έτσι αν δε γίνει κάτι από την πλευρά της Πολιτείας, τα Κολυμβητήρια - είναι βέβαιο - ότι θα κλείσουν και αυτή τη φορά οριστικά!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...