Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στη φυλακή ο Στέφανος του Mission για το διπλό φονικό

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες ο Στέφανος Κοκολογιάννης, ο νικητής του reality «Mission», μετά την πολύωρη απολογία του στους δικαστικούς λειτουργούς Ηρακλείου.

Εις βάρος του 35χρονου Κρητικού είχε σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, καθώς σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές φέρεται μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε μέσα στο κατάστημα του αδελφού του, του 52χρονου κρεοπώλη, στον Προφήτη Ηλία, να κυνήγησε οπλισμένος και να πυροβόλησε εναντίον του πατέρα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη.

Ο 34χρονος γυμναστής έπεσε νεκρός από το όπλο του 52χρονου, ενώ τον θάνατο βρήκε από εξοστρακισμό σφαίρας και ο 62χρονος Μανώλης Σταυρουλάκης. Την ίδια κατηγορία με τον Στέφανο Κοκολογιάννη αντιμετωπίζει και ο άλλος αδελφός της οικογένειας, καθώς μαζί φέρονται να κυνήγησαν και να πυροβόλησαν εναντίον του πατέρα του θύματος, Γιάννη Ξυδάκη.

Μετά από διαφωνία, όμως, ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του η τύχη του 48χρονου αδελφού του κρεοπώλη θα κριθεί σήμερα από το δικαστικό συμβούλιο.

Διαφωνία, επίσης, υπήρξε και για τον 17χρονο ανιψιό τους, γιο του 52χρονου κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Και γι’ αυτόν θα αποφασίσουν σήμερα αν θα οδηγηθεί στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Τα τρία μέλη της οικογένειας Κοκολογιάννη πέρασαν γύρω στις 11.30 το πρωί την πόρτα του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου συνοδευόμενα από τους δικηγόρους τους Αλέξη Κούγια και Γιώργο Κοκοσάλη. Αρχικά ήταν να απολογηθούν στο δικαστικό μέγαρο, ωστόσο επειδή έγιναν γνωστά η ώρα και ο τόπος που θα παρουσιάζονταν, για την αποφυγή επεισοδίων οδηγήθηκαν τελικά στο αστυνομικό μέγαρο, όπου και μετέβησαν οι δικαστικοί λειτουργοί.

Πρώτος απολογήθηκε ο 48χρονος αδελφός του κρεοπώλη, ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι την ώρα που φέρεται να πυροβολούσε τον πατέρα του θύματος βρισκόταν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Είχα πάει τον 17χρονο ανιψιό μου αιμόφυρτο στα Επείγοντα, καθώς είχε τραυματιστεί από σφαίρα στον λαιμό» ισχυρίστηκε. Μάλιστα, φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του νοσοκομείου, που επαληθεύει τα λεγόμενά του.

Επειτα, ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ο 35χρονος νικητής του reality, ο οποίος και αυτός δήλωσε αθώος. Ο νεαρός Κρητικός ισχυρίστηκε ότι την ώρα του περιστατικού δεν βρισκόταν καν στο χωριό. Μάλιστα, ζήτησε να διαταχθεί και άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι πράγματι βρισκόταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το χωριό.

Ο 17χρονος ανιψιός τους, γιος του 52χρονου δράστη, απολογήθηκε τελευταίος και υποστήριξε και αυτός την αθωότητά του. Ο ανήλικος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο διπλό φονικό.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...