Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

«Άμεσα το επίδομα ανεργίας σε αυτοαπασχολούμενους»


Απάντηση Βρούτση στην παρέμβαση Αυγενάκη


 Για την μη καταβολή έως σήμερα του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες που είναι άνεργοι, απαντά ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Από το 2011 έχει συσταθεί στον ΟΑΕΔ Ειδικός  Λογαριασμός Ανεργίας υπέρ αυτοτελώς  και ανεξάρτητα απασχολουμένων, με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, σκοπός του οποίου είναι η χορήγηση βοηθήματος ανεργίας στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και από 01-01-2011 έχει θεσπιστεί εισφορά δέκα (10) ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών φορέων Ο.Α.Ε.Ε., Ε.Τ.Α.Α., Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε. υπέρ του λογαριασμού αυτού.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης: «η Υπουργική Απόφαση δεν κατέστη δυνατό να εκδοθεί μέχρι σήμερα δεδομένου ότι χρειαζόταν η γνώμη των Δ.Σ. των αρμοδίων οργανισμών και η γνώμη του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης και οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ουσιώδη θέματα που αφορούν στο χαρακτηρισμό των ελεύθερων επαγγελματιών ως ανέργων, στον τρόπο είσπραξης της εισφοράς και στον αρμόδιο οργανισμό που θα καταβάλει το εν λόγω βοήθημα ανεργίας». Τέλος, αναφέρεται ότι: «το ζήτημα θα διευθετηθεί με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα»

Χανιά: Εκδηλώσεις των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας

Φωτό αρχείου

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων με πρωταγωνιστές τους μικρούς φίλους από τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. 

Συγκεκριμένα:  To Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα  , στην αίθουσα ''Δημήτρης Βλησίδης'', τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών και Αγ. Ιωάννη διοργανώνουν εκδήλωση όπου θα παρουσιάσουν τραγούδια με την χορωδία τους και θα ανεβάσουν θεατρική παράσταση.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα , στη αίθουσα ''Δημήτρης Βλησίδης'', το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Παλιάς Πόλης και το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας (Κ.Π.Δ.) Παχιανών διοργανώνουν  εκδήλωση που περιλαμβάνει:
- άφθονο τραγούδι και χορό
- φωτογραφικό υλικό παιδικών δραστηριοτήτων
- διδακτικό παραμύθι συναισθημάτων
- θεατρικές παραστάσεις

Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν άφησαν τίποτε όρθιο την νύχτα στα Χανιά


Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στην διάρκεια της νύχτας στα Χανιά, κυρίως στην ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών αλλά και όχι μόνο.

Τα βραχυκυκλώματα είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετές περιοχές απο την Αγιά μέχρι την Αγία Μαρίνα και το Ακρωτήρι, ενώ και στην πόλη υπήρξαν ολιγόλεπτες διακοπές.

Συνεργεία της ΔΕΗ προχώρησαν στην σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Στο μεταξύ αεροσκάφος της Aegean που έκανε το βραδινό δρομολόγιο Αθήνα - Χανιά, λόγω των θυελλωδών νοτιοανατολικών ανέμων στην περιοχή του Ακρωτηρίου όπου είναι και το αεροδρόμιο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί περίπου στις 10 το βράδυ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στα Χανιά με λεωφορεία.

Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις για την κοπή κλαδιών και την απομάκρυνση πολλών αντικειμένων απο τους δρόμους, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις.
flashnews.gr

Κρητικοί αθλητές του TAE KWO DO στη Χαλκίδα

Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. «ΑΓΩΓΗ» παρών για άλλη μία φορά σε μία σημαντική αθλητική διοργάνωση εκπροσωπώντας το Κρητικό «ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ», συμμετέχει στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων και κορασίδων που θα λάβει χώρα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου στην Χαλκίδα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου:
«Ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Σ. «ΑΓΩΓΗ» δηλώνει παρών για άλλη μία φορά σε μία σημαντική αθλητική διοργάνωση εκπροσωπώντας το Κρητικό «ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ». Η συμμετοχή σε αγώνες υψηλού επιπέδου και πανελλήνιας συμμετοχής αναμφισβήτητα αναβαθμίζει την ποιότητα των αθλητών και επαυξάνει την αγωνιστική εμπειρία τους.Ύστερα και από την επιτυχία της Αθλήτριας Βάλβης Δέσποινας στο Πανελλήνιο Κύπελλο κατακτώντας την 3η θέση οι προσδοκίες της ομάδας είναι μεγαλύτερες.Η αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδος είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστούν σε νέες διακρίσεις με αθλητές που συμμετέχουν πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες. Ο Σύλογος << ΑΓΩΓΗ>> ευχαρίστει την εταιρία Super Fast για την παροχή μειωμένων τιμών προς την ομάδα τους. Οι Αθλητές του Α.Σ. Ταεκβοντό «ΑΓΩΓΗ» που θα αγωνιστούν είναι οι Λεβεντάκη Πετρούλα, Ζαμπετάκη Ματίνα, Βαρβάτση Μαρία, Βαλβή Δέσποινα και Μπαριτάκης Ιωσήφ.Την αποστολή θα συνοδεύσει η Προπονήτρια Μαρία Μαραγκουδάκη.Το Δ.Σ. του Συλλόγου και ο προπονητής Στέλιος Τσεμπερλίδης εύχονται ολόψυχα την κατάκτηση μεταλλίων και νίκες για όλους τους αθλητές».

prismasport.gr

Δημοσιογράφοι απ’ όλη την Κρήτη και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ το Σαββατοκύριακό στο Ρέθυμνο


Δημοσιογράφους από όλη την Κρήτη και την τηλεοπτική εκπομπή «Ποδηλατοδράσεις» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, φιλοξενούν οι Ρεθεμνιώτες αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τους δημοσιογράφους από τα Κρητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα συνοδεύσουν οι Ρεθεμνιώτες συνάδελφοι τους, η οργανωτική επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και μέλη της επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης. Θα ξεναγηθούν στο Ρέθυμνο, θα ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού και τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης, θα γευτούν την τοπική κουζίνα και θα διασκεδάσουν.

Το επιτελείο της δημοφιλούς εκπομπής «Ποδηλατοδράσεις», με την παρουσιάστρια τους Αφροδίτη Σημίτη, θα γνωρίσουν το Ρέθυμνο ως πόλη για ποδήλατο! Το Σάββατο έχει προγραμματισθεί εκδήλωση με τη συμμετοχή παιδιών όπου η καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Βασιλική Λαζοπούλου, θα παραδώσει μαθήματα. Την Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, οι Ρεθεμνιώτες είναι καλεσμένοι σε μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα! Μπορούν να συμμετέχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι με τα ποδήλατα τους, σε μια διασκεδαστική βόλτα στο Ρέθυμνο! Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Τις προσκλήσεις απηύθυναν η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού και ο Δήμος Ρεθύμνης.

Όλες οι δραστηριότητες των δημοσιογράφων θα γίνουν με τα πόδια και με ποδήλατα, αποδεικνύοντας ότι το Ρέθυμνο είναι μια πόλη που δεν χρειάζεται αυτοκίνητα!

Καλούμε όλους να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, που βάζει το Ρέθυμνο ψηλά στη λίστα των πόλεων που είναι καθαρές, ζωντανές, λειτουργικές για τον πολίτη, προσφέροντας του ποιότητα ζωής!

http://rethemnos.gr

Ηράκλειο: Νεκρός από πυρκαγιά

Φωτό αρχείου

Τραγικό θάνατο στις φλόγες βρήκε το μεσημέρι άντρας που εγκλωβίστηκε μέσα σε κατοικία όπου ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Ούλοφ Πάλμε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Επί τόπου έσπευσαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα όπως δυστυχώς δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ζωντανό από το φλεγόμενο κτίριο τον άτυχο άνδρα.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...