Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: " Καταγγελίες για την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, σε χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά "

Χιλιάδες είναι τα τηλεφωνήματα που δέχεται καθημερινά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ), από αγανακτισμένους καταναλωτές και επιχειρήσεις της Κρήτης , που βρίσκονται αιφνιδιαστικά ,χωρίς την παροχή ρεύματος της ΔΕΗ, (λόγω ληξιπρόθεσμου χρέους, σύμφωνα με την ερμηνεία του Διευθυντή της ΔΕΗ στα Χανιά) .Οι εκκλήσεις των καταναλωτών ,για μια προσπάθεια μεσολάβησης από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, για ρύθμιση των οφειλών και επανασύνδεση της παροχής ρεύματος ,έκανε την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ να κάνει προσπάθεια παρέμβαση επανασύνδεσης , αλλά δυστυχώς δεν ευδοκίμησε δηλ.,η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, βρήκε "πόρτα" από το στόμα του Διευθυντή της ΔΕΗ των Χανίων, εξηγώντας στην Πρόεδρο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ κ.Ιωάννα Μελάκη, ότι , είναι" υποχρεωμένος να εφαρμόσει το Υπηρεσιακό του Χρέος, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, εκτός από την άμεσα πληρωμή του χρέους ",
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καταγγέλλει αυτή την κοινωνική ανάγκη των πολιτών της Κρήτης, καλώντας τους καταναλωτές, να συνεχίσουν να την ενημερώνουν για παρόμοιες ενέργειες, που τους συμβαίνουν..Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, δεν διαφωνεί με το χρέος των καταναλωτών και την υποχρέωσή τους, να ανταποκριθούν στην πληρωμή αυτού, αλλά λόγω οικονομικής κρίσης, που δέρνει τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα περισσότερο, θα έπρεπε να υπήρχε ένας τρόπος κατανοήσιμος π.χ ένας διακανονισμός. Δεν είναι δυνατόν να κόβεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, Παρασκευή το μεσημέρι , σε καφενεδάκι, σε Χωριό του Αποκόρωνα, και οι εκκλήσεις τόσο των ιδιοκτητών της μικρο επιχείρησης, αλλά και της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,να μην βρίσκουν ανταπόκριση επιδιόρθωσης, αδιαφορώντας ο Διευθυντής της ΔΕΗ, για την ζημιά που θα επέλθει σαυτή την επιχείρηση, αλλά να βρίσκει απέναντι την ξύλινη γλώσσα του Διευθυντή , επικαλούμενος το γράμμα του Νόμου.Σημειωτέον δε ότι , αυτά τα μικροκαφενεδάκια κυρίως την Κυριακή λειτουργούν.
Δεν είναι δυνατό, να κόβεται η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, σε άτομα άρρωστα, σε ηλικιωμένους και το αυτί κανενός, να μην ιδρώνει.
Κύριοι τοπικοί άρχοντες, από όπου και εάν εσείς υπηρετείτε την Αυτοδιοίκηση ,έχετε ιστορική ευθύνη, όχι επειδή παραλείψετε να στεφανώσετε ένα ήρωα, των μαχών της Κρήτης, αλλά έχετε υποχρέωση να σεβαστείτε την ανέχια που περνά σήμερα ο κάθε συμπολίτης μας , σαυτό τον τόπο, στην Λεβεντογέννα Κρήτη..
Οφείλετε, να δημιουργήσετε άμεσα ,"Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών Κοινωνικής Στήριξης", για να νοιώσουν οι πολίτες που σας ανέδειξαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι είστε δίπλα τους.Οι μέρες άλλαξαν και οι ρόλοι σας πρέπει να αλλάξουν.Καταγράψετε στην τοπική κοινωνία, με κλιμάκια εθελοντών ,τους ανήμπορους, η Φτώχεια η ανέχεια , δεν δαμάζεται με τις "τσάντες" των γιορτών, ούτε το ξύλινο χαμόγελο που τους απευθύνετε τότε με ένα χαιρετισμό,ή όταν μυρίζεστε εκλογές. Είναι πολλά τα ζητούμενα ενός πολίτη από την Τοπική Εξουσία, η οποία δεν θα πρέπει τιμωρεί τον πολίτη, με την αδιαφορία της, στερώντας του τα βασικά βιοποριστικά αγαθά, έχει ηθική υποχρέωση να τον συνδράμει ,να του τα εξασφαλίσει.
Τέλος καταγγέλλουμε αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά της Δ.Ε.Η ,στους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης (Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους) οι οποίοι χρέος έχουν , άμεσα να την εξετάσουν , διότι οι καταγγελίες μας δείχνουν ότι γίνεται επιλεκτική διακοπή, και πάντα στους αδύναμους πολίτες,στους πολίτες που η ανέχεια πλήτει περισσότερο στην υπάρχουσα κρίση!! .Επίσης χρέος έχουν, οι τοπικοί άρχοντες, να συνδράμουν σε κάποιες περιπτώσεις, που η ανάγκη του πολίτη βροντοφωνάζει.


H Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων


Ιωάννα Μελάκη



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35

Ταχ.δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Κλειστό το ΤΕΙ για 2η εβδομάδα στο Ρέθυμνο.

Για δεύτερη εβδομάδα βρίσκεται υπό κατάληψη το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο. 

Μετά από νέα απόφαση της γενικής συνέλευσης το ΤΕΙ δε θα λειτουργεί έως τις 16 Ιουνίου. 
 
Οι φοιτητές αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου να προσλάβει έκτακτους ωρομίσθιους καθηγητές, ανά τμήμα.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου του δήμου

Ο Δήμος Ηρακλείου ζητάει την κατανόηση των πολιτών για τις συχνές βλάβες που παρατηρούνται στο ασύρματο δίκτυο του (wi-fi) και την κατά διαστήματα προβληματική του λειτουργία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι΄ορισμένοι κόμβοι πρόσβασης του ασύρματου δικτύου (wi-fi) βρίσκονται σε σημεία όπου εκτελούνται έργα (π.χ. Αχτάρικα) γι’ αυτό και προκαλούνται οι βλάβες.

Ενημερώνει επίσης τους πολίτες ότι λόγω αναβάθμισης του Ασύρματου Δικτύου σε νέα τεχνολογία και επέκτασης του έκτος κέντρου (γειτονιές) ενδεχομένως να παρουσιαστούν ορισμένα προβλήματα το προσεχές διάστημα, τα οποία όμως πολύ γρήγορα θα αποκατασταθούν


digitalcrete.gr

Τρύπωσε σε κατάστημα για να αρπάξει τρυπάνια

Πρόκειται για έναν 25χρονο από το Ηράκλειο, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου, παραβίασε την περίφραξη καταστήματος που βρίσκεται στην εθνική οδό Ηρακλείου – Μοιρών, εισήλθε στον προαύλιο χώρο και αφαίρεσε από την αποθήκη 2 τρυπάνια συνολικής αξίας 300 ευρώ.

Δυστυχώς όμως για τον 25χρονο, αυτόπτης μάρτυρας τον αντιλήφτηκε, τον ακινητοποίησε ενώ και η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση οπότε και ο νεαρός συνελήφθη.
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που παρέλαβε τα τρυπάνια που του είχε αφαιρέσει ο 25χρονος.

http://www.flashnews.gr/

Ρέθυμνο: Τραυματισμός 20χρονου από την πτώση του δικύκλου του

Σοβαρά τραυματίστηκε σήμερα στις 03:20 τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο, 20χρονος αλλοδαπός όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ξέφυγε της  πορείας του, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό του οδηγού του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο στην οδό Κεφαλογιάννηδων ενώ ο 20χρονος διεκομίσθει με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, για παροχή πρώτων βοηθειών και παραμένει νοσηλευόμενος.
Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου διενεργείται προανάκριση.
flashnews.gr

Βίασαν 30χρονη γερμανίδα ξεναγό στο Ρέθυμνο.

Η μια μετά την άλλη φτάνουν στα γραφεία των αστυνομικών αρχών Κρήτης οι καταγγελίες για βιασμούς τουριστριών. Τελευταίο θύμα μια 30χρονη Γερμανίδα που εργαζόταν ως ξεναγός, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά στην περιοχή Πλατανιά στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δράστες ήταν δυο ενώ οι περιγραφές της για τον τρόπο που ασέλγησαν είναι ανατριχιαστικές.

Η νεαρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υπεβλήθη στις προβλεπόμενες εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι δυο εικοσιτετράωρα πριν μια Αγγλίδα είχε καταγγείλει το βιασμό της
newsbomb.gr

30 χούλιγκανς μαχαίρωσαν 21χρονο φίλαθλο!

Τραυματισμένος και σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ένας νεαρός από το Ρέθυμνο της Κρήτης, η αγάπη του οποίου την ομάδα της καρδιά του λίγο έλειψε να του στοιχήσει τη ζωή. Ο 21χρονος ταξίδεψε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
Με τη λήξη του αγώνα, φίλος του νεαρού τον μετέφερε στο σταθμό του Μετρό στην Αγίου Δημητρίου, προκειμένου να επιβιβαστεί σε ταξί. Λίγα ωστόσο μέτρα από τη πιάτσα ταξί, μια ομάδα νεαρών επιβιβασμένοι σε περίπου 30 μηχανές, τον περικύκλωσαν απαιτώντας του το κινητό, όσα χρήματα διέθετε ενώ παράλληλα τον χτυπούσαν βάναυσα, με σιδερογροθιές, αλυσίδες και λοστό.
Μάλιστα οι αδίστακτοι δράστες του κατάφεραν και χτυπήματα με μαχαίρι στο κεφάλι και στη γάμπα. Για καλή του τύχη, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατέφτασαν στο περιστατικό ενώ ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, από όπου βγήκε με ράμματα στα πόδια και στο κεφάλι.
Πηγή: www.cretalive.gr

Επιφανειακός σεισμός στο Ρέθυμνο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις...
4.10 σήμερα τα ξημερώματα στο νομό Ρεθύμνου της Κρήτης, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων νότια του νομού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του γεωδυναμικού ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.
Η ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.
flashnews.gr

9ο Ιστορικό Ράλλυ Κρήτης - 18 & 19 Ιουνίου 2011

Για ένατη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης διοργανώνει το ετήσιο Ιστορικό Ράλι Κρήτης. Ο αγώνας διεξάγεται στον νομό Χανίων και διασχίζοντας τα χωριά του Δήμου Κισσάμου συνδυάζοντας βουνό και θέα την θάλασσα..
Το Σάββατο 18 Ιουνίου η εκκίνηση θα δοθεί στην Πλατεία Δικαστηρίων στις 4:00 μμ.
Tα οχήματα θα κατευθυνθούν από το κέντρο της πόλης προς τα χωριά Γεράνι, Κολυμβάρι, Ραβδούχα με τερματισμό της πρώτης ημέρας στην Πλατεία του Καστελίου Κισσάμου, όπου χορευτές και όργανα θα διασκεδάσουν τους αγωνιζόμενους και τους θεατές που θα παρευρεθούν με κεράσματα από τοπικά προϊόντα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ: "Καταγγελία δανειολήπτη της Κρήτης ,για την Αγροτική Τράπεζα"

 Άναυδη  άφησε  την  Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , η καταγγελία καταναλωτή (αγρότη) της   Κρήτης, ο οποίος   είχε   δανειοδότηση ποσού 50.000.000 δραχ,  από την Αγροτική Τράπεζα της περιοχής του ,και σύμφωνα με  τις διάφορες τεχνικές της Τράπεζας, (αναδανειοδοτήσεις, έξοδα τράπεζας κ.λ.π) το ίδιο το Δάνειο ,έχει  φθάσει σήμερα στο ποσό των  80.000 Ευρώ. Ο καταναλωτής ,ζήτησε την βοήθεια της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ρώτησε αν μπορεί να υπαχθεί στην ρύθμιση του Ν.3869/2010, αλλά όταν του ζητήθηκε η γνωστοποίηση του χρέους του, δηλ.ποιο είναι το οφειλόμενο ποσό στην Τράπεζα, η έκπληξη όλων των Οικονομοτεχικών και Νομικών που ήταν παρόντες στα γραφεία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ήταν δικαιολογημένη,  έδειξαν αδυναμία συνδρομής, διότι ο καταναλωτής καλείτο να ρυθμίσει ένα όγκο δανείου, το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία του, δεν είχε εκταμιεύσει ποτέ.Μέλημα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, και των συνεργατών της ,είναι να ξετυλίξει "τον μίτο  της Αριάδνης", δηλ. να ερευνήσει ποιο είναι το νόμιμο χρέος του καταναλωτή και όχι εκείνο που του καταλογίζει η Τράπεζα..Και η αρχή έγινε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί οικονομικά και ηθικά ο καταναλωτής.
 Το μεγάλο τόλμημα της υπερχρέωσης, από μεριάς Τράπεζας, έγινε, την χρονική περίοδο   μετατροπής του δανείου  του καταναλωτή, από δραχμή σε Ευρώ , χωρίς εξήγηση για τον καταναλωτή, παρά μόνο ψυχολογικά πιεζόταν, δεχόταν   ,εκφοβιστικά έγγραφα από μεριάς Τράπεζας ,για την πληρωμή της δημιουργηθείσης  από την Τράπεζα απαίτησης ..που μάλιστα έφθασαν σε σημείο,  να τον απειλούν  μέχρι υλοποίησης πλειστηριασμού της κατοικίας του.
  Επειδή, η όλη υπόθεση , σύμφωνα με την καταγγελία του καταναλωτή, δημιούργησε βλάβη στην υγεία του( ανίατη ασθένεια) για τον καταναλωτή( ιατρικά στοιχεία το αποδεικνύουν), η καταγγελία  ελέγχετε από Οικονομολόγους  συνεργάτες της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ , με αυστηρότητα ,από την βάση, βήμα με βήμα, ως προς τις παράνομες συμβάσεις που δημιουργούσε  η Τράπεζα, με τις αναδανειοδοτήσεις, πιέζοντας ψυχολογικά τον καταναλωτή να συναινέσει , δηλ.η Τράπεζα εντέχνως παρέβαινε στην βούληση του καταναλωτή,  αφού κεφαλαιοποιούσε υπερχρεώσεις τόκους και έξοδα, πάνω στο ίδιο κεφάλαιο,Μόλις φθάσουν στην Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οι λεπτομερείς αναλύσεις του τεχνάσματος, από το Οικονομοτεχνικό επιτελείο, θα κληθεί εξωδίκως η Τράπεζα από την Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, να αιτιολογήσει την όλη της συμπεριφορά,όσο αφορά την δημιουργηθείσα σήμερα οικονομική  απαίτησή της, και αφού κληθεί να   αφαιρέσει και μηδενίσει τις μη νόμιμες απαιτήσεις της ,τότε πλήρης ο φάκελος θα αποσταλεί στην Εισαγγελική Αρχή της κατοικίας του καταναλωτή για τα περαιτέρω,Για τις  δυσμενείς συνέπειες που δημιούργησε αυτή η πρακτική της Τράπεζας,  στην υγεία του καταναλωτή θα ασκηθεί αγωγή αποζημίωσης  κατά της Τράπεζας από τον καταναλωτή με την συνδρομή της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.
  Τέλος η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καλεί τους καταναλωτές να αποβάλουν τον φόβο,που κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να μας εμφυτεύσουν.Δεν υπογράφουμε καμία σύμβαση για κανένα Πιστωτικό ΄Ίδρυμα,  χωρίς την ενημέρωση και Συνδρομή, του  Οικονομοτεχνικού   και Νομικού  Επιτελείου   της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, του Φορέα του καταναλωτή, που διαθέτει σήμερα Παγκρήτιο δίκτυο εθελοντικής συμβουλευτικής μέριμνας.
  Για περισσότερη ενημέρωση συμβουλευτική και καταγγελίες στα τηλέφωνα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ 2821092666 και 2821092306.


                            
                                                      Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ)

                                                                                             Ιωάννα   Μελάκη


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΚΡΗΤΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               

Ταχ.δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...