Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Η εμπλοκή των κέντρων ξένων γλωσσών στην οργάνωση των εξετάσεων

Αναφορά προς τον Υπουργό Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κατέθεσε Βουλευτής Ηρακλείου, Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου, σχετικά με τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου.


Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου :

«Αξιότιμοι κύριοι,

Επειδή ουσιαστικά διανύουμε μια προεκλογική περίοδο και θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρχουν πιέσεις από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, του κοινωνικού συνόλου και τη διαφάνεια θεωρούμε απολύτως αναγκαίο και άκρως επείγον, να υπενθυμίσουμε και επισημάνουμε τις θέσεις, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα του κλάδου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ).

1) Η Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ. είναι το μόνο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου που επίμονα ζητάει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τον έλεγχο.

2) Έχουμε αποδείξει με πληθώρα εγγράφων την παρανομία, αυθαιρεσία και παντελή έλλειψη αξιοκρατίας και αξιοπιστίας στην έκδοση επαρκειών διδασκαλίας γλωσσών.

3) Επιμένουμε στη διατήρηση του καθεστώτος της απαγόρευσης με οποιοδήποτε τρόπο της εμπλοκής των κέντρων ξένων γλωσσών στην οργάνωση των εξετάσεων. Είναι αδιανόητο να εξετάζονται οι υποψήφιοι στα κέντρα όπου φοιτούν και να «ελέγχονται» από τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν πελατειακή σχέση. Έχουμε πολλάκις καταγγείλει το διαβλητό των εξετάσεων σ’ αυτή την περίπτωση, όπως και τις οικονομικές και άλλες παροχές των ιδιωτικών φορέων προς τους ιδιοκτήτες για άγρα υποψηφίων.

4) Θέση μας επίσης, όπως και θέση του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το νόμο είναι η απαγόρευση της συστέγασης των κέντρων ξένων γλωσσών με άλλα εκπαιδευτήρια. Η θεσμοθετημένη αυτή και ισχύουσα απαγόρευση από αθέμιτο ανταγωνισμό προστατεύει χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου από αθέμιτο ανταγωνισμό και αφανισμό, το πελατειακό κοινό από σύγχυση και παραπλάνηση καθώς και τη διασφάλιση των ανήλικων μαθητών από τη δυνατότητα της συστέγασης και συγχρωτισμού με ενήλικες.

Η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα πιο πάνω και βεβιασμένη σε τόσο ευαίσθητη χρονική περίοδο τροποποίηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διασάλευσης των κανόνων της αγοράς και θα εγείρει υπόνοιες για χαριστικές πράξεις (ενόψει της προεκλογικής περιόδου) προς ιδιωτικά συμφέροντα με ταυτόχρονη αγνόηση των πραγματικών εκπροσώπων του κλάδου.»

Δυσφήμιση της Ελλάδας από το ENISA καταγγέλλουν ευρωβουλευτές

European Network and Information Security Agency
European Network and Information Security Agency (Photo credit: Wikipedia)
Επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σούλτς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χ.Μ. Μπαρόζο απέστειλαν οι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέλλης, Ιωάννης Τσουκαλάς, Θόδωρος Σκυλακάκης και Γιώργος Σταυρακάκης, μέσω της οποίας τους ενημερώνουν για ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον οργανισμό και ζητούν να διερευνηθούν οι επανειλημμένες περιπτώσεις κακής διοίκησης του ENISA και πλημμελούς άσκησης καθηκόντων εκ μέρους του επικεφαλής του οργανισμού, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συκοφαντική δυσφήμιση της Ελλάδας, σε σχέση με την έδρα του Οργανισμού στην Κρήτη.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώνει … μισά έργα!

Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του δρόμου Ηράκλειο - Μεσσαρά:

«Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανακοινώνει με …κάθε επισημότητα μισά έργα! Φυσικά, τηρεί σιγή ιχθύος για την απίστευτη ολιγωρία που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων πολλών μηνών. Η παράκαμψη Μαλίων είναι πράγματι μία σημαντική προσθήκη στην ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ, εντούτοις όμως παγωμένες παραμένουν οι διαδικασίες στη διάνοιξη του δρόμου Ηράκλειο Μεσσαρά, εξαιτίας κατολίσθησης στο δεύτερο τμήμα. Ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μακριώτης, δεν θα έπρεπε να αποσκοπεί σε προεκλογικά οφέλη, εμπαίζοντας τους κατοίκους της Κρήτης, με ανακοινώσεις για ημιτελή έργα..»

Σημαντικές συμφωνίες για τον τουρισμό της Κρήτης από την τουριστική έκθεση στη Μόσχα

Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τουρισμό της Κρήτης που εκπέμπει η κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση στην Ρωσία στην οποία συμμετέχουν από κοινού ως μια δυνατή ομάδα εκπροσώπησης η Περιφέρεια Κρήτης και τουριστικοί φορείς-επιχειρηματίες στου νησιού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν σήμερα στην Μόσχα ήταν παρόν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τοπικοί τουριστικοί φορείς εκπρόσωποι της Εκκλησίας καθώς και εκατοντάδες αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό για μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στην Ρωσία με την ονομασία «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» ενώ ακολουθεί άλλη μεγάλη τουριστική έκθεση θεματικού τουρισμού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...