Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για την αποζημίωση των σταφιδοκαλλιεργητών Ηρακλείου

Την πλήρη αποζημίωση των αγροτών του Ηρακλείου που επλήγησαν από τον περονόσπορο του έτους  2011 ζήτησε στη βουλή  ο Μανώλης Κεφαλογιάννης από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. 


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Οι σταφιδοκαλλιεργητές τέως  Νομού Ηρακλείου ενώ αναμένουν επί τρία χρόνια την αποζημίωση τους από τον περονόσπορο που έπληξε την παραγωγή το 2011, αιφνιδίως βρέθηκαν προ της ουσιαστικής άρνησης της κυβέρνησης να τους αποζημιώσει διότι:

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Δικαίωση ασφαλίστριας από το Νόμο Κατσέλη"

Σημαντική θεωρείται από την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η με ημερ.23-01-2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων  στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, όπου δικαιώθηκε οικογένεια δανειοληπτών , των οποίων ο σύζυγος είναι συνταξιούχος του Ι.Κ.Α με πολλά προβλήματα υγείας και η σύζυγος είναι εν ενεργεία ασφαλίστρια (μεσολαβήτρια ) σε ασφαλιστική εταιρεία και καταναλωτών.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, πρόκειται για ζεύγος δανειοληπτών πολυτέκνων, με πολλά προβλήματα στην υγεία του συζύγου, που χρεώθηκαν την εποχή προ κρίσης με ένα σημαντικό ποσό δανειοδότησης της τάξεως συνολικά των 750.000 Ευρώ περίπου, 300.000 ο σύζυγος ως οφειλέτης και 450.000 ευρώ η σύζυγος ως οφειλέτρια και εγγυητής σε δάνεια του συζύγου. προσδοκώντας να καλύπτουν την δανειοδότηση τους αυτή , από την εργασία τους αμφότεροι, προκειμένου να φτιάξουν μία κατοικία για να στεγάσουν τα τέσσερα τέκνα τους.

Λ. Αυγενάκης:Μπορούν να πωλούνται, υπό προϋποθέσεις, τα τυροκομικά προϊόντα στις λαϊκές αγορές

Εκδόθηκε τελικά, η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την έκδοση - ανανέωση παραγωγικών αδειών πώλησης τυροκομικών προϊόντων σε λαϊκές αγορές της Χώρας, η οποία προβλεπόταν από το άρθρο 38, παρ.3 του Ν. 4177/2013, και στην οποία ορίζονται οι όροι και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους παραγωγούς. Την Υπουργική Απόφαση υπογράφει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ενώ για το θέμα της πώλησης των τυροκομικών προϊόντων στον Ν. 4177/2013 (Α΄173) «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις» είχε εισηγηθεί ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...