Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΔΗ.ΣΥ: Να χορηγούν μεθαδόνη ΟΛΑ τα νοσοκομεία - Να χτυπήσουμε το λευκό θάνατο

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας με του δεκάδες αρρώστους – χρήστες ναρκωτικών, αλλά και η παντελής απουσία προγράμματος για την πάταξη του φαινομένου της διακίνησης του λευκού θανάτου, ήταν το περιεχόμενο το κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας στον κ. Αυγενάκη, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ. Τιμοσίδης ενημερώνει πως σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΚΑΝΑ πρόκειται να δημιουργηθούν 23 νέες μονάδες σε δομές υγείας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, με τελικό στόχο τη δημιουργία μίας μονάδας σε κάθε νομό της Ελλάδας. Απώτερος στόχος του αρμόδιου Υπουργείου είναι η μείωση του ελάχιστου χρόνου αναμονής στις λίστες των τοξικομανών να φτάσει τους 1-3 μήνες, όπως και στις λοιπές χώρες της Ε.Ε.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει να επεκταθεί η χορήγηση μεθαδόνης στους τοξικομανείς σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς πρέπει οι δομές του κράτους να αντιμετωπίζουν τους τοξικομανείς ως αρρώστους και όχι ως οιονεί εγκληματίες.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ένας συνολικός σχεδιασμός αντιμετώπισης του φαινομένου της διακίνησης ναρκωτικών, καθώς εκτός του γεγονότος ότι πρόκειται για ευθεία ανθρωποκτονία, σχετίζεται με πλείστες περιπτώσεις εγκληματικότητας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...