Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης:" Σταματήσαμε προγραμματισμένο πλειστηριασμό, ακινήτου στο Ρέθυμνο, στο παρά πέντε"

Πλειστηριασμό ακινήτου (διαμέρισμα) όχι πρώτη κατοικία, είχαν κινήσει Τράπεζες , σε δανειολήπτρια του Ρεθύμμνου και ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 5-06-2013  και ώρα  στις 4.00 το απόγευμα.΄Ομως, μετά την κατάθεση αίτησης  ,την Δευτέρα 3-06-2013  του ν.3869/2010 και αίτηση προσωρινής διαταγής , βγήκε η απόφαση  αυθημερόν και σταμάτησε ο πλειστηριασμός λίγο πριν εκτελεστεί από την Συμβολαιογράφο του Ρεθύμνου, με την παρέμβασή μας.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η δανειολήπτρια  με την τόσο σημαντική απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου, έσωσε όχι μόνο όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και το ακίνητο (διαμέρισμα 84 τ.μ) που ήταν έτοιμο για πλειστηριασμό, το οποίο μίσθωνε και με το μίσθωμα  συνέβαλλε στο εισόδημά της.Μιλάμε   για εργαζόμενη δανειολήπτρια  (στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι) με μισθό 720  Ευρώ, διαζευγμένη  με δύο ενήλικα τέκνα ,είχε αναλάβει δάνεια  σε  14 Τραπεζικές Εταιρείες,  συνολικού χρέους 627.184 Ευρώ. είτε  ως οφειλέτης αλλά και ως εγγυήτρια του γιου της, αλλά λόγω της μείωσης του μισθού της, λόγω της γενικότερης οικονομικής ύφεσης και συγκυρίας  αδυνατούσε  να  ανταποκριθεί στις δανειακές  της υποχρεώσεις ,και εδώ  οφείλουμε να  το ξανατονίσουμε ότι η δανειολήπτρια  δεν έχασε το ακίνητο της αφενός  για την άμεση κατάθεση της αίτησης στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης ( ν. 3869/2010για υπερχρεωμένα νοικοκυριά),  την άμεση εκδίκαση αυτής από τους δικαστές του Ρεθύμνου,(Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά) και έτσι καταφέραμε  με την συνδρομή της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και της συνεργάτιδας δικηγόρου του Ρεθύμνου, να σταμάτησε ο  προγραμματισμένος πλειστηριασμός του ακινήτου λίγο πριν εκτελεστεί.

 Τέλος, η ΄Ενωσή μας, για μια ακόμα φορά ευχαριστεί τους Δικαστές της Κρήτης, που με τις αποφάσεις  τους αποδεικνύουν ότι στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους από την  οικονομική κρίση καταναλωτές, αλλά και καλούμε  τους καταναλωτές-δανειολήπτες να εμπιστεύονται το στελεχιακό δυναμικό της ΄Ενωσης, για την καθοοδήγηση και συνδρομή που τους παρέχουν , ώστε να πετυχαίνουμε τέτοια για την δικαίωσή τους αποτελέσματα.-

                                                    Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                                                                                                                 Ιωάννα  Μελάκη

Φεστιβάλ μαντολίνου στην Κρήτη

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος το «Cretan Mandolin Festival» στη Κρήτη μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση που κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες!

To 2012 η μαγική βραδιά με τους ήχους των 414 μαντολίνων πραγματοποιήθηκε με φόντο το βενετσιάνικο φρούριο του Κούλε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Μικροί, μεγάλοι, αρχάριοι και έμπειροι ένωσαν την αγάπη και το μεράκι τους για το μαντολίνο και συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι σε μια προσπάθεια να σπάσουν το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι Γερμανοί και τα κατάφεραν!

Φέτος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «ακόμα πιο έμπειροι, ακόμα πιο δυνατοί, νικητές στους στόχους που βάλαμε τις δυο προηγούμενες χρονιές, συνεχίζουμε κάνοντας ακόμα ένα βήμα στο να εδραιώσουμε ένα παγκόσμιο φεστιβάλ μαντολίνου στη Κρήτη».

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου ενώ θα περιλαμβάνει:
- Διαγωνισμό μαντολίνου (Mandolin grand prix)
- Συναυλίες με κρήτες μουσικούς (μαντολίνα)
- Έκθεση-κατασκευή μαντολίνου παρελκόμενων κ.α
- Ανοικτό σεμινάριο μαντολίνου με βιρτουόζους του οργάνου
- Βραδιές μαντολίνου σε μαγαζιά της πόλης
- Παρουσίαση του νέου προγράμματος του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης

Πηγή: prismanews.gr

Τσίπρας από το Ηράκλειο: Γελοιοποιείται το "success story"

Με σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. "Η λαϊκή ακροδεξιά του Σαμαρά είναι η χειρότερη δεξιά που είδε ποτέ το τόπος" επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι "κλείνει το ματάκι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής".

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το έγγραφο του ΔΝΤ που παραδέχεται λάθη στο πρόγραμμα "διάσωσης" της Ελλάδας γελοιοποιεί την επικοινωνιακή τακτική του περίφημου success story της Κυβέρνησης. Το μόνο success story είναι ότι "παραμένουν στην κυβέρνηση", ανέφερε χαρακτηριστικά

"Σήμερα κατάλαβα γιατί, όταν πριν από μια εβδομάδα ζήτησα από τον πρωθυπουργό να έρθει σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση να κουβεντιάσουμε για την πορεία της οικονομίας και το  «success story» της κυβέρνησης, το έβαλε στα πόδια. Δεν έχουν περάσει πάρα μόνο λίγες ημέρες από τότε που η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να μας πουλήσει την καταστροφή της χώρας ως επιτυχία. Και η απόπειρα των γελωτοποιών της κυβέρνησης να μπολιάσουν με τεχνητή αισιοδοξία μια διαλυμένη κοινωνία, έγινε πικρό ανέκδοτο", είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την Κρήτη, την οποία χαρακτήρισε "σύμβολο αντιφασιστικων αγώνων και τέτοιο παραμένει"

Επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι  "κοράκια έχουν μαζευτεί πάνω από το νησί , με αιχμή τους σχεδιασμούς για τις fast track  επενδύσεις, την προώθηση τουριστικων εγκαταστάσεων φαραωνικού τύπου, την παραχώρηση σε ιδιώτες αεροδρομίων και λιμανιών".

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχεδιασμό δημιουργίας  νέου Εργοστασίου καύσης Απορριμμάτων , που όπως είπε, εκτοπίζει μια και καλή την ανακύκλωση από το νησί.

Σχετικα με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Λένιν και τους μπολσεβίκους και τονισε ότι "το κόμμα πρέπει όχι μόνο να βρίσκεται παντού αλλά και να μην ορθώνει τείχη". Τόνισε την ανάγκη το κόμμα να είναι ανοιχτο, πλουραλιστικό, λαϊκό με την πιο λαϊκή εννοια του όρου" και ανέφερε: Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την κοινωνία, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα"

Η εκδήλωση στο κηποθέατρο συμπίπτει με την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.



Πηγή:cretalive.gr

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου γιορτάζει με τους Onirama

Ο Ναυτικός Όμιλος Ρεθύμνου γιορτάζει φέτος 50 χρόνια επιτυχιών, διακρίσεων και προσφοράς στην πόλη του Ρεθύμνου διοργανώνοντας συναυλία με το γνωστό συγκρότημα Onirama.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης, ο Γιώργος Κοκονίδης, ο Δημήτρης Κοκονίδης, ο Διονύσης Φραντζής και ο Χρήστος Τρεσίντσης θα έρθουν στο Ρέθυμνο πρώτη φορά, για ένα ξεσηκωτικό live show γεμάτο ενέργεια, πάθος, χορό δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους on stage.

Προπώληση: Kολυμβητήριο ΝΟΡ, \»Ο Κήπος του Αλή Βαφή\», \»Frou Frou & Αρώματα\», Περίπτερο Δήμου στην Πλατεία 4ων Μαρτύρων.

Οι Onirama ζωντανά στο Ρέθυμνο

    Παρασκευή, 14/06/2013
    21:30
    Θέατρο Ερωφίλη, Φορτέτζα, Ρέθυμνο
    Φοιτητικό: 10 ευρώ Στην είσοδο: 13 ευρώ Προπώληση: 10 ευρώ
Enhanced by Zemanta

178 διακοπές ηλεκτροδότησης σε μία ημέρα στο Ηράκλειο!


Τεράστιο είναι το κοινωνικό πρόβλημα στο «Ηράκλειο της ευημερίας», καθώς μόνο μέσα σε μία μέρα έγιναν 178 διακοπές ηλεκτροδότησης και 9 αφαιρέσεις ρολογιών!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα διαμαρτυρία των Πολιτών κατά του Χρέους στα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, καθώς όπως υποστηρίζουν, τα συνεργεία προβαίνουν σε διακοπή του ρεύματος χωρίς καμία προειδοποίηση, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τους πολίτες, όπως για παράδειγμα ασθενής στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο, όταν ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί η συσκευή οξυγόνου!

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ Κρήτης το μέλος των Πολιτών κατά του Χρέους κ. Γιάννης Μουντουφάρης, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, σημειώνοντας ότι πήγαν και έκοψαν απροειδοποίητα το ρεύμα σε συνεργείο αυτοκινήτου και έμεινε το αυτοκίνητο πάνω στη ράμπα!

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί αφορούν στην κατανάλωση ρεύματος και όχι στο χαράτσι της ΔΕΗ.



cretalive.gr

Γκάλοπ: Κατά 0,5% προηγείται η Νέα Δημοκρατία

Κατά 0,5% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας Το Ποντίκι.

Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 20% των ερωτηθέντων απαντάει Ν.Δ. (σε σύγκριση με 19,5% τον Απρίλιο) και το 19,5% ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ (20% τον Απρίλιο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...