Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Χανιά: Ήταν έτοιμοι να ανοίξουν… πόλεμο!


Εφοδιασμένοι  με όλα τα απαραίτητα για  να πάρουν μέρος σε… πολεμική  σύρραξη ήταν οι ιδιοκτήτες  δυο σπιτιών σε χωριό του Αποκορώνου Χανίων, στα οποία έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. μαζί με εισαγγελέα.

Στα  δυο σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό όπλο αγνώστου διαμετρήματος, ένα περίστροφο των 9 mm, άλλο ένα πολεμικό όπλο με γεμιστήρα, 65 πλήρη φυσίγγια διαμετρήματος 0,38 mm, μια στρατιωτική ξιφολόγχη, μια θήκη περιστρόφου, ένα κλείστρο πολεμικού όπλου και καθαριστικά πυροβόλου όπλου.

Τα όπλα θα σταλούν για βαλλιστική εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες ενέργειες, ενώ οι κάτοχοί τους ηλικίας 42 και 32 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ηράκλειο: Μεθυσμένος επιβάτης έπεσε από το πλοίο στη θάλασσα


Μικρή αναστάτωση επικράτησε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου από το αναπάντεχο ατύχημα ενός... 51χρονου που έκανε "βουτιά" στα παγωμένα νερά της θάλασσας κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr o 51χρονος βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης γεγονός που τον έκανε να παραπατήσει κατά τη διάρκεια που αποβιβάζονταν από το πλοίο "ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ" και να βρεθεί στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσε Κλιμάκιο των Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου και ανέσυρε τον 51χρονο από τη θάλασσα ο οποίος διαπιστώθηκε από γιατρό του ΕΚΑΒ ότι ήταν μεθυσμένος.

Ευτυχώς ο 51χρονος δεν τραυματίστηκε όμως την επόμενη φορά που θα ταξιδέψει με πλοίο θα πρέπει να προσπαθήσει να παραμείνει "στεγνός".
flashnews.gr

Μετά το συλλαλητήριο, σειρά έχει η διήμερη κατάληψη της ΔΟΥ Αγίου Νικολάου

Η επιτυχία των κινητοποιήσεων για την αποψίλωση των υπηρεσιών στο Λασίθι δίνει δύναμη και κουράγιο στους τοπικούς φορείς που συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Η Επιτροπή αγώνα του Δήμου Αγίου Νικολάου, ύστερα από τη μεγάλη συμμετοχή στο Παμμεραμπελλιώτικο συλλαλητήριο, την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των δύο μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή (Διαλυνάκειο Νοσοκομέιο και ΤΕΙ).


Το δεύτερο βήμα είναι η διήμερη κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου, πριν την μεγάλη κινητοποίηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο Υπουργείο Υγείας για το Διαλυνάκειο

Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Καλλίρη συνάντησε χθες αντιπροσωπία φορέων του τόπου μας.

Την επιτροπή αποτελούσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, οι Βουλευτές Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης και κ. Δερμιτζάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μεθυμάκης, η αναπληρώτρια Διοικητής του Νοσοκομείου Νεάπολης κα Μοσχοβιτάκη, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του παιδιού Κρήτης» κ. Χουρδάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης κ. Τζώρτζης και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου κα. Σαλαμουσά και κ. Κομνηνός.

Η αντιπροσωπία εξέθεσε για άλλη μια φορά τα προβλήματα του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου, τα οποία δημιουργούνται με την απώλεια της νομικής αυτοτέλειας και κυρίως το θέμα των κληροδοτημάτων και της δημιουργίας του ‘’Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας’’

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας ήταν ενήμεροι, θεωρούν ότι το αίτημα είναι δίκαιο και διαβεβαίωσαν την αντιπροσωπία ότι εντός Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν στη διευθέτηση του θέματος, εξασφαλίζοντας τη διοικητική αυτονομία του Νοσοκομείου Νεάπολης.

Στο Υπουργείο Παιδείας για τα θέματα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, συνάντησε χθες αντιπροσωπία φορέων του τόπου μας.

Την επιτροπή αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, οι Βουλευτές Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και κ. Κωστής Δερμιτζάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης και η προϊσταμένη του παραρτήματος του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου κα Φωτεινή Ψιμάρνη- Βούλγαρη.

Από τους εκπροσώπους τέθηκε η γενικότερη αδικία που υφίσταται το Λασίθι, με την κατάργηση των τμημάτων στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα και εξέθεσε τα προβλήματα που δημιουργούνται, όπως αναφέρονται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου.

Ζητήθηκε να υπάρξει καλύτερη χωροταξική κατανομή, να στηριχθούν τα τμήματα, τα οποία αποδεδειγμένα έχουν παράξει σημαντικό έργο, να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν και να αξιολογηθεί καλύτερα η σύνδεση των τμημάτων με την οικονομία της κάθε περιοχής.

Τέθηκε έντονα το θέμα της αδικίας που υφίσταται ο νομός, δεδομένου ότι ενώ στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο υπάρχουν δεκάδες τμήματα, η πρωτεύουσα του Λασιθίου Άγιος Νικόλαος αλλά και η Ιεράπετρα, μετά το σχέδιο ‘’ΑΘΗΝΑ’’ παραμένουν χωρίς τμήματα.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπία για τις σκέψεις του Υπουργείου, εξετάζει όλες τις θέσεις και απόψεις, ενημέρωσε ότι είναι η φάση διαβούλευσης είναι σε εξέλιξη και ότι στην κεντρική πρόταση θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις και προτάσεις του Λασιθίου.
cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...