Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο 2χρονος γητευτής φιδιών

  Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τα φίδια και δεν τα πλησιάσουν καν. Όχι όμως ο, μόλις δυο ετών, Charlie.

Ο μικρός, αγκαλιάζει με απίστευτη άνεση έναν τεράστιο βόα. Μάλιστα, δε διστάζει να τον κοιτάξει και στα μάτια!

Ο Charlie από την Αυστραλία, έχει εμμονή με τα φίδια και τις σαύρες και ο πατέρας του δηλώνει περήφανος για τον μικρό του γιο.

Δεν φοβάται καθόλου κανένα ζώο, ούτε καν τα φίδια'', λέει ο πατέρας του, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του ενός ζωολογικού πάρκου στην Αυστραλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Ύμνοι Αρναουτάκη στον Οικουμενικό Πατριάρχη για την περιβαλλοντική του δραστηριότητα

'Τον προσφώνησε στα εγκαίνεια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αγία Κυριακή Χανίων.

Την πολυσχιδή δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος- εξού και «πράσινος» Πατριάρχης- εξύμνησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προσφωνώντας τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο επίσημο γεύμα που προηγήθηκε του αγιασμού του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην Αγία Κυριακή του Βαρύπετρου Κυδωνίας στα Χανιά, η οποία αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής.

Στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα στους ισχυρούς της γης για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος- της δημιουργία του Θεού δηλαδή- και εξήρε τη περιβαλλοντικη δραστηριότητα της Μονής, αλλά και της Περιφέειας Κρήτης.

Ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε εξαιρετικά ευτυχή τη συγκυρία των εγκαινίων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από τον Παναγιώτατο «Μια και είστε ο πρώτος εκκλησιαστικός ηγέτης ο οποίος έχει αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κρήτης για το περιβάλλον και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Περιφέρεια ανέλαβε τον εξοπλισμό με σύγχρονα οπτικοακουστικά και διαδραστικά μέσα του νέου αυτού τμήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που τυγχάνει της ευλογίας του κ. κ. Βαρθολομαίου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης με την ευκαιρία της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο νησί, και αντλώντας δύναμη απ’ αυτή, εξεδήλωσε την αισιοδοξία του για το μέλλον, παρά την οξύτατη κρίση που διερχόμαστε και τόνισε: «Η λάμψη της προσωπικότητάς σας, το μεγαλόπνοο έργο σας και η πορεία σας μας εμπνέουν, μας καθοδηγούν και ενσταλάζουν στην ψυχή μας ελπίδα και παρηγοριά.»

Στο πρόσωπό σας-πρόσθεσε- ατενίζουμε συμπυκνωμένη την πορεία της Ελληνορθόδοξης Παράδοσής μας, αλλά και την υψηλή και οικουμενική αποστολή της για έναν κόσμο καλύτερο από κάθε πλευρά, αποστολή την οποία εσείς πραγματώνετε άριστα σε κάθε σας βήμα και με κάθε σας ενέργεια, όπως προκύπτει και από τη δράση σας σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προώθηση του γόνιμου διαλόγου μεταξύ των εκκλησιών.

Ο κ. Αρναουτάκης παρακάλεσε -τον Οικουμενικό Πατριάρχη- εκ μέρους όλων των Κρητικών, για την πατρική ευλογία του

και ως ελάχιστο δείγμα του μεγάλου σεβασμού και της αγάπης των κατοίκων του νησιού, του προσέφερε σαν συμβολικό δώρο την εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας. « Της Παναγίας της ελιάς και της αφθονίας, η οποία ευχόμαστε να σας θυμίζει την ελαιοφορούσα γη του νησιού μας και να σας ενισχύει να μας μνημονεύετε στις άγιες προσευχές σας, ώστε να είναι η Κρήτη τόπος προόδου, καρποφορίας και ευημερίας και να συνεχίζει αδιάπτωτα την ορθόδοξη παράδοσή της» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο κ. κ. Βαρθολομαίος, απένειμε στον Περιφερειάρχη Κρήτης την υψίστη τιμητική διάκριση του Οικουμενικού Θρόνου.

H ερμηνεία του Κρητικού ... παπά που μάγεψε τον κόσμο [video]

"Για ιδές περβόλι όμορφο" ερμηνεύει ο παπά- Απόστολος, ο οποίος μόλις ανέβηκε στο πάλκο στη διάρκεια της συναυλίας που έγινε  στην Παχειά Άμμο, με στόχο την ενημέρωση για τον αγώνα κατά τον ΑΠΕ, άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό!
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος της ερμηνείας του, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι χειροκροτώντας τον για το ολιγόλεπτο ταξίδι που έκαναν με τη μελωδική φωνή του.

Σημειώνεται ότι η μουσική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα κατά των Βιομηχανικών. Στόχος ήταν η διασκέδαση, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών και τη συλλογή χρημάτων για τη στήριξη του δικαστικού αγώνα που έχει ξεκινήσει για την ακύρωση των έργων βιομηχανικών - ΑΠΕ που προωθούνται στην περιοχή μας, μέσω του αντισυνταγματικού νόμου για την επιτάχυνση των επενδύσεων, γνωστού ως fast track.
creteplus.gr

Ιστορίες καθημερινής Ελληνικής τρέλας

Την ακριβή εικόνα της σημερινής Ελλάδας έρχεται να καταδείξει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο η κατάσταση που δημιουργήθηκε για περίπου ένα 24ωρο στην οδό Ραυτοπούλου, έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους του Ηρακλείου.

Ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου θεώρησε σωστό να σταθμεύσει όπου τον βόλευε, εν προκειμένω σχεδόν στη μέση του δρόμου, το απόγευμα του Σαββάτου και να συνεχίσει το πρόγραμμα του ήσυχος.

Κάτοικοι της περιοχής, όπως καταγγέλουν στο Cretalive, όταν δεν μπόρεσαν να βρουν τον ιδιοκτήτη, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με κάποια υπηρεσία, προκειμένου να απομακρυνθεί το όχημα.

Οι προσπάθειες τους ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου και συνεχίστηκαν χωρίς επιτυχία μέχρι και σήμερα το μεσημέρι. Δεν βρισκόταν κανένας "αρμόδιος". Ούτε η δημοτική αστυνομία είχε αρμοδιότητα, ούτε η τροχαία, ούτε και ο ...περιπτεράς της γειτονιάς. Όπως λένε ήταν τέτοια η απελπισία τους , που σκέφτηκαν να καλέσουν κάποιον εκπρόσωπο της "τρόικας" μήπως και καταφέρουν να βγάλουν άκρη.

Ευτυχώς για τους περίοικους, το όχημα αργά το μεσημέρι "εξαφανίστηκε" ως δια μαγείας , χωρίς την παρέμβαση των ..αρμοδίων.

Νεκρός από έκρηξη στο Καστέλι Κισάμου

Ένας άντρας 59 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα απο έκρηξη η οποία προκλήθηκε απο άγνωστο λόγο ενώ έσκαβε στον κήπο του σπιτιού στο... οποίο διαμένει η μητέρα του στο Καστέλι Κισάμου στα Χανιά.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην περιοχή Άγιος Αντώνιος στην πόλη του Καστελίου, ενώ λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη μαζί με τον άτυχο άντρα ήταν και η μητέρα του.

Ο άντρας βαριά τραυματισμένος παρελήφθη απο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισάμου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες προκειμένου στην συνέχεια να διακομισθεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όμως στην διαδρομή προς το Νοσοκομείο, ο 59χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο.

Αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί ερευνούν την περιοχή προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ισχυρής έκρηξης απο την οποία προκλήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας.

Να σημειωθεί πως ο 59χρονος είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης πριν από δύο περίπου χρόνια, όταν είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του, το οποίο τότε ήταν στο στάδιο της οικοδομής.
Ο άτυχος άντρας διατηρούσε συνεργείο αυτοκινήτων στην πόλη των Χανίων όπου και διέμενε.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.


Φώτης Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν διαγράφει όποιον διαφωνεί»

Θα ψηφίσουμε τα μέτρα μόνο αν ενταχθούν σε ένα συνολικότερο σχέδιο ανάπτυξης, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι θέλει να επιτύχει το κυβερνητικό έργο, «αλλά δεν το στηρίζει άκριτα».

Σημειώνει πάντως πως η πολιτική σταθερότητα και η παραμονή της χώρας στο ευρώ εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική του προτεραιότητα. Ακόμα, καλεί τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διατυπώνουν ενστάσεις στα μέτρα, να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα παραμείνουν στο κόμμα, καθώς δεν πρόκειται να τους διαγράψει, αν τα καταψηφίσουν. "Σας επαναλαμβάνω ότι η ΔΗΜΑΡ ούτε διαγράφει, ούτε επιλέγει τη διατύπωση «όποιος δεν συμφωνεί με την πλειοψηφία θέτει εαυτόν εκτός κόμματος». Δεν αφορούν στη λειτουργία του δικού μας κόμματος τέτοιες ρυθμίσεις", δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Η συνέντευξη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα, ΕΔΩ

Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας «Βουτιά στο παρελθόν»

Μια μοναδική, διαφορετική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο στα εγκαίνια της υποβρύχιας έκθεση φωτογραφίας, που θα διαρκέσει μέχρι της 9 Σεπτεμβρίου σε τρεις αγαπημένους θαλάσσιους προορισμούς των Χανίων, στο Μαράθι, στα Λαζαρέτα και στον Καλαθά.
 
"Πήρα την μάσκα μου και πήγα κολυμπώντας στο σημείο της έκθεσης στο Μαράθι σήμερα το πρωί ! Είναι πολύ πρωτότυπη και οι φωτογραφίες που έχουν ποντιστεί στο βυθό είναι καταπληκτικές ! Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθεί όποιος ξέρει να κολυμπά. Αν δεν έχει μάσκα βυθού θα του δώσουν τα μέλη της Λέσχης Αυτοδυτών που βρίσκονται εκεί πάνω στο φουσκωτό ! Θερμά συγχαρητήρια στους οργανωτές-συντελεστές ", αναφέρει σχόλιο αναγνώστη του flashnews.gr που ενθουσιάστηκε από τη μαγεία της έκθεσης.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πρωτότυπη υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας, με παράλληλα καταδυτικά δρώμενα, την οποία οι πολίτες και οι επισκέπτες των Χανίων μπορούν να απολαύσουν, κολυμπώντας με μάσκες και αναπνευστήρες.

Η έκθεση, που φιλοξενεί πολύτιμο φωτογραφικό υλικό από τα Χανιά του «χθες», λειτουργεί στις τρεις αγαπημένες θαλάσσιες περιοχές του Νομού Χανίων με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, ως εξής:

Μαράθι - Ακρωτήρι, 1-2 Σεπτεμβρίου 2012
Λαζαρέτα – Νέα Χώρα, 3-5 Σεπτεμβρίου 2012
Καλαθάς – Ακρωτήρι, 8-9 Σεπτεμβρίου 2012

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, παραχωρήθηκε από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, αλλά και από την προσωπική συλλογή της κ. Ζαχαρένιας Σημαντηράκη.

Διοργανωτές:
Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης
Ιστορικό Αρχείο Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα Χανίων



flashnews.gr

Στα «πράσα» επίδοξος διαρρήκτης στο Ηράκλειο «ζωσμένος» με ναρκωτικά

«Τσακωτός» έγινε ένας επίδοξος διαρρήκτης στο Ηράκλειο το πρωί του Σαββάτου ύστερα από μια αποτυχημένη διάρρηξη σε σπίτι.

Πρόκειται για έναν 41χρονο που συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ πάνω του εντοπίστηκαν χασίς και ναρκωτικά χάπια.

Ειδικότερα, ο 41χρονος, εισήλθε «ακάλεστος» στο σπίτι 69χρονου, με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός από τον 69χρονο και τράπηκε σε φυγή χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει χρήματα ή αντικείμενα.

Άμεσα έφτασαν στο σημείο ειδοποιηθέντες αστυνομικοί της ανωτέρω Ομάδας και συνέλαβαν τον 41χρονο.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 41χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

- Μια αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρος 17,7 γραμμαρίων

- Πέντε δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος HIPNOSEDON και δυο δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος SUBUTEX για τα οποία στερείτο την κατά νόμο ιατρική συνταγή

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Cretan Mandolin Festival

Αρχίζει μια από τις ποιο σπουδαίες- διαδραστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού...

To Cretan Mandolin Festival το τριήμερο φεστιβάλ μαντολίνου που θα λάβει χωρά στο Ηράκλειο από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου.

Ένα μπουκέτο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το σπουδαίο αυτό όργανο με το οποίο ασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι σ όλο τον κόσμο. διοργανώνουμε το Cretan Mandolin Festival στη Κρήτη, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για τον ύστατο σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το να εδραιώσουμε ένα παγκόσμιο φεστιβάλ μαντολίνου στο νησί μας.

Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ επιχειρούμε και την είσοδο μας στο βιβλίο Guinness ως¨Η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων στον κόσμο¨.

Για τρεις μέρες από 3 έως 5 Σεπτεμβρίου θα ηχούν μαντολίνα σε πολλά σημεία της πόλης του Ηρακλείου.

Δευτέρα 03/09/12

1.Διαγωνισμός μαντολίνου (Mandolin grand prix) Αμφιθέατρο παλιάς λαχαναγοράς Ηρακλείου (12.00)

Εφέτος για πρώτη φορά και μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ “Cretan Mandolin Festival” θα λάβει χώρα και ο διαγωνισμός μαντολίνου (Mandolin grand prix).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι από 5 έως 25 ετών.

Πληροφορίες http://cretanmandolinfestival.blogspot.gr/

Τρίτη 04/09/12

1.Ανοικτό σεμινάριο μαντολίνου με βιρτουόζους του οργάνου (11.00) Παλιά λαχαναγορά.

2.Καντάδα στην πόλη με 100 μαντολίνα (18.30)

Εκκίνηση από την Ανδρόγεω.

3.Μίνι συναυλία μπροστά από την Λότζια με τους νικητές του μαθητικού διαγωνισμού της προηγούμενης μέρας και μικρά μουσικά σύνολα μαντολίνου με νέους - παλαιότερους καλλιτέχνες (21.00).

Τετάρτη 05/09/12

Μπροστά από το λιμεναρχείο Ηρακλείου.

1.“Η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων του κόσμου στη Κρήτη” (Mandolin Guinness World Record)
Για δεύτερη συνεχή χρονιά βάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα.
Με φόντο το κάστρο του Ηρακλείου (19.30) παίζουμε και τραγουδάμε.
Πάρτε το μαντολίνο σας και ελάτε να παίξουμε στα χρώματα
του νησιού μας! Επιχειρούμε την είσοδό μας στο βιβλίο
Guinness ως η μεγαλύτερη ορχήστρα μαντολίνων στο κόσμο.

2.Περίπτερο: έκθεση-κατασκευή μαντολίνου παρελκόμενων κ.α

3. Συναυλία του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης (21.00)

Βοηθήστε την προσπάθεια με την συμμετοχή σας προς όφελος του τόπου και της μουσικής μας. Πάρτε το μαντολίνο σας και ελάτε στο λιμένα Ηρακλείου (Μαρίνα) στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19.00, όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το ρεκόρ από τους Γερμανούς, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει την μεγαλύτερη μαντολινάτα στον κόσμο. Ακόμα και για τους πιο αρχάριους υπάρχει χώρος. Η καλή διάθεση και η αγάπη σας για το τόπο μας θα μας δώσει την δύναμη να συνεχίσουμε με δράσεις και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη της Κρήτης και της μουσικής μας κουλτούρας. Έστω και αν δεν έχετε παρακολουθήσει καμία από τις πρόβες που ήδη έχουμε κάνει σας περιμένουμε εκείνη τη μέρα(λευκό πουκάμισο) όπου θα γίνει η σχετική πρόβα και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε το ρεκόρ. Καλή αντάμωση! Μαρακομιχελάκης Μιχάλης (Μουσικός-Εκπαιδευτικός)

Τα υπολείμματα της βόμβας "έδειξαν" τους δράστες

Μια ανάσα από την εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη βρίσκονται οι διωκτικές αρχές. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από συντονισμένες έρευνες βρήκαν την άκρη του νήματος και έλυσαν τον γρίφο για το φονικό δίδυμο που έστειλε το παγιδευμένο με χειροβομβίδα δέμα στο γνωστό επιχειρηματία.

Υστερα από δυόμισι μήνες, το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έριξε άπλετο φως σε μία από τις υποθέσεις που είχαν σοκάρει το πανελλήνιο. Στις 15 Ιουνίου ο επιχειρηματίας, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του είναι ιδιοκτήτης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Ελούντα της Κρήτης, είδε τον χάρο με τα μάτια του μέσα στο σπίτι του, όταν εξερράγη στα χέρια του παγιδευμένο με χειροβομβίδα δέμα που του είχαν στείλει άγνωστα άτομα.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης φαίνεται πως βρήκαν την άκρη και είναι έτοιμοι στα μέσα Σεπτεμβρίου να καταθέσουν στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τα στοιχεία τόσο για τον ηθικό όσο και για τον φυσικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του γνωστού επιχειρηματία.

Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο όσον αφορά τον φυσικό αυτουργό της απόπειρας. Τον άνθρωπο δηλαδή που κατασκεύασε το εκρηκτικό δέμα και παγίδευσε τη μικρή γλάστρα - δώρο με μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ανατολικής προέλευσης.

Πρόκειται για έναν Αλβανό υπήκοο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οποίος κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας παρόμοια επίθεση που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2012 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται από τις εν εξελίξει έρευνες να εξιχνιαστεί παράλληλα με την υπόθεση του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη και η υπόθεση της Νέας Σμύρνης, καθώς τα κοινά σημεία είναι πάρα πολλά.

Ο άνθρωπος αυτός έχει φροντίσει έπειτα από την επίθεση στον 40χρονο γνωστό Κρητικό επιχειρηματία και bon viveur της αθηναϊκής κοινωνίας να εξαφανίσει τα ίχνη του, προφανώς ταξιδεύοντας μέχρι την πατρίδα του, ώστε να θολώσει τα νερά των ερευνών.

ΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΡΠΟΛ
Παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν από την πρώτη στιγμή σε αυτήν την περίπλοκη υπόθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν στα υπολείμματα του πακέτου - βόμβα ευρήματα, τα οποία σταδιακά και έπειτα από μεθοδικές έρευνες τους οδήγησαν στην αποκάλυψη των στοιχείων του ανθρώπου που συντόνισε την παράδοση της δολοφονικής κατασκευής.

Το άτομο αυτό, παρά τις έρευνες των έμπειρων αστυνομικών της Ασφάλειας, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτόν έχει σταλεί από την Ασφάλεια επίσημο σήμα στην ΙΝΤΕΡΠΟΛ, ώστε να εντοπιστεί ο δράστης είτε στην πατρίδα του την Αλβανία είτε σε κάποιο άλλο κράτος της Γηραιάς Ηπείρου.

Ποιός είναι ο «παλιός φίλος», που έδωσε την παραγγελία
Ενας παλιός γνώριμος του γνωστού επιχειρηματία από την Κρήτη Αθηναγόρα Ανδριαδάκη φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος ο οποίος παρήγγειλε και πλήρωσε για την κατασκευή και την παράδοση της μικρής γλάστρας που έκρυβε τον θάνατο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», έπειτα από τις καταθέσεις που πήραν από τον ίδιο τον επιχειρηματία, όταν βεβαίως αυτός συνήλθε και βγήκε από την Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος όλα αυτό το διάστημα, κατέληξαν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Μάλιστα, το γεγονός πως το εκρηκτικό δέμα που έφτασε εκείνη την Παρασκευή στα χέρια του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη είχε ένα μπιλιέτο που έγραφε «…από έναν παλιό σου φίλο» προξένησε τις υποψίες των αστυνομικών και για τον λόγο αυτόν άρχισαν να ψάχνουν τόσο στον φιλικό όσο και στον επαγγελματικό κύκλο που είχε δημιουργήσει ο 40χρονος επιχειρηματίας.

Ηδη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο ενδέχεται να είναι ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας, πλην όμως μέχρι στιγμής στα χέρια τους έχουν ενδείξεις για την εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου και όχι αποδείξεις.

Για τον λόγο αυτόν καθυστερούν την υποβολή της ογκώδους δικογραφίας που έχουν σχηματίσει στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα στηρίξουν την ενοχή του ηθικού αυτουργού της υπόθεσης στην ακροαματική διαδικασία.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Ιεράπετρα: Βγήκαν βόλτα "φτιαγμένοι"

Τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες συνελήφθησαν τη νύχτα στην Ιεράπετρα, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας βρέθηκε στο αυτοκίνητό τους ποσότητα ηρωίνης 39 γραμμαρίων.

Ειδικότερα, στην διάρκεια του ελέγχου στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 41χρονου και  στο οποίο επέβαιναν ένας 27χρονος, μια 26χρονη και μια 20χρονη, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος πέταξε στο έδαφος  μία αυτοσχέδια συσκευασία, με ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους 39,1 γραμμαρίων, την οποία- σύμφωνα με την αστυνομία-  κατείχαν από κοινού

Η ποσότητα των ναρκωτικών κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Παλαιόχωρα Χανίων: Ο γάμος της Ν. Κουτροκόη

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από χθες η Ντόρα Κουτροκόη.
 

Η δημοσιογράφος αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με τον αγαπημένο της Μανώλη Λουπασάκη στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Παλαιόχωρα Χανίων στην Κρήτη.

Η παρουσιάστρια έλαμπε μέσα στο λευκό δαντελένιο νυφικό ενώ πολλοί φίλοι του ζευγαριού ταξίδεψαν στην Κρήτη για το μυστήριο ανάμεσα τους και ο Γιώργος Παπαδάκης που βρίσκεται πάντα στο πλευρό της και την στηρίζει.

"Κιβωτός" Web Tv από την Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου

Η ΑΘΠ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψη του στην ιστορική Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου μαζί με τα εγκαίνια του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Μητροπόλεως θα τελέσει  και τα εγκαίνια του Διαδυκτιακού Τηλεοπτικού Σταθμού της Μητροπόλεως Web TV.
Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, ο οποιος είναι ο πρώτος Εκκλησιαστικός Τηλεοπτικός Σταθμός στην Κρήτη, θα φιλοξενηθεί στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο της Μητροπόλεως και θα λειτουργεί παράλληλα με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως.

Όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Αμφιλόχιος η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες επιθυμεί και μέσα από τον Τηλεοπτικό Σταθμό που θα εγκαινιάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, να καταθέσει την μαρτυρία της και την ταπεινή διακονία της στους αδελφούς μας της διασποράς ως και σε όλους τους αποδέκτες και χρήστες της διαδυκτιακής τηλεόρασης.

Το όνομα «ΚΙΒΩΤΟΣ» που δώσαμε στον τηλεοπτικό σταθμό, συνέχισε ο κ. Αμφιλόχιος έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Αν όπως έλεγε ο Ντοστογιέφσκυ η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο, τότε αυτός ο κόσμος αν όντως θέλει να σωθεί χρειάζεται να βρεθεί μέσα στην αγάπη και την αγκάλη της Εκκλησίας που είναι η Κιβωτός του κόσμου, σ΄αυτή την κοσμογονία και χαλασμό της νέας πραγματικότητας.

Στόχος μας είναι, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Μητροπόλεώς μας να γίνει βήμα και ευκαιρία για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Φορείς και πρόσωπα οφείλουν να αναδείξουν - να αναδείξομε- τον πολιτισμό, την παράδοση, τον αδαπάνητο πλούτο και κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής, την ιστορία της, οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Καλούμε και προσκαλούμε, κατέληξε ο κ. Αμφιλόχιος, τους ανθρώπους του τόπου και της ευρύτερης περιοχής όχι μόνο να παραστούν στα Εγκαίνια του Τσατσαρωνάκειου Πολιτιστικού Πολύκεντρου την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, αλλά και να αγκαλιάσουν τις δράσεις του Πολύκεντρου, μεταξύ τών οποιων και ο Τηλεοπτικός Σταθμός.

Μετά από 8 χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» φέτος δε θα βρίσκεται στην 77η ΔΕΘ

Μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Δ.Ε.Θ., «Το Χαμόγελο του Παιδιού», φέτος δεν θα βρίσκεται εκεί. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη από τον οργανισμό επισημαίνεται ότι:

«Οι διοργανωτές αρνήθηκαν να μας παραχωρήσουν δωρεάν χώρο στην έκθεση.

Με δεδομένες τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, αποφασίσαμε να μη διαθέσουμε χρήματα για τη συμμετοχή μας στην έκθεση. Ζητήσαμε, λοιπόν από τη Δ.Ε.Θ., να υποστηρίξει την παρουσία του οργανισμού μας εκεί. Είναι γνωστό ότι γονείς και παιδιά εδώ και επτά χρόνια μας επισκέπτονται στο «στέκι» μας στην Έκθεση.

Η άρνηση των διοργανωτών να ανταποκριθούν στο αίτημά μας, μας υποχρεώνει να σας καλέσουμε μόνο στο κιόσκι μας στη διασταύρωση Ερμού & Αριστοτέλους, που ευγενικά μας παραχωρεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία για τη σημαντική πρωτοβουλία να διαθέσει το ποσό που αντιστοιχούσε στην παρουσία της στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...