Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για τη μόρφωση των νεαρών τσιγγάνων

Συνεχίζεται φέτος το πρόγραμμα Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά, το οποίο υλοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με στόχο την κοινωνικοποίηση και την επιμόρφωση των παιδιών που μεγαλώνουν στους καταυλισμούς του νησιού και φοιτούν στα σχολεία του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Ενόψει έναρξης της νέας φάσης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε Εισαγωγική Επιμόρφωση την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ιστορίας της Παιδείας και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος στο Ρέθυμνο. Την επιμόρφωση παρακολούθησαν Εκπαιδευτικοί και Στελέχη Εκπαίδευσης από όλη την Κρήτη.

Εισηγητές ήταν συνεργάτες του Προγράμματος, οι οποίοι παρουσίασαν την δομή, τους στόχους και τις δράσεις που υλοποιούνται εξειδικεύοντας στους επιμέρους τομείς, αναλύοντας διεξοδικά ζητήματα όπως  οι δράσεις για τις σχολές γονέων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής, οι σχολές γραμματισμού ενηλίκων σε ρομά στην Περιφέρεια Κρήτης, οι ψυχοκοινωνικές σχέσεις μέσα στο σχολείο και βέβαια τα θέματα διαφορετικότητας που προκύπτουν και η αποδοχή των παιδιών ρομά μέσα στη σχολική κοινότητα.

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Μέσα στις επόμενες ημέρες συνεχίζεται μία σημαντική δράση του προγράμματος, οι Σχολές Γονέων Ρομά, η οποία χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Το πρόγραμμα για τις σχολές γονέων έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν μέσα στους καταυλισμούς της Ν. Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο και στον Νεροκούρου στα Χανιά. Η δεύτερη έγινε σε επιλεγμένα σχολεία, απευθυνόταν σε μεικτά τμήματα και η θεματολογία επιλέχτηκε από τους γονείς που συμμετείχαν.

Στην παρούσα φάση του προγράμματος έχουν επιλεγεί οι καταυλισμοί Αλικαρνασσού Ηρακλείου και Νεροκούρου Χανίων όπου θα υλοποιηθούν δράσεις για τους γονείς από τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος.

prismanews.gr

Επιδοτούμενα σεμινάρια από το σύνδεσμο εξαγωγέων Κρήτης

Συνεχίζονται επιτυχώς τα επιδοτούμενα σεμινάρια που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, στα πλαίσια του έργου Ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των ΜμΕ σε θέματα εξωστρέφειας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατάρτιση, διάρκειας 40 ωρών και επιδοτούμενη με 5 € μεικτά την ώρα, έχει σαν θέμα Διεθνές Εμπόριο και Εξαγωγές στην Πράξη και καλύπτει ενότητες όπως Εργαλεία Εξαγωγικού Marketing, Επιλογή & Έρευνα Ξένης Αγοράς, Μέσα Χρηματοδότησης, Υγιεινή και Ασφάλεια Εργαζομένων, Τελωνειακά και Φορολογικά θέματα κ.α.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, εμπορία και εξαγωγή προϊόντων και υπηρεσιών.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οκτώ τμήματα και άμεσα ξεκινάει το ένατο στο Ηράκλειο και το δέκατο στα Χανιά. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα πραγματοποιηθούν συνολικά 12 τμήματα σε ολόκληρη την Κρήτη, με τους ωφελούμενους των προγραμμάτων κατάρτισης για την Περιφέρεια Κρήτης να ανέρχονται σε 300.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης στο τηλ. 2810 343458 ή μέσω e-mail στο info@crete-exporters.com.


prismanews.gr

Αγαπήθηκαν στην Κίνα, παντρεύονται στην Κρήτη!

Και μάλιστα όχι ένα ζευγάρι, αλλά 32 - Οι γάμοι θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο


Αγαπήθηκαν στην Κίνα παντρεύονται στην Κρήτη! Ο λόγος για 32 ζευγάρια από την μακρινή χώρα που αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου με φόντο τα γραφικά τοπία ή τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του νησιού.

Οι γάμοι θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο ωστόσο αυτές τις μέρες αντιπροσωπεία τουριστικών φορέων από την Κίνα θα επισκεφτεί τα Χανιά προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες συνεργασίας με τις τοπικές αρχές αφενός για τη διεξαγωγή των μυστηρίων και αφετέρου για την περαιτέρω ανάπτυξη του ... γαμήλιου τουρισμού.

Τα ζευγάρια των Κινέζων θα παντρευτούν στο πλαίσιο του προγράμματος Rose Weddings που υλοποιείται τον τελευταίο χρόνο με την συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και στόχο την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού στο νησί.

Πηγή: prismanews.gr

Ελληνίδα πολεμική ανταποκρίτρια τα άφησε όλα και ψαρεύει ροφούς στην Κρήτη


Η γνωστή πολεμική ανταποκρίτρια, Ευτυχία Πενταράκη αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη ζωή της και εγκατέλειψε οριστικά την Αθήνα, επιστρέφοντας στην γενέτειρά της, την Κρήτη.


Εκεί, η γνωστή δημοσιογράφος εργάζεται σε τοπικό κανάλι, αλλά αυτό που την ευχαριστεί κυρίως είναι το υποβρύχιο ψάρεμα.

Λάτρης του ψαροντούφεκου, η Ευτυχία Πενταράκη βουτάει πάρα πολύ συχνά και ψαρεύει… ροφούς!

Μάλιστα αρκετά συχνά ανεβάζει και φωτογραφίες από τις ψαριές της στο Facebook και τις επιδεικνύει με περηφάνια.

Οι γυναίκες κάνουν business στο Ηράκλειο

Στα πλαίσια της διακρατικής συνεργασίας με τίτλο: Women doing Business, του προγράμματος Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένων στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας, που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΣ, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, ως συντονιστής φορέας της δράσης, διοργανώνει ημέρα ενημέρωσης με θέμα Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Κοινωνική Οικονομία.

Σκοπός της ημέρας ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση γύρω από τα ειδικά χαρακτηριστικά της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας μέσα από παρουσιάσεις ιδεών και πρακτικών από γυναίκες επιχειρηματίες που παρόλο που βίωσαν τον κοινωνικό αποκλεισμό και ιδιαίτερα προβλήματα ένταξής τους στην αγορά εργασίας και την κοινωνία γενικότερα, τα κατάφεραν να ιδρύσουν και να στήσουν μια υγιής επιχείρηση.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από προγράμματα στήριξης γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο στήριξης της κοινωνικής Οικονομίας, από την Ιταλία, ενώ θα παρουσιαστούν και οι δυνατότητες χρηματοδότησης Επιχειρηματικών Σχεδίων από Εθνικά προγράμματα κ εργαλεία στήριξης από τον τραπεζικό κλάδο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 13.00-17.00, στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλ. Κουντουριώτου) Ηράκλειο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, με την υποβολή του σχετικού Εντύπου Δήλωσης Συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ksenona@hotmail.com ή στο φαξ 2810-242121, έως και την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στις 12.00 π.μ .

prismanews.gr

O Caveman στο Ρέθυμνο

Συνεχίζεται για 7η συνεχή  χρονιά το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker με τον Βλαδίήρο Κυριακίδη σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη. Στην Ρέθυμνο   οι παραστάσεις θα γίνουν  στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  την  Πέμπτη 28/11 στις 18.00 και 21.30.

Μια παράσταση που πάνω από 320.000 θεατές στην Ελλάδα έχουν λατρέψει. Ο «CAVEMAN» έχει πάνω από 10.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.

Ο «CAVEMAN» επιπλέον αναγνωρίζει πολλούς οπαδούς του στους ψυχολόγους και θεραπευτές ως εναλλακτική μέθοδος θεραπείας σχέσεων. Μη σπαταλάτε τα λεφτά σας σε σύμβουλους γάμου, o Caveman τοu Rob Becker ξεπερνάει και τον καλύτερο ψυχαναλυτή!

Δίνοντας έμφαση στη διαφορετικότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης  ενσαρκώνει τον «Caveman», τον κεντρικό ήρωα, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαίρη, έχει τσακωθεί μαζί της και βρίσκεται έξω από το σπίτι να… μονολογεί. Πώς μπορεί να καταλάβει κανείς το γυναικείο μυστήριο; Λίγο πριν φτάσει στα όρια της τρέλας, ο Σωτήρης δέχεται τη βοήθεια του Caveman, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε μερικές -τουλάχιστον- απορίες του.

Όλα αυτά τα χρόνια οι ερωτήσεις δεν έχουν απαντηθεί! Ίσως απαντιούνται κατ’ ιδίαν από τους θεατές φεύγοντας από την παράσταση… και αυτή είναι η επιτυχία του «CAVEMAN»!  Να ιντριγκάρει, να προβληματίζει, να αστειεύεται, να κεντρίζει τα δύο φύλλα! Και αυτό που πετυχαίνει είναι τελικά αυτή τη διαφορετικότητα των δύο φύλλων να την ενώνει, να τη συμφιλιώνει και να την κάνει σάρκα μία!

Μετάφραση : Ερατώ Τάττη
Διασκευή / Σκηνοθεσία  : Αναστασία Παπαστάθη
Σκηνικά – Κουστούμια: Ειρήνη Παγώνη
Μουσική: Πάνος Φορτούνας
Παραγωγή : Θέατρο Coronet & Mogul Theater
Στο ρόλο του Caveman o Βλαδίμηρος Κυριακίδης

CAVEMAN του Rob Becker
 ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Πέμπτη 28/11 – ώρα 18.00 & 21.30
Έναρξη 18.00 και  21.30

Τιμή εισιτηρίων : 15 Ευρώ Γενική Είσοδος
Προπωλούνται εισιτήρια : Info Kiosk – Πλατεία 4ων Μαρτύρων

Ρέθυμνο: Τέταρτη διανομή από το Δίκτυο «Χωρίς Μεσάζοντες»

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης «Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου» θα πραγματοποιήσει την τέταρτη διανομή προϊόντων στις 10 Νοεμβρίου, στο χώρο της λαϊκής της Δευτέρας (ρέμα Συνατσάκη), από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.

Τα προϊόντα που θα διατεθούν θα είναι φακές, φασόλια, ρεβίθια, μέλι, σταφίδα, αλεύρι, λάδι και χυμοί.

Πιο συγκεκριμένα:
- Φακές Καρδίτσας (συσκ. 5Kg) - 7,50€ (1,50€/κιλό).
- Φασόλια Φαρσάλων (Συσκ. 3Kg) - 6,30€ (2,10€/κιλό).
- Ρεβίθια Φαρσάλων (Συσκ. 3Kg) - 6,30€ (2,10€/κιλό).
- Μέλι Ρεθύμνου (βάζο 1Kg) - 9,00€.
- Σταφίδα χονδρή Κρήτης, μέγεθος jumbo (Συσκ. 1Kg) - 4,50€.
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Δράμας (Συσκευασία 5 κιλών) 3,15 € (0,63 €/κιλό).
- Αλεύρι ολικής άλεσης Δράμας (Συσκευασία 5 κιλών) 3,40 € (0,68 €/κιλό).
- Αλεύρι χωριάτικο από σκληρό σιτάρι (Συσκευασία 5 κιλών) 3,35 € (0,67 €/κιλό).
- Λάδι Βιολογικό Ρεθύμνου (Τενεκές 5Lt) - 20,00€ (4€/ λίτρο).
- Χυμός Πορτοκάλι Βιολογικός Χανίων 1Lt (συσκ. 12 τμχ.) - 22,20€ (1,85€/ τμχ.).
- Χυμός Ανάμεικτος Βιολογικός Χανίων 1Lt (συσκ. 12 τμχ.) - 22,20€ (1,85€/ τμχ.).
- Χυμός Πορτοκάλι Βιολογικός Χανίων 250ml (Συσκευασία 27 τμχ.) 18,90 € (0,70€/ τμχ.).
Χυμός Ανάμεικτος Βιολογικός Χανίων 250ml (Συσκευασία 27 τμχ.) 18,90€ (0,70€/ τμχ.).

Οι παραγγελίες μπορούν να κατατεθούν ως εξής:
- Με φόρμα παραγγελιών στη διεύθυνση: www.dareth.gr.
• Τηλεφωνικά στο 6987172643 καθημερινά 10:00-14:00 και 19:00- 21:00.
• Με email στη διεύθυνση: info@dareth.gr.

• Καταθέτοντας τη φόρμα παραγγελίας στα παρακάτω σημεία:
- Στο κατάστημα «Σουβλίτσα» (Στην παλιά πόλη, Κορωναίου και Κοραή γωνία).
- Στο ποδηλατάδικο του Ν. Γαλάνη (στον Αγ. Γεώργιο Καλλιθέας, Αλβέρτου Σβάϊτσερ 17).
- Στο καφενείο του Τάσου (Ηρώων Πολυτεχνείου 14, Πλατεία Νομαρχίας).
- Στο κατάστημα ο Πειρασμός της Γεύσης (Πρεβελάκη 13).
- Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου (Καστρινογιαννάκη 12, Παλιά Πόλη Ρεθύμνου).
- Στο τραπεζάκι του Δικτύου που θα βρίσκεται κάθε απόγευμα στους Τέσσερις Μάρτυρες.

«Η κάθε παραγγελία θα ισχύει κατόπιν επιβεβαίωσής μας μέσω sms ή e-mail στα στοιχεία που έχετε αφήσει, όπου θα αναφέρεται η ώρα προσέλευσής σας στο χώρο της διανομής.

Εάν υπάρχουν φάρμακα, τα οποία δεν έχουν λήξει και δεν τα χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τα φέρετε μαζί σας στη διανομή προκειμένου να δοθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δικτύου.

Πηγή: goodnet.gr

Chevron και Noble παίρνουν θέση στα ελληνικά κοιτάσματα - Τι δείχνουν οι έρευνες των Νορβηγών

Τι συζητείται στο περιθώριο του μεγάλου διεθνούς πετρελαϊκού Φόρουμ στην Αθήνα


Του Ανδρέα Χριστοδουλάκη

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες του πλανήτη, οι οποίες προετοιμάζονται για εκμετάλλευση αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου με ορίζοντα δεκαετίας, αρχίζουν πλέον να «γράφουν θέσεις» στον ελλαδικό χώρο, με απώτερο στόχο τα συνολικά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, τα οποία εκτείνονται από την Κέρκυρα και το Ιόνιο ως τη Νότιο Κρήτη, το τόξο νότια της Κύπρου και καταλήγουν ανοιχτά του Ισραήλ.

Πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ έμπειρων τεχνοκρατών και αναλυτών με περίπλοκους ρόλους, που ακούγονται σήμερα και αύριο στην Αθήνα, στο Συνέδριο APPEX Regional 2013 της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων (AAPG). Το Συνέδριο γίνεται για πρώτη φορά στην ελληνική πρωτεύουσα, άρχισε νωρίς το πρωί και ολοκληρώνεται αύριο  σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν να αναλύουν τα πλήρη στοιχεία για τα κοιτάσματα σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, βασισμένα στις σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε η Νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS) και τα οποία θα προστεθούν  στα νεότερα ευρήματα των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο, Κασπία και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Mέχρι στιγμής το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρουσιάζει το Ιόνιο και ειδικά η περιοχή δυτικά της Κέρκυρας έως τα χωρικά ύδατα της Ιταλίας, η αντίστοιχη περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς και ο κόλπος της Κυπαρισσίας.

Στην Αθήνα βρίσκονται τρία κορυφαία στελέχη της νορβηγικής εταιρείας, ο γενικός διευθυντής ερευνών κ.Τζαίησον Ρόμπινσον και οι κ. Μάρτιν Μέλχους και Γιόρν Φούρστεναου που παρουσιάζουν στους συνομιλητές τους τα αποτελέσματα των ερευνών. Οι αμερικανοί συνομιλητές τους, με βάση αυτά τα αποτελέσματα, θα τροφοδοτήσουν με πληροφορίες τους αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς όταν σε λίγες ημέρες συναντηθούν μαζί τους στο Χιούστον του Τέξας.

Με τη σειρά της η PGS θα εγκαινιάσει παρουσιάσεις σε Αθήνα, Λονδίνο, Χιούστον και Όσλο το Φεβρουάριο του 2014, όταν θα κορυφωθεί το διεθνές ενδιαφέρον για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, ενώ εν τω μεταξύ οι  νορβηγοί θα έχουν ολοκληρώσει τη διερεύνηση των προθέσεων των μεγάλων πετρελαιάδων του πλανήτη.

Σημαδιακές (και σημαντικές) παρουσίες

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στο Συνέδριο ήρθε και ο κ. Κεν Νέλσον, κορυφαίο στέλεχος της μεγάλης αμερικανικής Chevron, που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Ανατολική Μεσόγειο, την Κασπία και της Εγγύς Ανατολή. Στελέχη όπως ο κ. Νέλσον, επιφορτισμένα με την ευθύνη της Ευρώπης, της Ευρασίας και της Κασπίας σίγουρα δεν έρχονται  για να ακούσουν τις επίσημες ομιλίες, αλλά να διερευνήσουν  και να διαπραγματευτούν συμφωνίες για σημαντικές δουλειές στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Μια άλλη σημαδιακή παρουσία στο Συνέδριο είναι αυτή του κ. Ιαν Γκόρντον, Γενικού Διευθυντή της Noble, δηλαδή της αμερικανικής μεγάλης πετρελαϊκής που έχει αναλάβει τα ισραηλινο-κυπριακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί τον «πυρήνα» των αμερικανο-ισραηλινών συμφερόντων στον τομέα αυτό.

Σημαντικό ρόλο στο Συνέδριο  αλλά και στο περιθώριο του Συνεδρίου, διαδραματίζει και ο κ. Νταίηβιντ Κούκ, πρώην Πρόεδρος της AAPG, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε ένα από τους βασικούς deal maker στο χώρο των υδρογονανθράκων. Ψυχή και συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο κ.Μάικ Λέηκιν της ENVOI με την πιο στενή του συνεργάτιδα την κα Φιόνα Ντιβάιν.

Να σταθούμε επίσης στην παρουσία τριών αναλυτών και συμβούλων από το χώρο των υδρογονανθράκων οι οποίοι θεωρούνται σύμβουλοι και «παρακινητές» μεγάλων πετρελαϊκών κολοσσών, των κ.Γκράχαμ Μπλάκμπερν, Αλεξ Τζάκσον και Τζόε Στάφερθ.

Στα …περίεργα η παρουσία ενός αξιοπρεπέστατου κυρίου ονόματι Αμπντουλιλάχ Γκαντίρ που συστηνόταν ως σύμβουλος του Aφγανού Προέδρου!

Βασικές παρουσίες στο συνέδριο, οι κ. Γιαννης Κωστόπουλος διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Λαρς Χούμπερτ της San Leon Energy, Κούρτ Βάγκνερ Γενικός Διευθυντής Ερευνών της αυστριακής OMV, Στιούαρτ Χάρκερ της Circle Oil,  ο τούρκος κ.Οζγκιούρ Σιπαχίογλου της TPAO, ο Μάρτιν Φλεκενστάιν της γερμανικής Βίντερσχαλ, ο Μάικ Σίμονς της Neftex Petroleum, ο Γκαμπριέλ Ιονέσκου της ρουμανικής PETROM,  ο ιρακινός σύμβουλος πετρελαϊκών ερευνών Ζενέπ Ελίφ Γιλντιζέλ, ο δρ.Σπύρος Μπέλλας και ο ουρουγουανός Πάμπλο Γκρίστο της εταιρείας ANCAP που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τους Βραζιλιάνους στους υδρογονάνθρακες!

Τι είπε ο κ. Μανιάτης-Τι θέλουν οι υποψήφιοι επενδυτές

"Το σημερινό συνέδριο δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο", τόνισε σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.
"Η περιοχή της Μεσογείου, της Κασπίας, της Μαύρης Θάλασσας ερευνάται για  τις δυνατότητες που υπάρχουν σε υδρογονάνθρακες. Η Ελλάδα αποτελεί   εξαιρετικά ελκυστικό τόπο για επενδύσεις με σταθερό και σύγχρονο πλαίσιο και καλεί τις εταιρείες να επενδύσουν με σεβασμό στο περιβάλλον», τόνισε ο υπουργός. Επίσης ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων για Open door για το Πατραϊκό και τα Ιωάννινα, καθώς τα κείμενα είναι έτοιμα και παραδίδονται στις κοινοπραξίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές στις κοινοπραξίες μετά και από σχετικά αιτήματα που αυτές υπέβαλλαν, ότι δεν υπάρχει περίπτωση για αύξηση των φορολογικών συντελεστών παρά μόνο για μείωση, μήνυμα το οποίο θα μεταφέρει ο κ. Μανιάτης και στις επαφές που θα έχει το απόγευμα με εκπροσώπους των εταιρειών που βρίσκονται στο συνέδριο.

Παράλληλα στις συμβάσεις δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα για το λεγόμενο farm - in, καθώς σε περίπτωση που θα αλλάξει κάποιος εταίρος την κοινοπραξία, θα απαιτείται έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, κάτι που προβλέπεται και από το σχετικό νόμο.

Να σημειωθεί ότι η  διοργανώτρια AAPG είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία και αριθμεί περίπου 38.000 εξειδικευμένα μέλη. Παλαιότερες εκθέσεις της AAPG δίνουν πολύ αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ύπαρξη μεγάλης κλίμακας αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, στην περιοχή που θεωρείται συνέχεια της λεκάνης στην οποία έχουν βρεθεί τα κοιτάσματα αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 150 στελέχη από 40 μεγάλες εταιρείες.

Πηγή:www.newmoney.gr

Δύο πορείες διαμαρτυρίας και στο Ηράκλειο

Χωριστές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, του Εργατικού Κέντρου και του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων χαρακτήρισαν ικανοποιητική τη συμμετοχή στην απεργία, κάνοντας λόγο για ποσοστό της τάξης του 50% όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και περίπου 70% σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία και τις μονάδες Υγείας.

Είπαν όμως ότι ανέμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, μέσω των Λεωφόρων Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης και 25ης Αυγούστου, όπου οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Α' ΔΟΥ και έκαψαν φωτοτυπίες από ειδοποιητήρια των εκκαθαριστικών τους σημειωμάτων.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο λιμάνι, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα Γιώργο Δεικτάκη.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια, μέσω των κεντρικών δρόμων, κατέληξε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και εκπρόσωποί του επέδωσαν ψήφισμα στον γενικό γραμματέα.


naftemporiki.gr
Enhanced by Zemanta

Χανιά: Σε ποιες περιοχές και οδούς θα επιτρέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές


Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, ανακοινώνεται ότι, στις 04-11-2013, ο Αντιπεριφερειάρχης υπέγραψε απόφαση (η οποία αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο) σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, σύμφωνα με... τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις».

Η Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη έχει ως εξής:

«Επιτρέπομε την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές κατά την χρονική περίοδο από πρώτη (1) Απριλίου έως τριάντα μία (31) Οκτωβρίου στις παρακάτω περιοχές και οδούς Δήμων του Νομού:

1. Δήμος Χανίων. Τα εμπορικά καταστήματα που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στις οδούς: Χάληδων, Σκρύδλωφ, Μπετόλο, Δωροθέου Επισκόπου, Καραλή Δημητρίου, Πόρτου, Κονδυλάκη, Σκουφών, Ζαμπελίου, Ακτή Κουντουριώτη, Θεοφάνους, Θεοτοκοπούλου, Αγγέλου, Κανεβάρο, Ακτή Τομπάζη, Αφεντούλιεφ, Λιθίνων, Σήφακα, Ακτή Ενώσεως, Καλλεργών και αυτά που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στις δύο πλευρές τις παλαιάς Εθνικής οδού και στους κάθετους προς την θάλασσα οδούς, που ευρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων.

2. Δήμος Πλατανιά. Τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν στις δύο πλευρές της παλαιάς Εθνικής οδού που ευρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου καθώς και αυτά που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στις κάθετες και παράλληλες προς την οδό αυτή οδούς.
Τα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν στην Τοπική Κοινότητα Πλατανιά.

3. Δήμος Κισσάμου. Τα εμπορικά καταστήματα που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στην παραλιακή οδό στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Σκαλίδη και όσα ευρίσκονται στον επαρχιακό άξονα Καλουδιανά-Φαλάσαρνα-Ελαφονήσι.

4. Δήμος Κανδάνου-Σελίνου. Τα εμπορικά καταστήματα που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στην Τοπική Κοινότητα Παλαιόχωρας και την Τοπική Κοινότητα Σούγιας.

5. Δήμος Αποκορώνου. Τα εμπορικά καταστήματα που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Γεωργιούπολης και Καλυβών.

6. Δήμος Σφακίων. Τα καταστήματα που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στις Τοπικές Κοινότητες Χώρας Σφακίων και Φραγκοκάστελου.»
goodnet.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...