Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός Περιφέρειας ο Νίκος Καστρινάκης- Δεκτή η παραίτησή του από τον Αρναουτάκη

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε, τη Δευτέρα, η ταμίας του πρωήν Δήμου Νεάπολης που κατηγορείται για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου ποσού περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.


Η βασική κατηγορούμενη θα απολογηθεί οριστικά την ερχόμενη Πέμπτη . Κανονικά έγιναν οι απολογίες του νυν Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και πρώην δημάρχου Νεαπόλεως Νίκου Καστρινάκη και του πρώην προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Και στους δύο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ για τον Αντιπεριφερειάρχη ορίστηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και για τον τότε προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών εγγύηση 5.000 ευρώ..

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, αργά το βράδυ της Δευτέρας, κύκλοι της Περιφέρειας έκαναν γνωστό ότι ο κύριος Αρναουτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση που έχει υποβάλλει ο κύριος Καστρινάκης που φεύγει έτσι από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Στη συνέχεια, αυτό επιβεβαίωθηκε από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

"Έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η παραίτηση του αντιπεριφερειάχη Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη.
Ο κ. Καστρινάκης υπέβαλλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας αλλά και για να μπορεί να υπερασπιστεί ελεύθερα τον εαυτό του απαλλαγμένος από κάθε θεσμική ιδιότητα.
Με την έγγραφη παραίτηση του ο κ. Καστρινάκης δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την τελική κρίση.
Η διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Καστρινάκη σύμφωνα με τον νόμο θα κινηθούν άμεσα από τον Περιφερειάχη Κρήτης".

Κρήτη: Ο τιμοκατάλογος της κολυμπήθρας και η ενόχληση του ιερέα!

Ο ιερέας όχι μόνο δεν έκρυψε τη δυσφορία για τα χρήματα που του έδωσαν οι νονές, αλλά άρχισε να εξηγεί τους λόγους που θα έπρεπε να του δώσουν περισσότερα...


Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας ιερέας, ο οποίος μετά από βάπτιση χθες το μεσημέρι (01-09-2013), δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του, για τα χρήματα που του έδωσαν. Σύμφωνα με το prismanews.gr, όταν του προσέφεραν 50 ευρώ για το... καλό, άντε και για τα έξοδα της εκκλησίας, εκείνος “στράβωσε” και για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφέρθηκε μέχρι και στο νεοκόρο που κουβάλησε το νερό.

Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο νεοκόρος δεν είχε κουβαλήσει το νερό από το ποτάμι όπως ισχυριζόταν ο ιερέας. Ο παπάς όμως σκέφτηκε... δύο νονές, δύο πενηντάρικα.

Επειδή το “κακό” έχει παραγίνει, καλό θα ήταν η ιερά αρχιεπισκοπή Κρήτης να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο τιμοκατάλογος της... κολυμπήθρας. Γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και τέτοιες συμπεριφορές χαρακτηρίζονται τουλάχιστον προκλητικές. 

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Παγκρήτια συγκέντρωση ένστολων

Παγκρήτια διαδήλωση θα πραγματοποιήσουν οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας (εν ενεργεία και απόστρατοι) την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στα Χανιά.


Η απόφαση αυτή ελήφθη σε κοινή σύσκεψη των προεδρείων των 15 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας Κρήτης (εν ενεργεία και αποστράτων) που έλαβε χώρα μετά το πέρας της Παγκρήτιας Συνδιάσκεψης προχθές στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Επίσης, το Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας «αποφάσισε επιπλέον να δώσει δυναμικό 'παρών' και στην Ενστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Σωμάτων Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης».

Με αφορμή τη συνεδρίαση που έγινε στο Ηράκλειο, οι πρόεδροι των Ενώσεων Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Χανίων, Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Νομού Χανίων, Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων, Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χανίων, Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης, είχαν ανακοινώσει ότι «το προσωπικό και οι συνταξιούχοι των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές στις αποδοχές τους. Τα χειρότερα έρχονται με το νέο έτος καθώς σχεδιάζεται η εφαρμογή νέων μέτρων, με περικοπές για τους εν ενεργεία, με βάση τον κατεχόμενο βαθμό ή νέο μισθολόγιο και τους συνταξιούχους με βάση τον αποστρατευτικό βαθμό. Οι συνθήκες εργασίας για τους εν ενεργεία επιδεινώθηκαν. Οι οικογένειες των Σωμάτων Ασφαλείας εν ενεργεία και συνταξιούχων ζούμε ήδη με εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν μπορούμε να αντέξουμε νέες περικοπές».

haniotika-nea.gr

«Γιορτή Σαρδέλας» και φέτος στα Χανιά

Με κολυμβητικό μαραθώνιο από την παραλία της Νέας Χώρας Χανίων μέχρι και τη νησίδα Λαζαρέτα, που βρίσκεται σε απόσταση 1.700 μέτρων από την ακτή, θα ανοίξει την Κυριακή η αυλαία των εκδηλώσεων για τη γιορτή της σαρδέλας που οργανώνουν και φέτος οι φορείς της περιοχής ο δήμος και η αντιπεριφέρεια.

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο «Κολυμβητικός Μαραθώνιος», με σημείο εκκίνησης την παραλία της Νέας Χώρας προς τη «Λαζαρέτα» και επιστροφή στην παραλία, σε μία προσπάθεια αναβίωσης των αγώνων κολύμβησης της δεκαετίας του 1950.

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ θα προσφερθεί δωρεάν οφτή σαρδέλα και κρητικό κρασί, ενώ η βραδιά θα πλαισιωθεί και από ένα πλούσιο μουσικο-χορευτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει Κρητικούς, Ποντιακούς, Ηπειρώτικους, Νησιωτικούς και Λαϊκούς χορούς.

Ηράκλειο: Μια μπαλάντα για τη Λεονώρα στο μικρό κηποθέατρο

Μια μπαλάντα για τη Λεονώρα αύριο Τρίτη στο μικρό κηποθέατροΜια μπαλάντα για τη Λεονώρα αύριο Τρίτη στο μικρό κηποθέατρο


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2013, η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κορυφαία μπαλάντα του ρομαντισμού ΛΕΟΝΩΡΑ, υπογεγραμμένη από τον G. A. Burger σε μνημειώδη μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη.
Η μπαλάντα αυτή, σε πολυφωνική απόδοση από μία και μόνο ηθοποιό, αναφέρεται στην επιστροφή από τον πόλεμο ενός νεκρού καβαλάρη ώστε να πάρει μαζί του την αγαπημένη του. Το ποίημα, όπως και η ελληνική παραλογή Του νεκρού αδερφού διασώζει την αρχετυπική μορφή του ρομαντικού μοτίβου του νεκρού καβαλάρη, που αξιοποιείται στους Τρεις του Λενάου, αλλά και στο Εξωτικό του Γκαίτε.

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Φοινίτσης

Ερμηνεία: Ολύνα Ξενοπούλου

Κοστούμι: Στέλιος Ρουκουνάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια- Οργάνωση παραγωγής: Βασιλική Καρυδάκη

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Ηρακλείου αγκαλιάζει για δεύτερη φορά δουλειά της Ομάδας προΤΑΣΗ, μέσα σε λίγους μήνες. Η παράσταση στο Ηράκλειο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Θεάτρου της Σητείας.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ προΤΑΣΗ

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2005 από επαγγελματίες του θεάτρου. Έχει έδρα της την Αθήνα. Όραμα της να προτείνει το νέο, το δημιουργικά ουσιώδες, το διαφορετικό, το άλλο στην τέχνη του θεάτρου και των λοιπών παραστατικών τεχνών μέσω ενός γόνιμου διαλόγου της τέχνης και του ανθρώπου, σχηματίζοντας συνάμα μια «τάση» στην έκφραση∙ ριζοσπαστική, ελεύθερη, αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό την οποία και επιθυμεί σταδιακά να διαμορφώσει, κατά τη διάρκεια της πορείας της στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας αλλά και πέρα από αυτήν.

Ο μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι τα κυριότερα ρεύματα που τροφοδοτούν καλλιτεχνικά το σχήμα. Τα κλασσικά έργα αλλά και η νέα γραφή, τα καινούργια -ιδιαίτερης τεχνοτροπίας- κείμενα αποτελούν τις πρώτες ύλες για έμπνευση και δημιουργία σε χώρους, κυρίως, μη θεατρικούς.

Η ανατρεπτική ιδέα προσδιορίζει πρώτιστα το σκηνικό ύφος και την γενικότερη αισθητική της. Η ομάδα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Αυτοχρηματοδοτείται, ωστόσο, από την ανεξάντλητη δεξαμενή της φαντασίας και τη ζωογόνα ανάγκη για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ την ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, και ώρα 21:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

Κανόνι έβαλε στην Κρήτη βασικός παίκτης στα ηλεκτρικά είδη

Bάρεσε κανόνι, όπως λέγεται ένας από τους βασικότερους παίκτες στα ηλεκτρικά είδη, ο οποίος αν και διαχειρίζονταν μόλις τρία καταστήματα, η εμβέλειά του ήταν μεγάλη, καθώς όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές έπαιζε "μπάλα" σχεδόν μόνος στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Ο λόγος για εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο, δημιουργώντας μεγάλη τρύπα σε πιστωτές (προμηθευτές και τράπεζες). Μιλώντας με πιστωτή μας επιβεβαίωσε την εξέλιξη τονίζοντας ότι ήταν θέμα χρόνου να σκάσει η βόμβα. Από την πλευρά των τραπεζών φημολογείται ότι το μεγαλύτερο άνοιγμα το είχε η εταιρεία με την Εθνική Τράπεζα. 

Η εταιρεία   ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από μισό αιώνα .Στον όμιλο ανήκουν και τα καταστήματα πώλησης επίπλων . Στον όμιλο απασχολούνται συνολικά περισσότεροι από 70 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης  και δεκάδες εξωτερικοί συνεργάτες.


Πηγή:www.reporter.gr

Στο στόχαστρο τα ακίνητα της Κρήτης από Ρώσους- Ισραηλινούς λόγω...βίζας!


Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για ακίνητα της Κρήτης από ξένους επενδυτές που βλέπουν μια μεγάλη ευκαιρία στην περιοχή μας. Ρώσοι και Ισραηλινοί υπήκοοι ξαναγυρίζουν μετά το...πάγωμα των τελευταίων μηνών καθώς...
βλέπουν ότι όχι μόνο έχουν πέσει κατακόρυφα οι τιμές ακόμη και σε βίλες...που ήταν απλησίαστες, αλλά έχουν και το...μπόνους της άδειας παραμονής που δίνει ο νέος νόμος!


"Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να ζεσταίνονται αγορές που κυρίως σχετίζονται με το Ισραήλ και τη Ρωσία" είπε μεσίτης στο CRETALIVE που ήδη ετοιμάζει μια μεγάλη δουλειά και μπροστά στο φόβο...μην χαλάει όπως άλλες που είχαν προχωρήσει στο παρελθόν, αλλά δεν έπεσαν οι υπογραφές.

"Σοβαρό κίνητρο εκτός από τις τιμές (αφού μπορείς να πάρεις μια βίλα στο..μισό της πλέον) είναι και ο νόμος που δίνει τη βίζα και την άδεια παραμονής σε πολίτες εκτός ΕΕ. Και για τους Ισραηλινούς σας θυμίζω ότι γυρεύουν κάτι πιο...ήσυχο από τα δικά τους μέρη" τονίζει. Στα μέρη που ζητούν είναι εκτός την Ελούντα (που ειναι η πιο ακριβή) κυρίως τα βόρεια παράλια καθώς το πρώτο που θέλουν είναι να έχει κοντά αεροδρόμιο και νοσοκομείο. Στην υπόθεση των ακινήτων μάλιστα ήδη δρατηριοποιείται και μεγάλη τράπεζα της Κρήτης.

Θυμίζουμε ότι στις 8 Αυγούστου 2013 υπεγράφη το πρώτο συμβόλαιο που αφορά την πώληση ακινήτου στην Αττική σε Κινέζο υπήκοο με βάση τον νέο νόμο 4146/2013. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας ακινήτων BuildUp, το συμβόλαιο υπογράφηκε στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας με την κινέζικη εταιρεία CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων στο αγοραστικό και επενδυτικό κοινό της Κίνας. Η BuildUp δραστηριοποιείται ως εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανάπτυξης και επένδυσης ακίνητης περιουσίας τόσο στην Αττική, όσο και σεμεγάλα νησιά όπως την Κρήτη και τη Ρόδο“

Τον Απρίλιο του 2013 ψηφίστηκε ο Ν. 4146/18/04.2013, άρθρο 6, παράγραφος 2, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε αλλοδαπούς και εκτός ΕΕ (από τρίτες χώρες, Ασία, Αφρική, Τουρκία, Μεξικό, Κολομβία, Κόσοβο,) να αποκτήσουν βίζα, έγγραφα και άδεια παραμονής στην χώρα μας, αγοράζοντας απλώς ελληνικό ακίνητο. Μόνη προϋπόθεση είναι το ποσόν για την αγορά του ακινήτου να υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.



cretalive.gr

Περιοδεία του Γιάννη Μιχελογιαννάκη και ενημέρωση για το συριακό και τα τρέχοντα ζητήματα


Χθες 1η Σεπτέμβρη, ο βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης, συνεχίζοντας την ενημέρωση για το συριακό και μετά την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Διοικητή της Βάσης, το...περασμένο Σάββατο, στη Σούδα, έκανε περιοδεία όπου, εκτός του συριακού ζητήματος, συζήτησε για αγροτικά, κτηνοτροφικά, πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια και για τον επερχόμενο φόρο στα αγροτεμάχια.

Περιόδευσε στις παρακάτω περιοχές: Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Ζαρό, Βορίζα, Καμάρες, Μοίρες, Τυμπάκι, Άγιους Δέκα, Βώρους, Φανερωμένη, Μητρόπολη, Χουστουλιανά, Πλάτανο, Πλώρα, Φλαθιάκες, Βασιλικά Ανώγεια, Βαγιωνιά, Πετροκεφάλι, Πόμπια, Άγιο Θωμά και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Την θέσπιση ειδικού κανονισμού αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης ζητά ο Κεφαλογιάννης

Την θέσπιση ειδικού κανονισμού αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης ζήτησε από την Κυβέρνηση να εισηγηθεί στην ΕΕ με νέα παρέμβαση του στην Βουλή προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

Η παραγωγή ελαιολάδου στη Κρήτη κατά την φετινή περίοδο θα είναι μειωμένη κατά 50% περίπου με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος τουλάχιστον 120- 150 εκατομμυρίων ευρώ για τους παραγωγούς.

Σε αυτή την απροσδόκητη πτώση της παραγωγής συνετέλεσαν σύμφωνα με δημοσιεύματα «οι νοτιάδες, οι υψηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη βροχοπτώσεων, οι απότομες εναλλαγές του καιρού και γενικότερα όλο το σκηνικό των κλιματικών αλλαγών της φετινής χρονιάς έχουν κάνει τα ελαιόδεντρα να χάσουν τον ελαιόκαρπο που πρόλαβε έστω και με προβλήματα να "δέσει", ενώ το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς "χάθηκε" κατά το στάδιο της ανθοφορίας, μετά τις ολέθριες καταστροφές του "ανάποδου" καιρού!»

Αυτά διαπίστωσε προσωπικά και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του στη Κρήτη, δεδομένου ότι από τους 100.000-120.000 τόνους μέσης παραγωγής, η Κρήτη λόγω της ολιγοκαρπίας δε θα βγάλει φέτος πάνω από 40 με 50 χιλιάδες τόνους, όπως αναφέρει και σχετική επιστολή του περιφερειάρχη Κρήτης που του επιδόθηκε.

Το έτος 2011 με τον αριθ. 585/2011 Εφαρμοστικό Κανονισμό της Ε.Ε θεσπίστηκαν προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης για τον τομέα των οπωροκηπευτικών λόγο ecoli, σε εφαρμογή της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου, της 22ας Οκτωβρίου 2007,

Για να κινηθεί αντίστοιχη διαδικασία αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών Κρήτης πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την Ελληνική Κυβέρνηση στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ερωτασθε εάν προτίθεσθε να υποβάλετε σχετικό αίτημα στην ΕΕ και να κινήσετε τη αντίστοιχη διαδικασία

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...