Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός Περιφέρειας ο Νίκος Καστρινάκης- Δεκτή η παραίτησή του από τον Αρναουτάκη

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε, τη Δευτέρα, η ταμίας του πρωήν Δήμου Νεάπολης που κατηγορείται για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του Δήμου ποσού περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.


Η βασική κατηγορούμενη θα απολογηθεί οριστικά την ερχόμενη Πέμπτη . Κανονικά έγιναν οι απολογίες του νυν Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και πρώην δημάρχου Νεαπόλεως Νίκου Καστρινάκη και του πρώην προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Και στους δύο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ για τον Αντιπεριφερειάρχη ορίστηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ και για τον τότε προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών εγγύηση 5.000 ευρώ..

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, αργά το βράδυ της Δευτέρας, κύκλοι της Περιφέρειας έκαναν γνωστό ότι ο κύριος Αρναουτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση που έχει υποβάλλει ο κύριος Καστρινάκης που φεύγει έτσι από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Στη συνέχεια, αυτό επιβεβαίωθηκε από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

"Έγινε δεκτή από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη η παραίτηση του αντιπεριφερειάχη Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη.
Ο κ. Καστρινάκης υπέβαλλε την παραίτηση του για λόγους ευθιξίας αλλά και για να μπορεί να υπερασπιστεί ελεύθερα τον εαυτό του απαλλαγμένος από κάθε θεσμική ιδιότητα.
Με την έγγραφη παραίτηση του ο κ. Καστρινάκης δηλώνει ότι είναι αθώος και ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την τελική κρίση.
Η διαδικασίες αντικατάστασης του κ. Καστρινάκη σύμφωνα με τον νόμο θα κινηθούν άμεσα από τον Περιφερειάχη Κρήτης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...